Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 19:31:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Upis u srednje skole 2013.  (Pročitano 25273 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15

Па, ако је то истина, срамота мајке ми. Да сам Ром, осетио бих се малоумним. То је јебени тест, који су сви прошли, зашто не бих могао и ја.

Jok, oni se samo bune ako neko drugi koristi njihove privilegije. Zamisli, privilegije katastrofa dobre a neko drugi ko nije Rom da uziva pravo na njih.  Smile

Al jbg, kod nas se zaboravilo da ravnopravnost znaci jednakost pa se naprecac daju neka prava manjinama koja nema ni vecina...

Ma, pusteni su testovi u prodaju...

Izgleda da stvarno jesu.  Smile

Testovi iz matematike se prodaju na ulici?

Reporter "Novosti" kupio testove koji se prodaju među beogradskim osnovcima. Šuška se da je prethodno "procureo" test iz srpskog jezika

Testovi za malu maturu danas su prodavali na ulici za 2.000 dinara, pišu "Novosti".

Da li je reč o verodostojnim kombinacijama pitanja, znaće se već sutra, kada deca budu rešavala zadatke iz matematike.

Pojedini nastavnici tvrde da su ih deca dan pred polaganje završnog ispita iz srpskog jezika zvala da im pomognu u rešavanju konkretnih pitanja - upravo onih koji su se u ponedeljak našli na testu.

"Nekoliko učenika kojima sam držala privatne časove i pripremala ih za završni ispit u nedelju me je pitalo da im pomognem oko odgovora na određena pitanja. Bila sam šokirana kada sam ocenjujući testove shvatila da je reč o identičnim zadacima", ispričala je nastavnica škole na Paliluli i dodaje da u školi, od kolega, nije čula da su videli test.

Slično priča i nastavnica srpskog iz škole na Novom Beogradu. Ona kaže da o tome pričaju deca, ali ne i nastavnici. Testovi su, kažu, kružili među decom, na Facebooku i bili su prosleđini elektronskom poštom. Prema saznanjima "Novosti", nisu se prodavali ispred škola.

Reporter lista je komplet od tri testa iz matematike, od kojih će jedan, navodno, sutra da izvuče ministar prosvete Žarko Obradović, i koji će osmaci rešavati, nabavio od đaka po ceni od 2.000 dinara.

Navodno, kada su pre nekoliko dana pojavili, zadaci su koštali i do 500 evra.

Da ispitaju regularnost male mature, biće narednih dana posao Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva unutrašnjih poslova, pišu "Novosti".

(MONDO)
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Samsung GT-S7580
"Provaljena" rešenja: Polaganje testa iz matematike odloženo za sutra

Polaganje testa iz matematike odloženo je za sutra u 12 sati, pošto je Republička upisna komisija pronašla fotokopiju jednog testa, predviđenog za danas. Tako će budući srednjoškolci test iz matematike umesto danas u 10 sati polagati sutra u 12 sati.

Predsednik te komisije Zoran Kostić rekao je da je to telo takvu odluku donelo jutros, budući da je došlo u posed fotokopije jednog testa.

Kostić je objasnio, gostujući na RTS, da sutra neće biti izvlačenja kombinacija, već da će biti upotrebljen rezervni test koji će na vreme biti dostavljen školama.

Ministar Obradović: Tragamo za krivcem, spremni rezervni testovi
Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je u Skupštini Srbije da u saradnji sa MUP-om tragaju za krivcem zbog koga su testovi iz matematike procureli u javnost.
- Za matematiku su spremni rezervni testovi koje policija strogo čuva. Ne postoji šansa da oni budu provaljeni - rekao je Obradović novinarima.
Ministar je dodao da za testove iz srpskog ne postoje konkretni dokazi da su takođe procureli u javnost i da bez tih dokaza polaganje iz srpskog ne može biti poništeno.
On se izvinio roditeljima i deci zbog pomeranja, ali je istakao da je to bila jedina prava i moguća odluka, budući da bi u suprotnom došlo do narušvanja regularnosti testa i bodovanja.

- Mi smo juče popodne dobili informacije da postoji mogućnost, a sinoć smo došli i do dokaza, pa smo jutros doneli odluku da se polaže sutra - rekao je Kostić, dodajući da su dokazi prosleđeni MUP-u i da se nada da će počinioci biti brzo pronađeni i propisno kažnjeni.

Mejlovi o falsifikovanju i testa iz srpskog

On je dodao i da za jučerašnje polaganje srpskog nije bilo dokaza o neregularnosti, sem što su postojale priče, a ta Komisija je dobila nekoliko mejlova koji su prosleđeni Ministarstvu prosvete.

Kostić je kazao i da pojavljivanje fotokopija nije u interesu dece i da takve stvari treba da prestanu.

On je osmacima na sutrašnjem polaganju poželeo puno uspeha, da pokažu pravo znanje i da upišu željene škole.

Đaci beogradske OŠ "Skadarlija", sa kojima je "Blic" razgovarao, iznenađeni su odlaganjem polaganja matematike jer, kako kažu, do njih fotokopije testova nisu došle. Tvrde da su kolateralna šteta nečije neodgovornosti.

Direktor ove osnovne škole Anđelko Kunarac kaže da je greška morala nastati pri distribuciji testova, a ne u školama gde je kontrola bila na maksimalnom nivou.
- Očigledno je da kontrole nije bilo dovoljno tamo gde je trebalo da bude - kaže Kunarac.

Ove godine je na testiranju 75 odsto nepoznatih zadataka, dok je 25 odsto delimično poznatih sa izmenjenim sadržajem u odnosu na zbirke.

Učenici ne mogu da "padnu" na maloj maturi, ali treba da imaju što više poena, jer tako povećavaju šansu da upišu željenu školu.

Osmi razred završava 70.385 đaka i ove godine malu maturu prvi put polaže i oko 1.200 odraslih polaznika programa "Druga šansa".

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 21. juna, konačni 25. juna, a upis učenika u prvom krugu predviđen je za 8. i 9. jul.

Drugi upisni krug na preostalim slobodnim mestima počinje 9. jula i traje do 12. jula.

U srednjim školama ima skoro 80.000 mesta, oko 10.000 više nego što je osmaka.

Izvor:Blic
« Poslednja izmena: 18. Jun 2013, 11:43:00 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
a mislili smo da ne može gore...
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
i umesto da sad ministar postroji sve koji su dosli u kontakt sa testom od trenutka kad je prvo slovo u stampariji stampano do kad ga iz kamiona nije izneo vozac u pratnji u skolu, i da ih sve do jednog otpusti, ovo ce opet da prodje i aj cao
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Bice izabran i u sledecoj vladi...  Smile

Nego, ono sto meni nije jasno je - zasto?
Mislim, cemu testovi...

Zasto se ne organizuje kao za fakultete... za strucne skole neki testic, za gimnazije samo prosek...
Nista strasno...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Zato sto je u mojoj skoli u Uzicu bilo dobro kada imas 4.0 prosek, a u skoli 10km od Uzica ne mozes da imas ispod 4.0. Pa opet djaci konkurisu za istu gimnaziju.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Qtek 666
Колко нам смешна држава, а Обрадовић не сме да буде смењен, немамо ми другог што може ту функцију да обавља.  Smile Иначе, ситуација данас у нишким школама је таква да вуковци и деца која су била учесници регионалног такмичења имају по 15 бодова и мање, у унутрашњости је идентична ситуација, а у Београду је, вероватно, 18 просек, не знам тај податак још. Продавали се тестови из српског и по школама.  Smile
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0

Mislim, cemu testovi...

Zasto se ne organizuje kao za fakultete... za strucne skole neki testic, za gimnazije samo prosek...
Nista strasno...

Pa i na fakultetima postoje prijemni Smile
« Poslednja izmena: 18. Jun 2013, 13:05:30 od dzonipascal »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8154
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Samsung 
Juce u jednoj OS kod mene u Pazaru najbolje uradjen test sa 15.5 bodova  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15

Mislim, cemu testovi...

Nista strasno...

Pa i na fakultetima postoje prijemni Smile

Pa rekoh... za strucne skole treba da bude kao za fakultet neki testic, a za gimnazije samo prosek...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 19:31:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.