Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 23:43:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Upis u srednje skole 2013.  (Pročitano 25365 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Jedna od najboljih drugarica iz osnovne skole, makar sam sa njom vazda sedeo u zadnjoj klupi. Devojka je bila djak generacije, nije ni jedan jedini dan spremala prijemni i imala je 20 bodova iz oba predmeta Smile

Citat
Pa rekoh... za strucne skole treba da bude kao za fakultet neki testic, a za gimnazije samo prosek...
A kako ces da resis pitanje mnogo vecih proseka u seoskim skolama?
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Qtek 666
Juce u jednoj OS kod mene u Pazaru najbolje uradjen test sa 15.5 bodova  Smile
И у мојој основној најбоље дете има мање од 15. Видела сам тест. Не треба само сменити Обрадовића, него и оне што су га састављали, оно је да умреш од смеха. Текстови су били потпуно неприлагођени узрасту. Најављују клинци излазак на улицу ако се не поништи, баш ће бити забавно.  Smile
« Poslednja izmena: 18. Jun 2013, 13:14:18 od apstrahovana »
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
U Pirotu polagali test iz srpskog pod brojem dva

Na polaganju prijemnog testa iz srpskog u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Pirotu đacima su greškom podeljeni pogrešni testovi, kombinacija broj 2 umesto kombinacije broj 1, koja je izvučena na javnom izvlačenju. Direktor škole Ljubiša Ðorić kaže da su gotovo svi članovi komisije u prenosu, koji je išao preko školskog ozvučenja, razumeli da đaci treba da rade test broj 2.

"Bili smo šokirani kada se testiranje završilo, kada smo ušli u kancelariju i videli rešenja testa broj 1. Nikakvih manipulacija nije bilo, jedino smo imail problema sa razglasom, nije se baš najbolje čulo, međutim, ja snosim punu odgovornost za to i izvinjavam se i roditeljima i đacima," rekao je direktor Ðorić Tanjugu.

Po njegovim rečima, o ovom propustu je obavešteno Ministarstvo prosvete i ono će doneti konačnu odluku o tome kako treba postupiti.

"Jedino se tešim što je težina zadataka ujednačena u obe kombinacije tako da neće biti problema da se i test broj 2 izboduje onako kako treba." dodao je Ðorić.

Učenici osmih razreda danas nisu polagali test iz matematike, jer je upisna komisija došla u posed fotokopije rešenja jedne od kombinacija.

Ministrarstvo je kasno sinoć došlo u posed jedne od kopija testa, posle čega je rano jutros komisija donela odluku da se test odloži.

Novine su danas pisale da su testovi prethodnih dana prodovani za 9.000 dinara ispred crkve Svetog Marka i osnovnih škola u Beogradu.

Dr Zoran Kostić rekao je da je ministarstvo došlo u posed testova i da je polaganje odloženo zbog reguralnosti. On je dodao da neće biti izvlačena nova kombinacija, već će biti odštampan rezervni test.

"Morali smo da odložimo test, jer bi bila dovedena u pitanje regularnost polaganja i bodovanja. Ovo je u interesu djaka i roditelja. Ministarvstvo prosvete se izvinjava roditeljima, ali smatra da je ovo jedini način da sve bude regularno", rekao je za RTS dr Zoran Kostić, iz sektora za školske uprave i srednje obrazovanje u Ministarstvu prosvete.

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će danas biti štampani novi testovi za polaganje ispita iz matematike i da će tokom štampe u Službenog glasniku dežurati policija.

Budući srednjoškolci juče su polagali test iz srpskog (maternjeg) jezika, a rešenja zadatka se mogu pogledati na sajtovima Ministarstva prosvete i Pressa.

Izvor

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

izraz 'Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća' nikad nije bio bolje upotrebljen...

Bice izabran i u sledecoj vladi...  Smile

Nego, ono sto meni nije jasno je - zasto?
Mislim, cemu testovi...

Zasto se ne organizuje kao za fakultete... za strucne skole neki testic, za gimnazije samo prosek...
Nista strasno...

Pa i na fakultetima postoje prijemni Smile

Pa rekoh... za strucne skole treba da bude kao za fakultet neki testic, a za gimnazije samo prosek...

mislim da bi u tom slučaju svi trčali u gimnazije... a bez testa, ne bi bilo načina da se rangiraju deca, pa bi morali sve da ih prime...
« Poslednja izmena: 18. Jun 2013, 13:15:54 od dzonipascal »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Колко нам смешна држава, а Обрадовић не сме да буде смењен, немамо ми другог што може ту функцију да обавља.  Smile Иначе, ситуација данас у нишким школама је таква да вуковци и деца која су била учесници регионалног такмичења имају по 15 бодова и мање, у унутрашњости је идентична ситуација, а у Београду је, вероватно, 18 просек, не знам тај податак још. Продавали се тестови из српског и по школама.  Smile

Taj strasni strasni Beograd  Smile uvek je on nesto kriv  Smile

I jeste, u vreme interneta mob telefona nije test dospeo dalje od Beograda  Smile

Evo ti primer iz moje generacije - ja odlicna u osnovnoj dobar odlican prosek - pa sam na konacnoj rang listi bila medju vukovcima ali mi je trebalo 3 i nesto bodova vise nego njima - nisu znali - a ja sam vec pisala da devojka vukovac nije znala u mom razredu u srednjoj da pokaze kontinente, ej bwe  Smile

Tako da te ocene u skoli mogu biti vrlo diskutabilne  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Ministar prosvete kaže "Testovi iz srpskog nisu provaljeni!" ma jok, to što su ih kačili na fejsu u nedelju nije ništa. Nemaju svi baš fejs.
Tek kad ih baš svi imaju, kao matematiku, onda je problem.

Sad će opet da se vrši upis po ocjenama, pa će u najače škole da uđu oni sa najjačim vezama i prosjekom.
Onda će u septembru da krene škola i ispostaviće se da polovina njih ne zna da koristi oba pisma + tablicu množenja.
Onda će da krene bježanija sa nastave i kečevi, pa će ministarstvo da kritikuje nastavnike što ne prilagode svoje kriterije đacima, njihovim roditeljima, njihovim navikama i predznanju...

Oni đaci koji su išli kod profesora koji su cijenili znanje biće proklinjani od istih i njihovih roditelja do 9-og koljena.

Oni đaci koji imaju i znanje i ocjene već gledaju koji strani univerziteti / škole nude stipendije.

Sve u svemu, u Srbiji ništa novo...

E da, mama jednog maturanta izjavila je sljedeće:
"Nije fer što im poništavaju prijemni. Jeste da je imoje dijete dobilo juče testove iz matematike, ali ni jedan loš đak ne bi stigao da nauči napamet kako se radi svih 60 zadataka.
Moralo je tu nešto i da se zna. Jeste da je jedina razlika između testova u brojevima, ali ipak to nije bilo lako naučiti napamet.
Ja stvarno mislim da ovo što poništavaju prijemni i muče djecu bespotrebno, nije u redu.
Pa to su sve dobra djeca, dobri djaci, nisu oni kriminalci, da se tako prema njima ponašaju."

Blago Srbiji sa takvom djecom i takvim roditeljima. Kakvi smo mi, čudo je neviđeno kako ova država i imalo funkcioniše.
A i djeca su nam zlatna.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Citat
A kako ces da resis pitanje mnogo vecih proseka u seoskim skolama?

Isto kao i pitanje upisa na fakultete...

Na kraju oni koji ne valjaju otpadnu... bez obzira gde su isli u skolu Smiley

Mislim, kao da se ovim nesto resava... kao da nastavnici ne daju odgovor deci po skolama... Smiley))
Citat
mislim da bi u tom slučaju svi trčali u gimnazije... a bez testa, ne bi bilo načina da se rangiraju deca, pa bi morali sve da ih prime...

Pa, nisam sigurna... posto su danasnje generacije veci oportunisti nego mi... Njima je vazno da sto pre mogu da zarade pare... ili da zarade velike pare, a sa gimnazijom ne mozes nista... osim da upises fakultet...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Qtek 666
Сигурно је процурео, не тврдим да није, погрешно си ме сконтала. Нити деца из Београда могу угрозити децу из унутрашњости. Говорим да је то највећи доказ да је тест био нерегуларан, јер нису та деца паметнија. Немогуће је да деца која су ишла на регионална или републичка такмичења из српског из унутрашњости ураде тест много горе од Београђана који су имали двојке и тројке из српског, једноставно немогуће.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
Zato sto je u mojoj skoli u Uzicu bilo dobro kada imas 4.0 prosek, a u skoli 10km od Uzica ne mozes da imas ispod 4.0. Pa opet djaci konkurisu za istu gimnaziju.

Jbt. kada se setim drugov razred 30 posto vukovci a preko 50 posto razreda odlikasi, niko ispod 4.00. Inače pogledao sam testove za srpski, moram da kažem da je ovo mnoooogo lakše nego kada sam ja polagao pre 11 godina.
« Poslednja izmena: 18. Jun 2013, 13:26:52 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Qtek 666
Моју гимназију је свако могао да упише, а била је најтежа школа у граду, тј. још увек је. Нешто треба да се мења, то дефинитивно, да не бисмо ми сваке године овде причали о истом. Него, поента је да овај тест треба поништити и дати нови, а не уписати децу на основу успеха, јер то не може сад да се мења, шта да раде они људи који су давали паре, и она деца која су се разбила од учења...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Сигурно је процурео, не тврдим да није, погрешно си ме сконтала. Нити деца из Београда могу угрозити децу из унутрашњости. Говорим да је то највећи доказ да је тест био нерегуларан, јер нису та деца паметнија. Немогуће је да деца која су ишла на регионална или републичка такмичења из српског из унутрашњости ураде тест много горе од Београђана који су имали двојке и тројке из српског, једноставно немогуће.

ok Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 23:43:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.