Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 10:16:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Urezali mu krst na temenu  (Pročitano 42604 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Citat
Наравоученије књиге је да си секташ ако ниси православне вероисповести.
Svaka nepriznata religija je sekta. Ako nasa crkva ne priznaje nijednu religiju osim svoje onda su sve ostale sekte. Simple as that Smiley
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
ja ti kazem da sam dobio, no izgleda da treba da ti nacrtam.

Dobro ti ide, mislim da molitva. Budes iskren, priznas da ti treba lova i ispuni ti se  Smile

...@Maradic,a da tebi urezemo mesto krsta onaj internacionalni znak,a?
wc  zapisavali bi te po vasarima,kao banderu.  Smile

Jel to onaj hotel o cemu mastas, mislim, kako si razvio tematiku, mastas o onim transportnim VC-ima. Ljudi ti kake i placaju, posle traktor pa sve na njivu, kako god okrenes, pare. Samo se odvikni od onih sibicara kad se vracas sa Kalenica.  Smile

Maradic,ptakh i ostala internet mafija koja siri velicinu muda preko interneta i postuje samo reda radi...

E hebi ga, nepotpun ti je spisak  Smile

Ni muslimani, ni pravoslavci, ni katolici mi nikada nisu kucali na vrata da mi podele po koji prirucnik, da se malo opismenim.

Osim eto sto postoji veronauka, kao i rasireno verovanje da ako nisi pravoslavac, nisi Srbin  Smile

Niko nema problema sa tim sto je ona adventista ili kako se to zove ali ce biti problema ukoliko pocne da propagira to po zgradi. Nju to nije dotaklo narocito. Sve dok jednog dana komsija od jedno 60 godina nije dosao ispred zgrade, izlupao joj par samara jer je pricala njegovim unucima kako ne treba da idu u skolu subotom jer je to protivno "bozijim" zakonima.

Ako se pretera, nije bas da nisam za alternativne nacine da se prekine dosadjivanje  Smile

...ja ti se izvinjavam,ali nisam sposoban,da iz tvojih kratkih,ali nadasve dubokoumnih postova izvucem pouku.
zato te molim,prosiri i pojasni,ako nije problem?
Citat: Crowz
[/quote

Hebi ga, siri se prica, nisi nepoznat  Smile Smile Smile

Да не испадне да браним неке будале попут Јеховиних сведока, али шта мислиш како су се ти које си побројао проширили на цео свет, ако нису претходних векова куцали на врата? Smile

Dosli, napravili crkvu i cekali da se popuni  Smile

Funny facts: Da li ste znali da je izmedju 1929. i 1940. godine u Beogradu postojao budisticki hram, i to jedan medju prvima u Evropi?

Не међу, већ први, ако не рачунаш Русију.

Сандра, ако желиш да заиста научиш нешто више о сектама, та књига ти једино може бити неко почетно, лако сварљиво штиво, где ћеш видети које уопште секте постоје и то је отприлике то. За озбиљно бављење тематиком, потражи неке озбиљније књиге или прочитај нешто на нету.

Већ сам навео да је писац под секте сврстао и старе монофизитске цркве Блиског истога, попут јерменске, као и етиопску и коптску цркву. Затим на ко зна колико страна пише о медитацији и другим источњачким егзибицијама, што му отприлике значи, да ако упражњаваш те технике онда си секташ. Секта му је и стари ебионитски покрет, који је водио нико други, до Исусовог брата, након његове смрти.

Наравоученије књиге је да си секташ ако ниси православне вероисповести.

Knjiga je za preporuciti, Jermeni i Kopti sektasi  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
To naravno nije istina... no dobro  Smile Lepo ja rekoh, uzmi procitaj knjigu  Smile

Cisto informativno, u knjizi se navodi, a i cinjenica je da Monofiziti veruju da Hrist nije imao ljudsku prirodu, vec samo boziju, oni negiraju sve slicnosti sa covekom. Sem toga, monofizitsko hriscanstvo da ga tako nazovem,  ili predkalcedonsko hriscanstvo, istovetno je sa pravoslavnom crkvom i smatra se regularnom crkvom. Cak i deluju pod okriljima patrijarsija, to sve govori o njihovoj priznatosti od strane regularne religije.

Molim da se ne iznose lazne informacije  Smile

svrha ove teme je iznosenje dezinformacija da bi se argumentovao neki stav, pa smo vec navikli  Smile
« Poslednja izmena: 09. Dec 2010, 15:57:54 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Pa sada gde mi neka knjiga govori da su sektasi hriscanske crkve stare kolko i hriscanstvo i da je meditacija sektasenje, onda sta dalje da citam.
Ja sam inace odrastao u okolini gde je bilo ne znam ni ja koliko tih "sekti". Komsija, Srbin, pripadnik prezbiterijanske crkve. Njegov brat je neki put na gitari pevao pesme o Isusu (dobro, nije bas imao nekog sluha), inace, izlazili smo svugde, druzili se, ljudina bio. Kasnije bio na Vukovaru al eto, sad je on tamo neki sektas i treba mu rezati krstove po celu  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Pa sada gde mi neka knjiga govori da su sektasi hriscanske crkve stare kolko i hriscanstvo i da je meditacija sektasenje, onda sta dalje da citam.

Pa jel citas sta sam napisala: ne govori knjiga da su sekte, naprotiv. Govori da su legitimna religija pod okriljem patrijarsija  Smile
Kao sto ni ne govori da su evioniti sekta, vec prva hriscanska jeres jevrejskih hriscana, jer su nakon apostolskog sabora gde je ukinut starozavetni obredni zakon za jevreje koji je izmedju ostalog zapovedao praznovanje subote i on je prestao da vazi nakon sto je Hrist umro i vaskrsnuo - zeleli da nastave sa tim obrednim zakonom i odvojili su se i osnovali red "judejstvujucih hriscana" i dan danas slave subotu kao i adventisti i mnoge druge hriscanske jeresi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

Pa jel citas sta sam napisala: ne govori knjiga da su sekte, naprotiv. Govori da su legitimna religija pod okriljem patrijarsija  Smile
Kao sto ni ne govori da su evioniti sekta, vec prva hriscanska jeres jevrejskih hriscana, jer su nakon apostolskog sabora gde je ukinut starozavetni obredni zakon za jevreje koji je izmedju ostalog zapovedao praznovanje subote i on je prestao da vazi nakon sto je Hrist umro i vaskrsnuo - zeleli da nastave sa tim obrednim zakonom i odvojili su se i osnovali red "judejstvujucih hriscana" i dan danas slave subotu kao i adventisti i mnoge druge hriscanske jeresi.

Al govori eto da su jeretici, tj. nisu u pravu, stavlja ih se u isti rang sa sektama  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
@MunkaZe A koji su uslovi potrebni da jedna sekta u odredjenom trenutku postane regularna religija?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung 
To naravno nije istina... no dobro  Smile Lepo ja rekoh, uzmi procitaj knjigu  Smile

Cisto informativno, u knjizi se navodi, a i cinjenica je da Monofiziti veruju da Hrist nije imao ljudsku prirodu, vec samo boziju, oni negiraju sve slicnosti sa covekom. Sem toga, monofizitsko hriscanstvo da ga tako nazovem,  ili predkalcedonsko hriscanstvo, istovetno je sa pravoslavnom crkvom i smatra se regularnom crkvom. Cak i deluju pod okriljima patrijarsija, to sve govori o njihovoj priznatosti od strane regularne religije.

Molim da se ne iznose lazne informacije  Smile

svrha ove teme je iznosenje dezinformacija da bi se argumentovao neki stav, pa smo vec navikli  Smile

У књизи Верске секте, у поглављу ранохришћанских секти, наведене су монофизитске цркве и небитно шта је писао о њима, а није их напљувао као што је неке друге касније, срамота је да неко ко себе жели представити озбиљним аутором, трпа верске организације које су далеко старије од СПЦ рецимо, заједно са многим другим организацијама, које потпадају под оне уобичајене секте.

А то није ни прва ни последња глупост у књизи.

Pa jel citas sta sam napisala: ne govori knjiga da su sekte, naprotiv. Govori da su legitimna religija pod okriljem patrijarsija  Smile

Како ебионити могу бити јеретици, кад су следили аутентично Исусово учење и његовог брата Јакова, након Исусове смрти, док православна и католичка црква следе учења апостола Павла и његове приче о Исусу, иако тај човек за свог живота није видео Христа, осим у својим визијама? То је отац данашњег хришћанства, а не Исус. Лик који је видео Исуса у својим сновима.

Даље, не славе они суботу дан-данас, јер не постоје већ поодавно. Поклекли су пред данашњом верзијом хришћанства, пред православном и католичком црквом, које су налазиле за сходно већ вековима да одређују шта је исправно, а шта погрешно.

Дакле понављам, књига је врло површна, књига изоставља многе историјске чињенице и књига више него очигледно фаворизује једну верзију хришћанства. За оног ко хоће да зна нешто најосновније није лоша. За оног ко хоће нешто иоле више, далеко од савршене.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Maradicu, ne razumes, njih citav svet posmatra kao prvu hriscansku jeres, ne Srbija, ne Lukovic, ne Pahomije, nego sav hriscanski svet. Oni su se otrgli od zvanicne religije jer su jevreji koji su zeleli da zadrze stare zakone i zvanicna religija ih posmatra kao jeres. Imaju drugaciju doktrinu od svoje crkve itd... Smile

@MunkaZe A koji su uslovi potrebni da jedna sekta u odredjenom trenutku postane regularna religija?

Pa osnovni uslov je da joj ucenje i doktrina bude sto pribliznije legitimnoj religiji, pretpostavljam. Nije vazno sta ja o tome mislim  Smile

У књизи Верске секте, у поглављу ранохришћанских секти, наведене су монофизитске цркве и небитно шта је писао о њима, а није их напљувао као што је неке друге касније, срамота је да неко ко себе жели представити озбиљним аутором, трпа верске организације које су далеко старије од СПЦ рецимо, заједно са многим другим организацијама, које потпадају под оне уобичајене секте.

Zavisi kako gledas na sekte. Za nekoga "uobicajene sekte" uopste nisu sekte. Za nekoga su baptisti najgora moguca sekta. Ja licno sekte i jeresi posmatram sa istorisjkog stanovista, zanima me kako je tekla podela itd .. koje su karakteristike svake itd.. ali konkretno Lukoviceva knjiga je odlicna sa stanovista nekoga ko samo zeli da sazna osnovne stvari koje su se desavale u podeli crkava od apostolskih vremena na ovamo.
Pa neka svako i zadrzi pravo da sam odluci sta je sekta, a sta nije, informativno je kvalitetno sazeta  Smile
« Poslednja izmena: 09. Dec 2010, 16:44:14 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 69
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Hozeombre sine brate Srbine lista osumljicenih ti je pogresna ,mene nesto drugo muci kako to da ni Bugari, Madjari,Nemci,Englezi i ostali nisu uspeli da otkriju koliko je Hare Krisna pokret opasan a gospodin Lukovic je svojom cuvenom knjigom uspeo da nam otvori oci kolika je nekoliko stotina clanova Hare Krisna pokreta u Srbiji katastrofa za srpsko nacionalno bice
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 10:16:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.