Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 22:05:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Urbane predrasude - Imamo li ih?  (Pročitano 29060 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 48
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.178.0
Citat
Sta znam, bila su nekakva istrazivanja. Kao fol najinteligentniji slusaju klasiku i rok, a najgluplji hip hop i tehno...

Gde si to cuo molim te?  Smile

A gde spada metal u to i ostali pravci muzike sem ta cetiri koja si nabrojao? Ko uopste moze da vrsi klasifikaciju pameti na osnovu muzike koju slusa? Jel znas ti koji uopste pravci spadaju u tehno? (ae idi izguglaj malo pa se vrati sa informacijom kao da znas).

Znaci :smajlikojipovracaisvojompovrackomgadjaljudeokosebe:

Ja sam citao u Vecernjim Novostima ovo istrazivanje koje je sprovedeno u SAD... Takvi su rezultati... Ispade da su tehno i hip hop najnazadniji...

Kao sto moj drugar kaze - tehno nema dusu ali ima ritam  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15

U Srbiji, a najviše u Beogradu, postoji populacija urbanih mladih ljudi koji preziru narodnjake i turbo- folk.

tzv "narodnjaci" ,odnosno turbo folk , nemaju bash nikakve veze sa narodom ,odnosno selom i seljacima .

to i jeste urbana muzika - odnosno muzika koju slusha uglavnom gradsko stanovnishtvo slabijeg obrazovanja, i vrlo se malo razlikuje os slichnog pop - smeca koje se pushta u SAD ili evropi .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
tzv "narodnjaci" ,odnosno turbo folk , nemaju bash nikakve veze sa narodom ,odnosno selom i seljacima .
to i jeste urbana muzika - odnosno muzika koju slusha uglavnom gradsko stanovnishtvo slabijeg obrazovanja, i vrlo se malo razlikuje os slichnog pop - smeca koje se pushta u SAD ili evropi .

Јок брате. Сељаци то још више слушају, јер је тај народ једноставно простији и лакше му је увалити турбофолк као народну музику. Живим у Војводини у малтене селу и знам како је. Фолкотеке ничу ко бесне а кафане са тамбурашима нема ниједна!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15

Јок брате. Сељаци то још више слушају, јер је тај народ једноставно простији и лакше му је увалити турбофолк као народну музику. Живим у Војводини у малтене селу и знам како је. Фолкотеке ничу ко бесне а кафане са тамбурашима нема ниједна!!

uzmi u obzir da kod nas selo u klasichnom smislu vishe i ne postoji , odnosno da se odavno zivot seoskih ljudi vrlo malo razlikuje od zivota gradskih. ovo se najvise odnosi na seosku omladinu ,koja je izlozena istoj (ne)kulturi kao i gradska .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15

jbt kod nas ima bar pet kafana u kojima ima tamburica na uvce, 2 diskoteke u kojima se pusta samo hause i mozda pred kraj malo rocka domaceg i par 'fensi' mesta u kojima ima svakakve muzike i svakakvih ljudi.... uopste ne kontam sta je ta folkoteka Smile kod nas to nikad nije bilo
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
uzmi u obzir da kod nas selo u klasichnom smislu vishe i ne postoji , odnosno da se odavno zivot seoskih ljudi vrlo malo razlikuje od zivota gradskih. ovo se najvise odnosi na seosku omladinu ,koja je izlozena istoj (ne)kulturi kao i gradska .
То је тачно, али је то друга тема. Али у сваком случају се губи и одумире понашање какво је карактеристично за неки крај, тј. губи се традиција.

@Орф
Фолкотека ти је братац дискаћ у ком гостују грандовци и наша естрада уопште. Ако кренеш од Београда према Шиду, али не аутопутем већ према Пазови Инђији па преко Руме ка Митровици нагледаћеш се великих билборда излепљених са плакатима Стоје Чеде Чворка Ђоганија Саше Матића и осталих гована и дискотека где гостују.
Али зато рецимо у Руми нема ни једна једина кафана где можеш да одеш да поједеш пасуљ са коленицом или неку другу чорбу и да наручиш домаћег вина док тамбуре туку. Тога нема ни за лека. Само кафићи где се пушта Џибони Тоше Јоксимовић Ђогани и тако то и фолкотеке.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
malopre sam jeo suljpa zacinjen samo tako Smile Smile u kavani na kraju ulice Smile Ili odes u krcmu kod Ere na 100m od moje kuce i imas tamburicu na uvce uvece rostilj, kuvana jela sve .... na mom osamnestom rodjendanu je svirala tamburica Smile

ima kod nas jedan lokal koji je delimicno folkoteka ali to je prostor za hiljadu ljudi i oni dovode i topalka i prti be ge Smile
« Poslednja izmena: 04. Nov 2009, 19:54:25 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Е видиш ја сам свеку суботу у основној и средњој провео кући јер нисам имао са ким да изађем нити где да изађем. Да има таква једна кафана у Руми не бих ишо кући бре! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
ja imam i gde i s'kim ali nemam s'cim Smile Smile

http://www.youtube.com/watch?v=2s1_Lgs0W88 mada sam sada vise u fazonu ovakvih mesta Smile Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
LG 4X HD
Citat
Otvorena, bez predrasuda, sa normalnim, pravim gledistem na stvari.  Smile
lele , kakvo shlihtanje  Smile  

matora je lola za tebe  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 22:05:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.