Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 13:49:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 706
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ustrojstvo BiH, koje odgovara svima!  (Pročitano 384465 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Radmanović: šteta ne samo za BiH, nego i za Evropu
Radmanović Nebojša

BANJALUKA, 13. OKTOBAR - Spski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović smatra da je šteta što BiH ne može potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU, jer ne postoji dogovor o reformi policije, i naglašava da je to šteta, ne samo za BiH u cjelini i sve njene građane, već i za samu EU.

"Tvrdim da EU nije cjelovita dok kompletan zapadni Balkan ne bude dio EU i mislim da je to i prije trebalo da se uradi, što sam govorio i ranije, ali, na žalost, ne čuju se glasovi iz BiH u velikoj i moćnoj EU" - rekao je Radfmanović gostujući sinoć u emsiji "Dnevnik" Radio-televizije RS.

Govoreći o procesu reforme policije, Radmanović je istakao da se u ovaj proces ušlo sa potpuno različitim stavovima svih učesnika dogovora u BiH, precizirajući da su političari iz Sarajeva zastupali svoju osnovnu ideju da ukinu policiju RS, a političari iz RS branili ideju da se očuva ustavni integritet BiH i RS u okviru nje.

On smatra da se u tom procesu "nisu snašli" ni predstavnici međunarodne zajednice, počevši od bivšeg visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna, koji je, prema njegovim riječima, sam nametnuo tri evropska principa, koja su potpuno protivna evropskim standardima.

Osvrćući se na posljednji neuspio dogovor, kada je trebalo da se usvoji dokument, Radmanović je rekao da su učesnici tog sastanka konstatovali da sada imaju tri protokola - visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka, lidera SNSD-a Milorada Dodika i lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića i posljednji koji su ponudila dva lidera političkih partija sa hrvatskim predznakom, za koji Radmanović kaže da je, zapravo, "nešto izmijenjeni OHR-ov protokol".

Naglašavajući da je dogovor koji su postigli Dodik i Silajdžić prvi potpisani dokument domaćih političara u posljednje tri godine kada je riječ o reformi policije, Radmanović je poručio da bi svima u BiH i međunarodnoj zajednici trebalo biti jasno da je to ono što je moguće i gdje niko nije prevaren.

Za opstrukciju svih protokola i dogovora u vezi sa reformom policije Radmanović je optužio SDA i njenog lidera Sulejmana Tihića.

Govoreći o predstojećim vanrednim izborima, Radmanović je sinoć ponovio i stav svoje stranke SNSD-a da će se u naredna tri dana SNSD prijaviti kao partija koja će imati kandidata, te da će o imenima razgovarati tek nakon toga.

Izvor RTRS 13.10.2007.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3;M
najbolje rijesenje za BIH je da se sve fabrike ili sta li vec   udruze mislim sve iz oba entiteta i naprave dzinovski kondom onako promjera nekoliko desetina kilometara promjera takodje dzinovskog i unutra gurnemo sve Bosnjake Srbe Hrvate i zatvorimo malom gimicom gore na kraju ili pocetku kondoma kako se uzme i  stavimo tri zastave i cekamo i nakon dobrog muckanja ono sto prvo izadje  sacekamo a pri tom se sakrijemo iz grma i vdimo ka kojoj zastavi ce krenuti i to je rijesenje jer  ako se prihvati nase to je to juhuuuu nas je Bosna cijela ako pak ode tamo gde ne treba mislim za druge zastave jebiga ukokamo ga  i  cekamo ponovo  i tako redom 
a mislim o ovom je uzaludno raspravljati jer rijesenja nema zasto e to bi se dalo pisati par stranici a sve je pocelo nasim porazom na Kosovu 1389...   tako kako god da zakljucis mi smo krivi hahahah Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
najbolje rijesenje za BIH
A šta je to Bih ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
UNIX
Browser
Opera 9.23
mob
Ericsson T28
najbolje rijesenje za BIH je da se sve fabrike ili sta li vec   udruze mislim sve iz oba entiteta i naprave dzinovski kondom onako promjera nekoliko desetina kilometara promjera takodje dzinovskog i unutra gurnemo sve Bosnjake Srbe Hrvate i zatvorimo malom gimicom gore na kraju ili pocetku kondoma kako se uzme i  stavimo tri zastave i cekamo i nakon dobrog muckanja ono sto prvo izadje  sacekamo a pri tom se sakrijemo iz grma i vdimo ka kojoj zastavi ce krenuti i to je rijesenje jer  ako se prihvati nase to je to juhuuuu nas je Bosna cijela ako pak ode tamo gde ne treba mislim za druge zastave jebiga ukokamo ga  i  cekamo ponovo  i tako redom 
a mislim o ovom je uzaludno raspravljati jer rijesenja nema zasto e to bi se dalo pisati par stranici a sve je pocelo nasim porazom na Kosovu 1389...   tako kako god da zakljucis mi smo krivi hahahah Smile Smile Smile Smile
Ti si jedan ograni;en lik! Koji je zastao u 1389.!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3;M
prijatelju ja sam se salio ako to nisi primjetio onda mi je jako zao ali to govori ko je ovde ogranicen
zelio sam na jedan ironican nacin reci da problema je monogo da za njih su krivi mnogi da su ti problemi posljedica istoriskih velikih desavanja kojih ova tri naroda na ovim prostorima nisu bila lisena poslednjih 700 godina od dolaska Turaka na ove prostore, zelio sam reci da koje god resenje da ponudi bilo koja strana cak ako bi ga druga  i prihvatila treca nebi sigurno.Nemam namjeru da se sa tobom objasnjavam ovdje i bilo kakvo dalje prepucavanje od  strane mene nece biti vidjeno na ovoj temi jer tama jeste ozbiljna i ne zelim da joj dajem bilo kakav lakrdijaski karakter
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50199
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
Ustrojstvo RS kakvo odgovara Srbima   Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Република Српска.jpg
(61.54 KB, 609x567)
« Poslednja izmena: 14. Okt 2007, 21:58:16 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Samostalna Rs !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Citat
najbolje rijesenje za BIH
A šta je to Bih ?

a sta je to bosnjaci?  Smile
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
 Без истине нема правде
3621
Тражићемо да се формира комисиjа коjа ће пописати имена свих жртава на подручjу Сребренице и утврдити начин и вриjеме њихове смрти, рекао Драган Вуjадиновић

СРЕБРЕНИЦA - Предсjедништво општинске Организациjе породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Сребренице подало jе Клуб српских одборника, коjи jе наjавио да ће од надлежних институциjа тражити ревизиjу Извjештаjа за Сребреницу, коjи jе Комисиjа тадашње Владе Републике Српске сачинила 2004. године.

Према њиховом мишљењу, потребно jе обавити ревизиjу постоjећих спискова за Сребреницу и ратне догађаjе заснивати на истинитим чињеницама.

Ово jе у суботу, након сjеднице Предсjедништва, изjавио новинарима предсjедник Драган Вуjадиновић и истакао да "нема правде и помирења све док се не сазна истина о свим догађаjима на подручjу Сребренице у периоду од 1992. до 1995. године".

- Тражићемо да се формира комисиjа коjа ће пописати имена свих жртава на подручjу Сребренице и утврдити начин и вриjеме њихове смрти - рекао jе Вуjадиновић и истакао да ће ова организациjа тражити од надлежних институциjа да се утврди списак свих несталих Срба на подручjу Сребренице а "посебно оних, коjи су остали у граду, лоjални власти Aлиjе Изетбеговића".

- Захтиjеваћемо, такође, да се комисиjа допуни представницима Срба и Бошњака из Сребренице коjа ће, између осталог, утврдити тачан броj логора за Србе у заштићеноj зони Сребреница - навео jе Вуjадиновић.

Говорећи о тешкоћама у раду ове организациjе Вуjадиновић jе рекао да су чланови Предсjедништва позвали на ову сjедницу предсjедника Скупштине општине Сребреница Радомира Павловића рекавши му да очекуjу да ће се Клуб српских одборника заложити да у расподjели средстава у буџету за наредну годину буде планирана и ова организациjа.

Ради бољег рада и остваривања права породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Предсjедништво ове организациjе, коjа има 350 чланова, формирало jе на осам мjесних одбора.

Предсjедништво jе упознато и са активностима везаним за стамбена питања ових категориjа.

Комисиjа за ова питања предложила jе да се од 120 хиљада марака, колико jе у овоj години обезбиjедила Влада Републике Српске и општина, траjно риjеши стамбено питање тринаест породица.

К. ЋИРКОВИЋ

Izvor: Glas Srpske 15.10.2007.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
EU je trebala jasno reći ko je kriv
Novih razgovora o reformi policije neće biti, a Ustav BiH treba promijeniti onako kako je i donesen, smatra predsjednik SDA
14.10.2007. 10:50

Za predsjednika SDA bilo je i očekivano da međunarodna zajednica, nakon posljednjeg propalog pokušaja bh. političkih lidera da dođu do dogovora o reformi policije u BiH, kaže kako je naša država propustila sve rokove za parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) s Evropskom unijom (EU).

- Međutim, EU je trebala jasno reći i ko je kriv za to. Potpuno je jasno da su krivi isključivo političari iz RS, jer su odustali od svih ranije prihvaćenih principa - kaže Tihić za "Dnevni avaz".

Napominje da su i na posljednjem sastanku predstavnici RS bili još tvrđi i postavili dodatnih 18-19 uvjeta koji odstupaju od principa EU. U ovakvim uvjetima, nastavlja Tihić, ne mogu biti nastavljeni bilo kakvi pregovori o reformi policije, te smatra da se to neće desiti ni u dogledno vrijeme zbog atmosfere isključivosti.

Prema njegovom mišljenju, reformu policije moguće je rješavati tek kada bude izmijenjen Ustav BiH. Na pitanje kako očekivati ustavne promjene kada je to još teže pitanje od policijske reforme, odgovara:

- Ustav treba promijeniti na način kako je i donesen, a znate kako je donesen i ni za njega nije bilo saglasnosti strana.

Nema više manevarskog prostora

- Političari RS nisu željeli da policijske regije prelaze entitetske linije, da finansiranje policije bude na državnom nivou, da sve strukture policije budu dio upravnih struktura Ministarstva sigurnosti BiH. Mi smo sve učinili da napravimo kompromis, bili spremni prihvatiti i plan visokog predstavnika Miroslava Lajčaka i onaj koji su predložila dva HDZ-a uz određene korekcije, ali očito da nema više manevarskog prostora i nismo mogli pristati na ono što Srbi predlažu, jer to nije reforma - ističe Tihić.

Izvor: Avaz 15.10.2007.

Ovaj Iznogud definitivno navija za državni udar i podstiče Lajčaka na nepromišljene postupke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 706
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 13:49:05
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.12 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.