Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 22:44:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51039 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Inno3D iChill serija kulera

Uprkos tome što je trebalo da prođe prilično vremena, Inno3D je konačno najavila iChill familiju kulera namenjenih centralnim procesorima koja uključuje tri modela i to : iChill X5, iChill XXX i iChill Storm koji podržavaju čipove kompanija Intel (LGA 775/1155/1156) i AMD (AM2 i AM3). Glavni model u okvoj seriji je iChill X5 koji može da radi sa procesorima koji troše do 200W energije. Njegove dimenzije su 158 x 124 x 82mm i karakteriše ih pet bakarnih heatpipe-ova, 57 aluminijumskih perca i 120mm FDB ventilator koji radi na brojevima obrta između 800 i 1500/min. Sledeći u liniji je iChill XXX koji se može koristiti sa procesorima koji troše do 120W energije.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Novi ViewSonic monitori

Kompanija ViewSonic je dodala nekoliko novih monitora svojem LED opsegu monitora sa ultra tankim VX2753mh LED modelom i poslovno i školski orjentisanim VA2448 LED modelom. Nakon što je nedavno prikazala model koji karakterišu 3D opcije pod nazivom V3D241wm ova kompanija se vratila 2D monitorma sa svojim najnovijim izdanjima. Model VX2753mh-LED je 27“ monitor sa tankim linijama koji je namenjen širokom spektur korisnika od igrača do poslovnih korisnika. Glavni model u liniji karakterišu full HD 1080p performanse kao i odnos dinamičkog kontrasta od 30.000.000:1 za odlične detalje slike i definiciju. Model VX2753mh-LED karakteriše LED pozadinsko osvetljenje.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Gigabyte ECO500 bežični miš

Kompanija Gigabyte Technology priprema se za skoro predstavljanje nove bežične PC periferije, miša koji nosi oznaku ECO500 i kojeg odlikuje 1600 DPI laserski senzor i baterija koja može obezbediti i do 12 meseci rada. Ovaj miš koristi dve AA baterije. Dimenzije ECO500 modela miša su 105 x 59.7 x 40.1 mm, odlikuje ga crna završna površina, pet programabilnih tastera, DPI prekidač, gumeni umeci sa strana kao i 2.4GHz bežična konektivnosti, dok je njegov opseg 10 metara. Zvanični predstavnik kompanije za sada nije objavio kada će se ovaj miš naći na tržištu kao ni po kojoj ceni će se prodavati.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Prvi Chromebook u prodaji

Prvi laptop uređaj koji pokreće Google-ov Chrome operativni sistem pojavio se u prodaji na teritoriji SAD. Ovaj Samsung uređaj menja instalirani softver aplikacijom koja je bazirana na pretraživaču koja fajlove skladišti online. Google tvrdi da ova tehnologija omogućava novi način korišćenja računara u okviru kojeg se uklanja potreba za karakteristikama kao što su anti-virus softver ili optički drive-ovi. Međutim, ono što predstavlja problem jeste činjenica da još uvek nema dovoljno aplikacija za Windows, Mac i Linux kada je u pitanju Chrome. Chromebook je dostupan kao Wi-Fi i Wi-Fi/3G model.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Sony S1 i S2 tableti

Sony-jevi prvi Android tablet računari, 9.4“ S1 i 5.5“ S2 bi trebalo da krajem septembra budu dostupni na pojedinim evropskim tržištima, dok će prednaručivanje na starom kontinentu početi u mesecu avgustu. Sony još uvek nije naveo cene za tablet računare koji rade na Android Honeycomb operativnom sistemu, a karakteriše ih Tegra 2 Soc čip, WiFi i 3G/4G konektivnost. Ovi tablet računari će biti u mogućnosti da pristupe Qriocity muzičkim i video servisima kao i PlayStation paketu igara. Treba pomenuti da model S1 karakteriše jedan ekran osetljiv na dodir, dok S2 poseduje dva ekrana. Cene ova dva modela još uvek nisu dostupne.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Toshiba televizori na baterije

Kompanija Toshiba od ranije u svojoj ponudi ima 24“ i 32“ televizore Regza serije koji rade na baterije. Suština ovih televizora je da oni mogu da rade koristeći ugrađenu bateriju oko pet časova u normalnom režimu, odnosno oko tri časa ukoliko koristite integrisani 1Seg tjuner. Dakle, ovi televizori mogu da vam obezbede da ih gledate tamo gde nema izvora elektirčne energije, ili da jednostavno bateriju punite u vreme jeftinije tarife električne energije, a da ih gledate tokom skuplje tarife čime biste uštedeli nešto na računu za električnu energiju. Sada je kompanija najavila da će ova opcija biti dostupna i kod novog televizora ekrana dijagonale 19“.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Promena za Google Chromebook

Nedavno je završeno drugo istraživanje u okviru kojeg je ispitanicima postavljano pitanje da li bi kupili Chrome OS laptop. Broj ispitanika koji su odgovorili sa Ne u velikoj meri se smanjio u odnosu na prošlo ispitivanje dok su odgovori Možda i Da zabeležili porast broja. Prvi Chromebook uređaji kompanija Acer i Samsung u prodaji su se pojavili pre dva dana, a za njih je potrebno izdvojiti od $379.99 do $499.99. U toku prvog glasanja više od 85% ispitanika navelo je da ne želi da kupi Chromebook dok se taj broj drastično smanjio u toku drugog istraživanja, pa je samo 58.45% navelo da ne želi da kupi Chromebook. Očigledno je da popularnost ovog uređaja raste.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
Browser
Internet Explorer 8.0
HP WiFi mobilni miš

Kompanija BFF i proizvođač PC opreme HP su počeli da prodaju svoj „bring ye no Bluetooth“ bežični miš koji koristi WiFi tehnologiju za povezivanje sa laptop ili dekstop računarom. Nije potreban nikakav hardverski ključ niti ruter da bi ova periferija funkcionisala. Potrebno je samo da imate dve AA baterije. Pored WiFi tehnologije povezivanja, HP WiFi Mobile Mouse karakteriše simetrični dizajn, 1600dpi laserski senzor, pet programabilnih tastera, četvorosmerni tilt skrol točkić, gumene strane za bolje hvatanje, dok je trajanje baterije sertifikovano na 9 meseci. Oni koji su zainteresovani za ovaj miš mogu ga poručiti preko HP online prodavnice za $50.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
Browser
Internet Explorer 8.0
USB adapter za Galaxy Tab 10.1

Samsung je predstavio USB adapter koji se povezuje sa kompanijinim novim Galaxy Tab 10.1 tablet računarom. Ovej hardverski ključ obezbeđuje USB port, omogućavajući korisnicima da prošire funkcionalnost tablet računara sa USB povezanim mišem, tastaturom, memorijskim stikom i drugom dodatnom opremom. Korisnici mogu da povežu ovaj uklonivi adapter preko 30-pinskog dock konektora u okviru tablet računara. USB adaprer je trenutno dostupan preko Samsung-ove online prodavnice po ceni od $20, mada trenutno ga nema na zalihama. Kompanija još nije navela vremenski okvir za ovaj uređaj.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
Browser
Internet Explorer 8.0
Nova Gigabyte AM3+ ploče

Gigabyte Technology je najavila novu reviziju 3.1 GA-M52LT-D3P, GA-M68MT-D3P i GA-M68MT-S2P matičnih ploča koje sada nude podršku za AMD AM3+ procesore obezbeđujući korisnicima jeftino rešenje koje će i dalje imati mogućnost da iskoristi prednosti nastupajuće AMD FX serije procesora. Ploče donose sledeće značajne Gigabyte karakteristike kao što su Ultra Durable 2 Classic, 4+1 phase VRM podrška, On/Off Charge i 3X USB Power. Nove ploče karakteriše novi AM3+ socket koji podržava nastupajuće AMD FX serije procesora koji su prvi ikada korisnički orjentisani procesori koji poseduju do 8 obradnih jezgara.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 22:44:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.