Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 23:41:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska Srbije: Stižu domaći sistemi  (Pročitano 701655 puta)
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2571.0
mob
Motorola 
  I ? Kad´stižu oni stikeri za šoferšajbnu koje je naš voljeni firer hrabro naručio od Moskve ? Da tu ima ičega ozbiljnijeg, ne bi njegov omiljeni strateg ,Anđelković (Dragomir),prdeo u svojoj poslednjoj nebulozi kod Cvijanovića i ovakve stvari :

"...Београд мора да покуша да добије бар жуто светло Вашингтона да ојача нашу одбрану у кооперацији са Русијом..."
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Svevišnji će ovde imati puno posla

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Eindhoven
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.73
  I ? Kad´stižu oni stikeri za šoferšajbnu koje je naš voljeni firer hrabro naručio od Moskve ? Da tu ima ičega ozbiljnijeg, ne bi njegov omiljeni strateg ,Anđelković (Dragomir),prdeo u svojoj poslednjoj nebulozi kod Cvijanovića i ovakve stvari :

"...Београд мора да покуша да добије бар жуто светло Вашингтона да ојача нашу одбрану у кооперацији са Русијом..."

To govorim celo vreme.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
како танјуг јавља,чим се то реализује вама двојици ће првим јавити   Smile
кад би то тако ишло... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Eindhoven
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.73
Izvini,Gale,a kako to ide,u zemlji Srbiji,ovih dana(a i više),objasni mi?
Ti stvarno veruješ da Srbija može da kupi oružje koje i gde želi(pod pretpostavkom da imamo para,a nemamo ih)?
Ja znam gde je problem i reći ću ti:
Srbija se nikako ne može osloboditi duha SFRJ u "onom" vremenu-pitanje je šta bi SFRJ bila danas?
Mi mislimo da smo svima jako bitni i važni,da ne mogu ništa bez nas.A istina je da smo kusur od nacije i države kakva je bila SFRJ.Mi tripujemo da smo njeni jedini naslednici,njene moći,veličine,snage...okreni se oko sebe,pa vidi da li je to tako.Jedina zemlja koja je nastavila tamo gde je SFRJ stala je Slovenija-odi pa se uveri.
Dakle...mi ćemo da kupujemo/dobijamo od Rusa oružje,a i štitiće nas,pa ćemo biti jaki,što nam i pripada,po svim ljudskim i Božanskim zakonima-jeste,baš će biti tako.
Mi smo kadri da na šasiju FAP-a zavarimo top do 88mm,LPT 20/3 i neki višecevni lanser NVR,ili da na šasiju BRDM-a dodamo još oklopnih ploča,sa šrafovima koji se vide,u eri steltova i svemirskih brodova.I da ga nazovemo "Lazar"-nadam se po onom vaskrslom,jer to liči,a ne po knezu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
да би правио било шта потребни су стручни људи,а наши војнотехнички институти зврје празни,остало пар бравара,тако неиде
по мени је лазар одличан пројекат,што се теби несвиђа то је нешто друго,успели да направимо из домаћих ресурса,што је најбитније
што се тиче куповине,шчим да купимо,и ако купимо и ко год купи било какво оружје у свету,ја још нисам  чуо да се одма испоручи исто,колико је мени познато реализација се чека минимум годину дана,тако да неверујем ни да ће наша бити бржа
ко год се заноси да смо ми наследници сфрј је будала,али у данашњој ситуацији где смо годинама станизовани,и сад смо се мало померили саа мртве тачке и у војној неутралности,наравно да мораш кад балансираш да идеш и једним и другима уз длаку,и наравно да се они више питају него ми и тако ће бити ко год да влада и како год се он звао
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Eindhoven
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.73
E,sada se slažemo.
Osim za "Lazara".
Šta ti misliš,da li nam uopšte treba?
Možda da ga prodamo nekom,ali kome?
Živimo u zemlji koja mora da najavi svaki let vojnog vazduPlohova NATO-u,inače... Smile
Slažem se da treba balansirati,što je duže moguće,ali se plašim da nije.Mi nismo nikakva mlada,koju celo selo želi i onaniše na nju-mi smo rashodovana,matora,bolesna droljetina,koju niko neće.
Ali...
NATO ima stav "Ko nije sa nama,taj je protiv nas",pritom smo okruženi istim.
Ruski jedini interes u pogledu našeg neulaženja u NATO jeste statistika,jedna zemlja manje.
Davno bi ovde službeni jezik bio ruski,da su nam na granicama-to je fakat.Ovako...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Za naše mogućnosti i stanje, Lazar jeste odličan proizvod i tehnološko dostignuće da tako kažem. Ali biće istinski odličan proizvod tek kada počnu da se prave prve velike serije. I kada mi vidimo prvu kintu od toga. Do tada možemo mi da se divimo njemu do sutra, ali sve je to džaba ako ga niko ne uzme. A mislim da su male šanse da će ga VS uzimati u narednih 5 godina jer je presušila.

Ja sam uvek bio pri stavu da mi ovde i sada, i u ovakvom stanju i sa ovakvim mogućnostima (izgubili smo mnoge fabrike, mnoge umove, mnoga tržišta i mnogo ugleda) ne treba da se guramo sa proizvodnjom vozila i složenih borbenih sistema koji neće biti baš konkurentni na svetskim tržištima (iz ranije navedenih razloga) nego da treba da se fokusiramo na opremu i alate za vojnika, od obične uniforme, preko balističke zaštite, naoružanja, pa sve do sistema koji mu pružaju podršku kao što su bespilotne letelice. Bukvalno bismo mogli da pravimo sve što modernom vojniku danas treba. I sigurno bi imali neko solidno i pouzdano tržište, svakako pouzdanije nego ovo što sad imamo sa vozilima. A ZDPR bi mogao da bude firma koja bi posredovala i koordinisala sve te firme. Mislim, kad bi bilo pameti i malo poštenja.

A što se tiče nabavke novih stvari, tu nema mnogo filozofije. Biće onako kako i koliko zapad dozvoli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
тачно тако,ако би сад у балансирању сваки динар који војска има уложили у нашу производњу и домаће ресурсе,а ја такође мислим да имамо потенцијал да производимо квалитет,можемо бити само на добитку,јачањем производње јачаш и квалитет а самим тим постајеш конкурентан и за извоз
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2587.0
mob
Motorola 
  Nije bolnica "Sveti Vid" (da se našalim koristeći reklamu) ,ali sledećih par rečenica nekima možda ukloni mrenu sa očiju.Meni je,svakako,dolazilo da urlam dok čitah članak :

http://www.politika.rs/scc/clanak/345032/Drustvo/Kakva-odbrana-treba-Srbiji

"...Заправо, „реформисти” оружаних снага Србије у ранијем периоду урадили су све да смање борбену моћ војске, да ли свесно, или по наређењу страног фактора, или из незнања, показаће се једног лепог дана. За хаубице од 105 мм ми тренутно немамо ниједну гранату у складиштима. Имамо хаубице, немамо гранате? Хаубице од 122 мм смо пре неколико година избацили из оперативне употребе, сада их враћамо, топове од 130 мм смо такође били избацили из оперативног састава, а тај топ има домет од 27 км, сада их враћамо, самоходне ПВО топове „прага” од 30 мм смо били избацили из употребе , сада смо у јединице вратили 36 „прага”. Топове ПВО од 20 мм смо избацили, ПВО ракете „стрела” по наређењу једног страног амбасадора уништили, тенкове Т-55 истопили, или продали, у Сирији такви тенкови и данас ратују, амфибије раставили...Понуда Москве за испоруку нових мигова-29 М-2, ПВО система и радара и даље стоји. Ту се дешавају чудне ствари. Ми као прво тражимо систем С-300, Руси кажу да се тај систем у првој верзији више не производи, онда ми кажемо да би узели систем „антеј-2500”, иако добро знамо да тај систем још није ни почео да се производи. Онда нас Руси гледају и не знају шта да кажу. Нико од наших да прозбори дајте нам „бук” и „панцир”, то је за нас у овом тренутку довољно. Затим, ми кажемо да хоћемо нове „мигове-29”, али са радаром са фазираном решетком, а вероватно знамо да тај радар Руси не дају никоме. Или можда и не знамо? Или једино зна ММФ, који нам директно поручује да је против куповине руских авиона за Војску Србије. Али, ако је реч о америчким авионима онда може. Само је проблем, што Вашингтон неће да прода своје авионе Србима. Не верују нам..."
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.80
Niko nikada nece tu Vojsku reformisati kako treba...jer to nikoga ne zanima a drugo uvek ima precih stvari.
Onda kada zatreba ne daj Boze za poplave, klizista isl. sranja gde je Vojska....
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 23:41:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.