Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 19:34:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51222 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Samsung SP-F10M

Kompanija Samsung nedavno je predstavila svoj novi proizvod, SP-F10M projektor. Ono što je karakteristično za ovaj projektor jeste to što on predstavlja značajan pomak na polju razvoja projektora gde je prisutan najveći broj jeftinih LED projektora. Kada je reč o mogućnostima povezivanja F10M poseduje HDMI koji se može koristiti za video ili PC reprodukciju, D-Sub PC, RS-232, kompozitni video ulaz, S-Video ulaz, USB port i LAN socket za ograničenu mrežnu funkcionalnost, a tu je i stereo audio ulaz budući da F10M ima i mali (7W) ugrađeni zvučni sistem a zvuk će zadovoljiti i one probirljive korisnike kućnih bioskopa.

Izvor: IT Svet
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Buffalo USB 3.0 PCI Express kartica

U vreme kada najnoviji SuperSpeed USB 3.0 interfejs tek treba da bude zvanično podržan od strane kompanije Intel, veliki broj proizvođača jedva čeka priliku da krene sa razvojem i predstavljanjem dodatnih PCI Express adapter kartica koje će moći da iskoriste sve prednosti koje USB 3.0 donosi. Tako je nedavno i Buffalo predstavio USB 3.0 PCI Express karticu. Ono što Buffalo nudi može se pronaći i kod konkurentskih proizvoda. Za nešto manje od 50EUR dobijate dva USB 3.0 porta zahvaljujući NEC D720200F1 kontroleru koji i dalje ostaje dominantni USB 3.0 kontroler.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Novi Accell adapter

Video kartice su konačno postale dovoljno snažne za upotrebu nekoliko velikih monitora odjednom, što je za ljubitelje igara veoma važno. Kompanija Accell je nedavno predstavila svoj novi proizvod, UltraAV DisplayPort adapter za veći broj monitora. Radi se o proizvodu koji kada se poveže na računar obezbeđuje DisplayPort video izlaz za tri DVI porta pojedinačnog linka. Na taj način korisnik dobija mogućnost bilo da kontroliše sva tri monitora pojedinačno ili kao deo jednog objedinjenog desktopa. Međutim, potrebno je znati da ovaj uređaj ima jedno veoma značajno ograničenje a to je njegova rezolucija.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Toshiba Satellite A660-14C

Kompanija Toshiba je uvek u svojoj ponudi imala dobre multimedijalne laptopove a izuzetak nije ni modela Satellite A660-14C. Ovaj model karakteriše ekran dužine dijagonale 16“, hard drive kapaciteta 500GB kao i Blu Ray drive. Srce laptopa predstavlja Intel Core i3 procesor radnog takta 2.13GHz koji je upotpunjen sa 4GB DDR3 sistemske memorije kao i NVIDIA GeForce 310M grafičkom karticom sa 512MB video memorije. Računar poseduje opciju povezivanja preko Wi-Fi mreže, a ukoliko govorimo o nedostacima među opcijama povezivanja moramo pomenuti Bluetooth i sporiji 10/100Mb Ethernet. Ipak, sa nedostacima se ovde zaustavljamo obzirom da ovaj model ima mnogo više pluseva.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Lexar 128GB Echo drive

Kompanija Lexar je predstavila malo Flash bazirano sigurno backup rešenje za korisnike notebook i netbook računara. Ovaj drive karakterišu visoke performanse koje uključuju 28MB/S brzinu čitanja odnosno 10MB/s brzinu pisanja. Drive se aktivira kada ga priključite obezbeđujući automatski, kontinualni backup. Kapacitet skladištenja od 128GB omogućava korisnicima da u potpunosti i kontinualno vrše backup velikih količina podataka na jednu lokaciju. Softver koji je instaliran na drive-u vri automatsko backup-ovanje fajlova koji su u upotrebi sa opcionom 128-bitnom AES enkripcijom. Drive je moguće naručiti preko sajta kompanije ili preko Amazon online prodavnice.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Acer Aspire 5745G

U moru 15.6 laptop računara nalazi se i Acer Aspire 5745G. Ovaj laptop računar karakteriše Intel Core i5-450M procesor radnog takta 2.4GHz koji veoma lako izvršava zahteve prosečnog korisnika. Možda će izgledati čudno, ali Acer je za ovaj model odlučio da uključi 3GB sistemske memorije kao i hard drive kapaciteta 320GB. Ovo je neobično obzirom da recimo Toshiba Satellite L650-10G po istoj ceni nudi 4GB memorije i HDD kapaciteta 500GB. Jedna od prednosti koju Acer ipak ima je prisustvo grafike koja se može uključivati po potrebi, odnosno kada korisnik ne izvodi grafičke zahtevne operacije koristi se integrisana a za intenzivnije zadatke se uključuje diskretna grafika.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Moderno dizajnirani eksterni diskovi iz WD-a 

Western Digital je predstavio novu liniju dobro poznatih My Passport Essential eksternih hard diskova. Njih karakteriše nešto atraktivniji dizajn, sa različitim šarama i rešenjima, koja nose oznake Boom Box, Black Hole, Cityscape, Fuchsia Leaf i Wave. Inače, ove šeme su kreirane od strane studenata kalifornijskog univerziteta. Osim novih "skinova" malo je toga novog. Svi uređaji stižu sa kapacitetom od 500 GB, USB 2.0 interfejsom, 256-bitnom hardverskom enkripcijom, odnosno sa WD SmartWare softverom koji omogućava bekapovanje. My Passport Essential diskovi će imati dvogodišnju garanciju, kao i cenu od 120 dolara.

Izvor: WD
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Samsung počeo sa proizvodnjom 30-nm 2 Gb Green memorija 

Shodno ranijim najavama, Samsung je počeo sa masovnom proizvodnjom 30-nanometarskih 2 Gb Green DDR3 DRAM memorijskih čipova! Novi čipovi stižu da podmire rastuću potrebu za energetski efikasnim memorijama, prevashodno na tržištu servera, data centara, cloud računarstva i virtuelizacije. Novi Samsungovi čipovi rade na 1866 MHz pri 1.35 V i na 2133 MHz pri 1.5 V. Očekuje se da će biti korišćeni u stonim i prenosnim računarima, serverima i mobilnim napravama. Samsung već planira i naredni korak. Iz južnokorejske kompanije najavljuju da bi do kraja godine trebali da počnu da proizvode slične memorije, ali sa čipovima kapaciteta 4 Gb.

Izvor: Samsung
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Asus pripremio dva monitora Designo MS serije za evropsko tržište 

Asus je najavio još dva monitora koji će se uskoro pojaviti na evropskom tržištu. Reč je o modelima Designo MS serije LCD monitora, 20-inčnom MS208N i 21,5-inčnom MS228H. Njih karakteriše LED pozadinsko osvetljenje, glossy crn okvir, kao i specifičan sistem oslanjanja u vidu kružnog prstena. Debljina profila iznosi svega 16,5 milimetara, a potrošnja je deklarisana na 25 W. Po ceni od 135 evra, MS208N donosi rezoluciju od 1600 x 900 piksela, odziv od 5 milisekundi, osvetljenje od 250 cd/m2, dinamički kontrast od 50,000:1, kao i D-Sub i DVI konektore. Za 170 evra MS228H nudi Full HD rezoluciju (1920 x 1080), odziv od 2 milisekunde, osvetljenje od 250 cd/m2, dinamički kontrast od 10,000,000:1, kao i D-Sub i HDMI konektore.

Izvor: Asus
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 47
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99
Indija proizvela notebook racunar koji kosta samo 35 dolara... a ocekuje se da ce do kraja sledece godine cena pasti ispod 15 dolara...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 19:34:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.349 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.