Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 08:45:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska Srbije: Stižu domaći sistemi  (Pročitano 701998 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
ZDPR je sad glavni za sve, favorizuje ih Vučko i pretvara u monopolistu koji će da drži 60% naše namenske industrije da bi na sajmovima prodavali makete i fotošop crteže.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Umirem od smeha

http://www.vijesti.me/svijet/vucic-srbija-je-dominantna-sila-u-regionu-po-vojnoj-industriji-844097

Vučić: Srbija je dominantna sila u regionu po vojnoj industriji

"Naš odgovor i naša sila suviše su veliki u odnosu na one koji bi eventualno htjeli da nas napadnu", ukazao je premijer. Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će marta iduće godine početi serijska proizvodnja jednog od najmodernijih oklopnih vozila, s mitraljezom kalibra 12,7 milimetara, za koje je prototip napravljen u Velikoj Plani.

Vučić je, saopštila je Vlada Srbije, posetio fabriku "Borbeni složeni sistemi" u Velikoj Plani, razgledao pogone za proizvodnju artiljerijskih oruđa i oklopnih borbenih vozila, i ocijenio da bi to "mogao da bude odličan izvozni posao".

"Naše vozilo ima mitraljez tog kalibra, tu se čovjek ne pojavljuje van vozila, već njime upravlja pomoću kompjutera. Ljudi sa više strana mogu i da osmatraju, pucaju i da budu zaštićeni", objasnio je Vučić.

Naglasio je da Srbija polako ulazi i u te složene borbene sisteme, i da će unaprijediti sve kovačnice, kapislane i sve fabrike municije.

Kako je naveo, namjenska industija Srbije polako jača što je značajno i ekonomski, i bezbjednosno.

"U ovom trenutku smo dominantna sila u regionu u ovom sektoru i imamo kapaciteta da se branimo. Naš odgovor i naša sila suviše su veliki u odnosu na one koji bi eventualno htjeli da nas napadnu", ukazao je premijer.

Vučić je s ministrima odbrane Bratislavom Gašićem, unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, i s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem prisustvovao prezentaciji dijela proizvodnog programa - samohodne haubice "Nora" i višenamenskog oklopnog borbenog vozila "Lazar 2", kao i "opreme vojnika budućnosti VB 10".

On je naglasio da je ponosan na uspjeh namjenske industrije, a kao primjer je naveo to što je već šest borbenih vozila "Nora" prodato Bangladešu.

Po njegovim riječima, Njemačka je prodala 300 ili 400 takvih vozila, a Srbija će od novembra sledeće godine biti u stanju da proizvodi 25 do 30 "Nora" godišnje.

Vučić je rekao da će 18 "Nora" biti proizvedeno za Vojsku Srbije do 2018. godine.

Premijer je rekao i da Srbija "ulazi u konačnu nabavku "dva ruska i dva njemačka vojna helikoptera od kojih će neki stići odmah, a neki za godinu dana.

"Do septembra 2016. godine mi ćemo imati u najboljem stanju i vazduhoplovne jedinice - pet 'migova 29' i tri 'miga 21'. To je osam ozbiljnih lovaca. Radimo i na 'galebu 4', i nadam se da ćemo uspjeti da postignemo dobre ugovore i dogovore", kazao je Vučić.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Evo objasnio je čovek na drugom forumu mislio je na KZB,a ne na region

Treba pogledati snimke, dosta je jasnije nego interpretacija novinara. Na sajtu MO imaju celi snimci izjava. Da napravim spisak sta je tacno javljeno danas:

BOV preradjeni idu Policiji, jasno je receno da je to da bi imali vozilo koje stiti od pancirnog zrna da im se ne desi sta je se desilo policajcima u Makedoniji. Na snimcima se vidi da su i obicni BOV-VP dobili RCWS umesto obicnog mitraljeza, tako da moze da se dejstvuje iz zastite vozila. "Vidite ovde BOVove koji se remontuju za Policiju, to je pre svega za kopnenu zonu bezbednosti."

Nabavka 18 Nora B52 je po izjavama koje su danas pale jasno odgovor na neciju nabavku slicnog sistema u istom broju, ali iz inostranstva, sa kojim su se ponosili kako su napravili razliku na terenu nabavkom "strategijskog" naoruzanja, dok mi to radimo svojom pamecu i svojom proizvodnjom.
6 Nora stizu na pocetku 2016, a posle toga do kraja godine jos 12. Na snimcima posete se mogu videti delovi topa u maskirnoj boji VS, proizvodnja NORA za VS je vec pocela.

"Neki su govorili kako su pretekli sve u regionu, ali evo, mi ih prestižemo i to ne tuđom pameću i kupovinom tuđe tehnologije, već sopstvenom pameću."

Nabavljaju se dva Ruska i dva Nemacka helikoptera, koji ce ojacati vojne i policijske helikopterske jedinice. Puma ne moze biti jer je to Francuski a ne Nemacki helikopter, u pitanju je EC-135 ili EC-145 za policiju, za nadgledanje granice, traganje i spasavanje, i medicinski transport.

DO Septembra 2016. godine ce biti u najboljem stanju 5 Mig-29 i 3 Mig-21. Vec je bila vest o odobrenju 5,5 miliona dolara za remont i delove za lovacku aviaciju.

Radimo sa Airbus Defence sektorom na Galebu G4 i nada se da ce mo uskoro uspeti da postignemo dobre ugovore i dogovore.

OD MARTA ocekuje pocetak serijske (nulta verovatno, moj dodatak) proizvodnje, ne vise prototipa, Lazara 2 Plus Amfibije. To je Vojska nasa trazila, da Lazarom moze da se prolazi kroz vodu. (Ovo je on rekao, citiram, nastavak citata) Mi ulazimo u serijsku proizvodnju, drugi su kupovali, veoma dobra vozila, kakva su finske patrije, i takodje govorili kako su sada mnogo ispred Srbije, Srbija ce sama da proizvodi vozilo.

BSS uradio kovacnicu i kapislane od Krusika do drugih fabrika. U Kovacnici u Krusiku bilo 80, danas je 144 zaposlenih. Sve fabrike municije ce da se unaprede i povecaju kapacitet u narednom periodu.

Ugovor sa BiH da uradimo masine kojima ce mo proizvoditi 12,7mm. Uskoro postavljanje kamena temeljca za novu fabriku u "Uzicima" (verovatno misli u Uzicu, PPU).

("Druga faza, za koju ćemo konkurisati za sredstva Vlade Srbije, podrazumeva izgradnju fabrike za kompletiranje zrna i čaure. Taj pogon gradiće se van Užica, najverovatnije na Trešnjici i trebalo bi da bude završen do kraja 2016. godine, što će omogućiti da se izmesti sadašnja proizvodnja iz podzemnog objekta i da se zaposlenima značajno poboljšaju uslovi rada", rekao je Andrić za "Danas".

Ta investicija, kako je objasnio, omogućiće fabrici da poveća izvoz sa sadašnjih 75 miliona dolara na 120 miliona dolara a profit od sedam miliona na 10 do 12 miliona dolara.

"Za završetak ukupnog projekta potrebno je oko 12 miliona evra. Kod Vlade Srbije konkurisaćemo za 8 miliona evra, što bi trebalo da bude kredit po povoljnim uslovima od Fonda za razvoj. Ostatak sume od četiri miliona evra obezbedićemo sami iz tekućih sredstava", objasnio je Andrić, i dodao da će, osim za izgradnju te fabrike, očekivani novac poslužiti za nabavku savremene tehnologije i opreme.

Inače, od 1.500 zaposlenih u fabrici, njih 500 je u stalnim radnim odnosu, 500 je angažovano na određeno vreme, a još toliko po osnovu ugovora o povremenim i privremenim poslovima. Međutim, namera je da se od postojećih 1.000 radnika angažovanih na određeno vreme i po ugovorima, u stalni radni odnos primi gotovo polovina, što je najavio i ministar odbrane prilikom nedavne posete Prvom partizanu. )

Zastava moze sledece narudzbine tek od Januara 2017, sve je puno.

Kad prica o Nori, prica o raketama, verovatno se planiraju raketne granate.

"Sad kad mozemo da pravimo cevi, mocicemo da radimo remonte nasih i stranih tenkova svojim cevima, ovde proizvedenim, u TOCu ispitanim."

U KZB smo dominantna snaga. Izjava je se odnosila na to, na postavljeno pitanje da li planiramo dodatne snage u KZB, je odgovorio da tu imamo dovoljno snaga, i da smo tu dominantna snaga. Novine su pisale da je to izjavio o regionu ili o namenskoj industriji, sta nije tacno. Dalje, da se kod nas nesto sta je se desilo u drugim zemljama ne moze desiti, nikada ne mozete da prenebregete sve opasnosti, ali nas odgovor i nasa sila je suvise velika u odnosu na one koji bi hteli da ugroze bezbednost i stabilnost.

Bogati i jaki proizvode, a siromasni kupuju. Mi hocemo da budemo u onom prvom delu. Da ne moramo da kupujemo, a da mozemo da proizvodimo.

Yugoimport je prodao za sledecu godinu 60 miliona metaka Prvog Partizana.

Ukratko jos jednom sta se nabavlja do kraja sledece godine:

- 18 NORA B-52
- 2 Mi-17 za Vojsku i 2 Airbus Helikoptera za Policiju (vrednost sigurno ne ispod 50 miliona ukupno)
- Sa 2+1UB Mig-29 na 5 Mig-29.*
- Ugovor o modernizaciji G4 sa Airbus Defense
- (Nulta) Serija Lazara 2 sa amfibijskim sposobnostima
- Remontovani i modernizovani BOVovi za Policiju u KZB

*Receno je da je "zelja" da imamo 6 Mig-29 do kraja 2016, a ovo je do Septembra, mozda je odbacen sesti, mozda ce se on kasnije nabaviti, ma da mislim da je promenjen plan, mozda u korist Mig-21. Sad, da li se dobavlja jedan i osposabljava ovaj koji ne leti, ili su ga jos jednom pregledali i otpisali ali i dalje po planu dobavljaju dva, pa je zato spalo sa 6 na 5, to mozemo samo da nagadjamo.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Kada pogledamo koliko tehnike smo imali u Jugi, a koliko sada, to je za plakati.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 44.0.2403.130
Gašić: Sledeće nedelje potpisivanje ugovora o kupovini helikoptera

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da bi već sledeće nedelje u Beogradu trebalo da bude potpisan ugovor o kupovini dva nova ruska helikoptera za potrebe Vojske Srbije.

Gašić, koji je obišao kazanjski helikopterski savez na poziv Ministarstva odbrane Ruske Federacije, rekao je da su u toku završni pregovori, zajedno sa timom koji je oformio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Očekujem da sledeće nedelje bude potpisan ugovor za kupovinu dva helikoptera Mi-117 i Mi-171 za potrebe Vojske Srbije", rekao je Gašić za RTS.

Izvor: Blic
« Poslednja izmena: 09. Avg 2015, 10:37:19 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Danas otvoreni dan na Batajnici

IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0
 Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Poseta srpske delegacije Moskvi: Spisak mogućeg naoružanja za RV i PVO

Autor:
Živojin Banković,tangosix.rs

Predstojeći razgovori i pregovori koji će se voditi narednih dana prilikom posete visoke srpske delegacije Moskvi, mogli bi rezultirati dugo očekivanim nabavkama tehnike za srpsko RV i PVO. Iako je u proteklih nekoliko godina mnogo puta najavljivana kupovina borbenih aviona, transportnih helikoptera, osmatračkih radara i PVO sistema ponovo je prisutna retorika koja, nadamo se, može dovesti do obnavljanja inventara najskupljeg vida Vojske Srbije.

Ono što se sigurno zna to je da će biti potpisan uzgovor za već naručena dva transportna helikoptera Mi-17V-5 sa pratećom opremom i obukom kadra. Srpskom RV i PVO su međutim hitno potrebni lovački avioni jer jer je ta vrsta avijacije u najtežem položaju o kojem smo više puta već pisali.

Rusija u svom inventaru ima preko 30 dvoseda MiG-29UB / Foto: Nikolaj Krasnov

Nezvanično saznajemo da će sada u Moskvi biti reči upravo o lovcima i to o mogućoj donaciji određenog broja lovačkih aviona MiG-29 direktno iz jedinica ruskog RV. U inventaru ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) karijera starijih verzija frontovskog lovačkog aviona tipa MiG-29 je po svemu sudeći pri kraju.

Jedan od dokaza za to je i plan prenaoružavanja 31. lovačkog avijacijskog puka iz baze Milerovo koji će do kraja ove godine dobiti 15 aviona Su-30SM koji će zameniti preko 30 aviona MiG-29 (9-13 i 9-51) koje puk trenutno koristi. Avion klase MiG-29 odavno nije prioritet za ruske VKS već su to mnogo sposobniji i za VKS adekvatniji borbeni avioni OKB ‘’Suhoj’’ poput višenamenskih borbenih aviona Su-30 i Su-35 a tu su i taktički bombarderi Su-34.

Srbiji bi zbog logistike i obuke najviše odgovarala varijanta 9-12 kao i dvosedi 9-51. Poslednja jedinica ruskih vazduhoplovnih snaga koja upotrebljava varijantu 9-12 je 116. školski centar za borbenu primenu lovačke avijacije, aerodrom Privoložskij na kome su početkom oktobra boravili naši piloti učestvujući na vežbi BARS-2015.

Tamo se nalaze i izvozne verzije 9-12A i 9-12B koji služe za obuku pilota iz inostranstva. Po poslednjim informacijama ovaj centar bi uskoro mogao povući iz upotrebe avione 9-12/A/B i primiti modele 9-13. Interesantno da iako je 9-12 na zalasku karijere u VKS, 121. remonti zavod iz Kubinke i dalje remontuje ove avione iz sastava ruskog RV. U 116. UCBPIA nalazi se nekoliko sveže remontovanih aviona kako jednoseda tako i dvoseda 9-51/A/B kojih u RV Rusije ima preko 30 i koji su raspoređeni u raznim školskim i trenažnim centrima.

Borbeni helikopteri

Premijer Srbije je na konferenciji za medije između ostalog spomenuo i da se razmišlja o nabavci borbenih helikoptera kao neka vrsta odgovora na hrvatsku nabavku helikoptera Kiova (Kiowa). Detalji nisu saopšteni niti su do sada borbeni helikopteri spominjani u nekim zvaničnim i nezvaničnim planovima nabavki tehnike zbog čega ova najava predstavlja iznenađenje.

Ako bi se helikopteri nabavljali od Rusije teško da bi Srbija imala finansijskih sredstava za nabavku novih borbenih helikoptera poput Mi-28, Ka-52 pa čak i Mi-35 koji predstavlja najsavremeniju varijantu poznatog desantno-jurišnog helikoptera Mi-24.
Mi-24P 23, 24, 40

Ruski desantno-jurišni helikopteri Mi-24P u Siriji / Foto: Ministarstvo odbrane Rusije

Međutim, Rusi bi, kao i na primeru lovaca MiG-29, mogli kao vojnu pomoć isporučiti određen broj upravo desantno-jurišnih helikoptera Mi-24 takođe polovnih iz jedinica ruske armijske avijacije.

Pre par godina iz naoružanja su povukli helikoptere varijante Mi-24V koji bi nama mogli biti interesantni jer su se u prošlosti u Jedinici za specijalne operacije MUP-a Srbije koristila dva helikoptera ove verzije. Oni su 2006. predati vojsci, bio je planiran njihov remont ali se od toga odustalo zbog nepotpune tehničke dokumentacije i lošeg stanja u kojima su se nalazili helikopteri. Rusija trenutno od starijih varijanti koristi helikoptere Mi-24P, Mi-24VP, modernizovane Mi-24PN i savremene Mi-24VM.

Zanimljivo da su prilikom rusko-srpske vežbe BARS-2015. srpski piloti transportnih helikoptera imali priliku da izvrše bojevo gađanje ciljeva na zemlji nevođenim raketnim zrnima S-8 kalibra 80 mm koja se ne nalaze u naoružanju srpskih helikoptera Mi-8 i Mi-17. Moguće međutim da je to bilo samo zbog toga što Rusi više ne koriste nevođena raketna zrna kalibra 57 mm koje RV i PVO Srbije još uvek koristi. Lanseri B-8V-20 NRZ S-8 se osim u naoružanju helikoptera Mi-8/17 u svetu uglavnom koriste na helikopterima Mi-24 ali i na novijim Mi-28 i Ka-52.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Aj' da vidimo!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Љубиша Диковић примио војну делегацију Кине: Наставити са усавршавањем припадника двеју војски

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је делегацију „добре воље” Народне ослободилачке армије Кине коју је предводио заменик команданта Војне области Гуангџоу генерал-потпуковник Ђа Сјаовеј, саопштила је Војска Србије. Кинези, како их називају, делегације „добре воље” шаљу у посете пријатељским земљама.

Истакнуто је да треба наставити са усавршавањем припадника двеју војски у војним образовним установама Србије и Кине, а разматране су и могућности за заједничко обучавање и учешће на вежбама.

Генерал Диковић је гостима из Кине захвалио на досадашњим донацијама Народне ослободилачке армије Кине нашој војсци.

Ова висока делегација Народне ослободилачке армије Кине, у чијем саставу су и шесторица генерала, обишла је у Јакову Други ракетни дивизион 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства.

(Политика)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 398
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 08:45:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.