Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 17:20:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Urbane legende  (Pročitano 46964 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Mora da je bila plavusa  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Талас који прети да сруши све...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 664
Zastava sever
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG 
Ха ха ха, не верујем Smile Smile
IP sačuvana
social share

..И онда је кудрави гаучос кренуо кривудавим путем кокаинских ноћи...

Сломљено је крило, али памтимо лет!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
ZAVRŠENO PRIJAVLJIVANJE ZA BESPLATNE AKCIJE

...ovo je naslov iz dnevnih novina od 1. avgusta 2008. godine!
A mi nastavljamo s pričama koje u vama (i nama) bude ista osećanja kao ono kada ste videli naslov na prvoj strani portala – nevericu i radoznalost. To su, naravno, urbane legende!

O ŽIVOTU I PLAVUŠAMA...

Priča kaže da je jedan profesor svojevremeno ušao u amfiteatar gde su studenti čekali njegovo predavanje. Došao je do katedre, spustio tašnu na stolicu, a kesu, koju je nosio u rukama, stavio je na sto. Iz nje je izvadio jednu teglu. Poželeo je dobar dan prisutnima, a onda ih upitao: "Da li je ova tegla prazna?" Studenti su rekli da jeste.

"E, sada ćemo da je popunimo", reče profesor, a onda iz kese izvadi krupno kamenje i poče da ga slaže u teglu. Kada više nije bilo mesta ni za jedan kamen, on ponovo upita studente: "Da li je tegla sada puna?" Svi potvrde.

"Ali, nije, pogledajte...", reče on i iz kese izvadi sitne kamenčiće i šljunak, a potom poče da ih stavlja u teglu. Naravno, kamenčići upadaju u prazna mesta između krupnog kamenja. Kada je tako popunio teglu, profesor upita: "Da li je sada ova tegla puna?" Svi prisutni rekoše da jeste. "Ali, nije! Pogledajte sada!", reče on i iz kese izvadi manju teglu u kojoj se nalazio pesak. Prospe pesak preko kamenica i šljunka i on popuni preostali porostor.

"Vidite", počne on, "tako je i u životu. Prvo ga morate popunjavati važnijim stvarima, pa tek onda onim manje bitnim. Ovo krupno kamenje je vaša porodica, vaši najbliži. Prvo morate svoj život nameniti njima i posvetiti im najveći deo svog vremena. Ovo sitnije kamenje i šljunak predstavljaju vaše prijatelje i vašu profesiju i posao. Oni su na drugom mestu i morate im posvetiti najveći deo preostalog vremena.

A pesak predstavlja vaše hobije, male opsesije, sitna zanimanja i slične stvari. One ostaju za kraj. Da smo u teglu prvo sipali pesak, ne bismo imali mesta za sve ovo kamenje. Zato je bitno život ispunjavati na pravi način, pravim redosledom!"

Kada je profesor završio, jedan student digne ruku i zamoli ga za dozvolu da dođe do katedre. Prišao je tegli, okrenuo se prema studentima – kolegama i upitao ih: "Da li je ova tegla puna?" Svi su odgovorili potvrdno. On iz džepa izvadi limenku piva i prospe sadržaj u teglu. Naravno, tečnost popuni sav presotali prazan prostor, a mladić reče: "Ma koliko da je život popunjen, uvek postoji još malo mesta za jedno dobro pivo!"

Pre desetak godina ova priča je šetala Internetom. Niko od onih koji su je slali nije znao njen izvor. Nije poznato da li je "dodatak s pivom" deo originalne priče ili je nastao u prepričavanju – nekome se učinilo zanimljivo da začini originalnu priču. Slične priče već postoje u književnosti i napisalo ih je  više pisaca (izgleda da je Borhes bio u pravu s "vavilonskom bibliotekom"). A šta ako je prvi pisac koji je ovu priču ubacio u svoje delo, u stvari, prepričao neku urbanu legendu? Zanimljivo pitanje: da li je urbana legenda koja je postala sastavni deo književnosti, a da pri tom nije navedena kao legenda, ostala legenda ili je postala... Kako bilo da bilo – priča je pred vama.

Druga urbana legenda za danas je jedna varijanta priče o tome kako su nastali vicevi o plavušama. Jedan američki komičar je, pričajući viceve na nastupima, primetio da mu žena zamera kada je pominje u kontekstu raznih šala. Umesto konkretnog imena, on je odlučio da plavuše za njega budu simbol.... (naravno, njegova žena je imala plavu kosu!)

nadlanu
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Jedan od pravih i prvih urbanih legendi Beograda je bio Stevica Marković.
Čuveni beogradski lepotan, mladić za kojim su se okretale najpoželjnije udavače Beograda.
Postao je poznat kada je prebegao u Francusku i bio telohranitelj Alena Delona, ljubavnik njegove žene Natali.
Šuškalo se da je zaveo i Degolovu ženu.

Izvor: Krstarica

IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia ????

U narednih deset godina potrošili su 12 milijardi dolara na istraživanja i stvorili "super hemijsku" koja piše u bestežinskom stanju, pod vodom na dubinama do 2000 metara, na temperaturama od – 300 do + 200 stepeni, pod neverovatno jakim pritiscima....

Smile Smile Smile
ko razume shvatice Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
да ... ладно то не видех ... хемијска која пише и испод апсолутне нуле  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
E, to je stvarno uspeh nauke  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia ????
12milijardi je 12milijardi, nema sta tu nauka da se pita Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Sedi baba u busu i sluša razgovor dve devojke. Jedna priča drugoj kako je sinoć izašla i kako je upoznala nekog tipa i kako su počeli da se muvaju i ... U jednom momentu baba ustaje i kaže devojci: Je l' možeš ti malo da ubrzaš tu priču, ja silazim na sledećoj stanici a interesuje me šta je bilo na kraju.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mile rizik, vozac 25-ice. pocetna stanica, kasni polazak. putnici se uzvrpoljili, gundjaju sto autobus ne krece, a mile sedi zajedno sa njima. tek ce on odjednom: gde je, bre, ovaj vozac?! ma sad cu ja da vozim i sede za volan i picne autobus po gasu, a putnici se uplasise i pocese vristati: stani, stani, nemoj!!
a mile place od smeha.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 17:20:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.