Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 23:29:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Upis u srednje skole 2013.  (Pročitano 25342 puta)
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Nokia 6630, valjda

Majko mila, gdje će im duša. Ta djeca će za koju godinu porasti i završiti te škole - a šta ćemo mi sa takvim doktorima, zubarima, tehnolozima, građevncima...

Nishta ti ne brini, obichno postaju pravnici ili menjadzeri...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Inače, stav ministarstva je da 50% djece mora u gimnazije - to je taj zapadni, američki model.
Ako treba i motkama će da ih gone.

Sa druge strane većina stanovništva gura svoju djecu u srednje stručne škole, jer većina roditelja koji nisu iz univerzitetskih gradova ne može više da finansira studiranje svoje djece.
Tako da je kod roditelja parola "upiši ti neku stručnu školu, zanimanje da imaš, a za poslije ćemo da vidimo"

Zanimljivo je to sve - jedan veliki socijalni eksperiment - vidjećemo kako će se se odigrati - još jedino da me ne tjeraju da u svemu tome učestvujem i trpim posljedice njihove gluposti...

@lerr
Slušaj ovi koje ja znam idu u medicinsku - pa na medicinu - koljena mi drhte od straha
« Poslednja izmena: 18. Jun 2013, 13:30:58 od Patak Dugoprugas »
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
Pa nije baš, znam par ljudi koji su se prošetali kroz osnovnu, kroz srednju medicinsku i medicinski fakultet kao da je to nešto najlakše. I posao će dobiti odmah po završetku faksa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Anea, pa Gimnazija u Uzicu prima mozda 150 djaka. Znaci da bi prvih 150 sa najboljim prosecima upalo u skolu i da bih npr ja koji sam imao 30 bodova iz skole lagano ispao iz tih 150. Dok sam ovako sa prijemnim mogao lagano da upisem. Druga je stvar sto nisam hteo u gimnaziju pa je nisam ni upisao.

Citat
Inače, stav ministarstva je da 50% djece mora u gimnazije - to je taj zapadni, američki model.
Ako treba i motkama će da ih gone.
Sretnem profesora iz srednje, sada vec kolegu. Isto ovo mi je rekao. Kaze da gimnazijama povecavaju kvote a da strucnim skolama smanjuju u fulu. Bore se ljudi za svakog ucenika.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0

Isto kao i pitanje upisa na fakultete...

Na kraju oni koji ne valjaju otpadnu... bez obzira gde su isli u skolu Smiley

Mislim, kao da se ovim nesto resava... kao da nastavnici ne daju odgovor deci po skolama... Smiley))

nije problem u tome što će oni koji ne valjaju da otpadnu, nego što oni koji valjaju možda neće moći da se upišu... jer će mesta da zauzmu oni s dobrim prosekom, a slabim znanjem...
plus danas svako može da završi srednju, čak i gimnaziju (koja bi trebalo da bude teža od stručnih škola)... čak je i u mojoj generaciji svako ko se upisao na kraju i završio, odustalo možda dvoje-troje od nas 180...
a i fakulteti ipak imaju prijemne, tako da drugačije rešavaju pitanje upisa... umesto da čekaju da otpadnu nepodobni, ipak vrše neku prethodnu selekciju...

Citat
Pa, nisam sigurna... posto su danasnje generacije veci oportunisti nego mi... Njima je vazno da sto pre mogu da zarade pare... ili da zarade velike pare, a sa gimnazijom ne mozes nista... osim da upises fakultet...

današnje generacije su pre svega lenje Smile ako postoji škola koja će da ih upiše, a da ne moraju da polažu ništa, navaliće tamo... makar to bila i gimnazija Smile

sad bi trebalo da dam neki pametan predlog za ovu situaciju, ali ga nemam... mada mi i dalje nije jasno zašto su menjali stari sistem, sa normalnim pitanjima iz gradiva koja su se prorađivala krajem 8. razreda... nije bio savršen, ali je opet bio bolji od sadašnjeg...
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Nokia 6630, valjda
jbm ti zivot i posle mi neka neko kaze da idem kod lekara kad mi neshto fali...
sad kad razmislim, pre ce google da me izlechi...

Kad sam ja polagao te testove za srednje shkole stanje je bilo ovakvo:
- sva pitanja na testovima su bila nepoznata, da setim one starije: nisi imao knjizicu sa 200 zadatka od kojih ce ti 20 biti na testu... nego, imao si jednu knjizicu koja se zvala: reshenih 50 testova, i nastavnike koji ti kazu da moze da bude bukvalno sve na testu...
- tokom testa si u wc ishao uz pratnju nastavnika...
- mobilnih telefona nije bilo
- nisi radio test za test... nego, udri pa shta ti bog da...
- gimnaziju (u Zajecharu, su upisivali ono koji nisu mogli da poloze test, a da bi imali chetvorogodishnju shkolu)

Matematiku sam polozio sa 20/20, srpski sa 15/20. Bio sam 15 na spisku, iznad mene su svi bili sa maksimalnim brojem bodova...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
opet je prokleti beograd kriv za sve, nevaljali zatucani korumpirani beograd i njegovi korumpirani  fensi fejsbuk ucenici koji otimaju zadnju krisku suva leba vrednim i naprednim i nepravedno nasankanim ucenicima iz unutrasnjosti  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

"During your life never stop dreaming..."

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
SonyEricsson W800i

Majko mila, gdje će im duša. Ta djeca će za koju godinu porasti i završiti te škole - a šta ćemo mi sa takvim doktorima, zubarima, tehnolozima, građevncima...

Nishta ti ne brini, obichno postaju pravnici ili menjadzeri...
Koliko dobro receno  Smile
IP sačuvana
social share
O Partizane,o sampione,uz Tebe uvek smo mi,zato pobedi!Pesme se ore,i baklje gore,jer mi smo tvoji GROBARI!
GNP!
2pac R.I.P.
Pile,brate,pocivaj u miru!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Ja stvarno ne verujem vise u to - sposobni se nece upisati...

Sta god da upises danas mozes da ako zelis nastavis sa skolovanjem po zelji...

Drugacije je bilo u moje vreme kada je jos postojao taj zaostatak usmerenog obrazovanja... pa drustveni smerovi na drustvene fakultete, prirodni na prirodnjacke i tehnicke, medecinari na medicinu... i kada je prednost bila da sa gimnazijom mozes da upises sve...
Danas sa svim mozes da upises sve...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Ali sta ako ti hoces da upises gimnaziju, a upise je neko ko je imao prosek 4.9 a ne zna da pise cirilicom i da izracuna koren od 64   Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 23:29:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.