Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 01:38:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 50887 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
Browser
Internet Explorer 8.0
Acer Predator G5910 desktop

Prvi put predstavljen u toku aprila meseca, atraktivni Predator G5910 desktop kompanije Acer konačno se pojavio u prodavnicama na teritoriji Evrope. Novi Predator odlikuje futurističko kućište, mat crne boje sa ugrađenom drškom za lakši transport, Core procesor druge generacije, do 16GB RAM-a, podrška za maksimalno četiri HDD ili SDD, AMD poslednje generacije (Radeon HD 6800 serija) ili NVIDIA (GeForce GTX 400 serija) grafička kartica. Pored toga, Acer Predator G5910 odlikuje i 18-u-1 čitač kartica, DVD ili Blu-ray, Gigabit Ethernet, nekoliko USB 3.0 portova i HDMI izlaz. Predator G5910 pokreće Windows 7 Home Premium, a početna cena ovog proizvoda je 799 evra.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
Browser
Internet Explorer 8.0
Novi Samsung monitori

Samsung Electronics je predstavio četiri linije monitora. Novi proizvodi nose oznake 200, 450, 650 i 850, a kada je u pitanju veličina dostupni su modeli dužine dijagonale od 19’’ do 27’’. Najpristupačniji su oni koji su deo 200 serije – radi se o 19’’ i 21.5’’ monitorima koje odlikuje TN panel, tanak profil i dodirni tasteri. Serija 450 odlikuju TN paneli, dodirni tasteri i matirana završna površina, dok serija 650 obuhvata 21.5’’, 24’’, 27’’ Full HD modele koji imaju MVA panele, tanak profil i postolje koje se može podešavati po visini kao i ugrađene senzore osvetljenja. Serija 850 podrazumeva 24’’ i 27’’ monitore sa DisplayPort ulazima i Picture in Picture mogućnostima, između ostalog.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Novi Razer igrački miš

U pitanju jeste Orochi miš, ali sa dvosturko više sjaja. Kompanija Razer je predstavila novu verziju svog Orochi igračkog miša. Ovoga puta u pitanju je Orochi Black Chrome Edition koja je potpuno ista kao miš koi se pojavio prošle jeseni, ali sa mnogo zabavnijim bojama. Ova Bluetooth omogućena jedinica pored toga što je karakteriše veoma kompaktan dizajn takođe poseduje 4000 DPI senzor sa mogućnošću praćena brzinom od 100“ po sekundi. Ovaj miš između ostalog donosi i mogućnost podešavanja osetljivosti u hodu, zlatom obloženi USB konektor za one koji više vole žično povezivanje. Cena ovog miša je $79.99.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Asus quad core G74 igrački notebook

Najnoviji Asus igrački notebook računar je stgao na tržište SAD zahvaljujući kompaniji ExcaliburPC, američkom prodavcu Asustek programa. Model G74 je opremljen quad core procesorom kao i drugim vrhunskim hardverom koji ima za cilj da omogući pokretanje najnovjih igara. U srcu ovog modela leži Intel Core i7 2630QM Sandy Bridge procesor koji može da se upari sa 16GB sistemske memorije. Grafika je obezbeđena zahvaljujući NVIDIA GeForce GTX 560M grafičkoj kartici sa 3GB video memorije. Model G74 takođe uključuje dva mesta za hard drive omogućavajući korisnicima da koriste i SSD i klasičan obrtni hard drive.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Toshiba AMD Llano notebook

Toshiba je započela isporuku prvih notebook računara koji poseduju AMD Llano bazirane Fusion quad-core procesore. Toshiba Satellite L750D-ST4N01 odlikuje ADM-ov A6-3400M čip srednjeg opsega sa integrisanim AMD Radeon HD 6520G grafičkim jezgrom. Novi hibridni čipovi, koje AMD naziva APU, Accelerated Processing Units, podrazumevaju DirectX 11 omogućenu grafiku na istoj matrici kao CPU. AMD bazirani Toshiba Satellite L750 je, osim toga, tipični niskobudžetni notebook računar. Odlikuje ga 15.6’’ ekran rezolucije 1366x768 piksela, 4GB RAM-a kao i 640GB skladišnog kapaciteta.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Mitsubishi 23“ 3D monitor

Mitsubishi je predstavio novi monitor na svom matičnom japanskom tržištu. Ovaj monitor oznake Diamondcrystal WIDE RDT233WX-Z karakteriše 23“ panel IPS opsega koji podržava brzinu osvežavanja od 120MHz, obezbeđujući istovremeno savršeno 3D gledanje. Karakteristike ovog monitora uključuju kompletnu HD rezoluciju od 1920x1080 piksela, odnos kontrasta 900:1 kao i 350 cd/m² jačine osvetljenja. Opcije povezivanja uključuju HDMI, DVI-D i mini D-Sub. Cena ovog monitora je $680 i on će na japanskom tržištu biti dostupan do kraja ovog meseca, dok se globalna dostupnost očekuje nešto kasnije.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Toshiba Satellite L775D

Najavljen prošle nedelje kao deo nove Satellite L700 linije, Toshiba Satellite L775D, 17.3“ laptop koji je baziran na najnovijoj AMD mobilnoj platformi i koji pokreće 2.3GHz A6 APU je već pronašao svoj put do nekoliko prodavnica u kojima ga je moguće prednaručiti. Ovaj model je moguće prednaručiti po ceni od $580 i karakteriše ga ekran dužine dijagonale 17.3“ rezolucije 1600x900 piksela, TrueBrite LED pozadinski osvetljeni ekran, 4GB sistemske memorije, hard drive kapaciteta 640GB, Radeon HD 6250 grafika koja je ugrađena u APU, DVD pisač, 10/100 Ethernet, 802.11 b/g/n WiFi, čitač media kartica, web kamera, kao i HDMI izlaz.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Scythe Ikazuti PC kućište

Scythe je najavila evropsko izdavanje Ikazuti midi tower PC kućišta koje podržava ATX, Flex ATX i microATX matične ploče i prema tvrdnji proizvođača može da obezbedi optimizovani protok vazdiha kao i pristojan sveukupni dizajn. Ovo kućište je dostupno u tri kolor šeme – crno/crno, crno/srebrno i crno/tamno srebno (telo/prednji panel). Dimenzije kućišta su 200 x 442 x 475 m, težina je 7kg, pri čemu kućište poseduje I/O panel sa USB 2.0 (x2), eSATA (x1) i audio portove, četiri bay-a za 5.25“ drive-ove, četiri interna 3.5“ bay-a, kao i dva prethodno instalirana Slip Stream 120mm ventilatora koji se obrću brzinom od 800 o/min. Cena ovog kućišta će biti oko 60 evra.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Gigabyte S1080 tablet PC

Prethodno izdat na Gigabyte matičnom tržištu (Tajvanu) S1080 tablet PC je sada spreman da se pojavi i na teritoriji SAD. Ovaj uređaj je baziran na Pine Trail platformi i isporučuje se sa prethodno instaliranim Windows Home 7 Premium operativnim sistemom. Ovaj model teži svega 0.9kg i karakteriše ga 10.1“ kapacitivni ekran osetljiv na dodir rezolucije 1024x600 piksela, 1.66GHz Atom N570 dual core procesor, 2GB sistemske memorije, hard drive kapaciteta 320GB, slot SD kartice, 1.3MP kamera, Gigabitni Ethernet, 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth 3.0 i USB port 3.0. Cena ovog modela kada se prednaručuje u SAD je $649.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Acer Atom N570 Aspire One D257

Najavljen još u mesecu februaru kao Atom N550 model, Aspire One D257 je konačno stigao u prodavnice na pojedinim evrpskim tržištima, pri čemu je dostupan u četiri boje i opremljen nešto moćnijim Atom N570 procesorom koji poseduje dva jezgra i čiji radni takt je 1.66GHz. Acer-ov novi netbook koristi Windows 7 Starter operativni sistem i poseduje 10.1“ LED pozadinski osvetljen ekran rezolucije 1024x600 piksela, 1GB sistemske memorije, hard drive kapaciteta 250GB, GMA 3150 integrisanu grafiku, 2-u-1 čitač kartice, Crystal Eye Web kameru, 10/100 LAN, 802.11 b/g/n WiFi i šestoćelijsku bateriju koja obezbeđuje osam sati rada uređaja.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 01:38:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.