Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 01:49:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51461 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Athlon II X3 450 na 3,2 GHz stiže do kraja leta 

Za sada najbrži dostupni AMD-ov trojezgarni procesor jeste Athlon II X3 445 na 3,1 GHz, ali će se i to promeniti u sledećim mesecima. Novi Athlon II X3 450 na 3,2 GHz zakazan je za treće, odnosno tekuće tromesečje i ne donosi nikakve suštinske razlike u odnosu na prethodnika: to je i dalje model zasnovan na četvorojezgarnom Propusu sa jednim isključenim jezgrom i ukupno 1,5 MB drugostepene keš memorije (512 kB po jezgru). Athlon II X3 445 se trenutno prodaje za oko 80 evra na evropskim tržištima, dok bi izlaskom novog modela trebalo da pojeftini, a X3 450 da zauzme njegovu cenovnu poziciju. Interesantno je da će trojezgarni modeli biti izbacivani i tokom sledeće godine.

Izvor: Fudzilla
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  I Zotac sprema GeForce GTX 460 sa 2 GB video memorije 

Nakon Palita, odnosno Gainwarda, sada i Zotac sprema verziju nove grafičke kartice GeForce GTX 460 ali sa 2 GB video memorije. Osim toga, Zotacov novi model na sebi nosi i masivni Arctic Coolingov kuler koji će svakako doprineti overklokabilnosti ove kartice. Kuler sadrži dva ventilatora od 92 milimetra, kao i četiri bakarne toplotne cevi. Osim duplo veće količine video memorije, ostatak specifikacija je standardan, uključujući i dva DVI izlaza i po jedan HDMI i DisplayPort. Detalji poput cene i tačnog datuma izlaska nisu otkriveni.

Izvor: TC Magazine
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Thermaltake napravio novi naponski adapter za prenosnike 

Thermaltake predstavlja novi naponski adapter namenjen prvenstveno vlasnicima laptopova i sličnih prenosnih uređaja. Ovaj tanki univerzalni adapter isporučuje snagu od 95 W, odnosno do 120 W u kratkim intervalima većeg opterećenja. Dimenzija 17,1 x 145 x 71 mm, adapter ima procenjen radni vek od preko sto hiljada sati, kao i nekolicinu mehanizama zaštite od previsokog i preniskog napona. Tu je i devet izmenljivih jednosmernih izlaza koji podržavaju veliki broj laptopova raznih proizvođača, zajedno sa naponskim USB priključkom za punjenje telefona i prenosnih plejera. U paketu se dobija i torba za nošenje, a preporučena cena u Americi iznosi 60 dolara.

Izvor: TechConnect
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Rast tržišta čipova
I dok NVIDIA beleži loše rezultate, AMD-ovo ATI grafičko odeljenje je na usponu podstaknuto radikalnim izmenama na tržištu, navodi se u izveštaju Mercury Research firme koja prati tržište GPU ili grafičkih obradnih jedinica. Kompanija AMD je prevazišla NVIDIA-u u toku ovog kvartala kada je reč o ukupnim isporukama pa je tako postala vodeći dobavljač samostalnih GPU i notebook samostalnih GPU, ali i drugi najveći proizvođač grafičkih rešenja uopšteno. Intel je već dugo na poziciji broj jedan budući da obuhvata grafičku funkciju u okviru svojih čipsetova koji prate njihove procesore a nedavno je počeo sa obezbeđivanjem funkcije u okviru centralne procesne jedinice ili CPU.

Izvor: IT Svet
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Moguća 2GB GTX460
Kartica kompanije NVIDIA GeForce GTX 460 je donekle čudna u smislu kombinacije standarda i memorije sa 192-bitnim i 256-bitnim memorijskim interfejsima i sa 768MB i 1GB video memorije. Međutim, neki partneri kompanije NVIDIA planiraju da predstave 2GB verzije nove kartice koje bi mogle da budu vrlo interesantne. Tako je na primer kompanija Sparkle najavila verziju kapaciteta 2GB video memorije nedugo nakon što je NVIDIA predstavila GTX 460. Ova kartica bi trebala da poseduje referentne radne taktove dok bi njena stvarna snaga trebala da dolazi iz velike količine memorije. Cena ove kartice će biti viša od običnih GTX 460 ali duplo više memorije i košta.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Dell Studio XPS 9100
Uprkos tome što je kompanija Dell u svoju ponudu uvrstila vrhunska rešenja bazirana na AMD komponentama, kada treba predstaviti zaista vrhunski računar tu je Intel. Tako je ova kompanija bez velike pompe unapredila svoju tower liniju koja sada podržava najjači Intel procesor Core i7-980X radnog takta 3.33GHz. I dok novi Studio XPS 9100 spolja izgleda potpuno isto kao njegov prethodnik unutrašnjost donosi bitne izmene. Pored pomenutog procesora nova verzija poseduje napajanje snage 525W koje je dovoljno snažno da obezbedi napajanje Radeon HD 5970 kartice sa 2GB video memorije i dovoljnim brojem slotova za do 24GB DDR3 memorije.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
NVIDIA 3D Vision Pro
Kompanija NVIDIA zna da je 3D tehnologija ta koja će u budućnosti postati standard i u skladu sa tim je usvojila implementaciju pomenute. Ova kompanija ohrabruje ljude da usvajaju 3D tehnologiju preko svojih desktop i notebook računara. Kompanijin 3D Vision softver/hardver omogućava 3D PC igranje unapređujući doživljaj. Sada je ova kompanija predstavila i 3D Vision Pro. U pitanju je sledeći logički korak u evoluciji platforme koji sada 3D tehnologiju dovodi kreativnim profesionalcima. NVIDIA je 3D Vision Pro namenila inženjerima, dizajnerima, arhitektama i svima drugima koji rade sa kompleksnim 3D dizajnima i za čiji rad je potreban visok nivo 3D detalja.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
PowerColor HD 5770
TUL korporacija, jedan od glavnih proizvođača AMD grafičkih kartica je dodala jedno tanko rešenje u okviru HD 5700 serije: HD 5770 Single Slot Edition. Najnovija varijacija koristi dizajn ventilatora koji zauzima jedan slot i koji omogućava korisnicima sa ograničenim prostorom u svom kućištu da ipak mogu da priušte ovu kvalitetnu ATI karticu. PowerColor HD5770 SingleSlot Edition karakteriše radni takt jezgra od 850MHz dok je brzina memorije 1200MHz. Dizajn za hlađenje baziran na jednom slotu optimizuje protok vazduha i efektivno snižava temperaturu omogućavajući igračke performanse koje nikada ranije nisu bile viđene kod kartica ovako tankog dizajna.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Asus Eee PC1001PQ, 1015PD netbookovi
Asus je obelodanio detalje vezane za svoja dva najnovija EeePC računara. Prvi model 1001PQ je predstavljen na CeBit-u i poseduje 10.1“ ekran. Pokreće ga Atom N450 procesor radnog takta 1.66GHz i dostupan je sa opcijama hard drive-ova kapaciteta 160 i 250GB i prethodno instaliranim Windows 7 Starter operativnim sistemom. Ovaj model takođe poseduje Wi-Fi, Bluetooth 2.1 i devetoćelijsku bateriju koja obezbeđuje devet sati rada. Drugi model nosi oznaku EeePC 1015PD i tehnički je napredniji te dostupan sa Intel-ovim novim Atom N455 procesorom radnog takta 1.66GHz ili N475 koji radi na 1.83GHz. Ovaj model takođe poseduje ekran dužine dijagonale 10.1“.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Black OPS PC
Proizvođač računara Digital Storm je najavio svoj najnoviji igrački desktop računar nazvan Black Ops koji karakteriše NVIDIA 3D Vision tehnologija. Ovaj računar ima mogućnost podržavanja 3D preko višestrukih ekrana. Računar koristi NVIDIA 3D Vision sistem sa aktivnim naočarama. PC koristi GeForce GTX grafiku serije 400 i podržava rezolucije do 5760x1080. NVIDIA softver konvertuje više od 425 igara u 3D bez potrebe za primenom ikakvih zakrpa. Uz ovaj računar korisnici se mogu odlučiti za različite AMD i Intel procesore kao i različite video karte. Početna cena ovog računara je $2833 dok potpuno opremljeni model košta $3499.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 01:49:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.365 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.