Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 06:22:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51302 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Inno3D GeForce GTX 465 kartica

Na zvaničnom sajtu kompanije Inno3D pojavila se GeForce GTX 465 VapourX kartica, prva kompanijina kartica koja ima rashladno rešenje bazirano na parnoj komori, iako još uvek nikakva najava ove kartice nije upriličena. U pitanju je kartica koja je bazirana na GF100 jezgru i koja je opremljena dual-slot kulerom koji poseduje pet bakarnih heat-pipe-ova i ventilator prečnika 92mm koji može da se obrće brzinom od 1000 do 4200 o/min. Po pitanju specifikacija ova kartica ima 352 CUDA jezgara, radni takt grafičkog procesora je 700MHz, dok je radni takt shader-a 1350MHz. Kartica poseduje 256-bitni memorijski interfejs kao i 1GB GDDR5 memorije čiji radni takt je 3400MHz.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 5.0.375.127
Planovi za GeForce GT430

Kompanija NVIDIA planira novu grafičku karticu čiji zvanični naziv će biti GeForce GT 430. Takođe, pojavile su se informacije da bi uskoro trebala da se pojavi i GF 106 bazirana GeForce GT 450 ali se za sada ograničavamo na sporiji model. GeForce GT 430 karakteriše grafički procesor čiji radni takt je 700MHz dok za sada nije poznat broj shadera niti njihov radni takt. Prema dostupnim informacijama radni takt memorije će biti 900MHz dok će memorijski interfejs biti 128-bitni. Kartica će biti PCIe 2.0 x16 kontatibilna, a ostatak speciifkacija se očekuje uskoro. Datum predstavljanja kartice je za sada nepoznat, ali se očekuje u narednih nekoliko nedelja.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 5.0.375.127
Laptopovi sa Fusion čipom

Manji i energetski efikasniji laptopovi sa AMD-ovim nastupajućim Fusion hibridnim čipovima bi mogli da na police prodavnica stignu početkom naredne godine, najavili su zvaničnici ove kompanije u utorak. Računari će se isporučivati sa čipovima kodnog naziva Ontario koji imaju centralne procesore bazirane na novoj Bobcat arhitekturi male snage ove kompanije naveo je predstavnik za štampu ove kompanije. Čipovi bazirani na Bobcat arhitekturi su dizajnirani za upotrebu u netbook računarima i ultraportabl laptopovima koji troše manje energije. Prvi Ontario čipovi će uključivati dva bobcat procesorska jezgra i DirectX 11 omogućene grafički procesore.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 5.0.375.127
Kingston DDR3 obara rekord

Postavlja se pitanje da li nam je u bliskoj budućnosti uopšte potrebna DDR4 memorija kada je DDR3 sazrela do opsega kada 2333MHz memorijska oprema kompanije Kingston pod nazivom HyperX KHX2333C9D3T1K3 je na GamesCom 2010 događaju prošle nedelje od strane dva overclockera bila uspešno overclockovana na radni takt od 3068MHz. Sistem koji je korišćen za ovo dostignuće je takođe uključivao Gigabyte GA-P55-UD6 matičnu ploču, Intel Core i7-870 procesor i ATI Radeon HD 5670 grafičku karticu kao i Kingston solid state drive kapaciteta 512GB. Naravno za hlađenje je korišćen tečni azot, a radni takt procesora koji je istom prilikom ostvaren je bio 4347,39 MHz.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 5.0.375.127
Intel 3.46GHz Core i7

Intel je obelodanio vremenski okvir za novi glavni proizvod, Extreme edition centralni procesor, Core i7 990X. Ovaj čip sa šest jezgara je baziran na kompanijinoj Gulftown arhitekturi koja je do sada bila dostupna samo na 980X modelu. Oba modela poseduju dosta sličnih karakteristika dok model 990X karakteriše nešto viši radni takt od 3.46GHz. Očekuje se da ovaj vrhunski procesor poseduje 12MB L3 cache-a zajedno sa Hyperthreading podrškom za 12 računarskih nizova. Korisnici će moći ovaj procesor da overclock-uju na radni takt od 3.73GHz pri čemu bi maksimalna potrošnja energije trebala da bude 130W. Ovaj procesor bi trebalo da se pojavi u toku prvog kvartala 2011 godine.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 5.0.375.127
Logitech Z623 zvučnici

Kompanija Logitech je predstavila svoje najnovije THX sertifikovani zvučni sistem Z623. Novi sistem obezbeđuje snagu od 200W koja se prenosi preko satelita i subwoofer-a. Ovaj zvučni sistem je dizajniran da se koristi sa personalnim računarima, televizorima, konzolama i digitalnim muzičkim plejerima. Ovaj zvučni sistem poseduje ulaze i kablove koji omogućavaju da se do tri uređaja povežu sa sistemom. Pored 3.5mm ulazi priključka za slušalice koji je dostupan na desnom zvučniku, uključen je i RCA ulaz sa zadnje strane subwoofer-a. Dostupnost ovog sistema se očekuje od narednog meseca pri čemu će njegova cena biti oko $150.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 5.0.375.127
Debituje dual core Atom N550

Intel je prvi put pomenuo Atom N550 procesor na Computex događaju a sada je načinio i zvaničnu objavu vezanu za ovaj procesor. Prema navodima kompanije ovaj čip radi na 1.5GHz i poseduje 1MB cache-a kao i podršku za DDR3 memoriju uz obezbeđivanje sličnog trajanja baterije kao i Atom N450 procesor. Intel naročito naglašava da bi novi procesor trebalo da obezbedi bolje perofrmanse i omogući multitasking na netobook računarima. Prema navodima ove kompanije od momenta pojavljivanja Atom procesora 2008 godine, Intel je ukupno isporučio oko 70 miliona ovih procesora. Novi procesor kompanije bi trebalo da se nađe u Asus 1015N netbook računaru.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 5.0.375.127
Gigabyte Radeon HD 5770

Gigabyte je nedavno najavio predstavljanje Radeon HD 5770 grafičke kartice koju karakteriše Ultra Durable dizajn kao i Silent Cell rešenje sa pasivnim hlađenjem. Nova kartica nosi oznaku GV-R577SL-1GD i ono što ovu DirectX 11 karticu odlikuje jeste i kuler koji zauzima dva slota i ima veliki aluminijumski hladnjak sa četiri bakarna heatpipe-a koji pomažu u rasipanju toplote. Gigabyte-ova ponuda takođe obuhvata 800 Stream procesora, radni takt grafičkog procesora 850MHz, 128-bitni memorijski interfejs, 1GB GDDR5 memoriju podešenu na 4800MHz i tri mogućnosti povezivanja – DVI, HDMI i DisplayPort.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Westmere-EX server procesor

Predstavnici Intel-a potvrdili su da će njihov Westmere-EX server procesor karakterisati 10 jezgara. Ovo ni u kom slučaju nije iznenađenje budući da je još u toku juna meseca, kada je program za ovogodišnju Hot Chips konferenciju bio objavljen, navedena sesija u okviru koje će Intel diskutovati o broju jezgara koji će biti dostupni u Westmere-EX. To je tačno ono što je Intel najavio početkom nedelje u toku održavanja pomenute konferencije. Takođe nije iznenađenje to što Dheemanth Nagaraj, vodeći mikroarhitekta za Westemere-EX, koji je učestvovao na Hot Chips, nije otkrio više detalja o eventualnoj brzini rada procesora niti bilo koju drugu konkretnu informaciju.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Novi PowerColor adapter

Sa ciljem da načini Eyefinity (multi-monitor) igranje pristupačnijim i lakšim za upotrebu, PowerColor je razvio novi adapter koji „pretvara“ jedan DisplayPort izlaz u jedan DVI pojedinačnog linka koji omogućuje rezolucije do 1920 x 1200 piksela. Ovaj adapter u potpunosti kompatibilan sa DPCP i HDCP i može se koristiti za tri ekrana All-DVI Eyefinity sistema. PowerColor za sada nije obelodanio cenu ovog adaptera ali sigurno je da će biti takva da će korisnike odvratiti od cene i kupovine dva dodatna ekrana, a još uvek nije poznato na kojem će se tržištu ovaj adapter prvo moći pronaći.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 06:22:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.