Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 12:19:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51781 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
E231W ekran
Kompanija NEC je nedavno predstavila svoj novi proizvod 23’’ monitor koji nosi oznaku MultySync E231W. Zvanični predstavnik kompanije navodi da je ovaj proizvod za 40% efikasniji nego monitori sa CCFL pozadinskim osvetljenjem budući da koristi LED pozadinsko osvetljenje. Obezbeđuje podršku za matičnu 1080p rezoluciju a ekran karakteriše 25.000:1 dinamički opseg kontrasta. Tu je i Eco Mode sa senzorom osvetljenja koji detektuje nivoe ambijentalne osvetljenosti i koji je zadužen za izmenu nivoa osvetljenja ekrana shodno tome. Ulazne opcije potpunog DisplayPort-a obuhvataju DVI i VGA. MultiSync E231W će se u prodaji naći krajem ovog meseca.

Izvor: It Svet
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Transcend aXeRAM DDR3 2400
Transcend je predstavio 4GB aXeRam DDR3-2400 dual channel memorijske module dizajnirane za Intel LGA 1156 Core i7 sisteme. Sa mogućnošću da rade na fantastično brzih 2400MHz na naponu od 1.65V, novi XMP-ready DDR3 moduli brzinski prestižu standardne referentne modele za oko 60%. Transcend-ovi vrhunski 2400 megahercni dual channel moduli poboljšavaju performanse sistema sa savršenom kombinacijom niske voltaže, visokih radnih frekvencija i niskim odzivom. Svaki 4GB DDR3 paket sastoji se od dva identična memorijska modula brzine 2400MHz, sa memorijskim tajminzima podešenim na 9-11-9-28, uz radnu voltažu od samo 1.65V. Maksimalna teorijska propusna moć time je povećana na čak 38.4GB/s.

Izvor: IT Svet
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Palit GeForce GTX 460 sa 2GB memorije
Kompanija Palit je objavila da planira izdavanje sopstvene verzije grafičke kartice bazirane na Geforce GTX 460 referentnom dizajnu sa 2GB GDDR5 video memorije. Ova kartica čiju osnovu čini GF104 čip će posedovati 336 CUDA jezgara, dok će radni takt grafičkog procesora biti 700MHZ, shader procesora 1400MHz a memorije 3600MHz. Kartica će posedovati 256-bitni memorijski interfejs te kompanijin kuler i štampanu ploču, dok će dvostruka SLI podrška, D-Sub dual DVI i HDMI kao i DirectX 11 podrška biti podrazumevane opcije ove kartice. Ova kartica će se prodavati po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 239.90 Eura.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Gigabyte GA-D52TUD ploča
Ukoliko planirate da napravite Atom bazirani HTPC/nettop/kompaktni PC možda ste zainteresovani za GA-D525TUD matičnu ploču kompanije Gigabyte. Ova ploča podržava Atom 525 dual core procesor radnog takta 1.8GHz kao i DDR3 memoriju. Nova mini-ITX plava ploča je karakteristična po Ultra Durable 3 dizajnu i pored D525 poseduje dva DDR3 slota, dva SATA 3.0 Gbps porta, jedan PCI port, jedan IDE konektor, Gigabitni Ethernet, DualBIOS, 7.1 kanalni zvuk kao i D-Sub izlaz. Ova ploča se može pronaći preko proizvođača po ceni nešto ispod 78 Eura.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Thermalright HR-02 kuler
Kompanija Thermalright je zvanično predstavila HR-02 tower kuler za centralne procesore koji je namenjen entuzijastima i overclockerima koji žele da imaju LGA 775/1156/1366 bazirani sistem koji se hladi veoma dobro uz istovremeno vrlo tih rad. Dimenzije ovog kulera su 110 x 140 x 160 mm dok je njegova težina 860 grama. Poseduje konveksnu bakarnu osnovu, šest heatpipe-ova prečnika 6 mm, 32 aluminijumska perca sa rupicama radi više efikasnosti termalnog rasipanja. Ovaj kuler je u paketu sa dva seta 120mm i 140mm ventilatora te Chill factor III rashladnim sredstvom. Očekuje se da će kuler biti dostupan krajem ovog meseca po ceni od oko 60 Eura.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Gigabyte USB 3.0 ploče podržavaju USB Attached SCSI Protocol

Gigabyte saopštava da njihova celokupna linija ploča sa USB 3.0 kontrolerima podržava novi protokol UASP (USB Attached SCSI Protocol). Iza ovog protokola stoji USB Implementers Forum (USB-IF), a UASP omogućava povećanje protoka ka SCSI uređajima do 20%, uz istovremeno smanjenje opterećenja sistemskog procesora. Gigabyte se hvali kako trenutno ima u ponudi najviše ploča sa USB 3.0 potrškom na celom tržištu, a sve njihove USB 3.0-kompatibilne modele možete videti ovde.

Izvor: Gigabyte
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
GeForce GTX 480 sa 512 jezgara u planu

Dalekoistočni sajt EXP-Review tvrdi da se procenat uspešnosti proizvodnje čipova GF100 prilično popravio i da Nvidia sprema reviziju kartice GeForce GTX 480, koja će imati svih 512 CUDA jezgara ispravno i aktivno. Slika revidirane štampane ploče prikazuje dva osmopinska naponska konektora, umesto jednog osmopinskog i jednog šestopinskog na postojećem GTX 480, što sugeriše da će ionako preterana potrošnja struje sada biti još veća. Sajt prilaže i screenshot programa GPU-z, gde se vidi da su memorijski i teksturni podsistem neizmenjeni, odnosno da filrejt ostaje 42,1 GT/s. Revidirani GTX 480 može predstavljati i odgovor na ATI-jevu seriju 6000, najavljenu za poslednje tromesečje ove godine.

Izvor: Hexus
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
ASUS predstavio ploču Sabertooth X58

ASUS je predstavio novu matičnu ploču Sabertooth X58 za Intel Core i7 procesore, kao deo serije TUF sastavljene od vrlo izdržljivih matičnih ploča namenjenih radu 24/7. Ploče sadrži kombinaciju čipova X58 i ICH10R, a ostatak čine komponente sertifikovane za upotrebu u vojnim uređajima, tako da su stabilnost i izdržljivost zagarantovani. Takođe, ovaj model koristi CeraM!X Heatsink tehnologiju koja podrazumeva keramičku oblogu preko svih ključnih površina na ploči, čime se obezbeđuje savršena disipacija toplote. Takođe, ploča sadrži USB 3.0 i SATA III kontrolere, tako da će biti savremena dugi niz godina.

Izvor: Asus
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Gigabyte nastavlja konkurs "VGA seeks Mr. & Ms. Retail Box!"

Gigabyte preko svoje Facebook stranice nastavlja konkurs "VGA seeks Mr. & Ms. Retail Box!" kojim podstiče svoje kupce da iskažu kreativnost slikajući se sa kutijama Gigabyte proizvoda. Sve što treba da uradite je da "lajkujete" stranicu GIGABYTE VGA (kad ste već tu, iskoristite priliku da poukujete vašu baku), a onda se slikate ispred neke znamenitosti ili zanimljive lokacije sa pakovanjem Gigabyte grafičke kartice sa Nvidia čipom. Dve najinteresantnije fotografije svojim vlasnicima doneće GV-N460OC-1GI, dok će jedan nasumični učesnik takođe dobiti ovu karticu. Sve o ovom konkursu možete naći na GIGABYTE VGA stranici na ovom linku.

Izvor: Gigabyte
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Evercool napravio novi laptop kuler Battle Hero

Evercool izbacuje novi dodatak za laptopove u obliku stilizovanog kulera na koji pasuju svi modeli sa ekranima dijagonale od 9 do 15 inča. Battle Hero na sebi ima sliku koja će se verovatno svideti ljubiteljima akcionih igara, dimenzija je 324 x 270 x 35 mm, teži oko 1 kg i u sebi sadrži dva ventilatora od 70mm koja se okreću na 1500 obrtaja, praveći buku od 16 dBA. Tu su još i dva USB porta, kao i fijočice u koje se mogu smestiti naponski kablovi za ventilatore. Cena nije otkrivena.

Izvor: TechConnect
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 12:19:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.