Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 14:07:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Urbane predrasude - Imamo li ih?  (Pročitano 29056 puta)
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Nokia N-shurnaest
Da, tuzna pricha u svakom sluchaju. Muzika danas,ovde...

Za to istrazivanje oko inteligencije ljudi sa razlichitim muzichkim ukusima sam i ja "chuo", na par mesta,chak shta vishe "bilo na vestima par puta". Smile
Ispadoshe hoperi (gEngsta) i one fore tipa socijalnog repa "..ubi mi druga..", r'n'b i techno ,elektro mjuza skupa na poslednjem neslavnom mestu, dok na vr' odoshe Bluzeri,Rockeri,Jazzeri and such.Kad malo bolje chovek razmisli veoma je logichan redosled.Mada, naravno, inteligencija je ekstremno shirok pojam, ipak sam sklon da ovu generalizaciju skontam kao validnu.

Nekako ne mogu se oteti utisku da je taj neki lik iz Detroita (ili ko god da je rodonachelnik tih electro pravaca),sklepajutji u jedan kosh -sintisajzer-, funky, electro jazz i ko'eshtarije dobio jednu mizichki obogaljenu mazgu kasnih osamdesetih.

Ali hej,mozda je to bila "umetnost"(as if), semplovati odredjedjene zvuke i staviti na tehnoloshku spravu sa par ili vishe tranzistora a onda reprodukovati iste i slichne tonove u slabo izmenjem tempu i rasporedu po potrebi.

Bilo kako bilo, ja se odredjujem kao ravnodushan prema takvoj vrsti muzike jer josh uvek drzim do sebe da sam emotivno bitje  Smile  .Kada oslushnem ovakve electro zvuke i slichne njemu nusproizvode, posle nekoliko desetina sekundi mi postane kristalno jasno da muzika (za koju bih rekao 'sterilna') iznedrena od vrtioca plocha,zavrtnja ,dugmadi i slichnih pomagala poseduje jedan svojevrstan emotivni gap. Jednu emotivnu prazninu.
Eventualno mogu da joj priznam teranje na igru,drmanje a usled onog ubrzanog tempa koji doveden do vrhunca i klimaxa (tj.coupe de grace momenta) implicira dalje ka trenutnom svrshu u tjege,zaslepljujutje supernove(ili kako god da se to zove Smile) chitavog jebenog kolektiva.

Tako anesteziran slabo shta iskreno chovek i moze da oseti, osim da baulja po svojoj svesti kao putnik namernik a takve avanture se po pravilu zavrshavaju kod tjoravog sokaka.Manite me pricha o fleshevima i ostalim uber zen tripovima..Smile

Hotju retji da,ako se slozimo da muzika moze biti (ne)sklad tonova fluktuacija zvukova,pevanje, mrmorenje, u kome umetnik tj.onaj koji je izvodi ima glavnu rech, gde staviti onog koji bezmalo ponavlja, jednolichno, kontrolom high tech naprave i kako to nazvati uopshte. MC, Dj , electro gulash etc...?! Nishta mi tu nije virtuozno.
Utrnut postajesh,nekako sputan da nauchish ziveti sa svojim osetjanima (ma kakva ona bila) i ispoljavati ih na sebi svojstven nachin.Jer hej, jbg ,c'est la vie (se la vi),valjda?!
Dok takav dojam nemam kod R'N'R koji te uchi bash suprotno Smile . Neke od najlepshih ljubavnih pricha iznete su kroz rock,koji je trebao da promeni svet ili je doshao u vreme kad je svet trebao da se menja.Drugachija zivotna filozofja i shvatanje stvari rekao bih.
Recimo kada chujem Hendrixa osetjam genijalnost i bunt, dok recimo slushajutji Jimmy Page-a dok svira na svom Les Paul - u oslushkujem mu dushu.   Smile

No,svi smo mi razlichiti ovo shto ja slusham i inhaliram pogadja moj nerv. Ne osudjujem nikog,ovo su samo neka moja razmishljanja. odnosno subjektivan osetjaj ,koji je dodushe mozda malo odlutao od teme.  Smile

Takodje, voleo bih da mi neko objasni kovanicu " naravno da ne slusham isto kad izadjem... i kada sam sAm kutji ,u sobi..." ! Bullshit I say. Smile
Dakle, kad se izlazi tj. socijalizuje sa drugim jedinkama onda se navuche na svoj muzichki opus shlem od govana kako bi postao popustljiviji prema drugim manje kvalitetnim i drushtveno prihvatljivijim zvukovima ili shta?  Smile
Klasichno licemerje.
Budi to shto jesi do kraja , for fuck sake  Smile   Smile

Oh, da, turbofolk je jeftina zabava za polusvet.

IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Nokia 
Citat
Otvorena, bez predrasuda, sa normalnim, pravim gledistem na stvari.

Jos samo da glsam za ldp i pun pogodak  Smile Smile

Treba biti otvoren za sve novine ,naravno ne prihvatati po svaku cenu sve nove stvari vec samo ono sto vam se zaista dopada i sto vam uhu prija . Merak i sevdah koji ja osecam kad slusam narodnjake il starogradsku ne moze da se meri ni sa jednim osecajjem (dobro ajde seks je nesto drugo   Smile  ). Jos ako popijem koju ....ma idi  Smile

Citat
Говори да музику не доживљаваш претерано озбиљно и да ти служи за разоноду и поправак расположења
A nego za sta drugo sluzi muzika ? Smile

IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10

tzv "narodnjaci" ,odnosno turbo folk , nemaju bash nikakve veze sa narodom ,odnosno selom i seljacima .
Da nemaju, ne bi bili ultra-giga popularni medju ljudima na Balkanu. Znaci, stvar mentaliteta.  Smile
Ja jesam rodjen ovde (na Balkanu Smile ), ali nemam bas mnogo dodirnih tacaka sa mentalitetom ljudi ovih prostora. Sve sto je trenutno popularno i sto kratko traje je turbo folk  Smile Bez obzira da li se radi o muzici ili pljuvanju u dalj.

to i jeste urbana muzika - odnosno muzika koju slusha uglavnom gradsko stanovnishtvo slabijeg obrazovanja, i vrlo se malo razlikuje os slichnog pop - smeca koje se pushta u SAD ili evropi .
To nije prava urbana muzika, to je mesavina svega i svacega ... lepo kaze Rambo "spojis tehnologiju i brdjana i dobijes turbo folk"  Smile Nema preciznije definicije! RASMC do veka!
Obrazovanje nema veze sa muzickim ukusom. Znam ljude (kolege), koji su na fax dolazili sa sve leptir masnom i skupom garderobom, izigravaju "telektualce", a vikendom splavovi i pare na chelo  Smile To je meni smesno ... zasto se truditi da budes nesto sto nisi?  Smile Izadjes iz sela, ali selo iz tebe nikad.

A za tebe, dragi bf, evo nesto sto znam da otkidas kad cujes (naravno, kompozicija je odlicna): http://www.youtube.com/watch?v=3o5baA0Z9g4   Ipak je to iz Austrije. Sve dobro dolazi iz Austrije  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
Citat
Otvorena, bez predrasuda, sa normalnim, pravim gledistem na stvari.
Jos samo da glsam za ldp i pun pogodak

Molim te, napusti prostoriju.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
to sam i ja hteo da kazem Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Nokia 

Opustite se -jos uvek sam glupa sam za politiku i glasam po maminoj direktivi  Smile Smile
A mama mrzi pedere,lopove i narkomane .
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
A nego za sta drugo sluzi muzika ?

па понекад има и неку образовну ноту...наравно,не мислим на сплав Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Simply the cool

Zodijak
Pol
Poruke 190
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
vernost u vezi, braku
IP sačuvana
social share
sve sto treba da uradis da bi bio srecan je da se odreknes svega
samo tako ce ostati ono sto ima istinsku neunistivu vrednost
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10

A keva ti je srpski radikal?  Smile Smile Pozdravi kevu!  Smile

Kako objasniti fenomen da, turbo-folka nije bilo na Balkanu 70-ih? Iz prica znam sta se tada slusalo, bilo gde da odes u grad, a to nije imalo veze sa folkom. Znaci da, ljudi slusaju ono sto im serviras  Smile Sad, ovolika popularnost Pink muzike i zadrzavanje iste ovoliko dugo je stvar mentaliteta.

A nego za sta drugo sluzi muzika ? Smile

Sad ce tebi tvoj drug da objasni  Smile
Pazi, muzika sluzi za mnogo toga, dvoje su se tako smuvali  Smile Ako te natera da se zamislis onda je ok, a ako te natera da odes u WC onda imamo situaciju  Smile Vrlo je jednostavno i pitko  Smile

« Poslednja izmena: 04. Nov 2009, 21:22:08 od RaznosacPica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

A keva ti je srpski radikal?  Smile Smile Pozdravi kevu!  Smile

Kako objasniti fenomen da, turbo-folka nije bilo na Balkanu 70-ih? Iz prica znam sta se tada slusalo, bilo gde da odes u grad, a to nije imalo veze sa folkom. Znaci da, ljudi slusaju ono sto im serviras  Smile Sad, ovolika popularnost Pink muzike i zadrzavanje iste ovoliko dugo je stvar mentaliteta.

не лупај....седамдесетих није постојао назив турбо фолк али се може сматрати да је у том контексту посматран нпр мирослав илић или шабан шаулић
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 14:07:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.