Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 03:08:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vjerska nastava, silovanje razuma...  (Pročitano 21886 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ljudi koji neveruju u Boga, netreba da se mesaju tu,tako ja mislim.
Jer ako nisi nikad osetio Duh Bozji,za tebe je Bog visnji,negde na nebu,ali sumnjas i vremenom to postane kao neka igracka koja ti je dosadila,a posto Duha nemas,a recimo imas dete koje se skoluje i ti bi sad to ukinuo.
A nije tako.Mnogi su se odrali da se to vrati u skole,jer je bilo zabranjivano.
Tako da nam treba hriscanstvo i veronauka-Konacno smo pronasli ono sto nam je potrebno
-jevandjelje,a vi bi sada da je ukinete.
Pitanje bi trebalo obrnuti.Da li nam je posle svih nevolja usled promasenih ideologija,titoizma,komunizma,zatim Slobinog socijalizma - u sada dobu koje je nazovi "demokratsko" treba jos neka promasena ideologija.
Zar nismo sada slobodni da ispovedamo veru?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 319
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
SonyEricsson 
Da,u pravu si. Imali smo previse proba sa raznim ideologijama. E sada smo najzad u demokratiji i sada bi trebalo da svako ima pravo da odluci kojoj ce veri,da tako kazem,da se prikloni. I zato,ako vec hoce da uvode veronauku u skole (ali nikako ne u osnovne) onda bi to trebalo da bude ili nesto tipa istorije religija i upoznavanje sa svim (pa cak i paganskim) ili da ponude nekoliko veroispovesti pa ti sam izaberi gde ces da ides,ako uopste hoces.Znaci ne samo pravoslavna/katolicka veroispovest nego i islam,budiszam... Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
Tako da nam treba hriscanstvo i veronauka-Konacno smo pronasli ono sto nam je potrebno (...)
Moj dragi prijatelju,jedino što ti je potrebno na ovom svetu osim hrane i skloništa-jesi ti.
 Nadji sebe,prepoznaj ego i idi dublje.
  Kome treba religija da bi se potvrdio kao ispravan samom sebi?Naći Boga u sebi i prepustiti se toj energiji i tom izvoru koji svi imamo u sebi.Zar ti treba drugo biće u odori,freske i krstovi,fizičke stvari da bi dopro do božanskog u sebi?

IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ljudi koji neveruju u Boga, netreba da se mesaju tu,tako ja mislim.
Jer ako nisi nikad osetio Duh Bozji,za tebe je Bog visnji,negde na nebu,ali sumnjas i vremenom to postane kao neka igracka koja ti je dosadila,a posto Duha nemas,a recimo imas dete koje se skoluje i ti bi sad to ukinuo.
A nije tako.Mnogi su se odrali da se to vrati u skole,jer je bilo zabranjivano.
Tako da nam treba hriscanstvo i veronauka-Konacno smo pronasli ono sto nam je potrebno
-jevandjelje,a vi bi sada da je ukinete.
Pitanje bi trebalo obrnuti.Da li nam je posle svih nevolja usled promasenih ideologija,titoizma,komunizma,zatim Slobinog socijalizma - u sada dobu koje je nazovi "demokratsko" treba jos neka promasena ideologija.
Zar nismo sada slobodni da ispovedamo veru?

Слободан си, али то нема везе са државном установом. Веру исповедај тамо геде је место за исповедање вере. Србија је секуларна држава. Узгред, не заборави да добар део грађана Србије не верује у јеванђеље. И да је за њих Иса само један од пејгамбера.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Isa?Pejgamberi?-Šta je to?
Drago mi je da smo sekularna država-mislim da bih crko od muke da crkva vlada!!!
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
uostalom u kojoj to teokratskoj drzavi narod dobro zivi??ja mislim ni u jednoj!!! Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Isa?Pejgamberi?-Šta je to?
 Drago mi je da smo sekularna država-mislim da bih crko od muke da crkva vlada!!!

По Курану, исламској светој књизи, Исус је само један од пророка.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Leo
Pol
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Versku nastavu bi u skolama bilo moguce (a da pritom bude i korisno) organizovati jedino kao dopunu izucavanja istorije i sociologije , i uz stavljanje podjednakog akcenta na sve religije , ili mozda njihovo postavljanje u takav odnos u kakvom stoje recimo izucavanje domace , evropske i svetske istorije. S tim sto bi bilo sasvim pogresno da nastavu vode svestenici ,vec bi pre trebalo sasvim odbaciti pozitivno , udzbenicko , znanje i i gradivo pribliziti deci u formi dijaloga , kritickog misljenja ,uporedjivanja resenja koje nude razlicite religije itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Узгред, не заборави да добар део грађана Србије не верује у јеванђеље. И да је за њих Иса само један од пејгамбера.
Ko to kaze i gde to pise.

Citat
Веру исповедај тамо геде је место за исповедање вере.
Vera se ispoveda svuda i na svakom mestu.Ako sam pravoslavaca ili bilo koje druge vere ja sam to svuda.Ako neko ima pravo da bude neke druge vere onda i mi imamo prava da budemo pravoslavci.Kako to subotar ne radi subotom a ja moram da radim nedeljom,muslimanke se slikaju za licnu kartu sa marama,a mi ne mozemo da postimo u vojci ili falkultetu.Kakva prava svima takva i nama
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Potreban mi je Gospod Isus Hrist.Nije mi dovoljno da kazem,eto Bog je u meni i lepo mi je.
Bolje je da se bude i hriscanin.Jer inace,onda to nije spasonosno i lekovito(vera) a moze i da odvede coveka na pogresan put.I molitva Hristu-Bogu pomaze mnogo,ako je iskrena naravno.A proizvodi direktan efekat,jer se Duh Sveti dotice takvog coveka i menja mu stanje svesti,tj.duha.Po bozanskoj prirodi covekovoj je da se moli.Za razliku od one animalne,primitivne prirode kojoj je covek dovoljan po sebi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 03:08:34
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.