Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 23:07:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51264 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Intel počeo sa prodajom dvojezgarnih Atom procesora za netbook računare 

Intel je prvi put govorio o svojim dvojezgarnim Atom procesorima za netbook računare tokom Computex sajma u junu, a sada ispunjava obećanje. Počele su isporuke dvojezgarnih Atom N550 procesora. Sam čip radi na 1,5 GHz, ima 1 MB keš memorije i integrisani DDR3 memorijski kontroler. Prema navodima kompanije, novi procesor omogućava "odzivnije iskustvo", poboljšani multitasking i performanse, uz "slično" trajanje baterije kao kod Atom N450 modela. Intel navodi da će veliki broj partnera i kompanija koje su svima nama veoma dobro poznate (Acer, ASUS, Fujitsu, Lenovo, LG, Samsung, MSI, Toshiba) u narednom periodu predstaviti modele netbook računara bazirane na ovim procesorima. Istovremeno, Intel je objavio da je isporučio preko 70 miliona Atom procesora namenjenih upotrebi u netbook računarima od 2008. godine do danas.

Izvor: Intel

IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Radeon od 1200 dolara 

XFX je izbacio svoju Radeon HD 5970 Black Limited Edition grafičku kartu koja je posebna praktično po svemu. Najnovija DirectX 11 karta stiže u specijalnom kućištu pravljenom po uzoru na puškomitraljez (tačnije, na P90 automat) i stiže sa čak šest displej adaptera. Što se tiče specifikacija, karta ima 3200 stream procesora, hladi se dvoslotnim kulerom, GPU-ovi rade na 850 MHz, a koristi se 2 x 256-bitni memorijski interfejs. Radni takt memorije iznosi 4800 MHz. Oni koji žele ovu ekskluzivnu kartu će morati da izdvoje čak 1200 dolara!

Izvor: TC Magazine
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Celeron ponovo prisutan u Sandy Bridge generaciji procesora 

U Nehalem generaciji nije bilo Celeron proizvoda, ali će se, po svemu sudeći, stari brend vratiti na svetlo dana zajedno sa novom Sandy Bridge generacijom, uprkos informacijama da je Intel rešio da ga stavi ad acta. Prvi Sandy Bridge Celeron procesori se očekuju već do kraja trećeg kvartala, po ceni od 49 dolara. Ova informacija je malo iznenađenje, imajući u vidu da se lansiranje Sandy Bridge procesora očekuje tek početkom naredne godine, ali je vrlo moguće da će Celeroni o kojima je reč biti za početak ekskluzivno dostupni na OEM tržištu. Očekuje se da se radi o dvojezgarnim procesorima, sa nižim radnim taktovima, verovatno i disejblovanim Turbo i HyperThreading tehnologijama i manje L3 keš memorije. Takođe, integrisano grafičko jezgo će raditi na višem radnom taktu.

Izvor: VR-Zone
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Izašli Catalyst 10.8 drajveri 

AMD je izbacio novu verziju drajvera sa WHQL sertifikatom. Radi se o drajverima koji dolaze pod oznakom Catalyst 10.8, redovnom osveženju na mesečnoj bazi. Ovi drajveri podržavaju Radeon HD 2000, HD 3000, HD 4000 i HD 5000 grafičke karte, odnosno integrisane grafike iz Radeon HD 3000 i HD 4000 serije. Novosti su podrška za OpenGL ES 2.0 specifikacije, Anti-Aliasing za StarCraft II, a tu su i brojne ispravke bagova i unapređenja performansi. Drajveri su izašli u verzijama za Windows XP, Windows Vista i Windows 7 operativne sisteme. Možete ih skinuti odavde.

Izvor: AMD
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Kodne oznake naredne generacije ATI karti 

Dok čekamo na bilo kakvu informaciju o ATI Southern Islands grafičkim čipovima iz kompanije AMD, u najnovijim drajverima možemo naći detalje vezane za kodne oznake. Naime, Catalyst 10.8 drajveri imaju u sebi izlistane kodne oznake nove generacije ATI grafičkih čipova. To su Cayman, Antilles i Blackcomb. Uz njih, spominju se i Barts, Whistler, Turks i Caicos. Postoje brojna nagađanja šta bi ove kodne oznake mogle da označavaju, čime vas ovom prilikom nećemo opterećivati. Uostalom, sigurno će se veoma brzo saznati više...

Izvor: VR-Zone
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Biostar kreirao pristupačnu mATX ploču oko AMD 880G čipseta 

Biostar MicroTech je predstavio A880G+, matičnu ploču baziranu na AMD 880G/SB710 kombinaciji čipsetova. Radi se o AM3 ploči koja stiže u micro ATX formatu. Ona koristi kompanijine BIO-Unlocking i Game Boost tehnologije koje omogućavaju otključavanje jezgara i lako overklokovanje integrisanog grafičkog čipa (Radeon HD 4250). Sama ploča podržava AM3 procesore (Phenom II, Athlon II), ima dva DDR3-1333 memorijska slota, jedan PCI-Express x16 slot (Hybrid Crossfire je tu), četiri SATA 3.0 Gbps porta, Gigabit Ethernet, IDE konektor, 5.1 audio i D-Sub, DVI i HDMI izlaze. Očekuje se da će cena Biostar A880G+ matične ploče na području Evrope iznositi 60 evra.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Poznat raspored pojavljivanja grafičkih karti Radeon HD 6000 serije 

Popularni turski sajt Donanimhaber je izbacio očekivani raspored izlaska nove generacije ATI Radeon HD 6000 grafičkih karti. Prema njihovim tvrdnjama, prvi na spisku HD 6000 GPU-ova koji će se pojaviti će biti Radeon HD 6700, kodne oznake Barts. HD 6700 bi trebao da se pojavi tokom oktobra, a kao što sugeriše nomenklatura, ovo će biti naslednici HD 5700 serije. Nakon njih, sledi Cayman serija tokom novembra, koja će biti brendirana kao ATI Radeon HD 6800. Naravno, zameniće HD 5800 seriju. Najmoćniji modeli će nositi kodnu oznaku Antilles, a biće brendirani kao ATI Radeon HD 6970. Antilles će u stvari biti dual-GPU verzije Cayman-a. Očekuje se HD 6970, za razliku od aktuelne generacije gde je takt čipova spušten u dual-GPU verziji, imati identične radne taktove jezgara kao i modeli sa jednim jezgom. Radeon HD 6970 se očekuje tokom decembra.

Izvor: Donanimhaber
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Samsung najavljuje 470 Series SSD-ove 

Iz kompanije Samsung stiže najava nove serije 2,5-inčnih solid state drajvova, koja će nositi oznaku 470 Series. Ovi SSD-ovi će se pojaviti u Evropi u kapacitetima od 64 GB, 128 GB i 256 GB. Opremljeni Samsungovim višejezgarnim kontrolerima nove generacije i 30-nanometarskim MLC NAND fleš čipovima, 470s drajvovi su u kućištima od brušenog aluminijuma. Podržavaju SATA 3.0 Gbps interfejs, TRIM, MTBF (mean time before failure) od 1.5 milion radnih sati. Makismalne brzine čitanja i upisa su deklarisane na 250 i 220 MB/s, a podržavaju 31,000 IOPS (Input-output operations per second) za random čitanja i 21,000 IOPS za random upise. Preporučene cene drajvova iznose 152, 294 i 558 evra. Na njih se daje trogodišnja garancija.

« Poslednja izmena: 30. Avg 2010, 06:10:55 od bojan.c »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  BenQ sprema X seriju gejming LCD monitora 

Narednog meseca će BenQ izbaciti X seriju svojih LCD monitora, orijentisanih prema gejming publici. Navodi se da će ovi monitori imati dizajn "koji bode oči", nisko vreme odziva, visoke vrednosti kontrasta, kao i da će podržavati 3D tehnologiju. Prvi model X serije će imati 23,6-inčni panel, LED pozadinsko osvetljenje, osvežavanje od 120 Hz (što će ga učiniti pogodnim za 3D igranje), rezoluciju od 1920 x 1080 piksela, kao i odziv od 2 milisekunde. Dinamički kontrast će biti deklarisan na 10,000,000:1, a očekuje se da će ovaj monitor imati mogućnost podešavanja po visini. Za sada su cena i egzaktan termin pojavljivanja nepoznanica, ali treba očekivati da će se više znati u narednim nedeljama.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Asus Eee PC 1015PN/PEM

Kompanija Asus je najavila prve Eee PC računare koji će biti bazirani na novom Atom N550 dual core procesoru kompanije Intel. Prvi model Asus Eee PC 1015PEM je kompaktni laptop računar koji pokreće pomenuti 1.5GHz N550 podržava do 2GB DDR3 sistemske memorije i na tržištu će koštati 349 eura. Drugi nešto napredniji model nosi oznaku 1015PN i on će pored pomenutog hardvera posedovati i NVIDIA Ion 2 platformu, a dostupnost ovog modela se očekuje narednog meseca. Na osnovu specifikacija stiče se utisak da će upravo 1015PN model biti jedan od najmoćnijih 10“ netbook računara koji se mogu naći na tržištu, barem za sada.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 23:07:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.392 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.