Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vasilije Kacavenda ~ Vladika iz srpskog Versaja  (Pročitano 53558 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
Apple 15
Irinej: Nismo verovali da je Kačavenda pedofil!

Autor: Kurir | 19.11.2015. 23:26 - 20.11.2015. 13:25

Bile su razne priče o Kačavendi, međutim, priče uvek ima. Čim smo dobili dokaze, protiv vladike zvorničko-tuzlanskog preduzete su određene mere, odnosno penzionisan je, otkrio je patrijarh Irinej.

Poglavar SPC ovako je reagovao nakon što je đakon Bojan Jovanović, odnosno otac Serafim, u emisiji "Život priča" otkrio skandalozne detalje o tome kako je vladika Kačavenda silovao i zlostavljao decu, organizovao orgijanje u vladičanskom dvoru, učestvovao u švercu i podvođenju maloletnika, pa čak i u ubistvu bogoslova Milića Blažanovića.

- Nismo imali sva saznanja, ali smo ponešto čuli. Bojan Jovanović je neke od ovih tvrdnji iznosio i ranije. Međutim, kao čovek koji je napustio manastir i oženio se, u njegove tvrdnje se nije moglo u potpunosti verovati - rekao je Irinej, ali nije želeo da detaljno komentariše slučaj, niti da kaže da li su dokazi prosleđeni MUP-u, kao ni zašto je SPC trebalo toliko vremena da preduzme neke korake.

Sa druge strane, otac Serafim tvrdi da je crkva još pre najmanje 15 godina bila dobro upoznata sa svim što se dešavalo u eparhiji koju je vodio Kačavenda.

-U više navrata sam se obraćao SPC i patrijarhu. Međutim, ništa nije preduzeto. Obraćao sa se i BIA, VBA, MUP, kabinetu Borisa Tadića, Tužilaštvu za organizovani kriminal... Nema institucije kojoj se nisam obratio i niko nije mrdnuo orstin - kaže on.

Izvor: Alo

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Qtek 小米
Само да се решимо притиска са запада и демократије, ја бих почистио и багру у редовима цркве. Прво национализација свега што су попови покрали, а њихове болеснике у ланце па у њиве.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Само да се решимо притиска са запада и демократије, ја бих почистио и багру у редовима цркве. Прво национализација свега што су попови покрали, а њихове болеснике у ланце па у њиве.
na srecu, nema sanse da pridjes vlasti

Bojan Jovanović je neke od ovih tvrdnji iznosio i ranije. Međutim, kao čovek koji je napustio manastir i oženio se, u njegove tvrdnje se nije moglo u potpunosti verovati - rekao je Irinej, ali nije želeo da detaljno komentariše slučaj, niti da kaže da li su dokazi prosleđeni MUP-u, kao ni zašto je SPC trebalo toliko vremena da preduzme neke korake.
ozenio se?
pa to mora da je djavo. ko bi njemu verovao
« Poslednja izmena: 20. Nov 2015, 18:47:37 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Qtek 小米
Citat
na srecu, nema sanse da pridjes vlasti

Неонацисти упали на изложбу о Недићу
http://mondo.rs/a849915/Info/Drustvo/Neonacisti-upali-na-izlozbu-o-Nedicu.html
Доћи ће још гори...

п.с. прочитај коментаре  Smile
« Poslednja izmena: 21. Nov 2015, 00:10:55 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Samsung GT-S7580
Владика Качавенда: И даље мирно спавам, црква је рекла своје, Суд је једино место где ће се чути истина

Пензионисани епископ за "Новости", о оптужбама да је крив за страдање младог богослова. Бојан Јовановић се поиграва са туђим емоцијама, болом и патњом. Полиција и тужилаштво ме нису звали ни на информативни разговор.

ЦРКВА је за све ово што је ових дана говорио Бојан Јовановић о мени знала и пре него што сам, на сопствени захтев, пензионисан. Ни на који начин нисам кажњен од највиших црквених органа, већ сам мирно наставио да живим као пензионисани епископ у Бијељини, чиме је Црква о свему што ми се сада у делу јавности ставља на терет рекла своје. Уосталом, видели смо и како су на све те оптужбе одреаговала тужилаштва од Бијељине до Бањалуке, Источног Сарајева и Сарајева.

Овако је пензионисани владика Василије Качавенда, за "Новости", прокоментарисао оптужбе које се ових дана поново спомињу у делу јавности по којима је он сексуално злостављао младог богослова Милића Блажановића, који се после тога, наводно, разнео бомбом у манастиру Папраћа код Шековића.

Како је рекао, никада га нико ни из полиције, ни из било којег тужилаштва, није звао ни на информативвни разговор, а камоли нешто више.

- Све је то лако провериво. То, ваљда, говори да је једно износити инсинуације, играти на карту поигравања са туђим емоцијама, болом, патњом и тугом и све то добро "смуљати" за јавност, а друго имати озбиљну аргументацију која би поткрепила било овако озбиљне оптужбе.

Пензионисани епископ зворничко-тузлански рекао је за наш лист и да не жели, ни на који начин, више да медијски полемише са Београђанином Бојаном Јовановићем, јер је против њега "поднео неколико тужби надлежним судовима у Београду".

Владика Василије, како каже, очекује да се све што Јовановић истиче "разјасни, објасни и утврди на судовима, што би онда представљало коначну реч у овом случају".

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ НА РАЧУН ВЛАДИКЕ

ЂАКОН Бојан Јовановић у емисији "Живот прича" на ТВ Прва оптужио је владику Качавенду за педофилију, оргијање и умешаност у смрт младог богослова Милића Блажановића. Дечак се у мају 1999. године у манастиру Папраћа код Шековића наводно разнео бомбом. Његова породица је тада сведочила да Милић више није могао да поднесе вишегодишње злостављање од стране владике.

Према званичној верзији, Милић се убио у својој соби у манастиру Папраћа. Породица покојног Милића, међутим, прича да је дечак силован првог дана када је отишао на пријемни испит за богословију код владике Качавенде. У наредне две године више пута је злостављан, а владика је организовао његово убиство како би прикрио обљубу, тврдила је породица Блажановића.

- Дубоко верујем у правосуђе Републике Србије. На правду нико не би требало и не сме да буде имун, па, наравно, ни владика Василије. Мирно спавам, опуштен сам, чиста ми је савест и тако дочекујем не само суђење, већ сваки нови дан. Свашта сам ја, поред којекаквих неоснованих оптужби на свој начин, протурио преко главе, укључујући и три мождана удара и два инфаркта, па ме ево у животу, Богу хвала.

Упитан да каже како, бар у најкраћем, доживљава оно што је чуо о себи на ТВ, две вечери узастопно, он каже:

- То је све за згражавање и гађење. Чисте инсинуације и ништа више. Суд је, опет се враћам, једино и право место где ће се чути истина. Надам се, после окончаних суђења, да ће и јавност бити заинтересована да чује другу страну, али не од мене, већ од судова, који ће установити истину.

Он није желео да коментарише наводе многих, и дела медија, како се Бојан Јовановић шета у мантији, пошто га је он својевремено рашчинио. За њега је "прича оца Серафима" само остала да се рашчивија пред судом и Београду и ништа више од тога.

Порука коју је несрећни богослов пред смрт оставио породици

АДВОКАТ ПОРОДИЦЕ НАСТРАДАЛОГ БЛАЖАНОВИЋА: ЗАТРАЖИЋУ ЕКСХУМАЦИЈУ

АДВОКАТ Душан Томић који заступа породицу богослова Милића Блажановића настрадалог 1999. године у манастиру Папраћа код Шековића, рекао је за "Новости" да ће врло брзо затражити ексхумацију дечакових посмртних остатака, пре свега главе и руку, "што ће бити од великог значаја за расветљавање те трагичне смрти".

Томић истиче да ће се на прсту леве руке видети да ли је остао осигурач од бомбе, "јер се то дешава у сто одсто случајева оних који себи одузму живот бомбом". Кашика од бомбе у таквим случајевима остаје уз самоубицу.

- У овом случају кашика је пронађена испод кревета, што указује да ју је неко откотрљао - каже Томић. - Милић је изгубио живот у подне, а случај је пријављен полицији тек у вечерњим сатима, најмање шест сати после трагедије.

Адвокат Томић уверава да лекар који је дошао после смрти богослова Милића Блажановића није желео да напише и да потпише да је реч о самоубиству, "јер је видео низ сумњивих ствари које не дају потврду да је реч о самоубиству".

- Тражио сам тог лекара и сазнао сам да је неколико месеци после Милићеве смрти и сам напрасно умро - прича Томић и додаје да је Милићева мајка Драгица тражила да дође у посету код патријарха српског у Београд, што је, по његовим речима, било утаначено, али се потом "нешто догодило", па се тај сусрет није догодио до данашњег дана.

Извор:Новости

Није ми јасно шта се десило с оним снимком где је наводно Качавенда и неки дечак/младић? Да ли је утврђено да је лажњак или нико ништа није ни проверавао?
Онда, према овом тексту, испаде да је породица злостављаног дечака знала за злостављање?  Smile
Бацио сам мало поглед на горе поменуту емисију на Првој, деловало ми је занимљиво, мада је, као и многе друге емисије, сензационалистички одрађена, поготово дијалог где се петнаест пута водитељка враћа на то како је владика оцу Серафиму угурао језик у уста и на испитивање Серафима како се тада осећао, шта је мислио, шта му је рекао хороскоп... 
И некако су успели да исцепкају емисију, ево не знам како, ја бих многа питања избацио чак и из првог дела, а нисам гледао целу емисију.
« Poslednja izmena: 21. Nov 2015, 00:43:46 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 17117
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Ko zna koliko jos ima ovakvih anonimusa po malim mestima. Ocu Serafimu skidam kapu za sve sto je rekao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Доћи ће још гори...

kad i kako?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Međutim, kao čovek koji je napustio manastir i oženio se, u njegove tvrdnje se nije moglo u potpunosti verovati - rekao je Irinej,
A sada najednom moze da mu se veruje? A sta su radili vernici i ljudi koji su bili u njegovoj parohijia? Sad se svi setili i svi znali a cutali
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Samsung S7
Ne znam sto ga bog nije kaznio?  Smile Ah, pa da... bog kaznjava samo cunamijem!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.