Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 22:13:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vjerska nastava, silovanje razuma...  (Pročitano 21871 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Bosch ima centrifugu
Da li mi živimo u demokratiji? Da li postoji sloboda mišljenja? Da li svako ima pravo da sam odabere hoće li verovati ili ne?
Slažem se da deca još nemogu samostalno da donose odluku hoće li verovati ili ne, ali ne mislim ni da njihovi roditelji od kojih većina nikada nisu imali priliku ili jednostavno nisu želeli da upoznaju svoju veru, da donesu odluku umesto njih. Lično mislim da bi veronauka morala da bude obavezan predmet u školi, priče da je ne treba držati sveštenik, da treba da se upoznaju sa istorijom svih vera su skretanje sa teme veronauke. Istorija se bavi nastankom i kratkom istorijom vera kao i njihovom ulogom tokom razvoja društva, i to ostavimo istoriji. Decu treba upoznati sa religijom, sa njenim osnovnim postulatima i stremljenjima.
Sutra kada ta deca odrastu učenje religije neće ih nasilu odvući u crkvu ako to ne budu sama želela, imaće pravo da sami odaberu i odluče hoće li ići u crkvu i u koju crkvu će ići. A učenje veronauke koje su nekada kao deca izučavali neće ih ničim učiniti gorima i lošijima naprotiv, veronauka može samo da pomogne deci da se pravilnije formiraju kao ličnosti i da imaju malo više morala, a na osnovu moralnih vrednosti jedno se društvo može razvijati kvalitetnije.
Zato ne branite deci da uče nešto što vi ne cenite i ne želite, pusti te se da se upoznaju sa nečim bar u školi jer je pitanje hoće li uopšte ikada imati prilike da se u životu upoznaju sa religijom.

Znaci pobratime mi zivimo u demokratiji i svako moze da bira svoju veroispovest ali ti bi na slilu decu terao da uce TVOJU veronauku ne bili se bolje obrazovala i mogla da izaberu svoju veroispovest. To me malo podseca na natpis na jednoj instituciji u Nemackoj - "rad oslobadja" - rekose oni.

Sacuvaj me boze takve demokratije i slobode izbora.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
По мени, религија би требала да се изучава ко културолошки и социолошки феномен, кроз призму историје и одређене друштвене заједнице, а не као верска настава. Мислим да би деца требала да стекну макар основна знања о свим већим, а не би било лоше и о мање заступљеним религијама, јер би на тај начин проширили своје видике, уклонили табуе и поставили у својој свести неке здраве основе за толеранцију и разумевање других народа и вера. Она деца која желе веронауку као такву, могла би да је имају у својим црквама, џамијама, синагогама...независно од школе која не би требала да буде сервис цркве, која год то била.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Gospode pomiluj

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
SonyEricsson ne znam koji
ja sam napisala da sam u srednjoj na slcijologiji i ucila o svim reliigijama i da po meni to bi trebo biti obavezan predmet u svim srednjim skolama ne vezano za zanimanje i stepen obrazovanja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Чисто сумњам да је социологија у средњој школи уопште имала неки значајан фонд часова, као што сумњам да је неко другим религијама сем Хришћанства озбиљније посветио пажњу.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Gospode pomiluj

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Verujmi imala sam je jednom nedeljno i posto mi je profesorka bila Budista imali smo sve vere i verice podjednako.A taj predmet sam imala 2 godine i smatram da je jako interesantan.Prve godine smo ucili o sociologiji i veri i drustvu itd a druge o drustvenim pojavama.Jako interesantno i za one koji veruju da asznaju nesto novo i drugacije a za one sto ne veruju da samo interesantno i  zanimljivo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
 Ako hoćeš novo i zanimljivo gledaj dobre filmove i radi stvari koje nisi radila(bandži džamping i sl.)a ako hoćeš istinu-u religiji je baš i nećeš naći.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Gospode pomiluj

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Ovde se radi o sko;i i predavanjima.Ne verujem da bi i kada bi uveli bandzi dzamping u skole bilo tolikom polaznika.A u ostalom otkud ti znas da li ja jesam ili nisam skakala sa bandzija?A istinu sam nasla jos davno bas u religiji i ako sam je trazila svida i u raznim filozofijama i u politici i u muzici i u........ i samo me je Hristos prigrlio sebi i potpuno me upoznao sa mojim bicem.Probaj mozda ti se i svidi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6

Citat
i samo me je Hristos prigrlio sebi i potpuno me upoznao sa mojim bicem.Probaj mozda ti se i svidi
  Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Gospode pomiluj

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
I kada nemas sta da kazes jer se uvek zamislis,ukrstis ocima i pocnes da vices upomoc
« Poslednja izmena: 23. Avg 2007, 01:47:58 od protinica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
 Čudim se tvom sektašenju.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 22:13:59
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.