Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 05:55:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 50820 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Dell kupuje kompaniju Ocarina

Kompanija Dell je u procesu kupovine kompanije Ocarina koja obezbeđuje alate i svu potrebnu opremu za deduplikaciju. Ipak, strategija kompanije Dell kada je u pitanju deduplikacija nije baš najjasnija. Prvo je ova kompanija navela da planira da koristi Quantum-ovu Dxi tehnologiju da bi nakon što je EMC kupila Data Domain odlučila da koristi CommVault Simpana deduplikaciju. Ocarina proizvod za kompresiju fajlova i slika je komplementaran sa praktično svim drugim proizvodima jer kompresuje u specifične formate slika tako da se ne gube nikakve vizulene informacije ali je potrebno manje prostora da se uskladišti slika.

Izvor: IT Svet
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Nimbus S1000 uređaj

Kompanija koja je specijalizovana za skladištenje podataka Nimbus Data Systems je dodala novi model S1000 svom opsegu skladištenih uređaja S klase nudeći solid state Flash skladišteni kapacitet od 10TB po polici pri čemu kompletan sistem može da podrži do 250TB ukupno. Ovaj skladišteni uređaj je deo pokušaja kompanije Nimbus da donese svoju ponudu S-klase u segment računarstva visokih performansi, gde Flash bazirano skladištenje postaje sve više popularno zbog povećanja performansi sistema. Kompanija je takođe opremila sisteme S-klase sa FlexConnect mrežnim hardverskim kontrolerima koji omogućavaju skladištenim sistemima da se povežu brzinama do 120Gbit/s.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
ViewSonic VX2250wm

Iz kompanije ViewSonic stiže nam jedan interesantan monitor i to 21.5“ VX2250wm. Ovaj monitor nudi dual ulaze, tanak profil, integrisane zvučnike i full HD/1080p rezoluciju. Takođe, trebalo bi da pomenemo da ovaj monitor prema tvrdnji proizvođača obezbeđuje 10.000.000:1 dinamički kontrast. Monitor poseduje VGA, DVI i 3.5mm audio konekciju. Iako monitor ne poseduje HDMI port, postoji mogućnost njegovog povezivanja putem ove veze tako što ćete iskoristiti HDMI – u – DVI adapter. Uprkos nekim sitnijim nedostacima ovaj monitor predstavlja veoma povoljno rešenje kada se ima u vidu njegova djagonala i činjenica da je u pitanju integrisano rešenje sa zvučnicima.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Samsung ST70

Samsung je jedna od najvećih tehnoloških kompanija i ima ogormne resurse za inovacije, dizajn i proizvodnju. Kao rezultat ove činjenice kompanija može da vrlo brzo razvija nove proizvode i prilagođava se zahtevima tržišta. Novi proizvod koji nam dolazi iz ove kompanije je ST70 digitalni foto aparat. Ovaj model karakterišu kvalitetna 5x zum sočiva, 14.2MP senzor, 2.7“ ekran rezolucije 230.000 piksela, kao i mogućnost snimanja 720p videa, te optička stabilizacija slike. U pitanju je vrlo kompaktan foto-aparat čije dimenzije su 96.3 x 55.8 x 21.5mm i čija težina je svega 137 grama. Kvalitet izrade ovog aparata je odličan a on je dostupan u plavoj, braon i srebrnoj varijanti.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Sandy Bridge ipak po prvobitnom planu, tj. naredne godine 

Prilikom objave rezultata poslovanja, Intelov CEO Pol Otelini je dao par komentara na narednu generaciju Sandy Bridge procesora. Tom prilikom je rekao da je proizvodnja 32-nm čipova ubrzana i da je to učinjeno da bi se odgovorilo potražnji. Međutim, ovi komentari su interpretirani tako da će se Sandy Bridge čipovi pojaviti pre svog zvaničnog termina, koji je zakazan za prvi kvartal naredne godine. Do toga, ipak, neće doći Sandy Bridge se neće pojaviti do kraja ove godine, kako je to nagađano na osnovu izjava prvog čoveka kompanije Intel. Sandy Bridge procesori će predstavljati novo usavršavanje Core arhitekture. Doći će sa sličnom nomenklaturom, izrađivaće se u 32-nm, a po prvi put ćemo videti integraciju četvorojezgarnog procesora i grafičkog čipa. Intel naglašava unapređeni IPC, kao i energetsku efikasnost. Sandy Bridge će koristiti nova podnožja, Socket LGA1155 i LGA2011.

Izvor: Behardware
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Nvidia priprema GeForce GTS 450 kartu 

Nvidia već planira naredni GeForce, a novajlija u 400 seriji grafičkih karti će biti GeForce GTS 450. PRema trenutnim najavama, ova karta će biti bazirana na GF106 grafičkom čipu. Imaće 1 GB GDDR5 memorije, 128-bitni memorijski interfejs. O samoj karti se ne zna puno, ali bi trebala da se pojavi do kraja avgusta. Očekuje se da će "ciljati" tržište kojim trenutno dominira ATI Radeon HD 5770 ili HD 5750. Nagađa se o cenovnom rangu od 150 do 170 dolara. Naravno, kao i sa drugim GeForce kartama 400 serije, dosta toga se naknadno može pokazati glasinom ili netačnom interpretacijom. Nakon karti baziranih na GF106 čipovima sledi predstavljanje karti baziranih na GF108 čipovima, koje će pokriti najpristupačniji segment tržišta, ispod 100 dolara.

Izvor: VR-Zone
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Samsung isporučuje mobilne diskove kapaciteta 1 TB 

Samsung Electronics je počeo da isporučuje nove članove Spinpoint MT2 familije 2,5-inčnih hard diskova, u koju će se ubuduće ubrajati i modeli kapaciteta 750 GB i 1 TB. Ovi diskovi su namenjeni korišćenju u mobilnim PC računarima i prenosivim diskovima. MT2 drajvovi su debeli 12,5 milimetara, što je 3 milimetra više od standarda. Koriste tri ploče od 333 GB, SATA 3.0 Gbps interfejs, rade na 5400 obrtaja u minutu, imaju 8 MB bafera i podržavaju SilentSeek i NoiseGuard tehnologije. Novi drajvovi bi trebali da donesu "20% bolje performanse i 4% manju potrošnju u odnosu na standardne modele", prema navodima matične kompanije.

Izvor: Samsung
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Tu i tamo.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 110
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 4.0b1
mob
Apple iPhone
Laptop već od 35 dolara!:

Indija je proizvela najjeftiniji prenosivi računar na svetu, koji košta samo 35 dolara, saopštilo je ministarstvo za razvoj ljudskih resursa u Nju Delhiju.

Ministar Kapil Sibal je juče javnosti predstavio taj jeftini laptop sa ekranom osetljivim na dodir, namenjen studentima, uz napomenu da je njegovo ministarstvo započelo pregovore sa svetskim proizvodjačima računara o mogućnosti masovne proizvodnje tog uredjaja, preneo je Rojters.

"Došli smo do razvojne faze u proizvodnji laptopa u kojoj matična ploča, čip, procesor, memorija, displej i sve ostalo ukupno košta oko 35 dolara", izjavio je Sibal.

On je dodao kako je uredjaj opremljen Internet pretraživačem, PDF čitačem i dodacima za video konferenciju, pri čemu je hardver napravljen tako da je moguće dodavanje novih komponenti, prema potrebama korisnika.

Sibal je izneo očekivanje da će taj laptop sa operativnim sistemom "Linuks" biti distribuiran visokoškolskim institucijama u Indiji od 2011. godine, sa ciljem da njegova cena prvo padne na 20, a kasnije i na samo deset dolara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
HP najavio HP Slate 500

Uprkos tome što su se u poslednje vreme izdešavali brojni događaji na relaciji HP – Microsoft, i što je kompanija HP nakon kupovine kompanije Palm tražila da zaštiti naziv PalmPad, izgleda da će Windows tablet računar ove kompanije ipak ugledati svetlost dana. Naime, kompanija HP, najveći proizvođač personalnih računara na svetu je na svom sajtu predstavila tablet računar pod nazivom HP Slate 500. Ovaj model karakteriše ekran dužine dijagonale 8.9“ kao i Windows 7 Premium operativni sistem. HP Slate 500 ima dve kamere, jednu video kao i jednu za snimanje fotografija. Od dostupnih informacija zna se da ovaj računar koristi procesor radnog takta 1.2GHz.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Ruteri ranjivi na web napade

Godišnja Black Hat sigurnosna konferencija koja se održava u Las Vegasu donosi izlaganja brojnih sigurnosnih stručnjaka koji otkrivaju nova dostignuća u proboju različitih elemenata sigurnosti sa ciljem podizanja kompletnog nivoa sigurnosti u računarskom svetu. Neka izlaganja koja se čuju na ovom događaju podignu veliku prašinu a jedan takav se odnosi na činjenicu da su prema tvrdnjama nekih sigurnosnih istraživača milioni rutera privatnih kućnih korisnka ranjivi na web napade. Suština je u varanju korisnika da pokrenu određeni softverski alat koji ih navodi da posete stranicu sa koje se na njihov računar instalira zlonamerni kod.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 05:55:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.