Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 15:41:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51270 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  AMD napušta 3DNow! instrukcije 

AMD-ov Single Instruction Multiple Data (SIMD) set instrukcija, znan od 1998. godine kao 3DNow! će uskoro biti povučen, odnosno procesori nove generacije ga više neće podržavati. Iako neće podržavati ovaj set instrukcija, AMD-ovi procesori će podržavati SSE instrukcije (u njihovim raznim iteracijama), tako da sa te strane neće biti problema. Ipak, postojaće određena vrsta izuzetka po ovim pitanjima. Novi procesori će zadržati PREFETCH i PREFETCHW setove instrukcija.

Izvor: TC Magazine
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Nvidia priprema GeForce GT 430

Nvidia priprema GeForce GTS 450 za 13. septembar, ali postojaće još jedan model namenjen nižoj klasi. To će biti GT 430, za koji se pretpostavlja da će se bazirati na GF108 čipu. Ova grafička karta će biti namenjena cenovnoj klasi ispod 100 dolara. Jezgro će raditi na 700 MHz, a šejderi na oko 1400 MHz, pri čemu je broj šejder procesora nepoznat. Nagađa se da će postojati 96 šejder procesora, da će memorijski interfejs biti 128-bitan, kao i da će karta imati radni takt memorije od 900 MHz. Koliko memorije, i da li će to biti GDDR3 ili GDDR5 memorija, ostaje da se vidi. Površina čipa je 29x29 mm, odnosno 841 mm2, a ako je ovaj podatak tačan, to bi značilo da je GF108 ogroman čip za ovu cenovnu klasu. Nagađa se da bi GT430 mogao da se pojavi u oktobru ili novembru.

Izvor: Fudzilla
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  AMD otkriva detalje o Bulldozer i Bobcat jezgrima 

Danas na HOT ČIPS 22, AMD će otkriti nove detalje o implementaciji i arhitekturi dva svoja procesorska jezgra sledeće-generacije, koji  uključuju AMD-ov jedinstveni pristup visoko-performansnom, multi-trednom računarstvu, kao i ispod-jedan-vat sposobnom nisko-potrošnom dizajnu. Dva nova dizajna, kodnih imena “Bulldozer” zar visoko-performansne PC-je i serversko tržište, i “Bobcat” za nisko-potrošne notbukove i tržište desktopa male proizvodne-forme, su dizajnirani od početka da bi bili prilagođeni specifičnim korisničkim zahtevima i računarskim poslovima. Nova jezgra predstavljaju centar AMD-oveih budućih rodmapa, uključujući i AMD Fusion Akcelerisane Procesorske Jedinice (APU) i AMD-ove nove visoko-performansne serverske i klijentske CPU-ove.

Na HOT ČIPS 22, Bred Burges, glavni arhitekta Bobcat-a i Majk Batler, glavni arhitekta Bulldozer-a, će održati prezentaciju na sesiji “Nove Procesorske Arhitekture”. x86 arhitektura predstavlja samo srce računarstva i AMD konstantno evoluira i unapređuje dizajn svojih jezgara. Sa Bulldozer i Bobcat jezgrima nastavlja se taj put evoluiranja i dizajnirani su da promene korisnička iskustva putem krajnjih proizvoda. Najznačajnije stavke novih jezgara uključuju:

Bulldozer

* Inovativni pristup multitreadnim računarskim performansama kojim se balansira sa posvećenim i deljenim računarskim resursima, koji pruža visoko kompaktan dizajn, velikog broja jezgara koji se sa lakoćon prenosi na čip radi performansnog skaliranja
    * Podršku za novi set x86 instrukcija (SSE4.1, SSE4.2, AVX, i XOP uključujući i 4-operativne FMAC)
    * Napredne karakteristike menadžmenta potrošnje
    * Proizvodnja u naprednim 32nm proizvodnim tehnologijama

Bobcat

* Rad u režimu ispod-jedan-vat potrošnje
    * Out-of-order instrukcisko izvršavanje radi boljih performansi
    * Očekivano je 90 procenata performansi današnjih PC-ja na duplo manjoj površini
    * Upravljanje strujom curenja u jezgru i optimizacija mikroarhitekture radi niske potrošnje
    * Visoko sintetizovativan dizajn koji se sa velikom lakoćom prenosi u okviru proizvodnih tehnologija

Izvor: AMD
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Swiftech rashladni sistem

Kompanija Swiftech je u toku protekle nedelje predstavila par rashladnih rešenja koja su namenjena NVIDIA-nim novim i moćnim GeForce GTX 480 i GTX 470 karticama. Prema izveštajiima koji su objavljeni od strane Swiftech, njihov pristup Fermi hlađenju je mnogo bolji nego kada su u pitanju potpuno pokrivena rashladna rešenja sa vodenim blokovima. Sa novim proizvodima GPU može imati tečno rashladno rešenje samo za seba i može se pokretati na nižim temperaturama uz obezbeđivanje većih radnih taktova. Oni korisnici koji nisu zadovoljni ni ovim i žele još bolje rashladno rešenje mogu postaviti 80mm ventilator na hladnjak.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
MSI Phenom II bazirani notebook

Kompanija MSI je za tržište SAD pripremila novu verziju 15.6“ FX600 notebook računara ovoga puta pod oznakom FX610. Umesto Intel Core i5 procesora koji je korišćen kod FX600 modela, FX610 koristi AMD Phenom II procesor. Istovremeno NVIDIA GeForce GT 325M kartica sa 1GB video memorije je zamenjena sa ATI Radeon HD 5470 modelom takođe sa 1GB video memorije. Ostatak ključnih specifikacija je ostao nepromenjen pa je tako ovaj model opremljen 720p ekranom, standardnim hard drive-om kapaciteta 500GB odnosno opcionim verzijama kapaciteta 640 i 750GB kao i šestoćelijskom baterijom. Kao što se i očekivalo od opcija povezivanja dostupne su Wi-Fi kao i Bluetooth.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
XFX HD5970 4GB Black Edition

Kompanija XFX je konačno predstavila HD5970 4GB Black Edition grafičku karticu koja će biti u suštini grafička kartica koja će se proizvesti u ograničenom broju od 1000 primeraka. Ova kartica bi trebala svakako da poseduje vrhunske performanse zahvaljujući odličnih 4GB GDDR5 video memorije čiji radni takt je 4.8GHz. Radni takt grafičkog jezgra je 850MHz. Ova kartica je primarno dizajnirana da se koristi u Eyefinity konfiguraciji i poseduje šest mini-Display konektora. Obzirom da XFX planira da napravi samo 1000 primeraka ove kartice svaka kartica će imati svoj jedinstveni serijski broj. Kartica će se isporučivati u interesantnom pakovanju u obliku mašinske puške.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Vodeno hlađenje modula na HyperX familiji

Kingston je najavio izdavanje Kingston HyperX H2O vodeno hlađenih DDR3 memorijskih modula u dvo-kanalnim i tro-kanalnim kompletima. Sa frekvencijama do 2133 MHz i kapacitetima do 6GB, Kingston HyperX H2O moduli su najnoviji članovi HyperX familije koji podržavaju potrebe entuzijasta i ekstremnih igrača koji grade svoje vodeno hlađene sisteme. Vodeno hlađenje je poželjno zbog tihog rada i dugovečnosti. Kingston HyperX H2O dolazi na tržište kao rešenje za PC entuzijaste koji žele da konstruišu vodom hlađene sisteme koristeći visokokvalitetne Kingston proizvode. HyperX H2O je prirodna nadogradnja Kingstonove ponude namenjne entuzijastima.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Rasetsu CPU cooler

Scythe je predstavio svoje najnovije rashladno rešenje koje kombinuje dizajn Yasya modela koji je predstavljen u toku marta meseca sa vrhunskim izgledom sa ciljem obezbeđivanja maksimalnog rasipanja toplote. Novi kuler nosi naziv Rasetsu i karakterišu ga dimenzije 130 x 141 x 130mm. Osim toga, poseduje i hladnjak koji je podeljen na dva bloka, od kojih svaki karakteriše T.M.L.F (Trident Multi Layer Fin) struktura, tu je i šest bakarnih heatpipe-ova. Pored toga, novi Scythe Rasetsu koristi i 120 mm Slip Stream 120PWM ventilator koji se može obrtati brzinama od 4700 do 1900rpm. Rasetsu ima podršku za Intel LGA 775/1156/1366 i AMD Socket 754/939/940/AM2/AM2+/AM3 procesore.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Driveri za ATI Radeon HD 5000

Pre nekoliko dana kompanija Advanced Micro Devices predstavila je open-source 2D i 3D driver-e za svoju ATI Radeon HD 5000 seriju grafičkih procesora. Kako se navodi, bilo je potrebno da prođe gotovo godinu dana da ovi driver-i budu završeni ali sada je javni kod objavljen koji omogućuje 2D, 3D i video hardversku akceleraciju za njihovu najnoviju generaciju ATI GPU. Ovaj kod je za sada namenjen programerima i entuzijastima a vremenom će pronaći svoj put u stabilne Linux distribucije. AMD-ovi open source kreatori su takođe započeli rad na podršci za ATI Radeon HD 6000 seriju.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
MSI GT660

Iako je MSI GT660 sa svojim moćnim NVIDIA GPU i atraktivnim izgledom namenjen isključivo igračima, to je takođe i konkurentni deskop replacement laptop računar. Ovaj model ne samo da karakteriše privlačan dizajn već su tu i izvanredne performanse kao i vrhunske mogućnosti povezivanja. Jedini nedostatak ovog modela jeste to što 1366 x 768, 16’’ ekran ne dozvoljava 1080p HD reprodukciju. Među komponentama koje čine MSI GT660 jesu Intel Core i7 Q740, 6GB DDR3 memorije u tri slota, NVIDIA GTX 285M GPU sa 1GB posvećene GDDR3 kao i dva 500GB Seagate hard drive-a. MSI GT660 se isporučuje sa odličnim softverskim paketom koji obuhvata alate za overclock-ovanje kao i Web kameru.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 15:41:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.