Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Велика прилика за све које је Србија уништила  (Pročitano 5000 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
pa moze...jbg..ko je vanturitickog duha... :mrgreen:ali kad ti pozajmis dve tri milje evra...
da to sve izganjas...i odes tamo...a ispusis tamo kad dodjes... ...to vec nije avantura....

ali kazem da treba biti i pametan i oprezan..
ni prvi ni zadnji neko nece biti ko je izvisio..

preko oglasa i slicnih rinaka se nikad ne ide u inostranstvo raditi...
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.102
Zajebi avanture u ozbiljnim godinama, sa decom i porodicom. Ne shvatam te ljude.

Uzmes neplaćeno godinu dana - može ako si u državnoj firmi u privatnoj i onako nisi ni prijavljen.
Odvojiš neke pare 2 - 3 000 evra. Predhodno naučiš bar osnove jezika, pošalješ CV-ije, uspostaviš neke kontakte.

Imaš para za kartu nazad, unajmiš stan na mjesec dana, obidješ ljude kojima si slao svoj CV i koji su rekli da su zainteresovani.
Tamo na licu mjesta počeneš da doučavaš jezik, raspituješ se za uslove rada, platu i sl. sjedneš baciš na papir + / - i vidiš da li ti se isplati.

Moguće je da će ti reći da moraš da učiš još. Možda te i prime sa tim da ćeš ti da u roku mjesec - dva dobiješ diplomu jezika, naši ljudi nisu glupi, kad im treba i na dupe bi progovorili.

Fora sa norveškom je da ti dobijaš vizu za tačno određeno zanimanje. Znači ako ti ideš tamo kao vaspitač - možeš da se zaposliš kao vaspitač, pomoćnik vaspitača i sl. ali ako te uhvate da radiš kao konobar ili raznosač pica - najebao si.

Ako pukneš pukao si te pare koji si odvojio, ali bar znaš da si probao. Ako prođeš otplatićeš ih za 6 mjeseci.

Naravno da te niko neće pustiti da u tu avanturu uđeš sa djecom. Djecu gore možeš voditi tek nakon nekog vremena, ali bože moj, skype je tu, tih prvih godinu dana.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
lik o kojem sam ja pricao je tamo 5-6 godina.....mozda i vise...
.njega je posao tamo cekao...
i on je cim je dokazao svoje znanje iz jezika.. to je trajalo 6 mjeseci....
za to vreme je imao obezbjedjen smjesta i socijalnu pomoc...da ima od cega da zivi...
u nekom ne znam ni ja kojem dijelu norveske...

kad je resio to sa jezikom....dobio je papire...ne znam na koliko vremenski dugo...
i dobio je i taj posao...u nekom drugom dijelu norveske..
500 i nesto stanovnika je nastanjeno u tome mjestu...i dobio i smjestaj od te poslovnice ....

i nakon godinu dana ..ne znam ni dal je bilo toliko..i zena mu je otisla tamo...
sto znaci da je dobio papire na malo duze cim je i zena mogla da dodje tamo.. Smile
i da budu u svojstvu supruznika tamo... Smile

i sad kad je presao u oslo...postao je norvezanin...
ima papire...kao i svaki norvezanin,..njihovu licnu kartu..pasos..
sva prava kao i svi norvezani....
ima posao..kola...zenu i dijete..i zivi ko i svaki norvezanin... Smile
dolazi ovamo na godisnji i tako...i putuje gdje god hoce...za vreme godisnjeg odmora...

ja ne znam s kakvim infom raspolazes ti..i jel ta tvoja rodjaka tamo..ili tek treba da ide....u norvesku. Smile

« Poslednja izmena: 04. Feb 2014, 11:54:01 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 32.0.1700.107
Srecno omladincu sa ucenjem!  Smile

Srecno i kevi u 5. razredu Smile

Najebala sam kao zuti Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Zajebi avanture u ozbiljnim godinama, sa decom i porodicom. Ne shvatam te ljude.

Ma dobro, nisam sad rekao decu vucarati po svetu. Ali moze se pokusati. Danas sam bas sa nekima tako uz put pricao o tim pocecima i sta i kako, pa neki primeri i to. Opet za sve mora da se zapne ako se hoce da se postigne cilj. Ne moze ocu necu, sad ovo sad ono, pa stalno nesto kukati kako zapinje ili nejde i sta ja znam. Odluci se covek i krene, korak po korak, niko ne kaze da je tek tako lako, odes, daju ti stan, kucu, auto, sa sve saunom i bazenom, posao u struci a radi se ko u drzavnoj firmi. Naravno, nema toga, mislim, cak i da ima, opet bi pola sveta nasrnulo tamo i opet ne stignes na red.
Mladji se odlucuju zbog sebe, stariji zbog dece a njima je vec i malko teze nego mladima, teze uciti, menjati navike, okolinu, pa odvajanje od dece, klima i ostale "pogodnosti". A ko nije spreman na napor, taj ce ostati gde ga ostavis. Ali opet, nismo svi isti, ne bi ni valjalo...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
bash tako.....

ali ...uglavnom.... nikome se nije tesko na dobro naviknuti....

a sto se rada tice ...ti i ovdje kod privatnika moras da rintas ko konj....da ostanes uopste na poslu...
a o nekoj dobroj zaradi da ne pricam...koliko moras rintati...za iole dobru  platu.-..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Ma rintanje za prezivljavanje, to stoji. A sada recimo opet je lakse nekom Srbinu da ode u Norvesku pored svih zavrzlama nego nekom Bantusu da se dograbi Evrope
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
ovaj lik mi kaze..da norvezani nisu uopste gadljivi na druge nacije i narode..
ako si ti njima koristan i ako si okej...nemas briga....

ali ne smije da ti padne napamet neki rasizam...nacionalizam ili bilo kakve razmirice..na relaciji...
srbin-hrvat-bosnjak.afrikanac-nemam pojma sta...

niti ga ko sta pita o tome..

interesuju  ih obicaji nekog naroda i tako...to....
ali kad se zblizis s nekim ..
a ovako ga ne zanimas uospte..gledju ljudi svoja posla...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Safari 537.73.11
mob
I-mate 30 Pro
To je tako u normalnim zemljama..kod nas je kameno doba...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
To je tako u normalnim zemljama..kod nas je kameno doba...
Нисмо ни ми гадљиви, осим ако у питању нису комшије, цигани, кинези и црнци.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.