Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 10:14:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51312 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Samsung dodaje USB 3.0 interfejs na S2 mobilne diskove 

Samsung Electronics je najavio proširenje svoje ponude u domenu rešenja za skladištenje podataka novom S2 Portable 3.0 linijom eksternih diskova. Radi se o brzim diskovima, koji se vrte na 7200 obrtaja u minutu, odnosno koji imaju USB 3.0 priključke. Istovremeno, reč je o 2,5-inčnim diskovima malog formata, pogodnog za prenošenje. Novi S2 drajvovi koriste Dynamic Balancing, SilentSeek i NoiseGuard tehnologije, koje omogućavaju tih i nesmetan rad. Stižu sa preinstaliranim Auto Backup, SecretZone i SafetyKey aplikacijama, koje omogućavaju automatizovan bekap, enkripciju i zaštitu pomoću šifre. Isporuke S2 Portable 3.0 diskova kreću tokom meseca u dva kapaciteta - 320 i 640 GB. Cene nisu poznate.

Izvor: Samsung
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  SanDisk kreirao SSD veličine poštanske markice 

SanDisk se diči najnovijim SSD-om, veličine poštanske markice. Reč je o SSD-u malog formata, znanog još i kao iSSD (integrated solid state drive). Dimenzije iznose svega 16 x 20 x 1.85 milimetara, a masa je manja od 1 grama! Stiže u BGA izdanju i ima SATA interfejs. Novi iSSD je dizajniran za upotrebu u tablet PC računarima, ultra-tankim netbook računarima i drugim mobilnim napravama gde postoji potreba za većim prostorom za skladištenje podataka. Kapacitet će se kretati od 4 GB do 64 GB, a brzine čitanja i upisa su deklarisane na 160 MB/s i 100 MB/s, respektivno. SanDisk je saopštio da je već počeo sa sempliranjem iSSD-ova velikim OEM dobavljačima.

Izvor: Dailytech
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Zotac GeForce GTX 460 AMP

Zotac je nedavno predstavio svoju četvrtu GF104-baziranu grafičku karticu koja nosi oznaku GeForce GTX 460 AMP! Edition i to je, trenutno, jedna od najbržih GTX 460 kartica koje se mogu pronaći na tržištu. Novi DirectX 11-ready model odlikuje 810MHz brzina radnog takta GPU, 1620MHz shader frekvencija kao i 1GB memorije. Pored toga, Zotac karticu karakterišu i 336 CUDA jezgra, 256-bitni memorijski interfejs, dual-slot cooler, dual-DVI, HDMI i Display Port izlazi kao i podrška za dvosmerni SLI, CUDA, PhysX i 3D Vision Surround tehnologije. GeForce GTX 460 AMP! izdanje isporučuje se sa kopijom Ubisoft Prince od Persia: The Forgotten Sands.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Eurocom Panther 2 notebook

Proizvođač igračkih PC-ja, Eurocom, predstavio je novi 17.3“ Panther 2 igrački notebook koji je jedinstven po činjenici da nudi i SLI i CrossFire omogućena grafička rešenja. Izbori uključuju dve ATI Radeon Mobility HD 5870 kartice, dve GeForce GTX 480M ili pojedinačne NVIDIA Quadro FX3800M i Quadro FX 5000M grafičke kartice. Kada je u pitanju izbor procesora on je smanjen na Core i7 seriju uključujući Extreme ediciju sa šest jezgara radnog takta do 3.33GHz. Ovaj računar može maksimalno da ima 2GB video memorije dok je količina sistemske memorije ograničena na 24GB a skladišteni prostor na 4TB. Cena za osnovni sistem Panther 2.0 igračkog računara je oko $2000.

(IT Svet)
« Poslednja izmena: 23. Avg 2010, 05:47:24 od bojan.c »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Lenovo G530 laptop

Kompanija Lenovo je ponudila svoj novi uređaj koji nosi naziv Lenovo G530. U pitanju je model baziran na Pentium Dual-Core procesoru koji je moguće nabaviti po ceni do $269.60. Ono što ovu ponudu odlikuje jeste Intel Pentium Dual-Core T4200 procesor radnog takta 2GHz, 15.4’’ 1280 x 800 widescreen LCD ekran, 2GB RAM-a, 250GB hard drive, dual layer DVD pisač, slot za Express karticu, čitač memorijskih kartica, 802.11 g wireless, 6-ćelijska baterija kao i Windows Vista Home Premium. Ono što je takođe interesantno ali važi samo za teritoriju SAD jeste to što se isporuka ovog modela ne naplaćuje tako da nema dodatnih troškova.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Microsoft Arc Touch miš

Iako informacija nije zvanična dok je ne potvrdi proizvođač, a to je u ovom slučaju Microsoft, procurele su informacije vezane za Microsoft Arc Touch miš. U pitanju je miš neobičnog oblika koji omogućava da ruku postavite tako da ne dođe do umaranja prilikom dugotrajnog rada. Miš karakteriše touch skrolovanje, indikator napunjenosti baterije kao i mogućnost korišćenja na gotovo svakoj podlozi. Miš poseduje 2.4Ghz nano transiver koji se povezuje na USB port vašeg računara. Ovaj miš bi trebalo da se nađe u Evropi po ceni od oko 70 eura što je za nijansu skuplje od Apple Magic Mouse ili Magic Trackpad-a.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  MSI sprema GTX 480 sa vodenim hlađenjem 

Već prikazana na Computex 2010 sajmu u junu, nova grafička karta kompanije MSI se polako sprema za pojavljivanje na tržištu. Radi se o GeForce GTX 480 HydroGen modelu, koji - kao što možete naslutiti iz imena - podržava vodeno hlađenje. Karta cilja entuzijaste i overklokere koji istovremeno imaju želju da im uređaji rade besprekorno i tiho. Karta se bazira na GF100 čipu i koristi830 grama bakra za potrebe jednoslotnog vodenog bloka koji pokriva 70% PCB-a. Podržava 0.45mm micro-channel dizajn, a kuler rezultuje 24 stepena nižom temperaturom u odnosu na referentne modele. Karta ima 480 CUDA jezgara, GPU koji radi na 700 MHz, šejderi rade na 1401 MHz, a podržan je i 384-bitni memorijski interfejs. Na raspolaganju je 1536 MB GDDR5 memorije, koja radi na 3696 MHz. Uz sve nabrojano, koriste se Military Class komponente (Hi-c CAP, Solid State Chokes, Solid Capacitors), dual-DVI i mini-HDMI izlazi, a podržane su 3-way SLI, CUDA, PhysX i 3D Vision Surround tehnologije. Cena karte će iznositi oko 450 funti.

Izvor: TC Magazine
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Mali flash driveovi

Kompanija SanDisk je sredinom nedelje najavila da je započela testiranje malih SSD koji se mogu zalemiti direktno na matičnu ploču. Dimenzije svakog iSSD su 16x20x1.85mm a teški su manje od 1 grama i koriste SATA interfejs koji se koristi i od strane uobičajenih hard drive-ova, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije SanDisk. Kada je reč o brzini prenosa podataka, novi iSSD obezbeđuju brzinu prenosa podataka od 160Mb/s kada je u pitanju čitanje i 100Mb/s kad je u pitanju pisanje podataka. Novi flash drive-ovi biće dostupni u opsegu kapaciteta od 4GB do 64GB i najveću upotrebu će pronaći na tržištu tableta, telefona i medija plejera.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Logitech bežične slušalice

Logitech je nedavno završio rad na dizajnu novih slušalica koje koriste mogućnost bežičnog povezivanja sa ciljem omogućavanja kretanja i razgovora istovremeno. Wireless Headset H760 odlikuju baterije koje mogu pružiti do šest sati rada uz daljinu do 12 metara od predajnika. Model H760 karakteriše ugrađeni ekvilajzer i kontrole, eliminacija šuma sa mikrofona a isporučuje se sa dvogodišnjom garancijom. Logitech Wireless Headset H760 može se nabaviti po ceni od $100 a prvo će se pojaviti na teritoriji SAD i Azije dok će se u Evropi pojaviti u toku septembra meseca.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
AMD postavlja granice u x86 inovacijama

AMD će otkriti nove detalje o implementaciji i arhitekturi dva svoja procesorska jezgra sledeće-generacije, koji uključuju AMD-ov jedinstveni pristup visoko-performansnom, multi-trednom računarstvu, kao i ispod-jedan-vat sposobnom nisko-potrošnom dizajnu. Dva nova dizajna, kodnih imena Bulldozer zar visoko-performansne PC-je i serversko tržište, i Bobcat za nisko-potrošne notbukove i tržište desktopa male proizvodne-forme, su dizajnirani od početka da bi bili prilagođeni specifičnim korisničkim zahtevima i računarskim poslovima. Nova jezgra predstavljaju centar AMD-oveih budućih rodmapa, uključujući i AMD Fusion Akcelerisane Procesorske Jedinice (APU) i AMD-ove nove visoko-performansne serverske i klijentske CPU-ove.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 10:14:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.