Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 23:11:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vjerska tolerancija  (Pročitano 23070 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
SonyEricsson k800i i D820
Citat
Govoris o hriscanstvu i islamu... nisi pominjao ostale religije  Smile

Ah ja mi Komentara svaka ti cast!

Jakove i ja osudjujem svako napadanje vjerskih objekata jer to nikome nista nedonosi.Ja neznam kako ti mjeris tolerancija i neznam po cemu su Srbi tolerantni kada se pretuku romi,kada se pisa na Djamije,ili kada se na plakatima u Beogradu vidi Ratko Mladic i pise Heroj....ja neznam sta za tebe znaci tolerancija.I ako Srbi stvarno tako misle,sto se onda cude da ih nitko nevoli da cak i braca po materi Crnogorci se odaljivaju od vas.Neznam po meni na Balkanu nema tolerancije i ako je ima to je u veoma maloj mjeri,da je bilo vise tolerancije prema drugim i respekta nebi se desilo ovo sto je bilo i nebi se uvijek ponavljalo...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Toliko mrznje i miskoncepcija sa svih strana - sto samo oslikava tuznu istinu o nepostojanju verske tolerancije na bilo kojim prostorima.

Ali evo par rasclanjenja:

- Svaka CRKVA sta god da propagira u smislu VERE (obratite paznju na rasclanjene pojmove) zeli da uspostavi svoju politicku moc jer jedino tako moze da pridobije vece mase radi ostvarenja svojih ciljeva - a cilj svake crkve je hegemonija verovanja koje one propagiraju.

- Sa ruge strane - politicari - ili establishment na vlasti - uvek zna da moze da dobije poene i samoratifikaciju u narodu ako ima crkvu uza sebe. U tome procesu uvek nastaje ta paklena simbioza zvana crkveno-drzavni establisment

- U celoj prici manipulisan je narod koji slepo veruje u ono sto mu govore popovi i politicari. Najcesci mehanizam manipulisanja su nacionalni simboli pomesani sa religioznom simbolikom. Ljudima koji nemjau vrednost kao pojedinci dobijaju vrednost jer su deo krda i mase. Ta masa se identifikuje sa bogovima bozanstvima, svetoscu dok se suparnicki tabor identifikuje sa djavolom tamom i paklom.

- U celoj prici tolerancija nepostoji. Koriste je ponekad neki politicari koji retko kad uspeju da zazive u narodu jer tolerancija donosi osvescenje naroda o sopstvenoj individualnoj vrednosti a to je porazavajuce na individualnom nivou za veliku vecinu.

- Resenje je sekularizacija - odvajanje drzave od crkve i obratno. Time svaka strana gubi moc manipulacije i prisiljeni su da budu ono sto treba da budu. Crkva da SAMO propagira veru a politicari da shvate da su usluzni radnici gradjana koji treba da organizuju drustvo gde svi mogu bolje da zive (bez obzira koje su vere).

- U tom procesu nacionalizam teba iskoreniti jer je on mashina koja se hrani verskom mrznjom

- Ljudi treba da shvate da su svi ljudi - na prvom mestu - pa tek onda vernici.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Toliko mrznje i miskoncepcija sa svih strana - sto samo oslikava tuznu istinu o nepostojanju verske tolerancije na bilo kojim prostorima.

Ali evo par rasclanjenja:

- Svaka CRKVA sta god da propagira u smislu VERE (obratite paznju na rasclanjene pojmove) zeli da uspostavi svoju politicku moc jer jedino tako moze da pridobije vece mase radi ostvarenja svojih ciljeva - a cilj svake crkve je hegemonija verovanja koje one propagiraju.

- Sa ruge strane - politicari - ili establishment na vlasti - uvek zna da moze da dobije poene i samoratifikaciju u narodu ako ima crkvu uza sebe. U tome procesu uvek nastaje ta paklena simbioza zvana crkveno-drzavni establisment

- U celoj prici manipulisan je narod koji slepo veruje u ono sto mu govore popovi i politicari. Najcesci mehanizam manipulisanja su nacionalni simboli pomesani sa religioznom simbolikom. Ljudima koji nemjau vrednost kao pojedinci dobijaju vrednost jer su deo krda i mase. Ta masa se identifikuje sa bogovima bozanstvima, svetoscu dok se suparnicki tabor identifikuje sa djavolom tamom i paklom.

- U celoj prici tolerancija nepostoji. Koriste je ponekad neki politicari koji retko kad uspeju da zazive u narodu jer tolerancija donosi osvescenje naroda o sopstvenoj individualnoj vrednosti a to je porazavajuce na individualnom nivou za veliku vecinu.

- Resenje je sekularizacija - odvajanje drzave od crkve i obratno. Time svaka strana gubi moc manipulacije i prisiljeni su da budu ono sto treba da budu. Crkva da SAMO propagira veru a politicari da shvate da su usluzni radnici gradjana koji treba da organizuju drustvo gde svi mogu bolje da zive (bez obzira koje su vere).

- U tom procesu nacionalizam teba iskoreniti jer je on mashina koja se hrani verskom mrznjom

- Ljudi treba da shvate da su svi ljudi - na prvom mestu - pa tek onda vernici.

svaka cast
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
@ decky999

Smile Smile Smile

to je ono što sam želio reći ali sam karikirao jer mi se ne da pisat da bi me neko nakon toga poklopio sa kakvom glupošću , pa da me iznerviše  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung Note 10+
Gluposti.
Ja sam bolji covek time sto sam veci vernik.
Kao da govoris o katolickoj crkvi.
Kakve to ciljeve ima pravoslavna crkva?
I prvo nauci sta znaci pojam nacionalizam,a sta sovinizam,zameni te dve reci i onda cu se sloziti sa tom konstatacijom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
On je to i mislio , mislim na šovinizam .

Mada i nacionalizam ljudi nisu shvatili kako treba , kao ni demokraciju pa kao i sve što dođe u ruke Južnih Slavena biva razhebano  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Gluposti.
Ja sam bolji covek time sto sam veci vernik.
Kao da govoris o katolickoj crkvi.
Kakve to ciljeve ima pravoslavna crkva?
I prvo nauci sta znaci pojam nacionalizam,a sta sovinizam,zameni te dve reci i onda cu se sloziti sa tom konstatacijom.

E baš me zanima... pa mi, molim te, reci - kakve to ciljeve ima pravoslavna crkva?
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung Note 10+
Pa to i ja njega pitam,on je to rekao.

@nikola pa mora se lepo razvojiti da se zna sta je sta,da se ne mesaju babe i zabe.
Ja sam Nacionalista,ali ne i sovinista.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@Dutch prijatelju tanka je linija po kojoj hodas

E baš me zanima... pa mi, molim te, reci - kakve to ciljeve ima pravoslavna crkva?

Istom onom cemu tezi bilo koja crkva - a to sam vec napisao - hegemoniji njenog verovanja - drugim recima da svi ljudi na svetu treba da budu pravoslavni hriscani jer je to "PRAVI" put (naravno kao ultimativni san). Za pocetak bi bili najsrecniji kad bi 90% (sto je netacno) pravoslavnih Srba nekako postali 101%. Ideja koja se stoji iza tog cilja je otprilike "mi znamo sta je najbolje za vas - samo se opustite i nece nista da boli". Bilo bi mnooogo lepo i dobro kada bi to tako funkcionisalo - ali ne da moze.

Ko ne shvata glupost i bezciljnost i jednoumlje takvog cilja onda ja zaista ne znam kako da to objasnim.

IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung Note 10+
E pa posto je Pravoslavna crkva najstarija,valjda bi za ovih 2000 godina zavladali svetom,ne bi bila religija sa najmanjim brojem vernika.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 23:11:45
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.