Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li izlazite na referendum?

Glasanje završeno: 29. Okt 2006, 10:14:44

Da, izlazim i glasacu Za
44.4%  (28)
Da, izlazim i glasacu Protiv
12.7%  (8)
Ne, ne izlazim
42.9%  (27)
Ukupno glasova: 63
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Usvojen novi ustav, referendum 28-29. oktobra  (Pročitano 41196 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
"I ja sam za domaćinsku Srbiju: da se stoka drži u oboru kako ne bi okolo pravila štetu."
Svjetlana Rašić
Smile Smile Smile Smile Smile
genijalno

a cinjenica je da gamadi ima na svakom koraku, i naravno da ne bi nasrtali na DS-ovce jer ih je vise, nemaju muda Smiley
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ма требали су више да вас бију, како вас није срамота бре...

Свака част момцима из Косовске Митровице  Smile Smile Smile да сам знао ишао бих и ја на тај скуп...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung sgh-550i
Citat
A sto se tice tolerancije ustavnika-pa meni je jedan na ovom istom forumu pre par dana pozeleo smrtnu kaznu, dozivotnu robiju ili barem proterivanje u Albaniju (!!??) samo zato sto imam drugacije misljenje.
Toliko o sabornosti, ujedinjavanju i demokratiji.
Tuzno.

Smrs, smrc... ili mozda smrk, smrk, uvek sam se pitao kako vi to radite... Smile

Stvarno tuzno. Nije Srbija za tebe sinko.
Bolje idi na neki americki forum pa lobiraj da sto lakse dobijes vizu. Vise ti se isplati.

primer 1.
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung sgh-550i
ма они (ЛДП) су колективно зрели за психијатрију, због таквих људи ми је жао што је укинута диктатура и смртна казна...
primer 2.
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung sgh-550i
добро ајде не мора смртна казна, али 120 година робије или протеривање из Србије у Албанију због велеиздаје и рушења државности и уставног поретка Србије.
primer 3.

Evo par razmisljanja ucesnika diskusije.

Skrenuo bih i paznju na "mala" krsenja pravilnika od strane ucesnika. Meni je pre neki dan stigla opomena jer sam koristio velika slova u jednoj ili dve recenice, samo me zanima da li svima stizu kad prekrse pravilnik?? Mozda su neki malo jednakiji od drugih?

Nije mi samo jasno da neko moze ovoliko da mrzi drugoga samo jer se ne slaze sa njegovim misljenjem. E, ljudi, ljudi, bas mi vas je zao.
Predlazem da popricate sa nekim strucnjakom o svojim problemima.
P.S.-izvinjavam se sto sam ovako citirao na tri mesta, nikako da provalim kako se spaja vise citata
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
Nemojte slati vise komentara za redom. Postoji dugme izmeni ako ste nesto zaboravili reci. Postovanjem vise odgovora zaredom tema se samo razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponasanja pogledajte pravilnik Burek Foruma.

USTAV ILI PROPAST!
Ukoliko referendum propadne, Srbija će upasti u velike probleme, izgubiće se nepotrebno vreme i sve je manje šansi za Kosovo

Ustav ili propast...
Janković: Ako ne uspe izglasavanje ustava, Srbija će imati jedan veliki pravni provizorijum

Vučetić: Slede izbori za ustavotvornu skupštinu, koja bi odlučila kako doneti novi ustav

BEOGRAD - Ukoliko propadne referendum za potvrdu novog ustava, Srbiju čekaju ogromni problemi. Na ovo je juče upozorio i premijer Vojislav Koštunica, koji je izjavio da bi eventualni neuspeh referenduma mogao da dovede do "sumornih i nesagledivih posledica".
- Pitanje ustava je pitanje budućnosti zemlje. Uveren sam da će Srbija, kao i uvek u svojoj istoriji, doneti pravu odluku. Samo suverena narodna volja, slobodno izražena na referendumu, ima snagu da trajno zaokruži i potvrdi teritorijalnu celovitost Srbije. To znači da moramo da završimo svoj deo posla. Ne možemo da očekujemo da nas drugi poštuju ako mi sami jedinstveno i složno ne izglasamo ustav i ne potvrdimo našim unutrašnjim pravom da je Kosovo sastavni deo Srbije - poručio je Koštunica.
Ustavotvorna Skupština
Sagovornici Pressa, pravni stručnjaci i politički analitičari, kažu da bi neuspeh na referendumu ujedno značio i kraj ove vlade. Skupština bi uskoro bila raspuštena, iza čega bi usledilo raspisivanje izbora za ustavotvornu skupštinu. Doskorašnji predsednik Ustavnog suda Srbije Slobodan Vučetić u izjavi za Press kaže da bi, prema Zakonu o referendumu, o ovoj verziji ustava građani ponovo mogli da se izjašnjavaju, ali tek za šest meseci!
- Ukoliko Skupština u ovom sazivu proceni da bi ponavljanje referenduma ponovo moglo da ne uspe, morao bi da donese zakon o izboru ustavotvorne skupštine. Imaćemo izbore i kampanju koja bi trajala mesecima. Toj novoj skupštini jedini zadatak bio bi da pripremi donošenje novog ustava, ali i način na koji se on potvrđuje. Moguće je, dakle, da ustav bude potvrđen na referendumu, ali i od same ustavotvorne skupštine, bez izjašnjavanja građana - objašnjava Vučetić.
Savetnik premijera Vladeta Janković kaže za Press da bi, ukoliko kojim slučajem ovaj referendum propadne, Srbija izgubila gotovo godinu dana do novog ustava.
- Ukoliko bi referendum slučajno propao, slede izbori za ustavotvornu skupštinu. Posle toga nova verzija ustava ide na javnu raspravu, a za sve to potrebno je najmanje osam meseci do godinu dana. Do raspisivanja izbora vlada bi funkcionisala tehnički, bez zakonodavnih ovlašćenja. Sve bi delovalo kao jedan veliki pravni provizorijum. Nijedna odluka ne bi bila potvrđena ustavom. Uz to, imali bismo i dalje društvenu svojinu, koja je ključna prepreka za nove investicije - kaže Janković.
Opet revolucija
Politički analitičar Slobodan Antonić iznosi dve mogućnosti koje bi mogle da zadese vlast ukoliko ustav ne bi bio potvrđen na referendumu.
- Moguće je da neuspeh referenduma ne znači automatski i pad Vlade, ali samo u slučaju da Koštunica zakrpi rupu koja će nastati odlaskom G17 iz vlasti. Ako do toga ne dođe, jasno je da nam predstoje novi izbori. To bi najverovatnije bili izbori za ustavotvornu skupštinu, koji su jedan prilično revolucionarni metod. Sve u svemu, upali bismo u ustavni vakuum, koji sa sobom nosi mnogo rizika. Najveći je onaj koji se tiče rešavanja pitanja Kosova - naglašava Antonić.
S. M. STAJIĆ

Čović: Polažemo ispit zrelosti

Predsednik SDP-a Nebojša Čović smatra da Srbiji predstoji haos ukoliko se na referendumu ne potvrdi novi ustav.
- Postoje domaće i međunarodne snage kojima uspeh referenduma možda i ne odgovara. Zato se pitam ko finansira promotere antireferendumske kampanje. Ipak, mislim da su kritičari novog ustava u manjini, i na unutrašnjem i na spoljašnjem planu - kaže Čović, i dodaje da usvajanjem ustava "polažemo ispit zrelosti" kada je Kosovo u pitanju.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Као што рекох, Ирска у уставу има Северну Ирску као саставни део своје територије па је то није спречавало да уђе у ЕУ са архинепријатељем Енглеском, Кипар у уставу има Северни Кипар као саставни део територије па ни њима то није био проблем да уђу у ЕУ...

Дулентсе...шта да ти кажем... осим да ми те је жао али стварно...драго ми је само што вас нема пуно и што сте врста пред истребљењем
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung sgh-550i
Istrebljenje, iseljenje, streljanje, dozivotna robija... Pa hajde odluci se vec jednom!!
I jos nesto-ja sam jedinka, nemam pojma o kakvoj vrsti pricas. Sem ako nije vrsta koja razmislja i ne pada na zvaku koja mu se servira.
U celoj prici izgleda niko nije provalio da ni ja ni masa ljudi koji su protiv referenduma nema nista protiv promene starog ustava. Meni samo smeta ko i na koji nacin ga donosi.
I nisam glasac LDP-a. Mada priznajem da ljudi imaju mozga.
« Poslednja izmena: 25. Okt 2006, 16:24:06 od dulentse »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Референдум је облик непосредне демократије, тј. облик непосредног учешћа грађана у вршењу државне власти и доношења политичких одлука.

Путем референдума грађани се изјашњавају (непосредно и тајно) да ли су за или против одређеног закона, акта, политичке или друге одлуке које су већ донешене или се њихово доношење планира.

Референдум може бити у области устава, законодавства, администрације, финансија или међународног права и односа. По обавезности одлуке може бити обавезујући и саветодавни, по времену одржавања претходни или накнадни, по обавезности одржавања обавезни и факултативни а по дејству одлуке може бити конститутиван или аброгативан.

Референдум је најчешћи облик непосредне демократије и као такав је предвиђен у великом броју устава у свету. По учесталом коришћењу референдума истиче се Швајцарска, као и скандинавске земље.

За демократију смо се борили и изборили, сада вам сметају криве Дрине, не кажем ти ја да треба да гласаш ЗА, већ изађи на референдум и заокружи НЕ ако си против устава, бојкот није решење...

Ценим све људе који изађу на референдум па и оне који заокруже НЕ...

видим ја да вама у ствари недостаје Слободан М.и комунизам криво вам је што више нема протеста, џабалебарења итд..масовних испијања пива на тргу и дувања траве...

сад треба бато да се засуку рукави и да се заради лова а вама то не иде у корист...треба да се учи , и то вам смета, хоћете фрку панику (анархију) да бисте лакше положили испите (као 99 нпр...)

ако си против изађи и заокружи НЕ, нико ти то не брани....Чедоман ће све вас који бојкотујете приписати себи и својој хистеричној антидржавној камппањи....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung sgh-550i
1. Ne dzabalebarim, radim i placam porez
2. Fakultet sam zavrsio, hvala na pitanju
3. Duvao sam 2-3 puta u zivotu, i nije mi se nesto ni svidelo
4. Bio sam u vojsci
5. Koliko ja vidim ti si jedini kome ovde fali S.Milosevic (a imas ovde jos par drugara na forumu)
6. Necu da idem da glasam za nesto sto je napisano na brzaka, daleko od javnosti
7. Mislim da Srbija treba da bude kraljevina, a po predlogu ustava je republika. I opet me pisac ustava nije pitao sta ja mislim iako trosi moje pare za kampanju
8. Necu da dajem legitimitet ljudima koji ce nastaviti po starom i reci "narod je tako odlucio"
9. Od kako sam dobio pravo glasa nisam propustio ni jedne izbore. Glasao sam cak i kad su moji ortaci iz skole mislili da to uopste nije cool
Ovu lakrdiju koja se priblizava cu iz svih gore navedenih razloga ipak propustiti.
"Чедоман ће све вас који бојкотујете приписати себи и својој хистеричној антидржавној камппањи...."
Nije mi jasno kako neko moze bilo gde da me pripise ako mu sam ne dam glas??!!
Da nisi malo ti pohisterisao, a??
« Poslednja izmena: 25. Okt 2006, 17:42:38 od dulentse »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.