Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 19:37:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vjerska tolerancija  (Pročitano 23118 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
što se tiče ateista koji svoje uvjerenje upravo i brane na način pogledaj šta su sve vjernici u ime svoje vjere napravili mislim da su još veće zlo u svijetu nevjernici u ime niskih ljudskih pobuda (novca) napravili

jeste.. konkviskadori su bili nevernici, nevernici su osvajali i indiji i afriku... Smile
nevernici su imali inkviziciju i drzali vekovima evropu u mraku...
nevernici su spaljivali anticke zapise... od medicine, preko filosofije do tehnickih nauka...
nevernici su proganjali Jevreje i Mavre i svakoga ko se nije krstio ko oni.. jeste.. u pravu si...
nevernici su krivi za sve... Smile

Interesantno.

Iz tvojih je postova i više nego očito da imaš neke nerješene probleme u vezi katoličanstva koje je, kako se čini, izravno odgovorno za većinu zla koje se dogodilo na svijetu od 1054. naovamo.

Istovremeno se bez problema uključuješ o raspravu o vjerskoj toleranciji.

Zaključak - pojam vjerske tolerancije za tebe znači = katolici su krivi za sve.

Jesam li pravilno zaključio?

Nisam ja kriva sto je katolicka crkva zelela da se mesa u sve...
Umesto da bude u sluzbi naroda, crkva je zelela da vlada tim narodom...
Ja ne znam sta vas uce na veronauci, ali to je jedna poprilicno okrnjena slika istorije...
Vizantinski vladari su pravoslavnu crkvu drzali pod svojom sapom i veoma sam ih zahvalna na tome... Kada je ta sapa skinuta, tj. 300 godina pod Turcima i najnoviji post-komunisticki period, i pravoslavna crkva je pocela da se mesa u politiku...
A crkvi... katolickoj, pravoslavnoj, muslimanima, hindusima, budistima, satanistima... nevazno... nije mesto u politici.. tacka...

točno, crkvi nije mjesto u politici
ali je upravo politika koristila crkvu za ostvarenje svojih ciljeva, puno više nego što se crkva miješala u politiku
to treba imati na umu
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
Citat
ali je upravo politika koristila crkvu za ostvarenje svojih ciljeva, puno više nego što se crkva miješala u politiku

ma, daj...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ajde kako možeš stavljati te ikonice a da uopće na razmisliš o čemu govorim?
da li ti znaš da su europski vladari titulu pape dijelili kome su htjeli (s obzirom na svoje interese) i da su takvi likovi bili pape da se smrzneš?
pa mi sad reci zar to nije politika?
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Der Babo

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36416
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Apple Iphone 8+
Citat

ma, daj... Smile
hahah da smesno!!!
IP sačuvana
social share
Ako sam ja ja, zato sto sam ja ja i ako si ti ti zato sto si ti ti, onda sam ja ja a ti si ti. Ako sam naprotiv ja ja zato sto si ti ti, a ti ti zato sto sam ja ja onda ja nisam ja a ti nisi ti.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 297
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
katolicka crkva je najagresivnija, a dzamijasi i balije su nesto pitomiji... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
SonyEricsson k800i i D820
Svatko svoju vjeru mora i treba da postuje,kao i sve ostale.Kako mi mozemo biti dobri vjernici ako imamo prema drugima skupinama ljudi predrasude,i nasu vjeru dizemo u zrak.Ja sam sretan sto sam katolik,i nikada nebi se mjenjao za drugu,ali tako razumijem i muslimane ili pravoslavce sto su vjerni i vole svoju crkvu ili djamiju.Kako god mi smo jedan dio crkve svaki pojedinac od nas,i bas svatko od nas mora da pokusava da bude tolerantan i da sljedi onome sto pise u Bibliji ili Kuranu.

Meni je jedino glupo i blesavo sto je do toga doslo da je se od jedne vjere napravilo 100,kako u Krscanstvu tako i kod Islamu.Ali takvi su ljudi,zele biti i vise posebni nego i sam Bog.

I kada pricate o tome sto je Crkva donjela zla Narodima,molim vas pricaj te i o onome sto je ona donjela dobroga.Da nije bilo Crkve i ovih Religija,nikada Svijet pogotovo zapadni nebi ovoliko razvijen bio kao sto jeste sada!

Citat
katolicka crkva je najagresivnija, a dzamijasi i balije su nesto pitomiji...

Molim te Jakove,objasni mi samo po cemu je Katolicka Crkva najagresivnija,i molim te reci mi koja Crkva se najvise trudi za medjuvjerski dijalog....
« Poslednja izmena: 20. Okt 2006, 18:33:29 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
Citat
.Da nije bilo Crkve i ovih Religija

Znaci, da Rimljane, Grke, Fenicane, Egipcane i druge bacimo kroz prozor...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
SonyEricsson k800i i D820
Citat
.Da nije bilo Crkve i ovih Religija

Znaci, da Rimljane, Grke, Fenicane, Egipcane i druge bacimo kroz prozor...  Smile

Anea koja se pravi veoma pametna,svi te grupe koje si nabrala imale su svoje bogove i crkve....pa tako molim te ajde malo razmisli pa onda pisi.Nitko od njih nije bio ateista,svi su vjerovali u nesto vece od sebe!!! Smile
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
A svi ti veliki vernici, istaknuti vodji religijskih zajednica su imali toliko jaku veru pa su dopustili politicarima da se igraju sa njima i postavljaju ih kako njima odgovara? Prvi hriscani su bacani lavovima jer im je vera bila toliko jaka da je se ne odreknu, a ovi "najveeci" vernici koji su vodili svoja stada su imali tako slabu volju i veru da su dozvolili da ih izmanipulisu? Smesno. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 297
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
tiger: ako si malo citao istoriju, jasno ti je. to da je vatkan svetski centar zla, opse je poznato. cuo si za stepinca i znas cime se on bavio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 19:37:40
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.