Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Veronauka i građansko promašaj  (Pročitano 35708 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.125
mob
Nokia 
Сандра то је сасвим нормално ти радиш у интересу свог детета, онако како мислиш да треба, за разлику од ових других који мисле да дете треба све да одлучи, што је по мени чиста глупост.Родитељ је ту да га усмери на прави пут, да га крсти да га учи о Богу.То је задатак родитеља, е сад наравно оно кад порасте може да ради шта хоће, ту не може родитељ да га спречи, али важно је да родитељ остане чисте савести да је урадио све што треба да дете изведе на прави пут.
Јеша да се смири мало...
A sta cemo ako ni nasim roditeljima nije pokazan pravi put, pa oni misleci da rade ispravno pokazu i svojoj deci pogresno.
@ sandra80
Ne bih da ispadnem bezobrazan ali mislim da su roditelji cesto sebicni prema svojoj deci. Roditelju je uvek lakse da preko Boga objasni neke teske stvari svom detetu, a pri tom ne razmisljaju koliki to uticaj ima na njega. Jer sta cemo ako se na kraju ispostavi da je taj put ipak pogresan.
Pa ne mora da se krsti ni sa pet, ni sa petnaest...neka se krsti onda kad i ako smatra da treba.
Imam ortaka koji se krstio sa 19, kada je to uradio ja sam mu se smejao. Sad 3 god posle je veci ateista od mene. Sto znaci ni sa 19 nije imao pojma sta radi, a krstiti dete sa 2,5,7 god je cisto pomodarstvo.
« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 18:26:23 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Нису нас сломиле ове тешке године...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12392
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 1100
Pa ne mora da se krsti ni sa pet, ni sa petnaest...neka se krsti onda kad i ako smatra da treba.
Ko sam ja da svom detetu namećem izbor religije i time je obeležim?
Ako je vakcinacija obavezna...vala krštenje nije.
Ти си јој родитељ, твоја је дужност да је изведеш на прави пут, значи не она шта мисли да је прави пут са 3 месеца и 10 дана, него онај пут који ти мислиш да треба да иде твоје дете!Е сад кад стаса довољно да буде свој човек онда нека ради шта хоће, нек иде у Јеховине сведоке то је већ њена воља...

Citat
A sta cemo ako ni nasim roditeljima nije pokazan pravi put, pa oni misleci da rade ispravno pokazu i svojoj deci pogresno.
Па онда се надам да ће када стасају сами пронаћи прави пут(али мале су ту вероватноће), али хтео сам да кажем да је глупо причати како детету које још каки у гаће треба давати толику слободу да само одлучује о себи.
IP sačuvana
social share
у суштини,овај документарац је за зле људе,нацисте,геноцидни шљам и сличне креатуре...кокота,топла препорука за тебе Smile
од мене ...нула испод земље
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
mob
Nokia 
brano a sta je problem da se prekrsti u neku drugu veru ? ili postane ateista ? ili pocne da obozava satanu ?
hoces da mi kazes da svi oni koji pripadaju nekim sektama ili su okultisti nisu krsteni mozda po rodjenju pa kasnije po svome nahodjenju presli u nesto drugo ? Smile
sem toga ako si toliko liberalna sto ne dopustis da jede sta hoce, pije sta hoce ? i dusevni mir i spokoj doprinose zdravlju . pa ako ce da izabere na koju ce stranu njena dusa dopusti i da izabere onda i hranu i pice  Smile

marko opet cu se osvrnuti na post upucen framlingu . i deca su jako radoznla . ovako mu stavis tacku na svako pitanje . naravno da je lakse nego da mu objasnim kako se to telo raspada posle smrti Smile
postoji biologija i jos neke nauke koje objasnjavaju te promene na telu u godinama kad to treba da se zna .
kakav bi efekat ostavila na njega da mu sada sa 7 objasnim plasticno kako se telo raspada  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Pa otprilike udarice te grom ako diras kitu, bozja kazna  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
mob
Nokia 
Pa otprilike udarice te grom ako diras kitu, bozja kazna  Smile

ma daj molim te .nemoj te suplje primere , mozes ti to mnogo bolje  Smile

sem toga pomenula sam da je veronauka usmeravanje u ovom smrdljivom svetu .nisam rekla da zelim da mi se zamonasi i ostavi svetovni zivot.
zelim da ima porodicu, zelim da bude dobar covek , zelim da napreduje u svom poslu ,k zelim da zna da moze sve sto pozeli samo ako se dovoljno potrudi . a sad da li ce on zamoliti boga pred spavanje da mu pomogne ili nece to je njegov problem  Smile
samo zelim da stekne uvid u moralne vrednosti .  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Uopšte ne smatram da sam naročito liberalna...vodim računa o svom detetu sasvim normalno...evo je izrasla u normalno i dobro dete iako je nisam krstila kad se rodila...ja jednostavno smatram da nisam kompetentna da u svakoj situaciji znam šta je za nju dobro.
Ne znam šta je tu čudno što ne želim da svom detetu namećem izbor vere, nije ona moje vlasništvo niti osuđujem druge koji su to uradili.
Kad sa bila mala, moja mama je često govorila:"Uradi ili ne uradi ovo ili ono, to je dobro za tebe!", a moja baba joj je jednom rekla:"Prestani već jednom, otkud ti znaš šta je dobro za nju, ne znaš ni šta je dobro za tebe!"
« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 18:42:21 od Brana.M »
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
mob
Nokia 
Uopšte ne smatram da sam naročito liberalna...vodim računa o svom detetu sasvim normalno...evo je izrasla u normalno i dobro dete iako je nisam krstila kad se rodila...ja jednostavno smatram da nisam kompetentna da u svakoj situaciji znam šta je za nju dobro.
Ne znam šta je tu čudno što ne želim da svom detetu namećem izbor vere, nije ona moje vlasništvo niti osuđujem druge koji su to uradili.
Kad sa bila mala, moja mama je često govorila:"Uradi ili ne uradi ovo ili ono, to je dobro za tebe!", a moja baba joj je jednom rekla:"Prestani već jednom, otkud ti znaš šta je dobro za nju, ne znaš i šta je dobro za tebe!"

e pa upravo zato , draga moja brano .  Smile
ne znas ni ti sta je dobro za tvoju dusu , a ne da zna ona  Smile
nema problema , samo sam te pitala da cujem sta ces mi reci  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Mislim da me nisi dobro razumela...ali dobro.Ja samo želim da svom detetu ostavim pravo na izbor po tom pitanju, kao i mnogim drugim.Ako to ne bude dobro po nju...ipak je njen izbor pa će sa tom greškom mnogo lakše izboriti.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Citat
Сандра то је сасвим нормално ти радиш у интересу свог детета, онако како мислиш да треба, за разлику од ових других који мисле да дете треба све да одлучи, што је по мени чиста глупост.

Ma jelte, moliću...a ja sam baš vrhovni autoritet i pamet pa mogu unapred da znam šta je najbolje za moje dete??
Neka hvala, nisam toliko arogantna.
Možda znam šta je za nju dobro da jede ili da obuče...ali šta je za njenu dušu dobro...to ipak samo ona zna.

odkud dete sa 5 ili 7 ili 17 godina zna sta je dobro za njenu ili njegovu dusu ? Smile

@Brana M slazem se.

@sandra80 dete treba samo da otkrije neke stvari. ne smes da gasis detetov istrazivacki duh, zelju za ucenjem, otkrivanjem...naprotiv. moras da podstices sve to i da razvijas kriticko razmisljanje kod njega. izbegavaj doktrinu jer je to zatupljivanje. gledaj da uvek, ako je moguce, detetu ponudis bar dve opcije za koje mislis da su dobre a onda pusti njega da sam otkrije koja mu vise odgovara. podstici ga da sam pronadje ono najbolje u sebi i drugima i da razmislja i da vec sada donosi neke odluke sam umesto da ti odlucujes umesto njega. jako je bitno jer deca u tim godinama su sposobna da shvate mnogo vise nego sto vecina roditelja misli i zato moras da ga podstices na razmisljanje, samostalno resavanje nekih problema...to je mnogo bolje nego da pustis dete da veruje kako ti sve znas i imas odgovor na svako njegovo pitanje.

« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 19:16:53 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
mob
Nokia 
framling jesi li ti roditelj ?ocigledno nisi  Smile
dete samo po sebi iznadje bar 2 ili 3 nacina da nesto razume  Smile
tako da je sugerisanje nepotrebno  Smile

brano sa poslednjim se ne slazem. nece se lakse izboriti , tu si ti da joj ukazes da postoje mnogi nacini  Smile
« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 19:17:10 od sandra80 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.