Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 12:38:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Umro patrijarh Pavle  (Pročitano 123665 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Bosch ima centrifugu
Patrijarha bira Sveti Duh, a ne ljudi.

Naravno pobratime jedino sto je problem sto ljudi glasaju pa im se ne da uvek da nabodu ono sto je Sveti Duh smislio....Tako su i Pavla izvukli iz sesira - shest loptica a na svima jedno ime - zivela demokratija i Sveti Duh....
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson k310i
Patrijarha bira Sveti Duh, a ne ljudi.

Naravno pobratime jedino sto je problem sto ljudi glasaju pa im se ne da uvek da nabodu ono sto je Sveti Duh smislio....Tako su i Pavla izvukli iz sesira - shest loptica a na svima jedno ime - zivela demokratija i Sveti Duh....
Ajde molim vas nemojte ovde o tome.Budite malo barem ljudi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
on je prosvetljen  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Apple N73

Ja sad idem do Saborne - da li je neko bio skoro ?

Жао ми је што и ја нисам ближе, да могу да то учиним. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

May God have mercy upon my enemies 'cause I won't

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Apple iPhone 7

Pogledaj moj post sa slikama Smiley (na prethodnoj strani)
« Poslednja izmena: 17. Nov 2009, 10:47:32 od Mosquito Slayer »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Testament patrijarha Pavla
Sat i budilnik zaveštao sinovcu
Autor: Željka Jevtić | Foto:D. Antonić | 17.11.2009. - 08:00

Patrijarh Pavle ostavio je testament koji je otvoren preksinoć. Testament, kako za „Blic” kažu u Patrijaršiji, „odiše skromnošću, baš kao što je to bio i patrijarh”. Njegova svetost je svoju zaostavštinu namenio Srpskoj pravoslavnoj crkvi i najbližoj porodici, deci svog brata Dušana. Sinovcu Gojku Stojčeviću i njegovoj sestri Nadi patrijarh je ostavio lični sat i budilnik.

U testamentu je patrijarh napisao i da želi da bude sahranjen u manastiru Rakovica, a želja mu je bila i da opelo bude u hramu Svetog Save.
Patrijarhov testament za sada se drži u tajnosti, ali kako kaže „Blicov” dobro upućeni sagovornik, on nije dugačak.
- Reč je o materijalnim stvarima, a patrijarh ih gotovo nije imao. On sebi ništa nije kupovao. A kako su svi znali za njegovu skromnost, ne može se reći da je dobijao puno skupih poklona. Najveća patrijarhova vrednost bila je njegova duhovnost, a materijalna strana je baš kao i on, skromna - ističe naš sagovornik.
Patrijarh je imao svoje knjige, ikone u keliji. Iako je imao lične knjige, nije pravio biblioteku.
- On i ako bi nešto dobio, on je to odmah unosio u patrijaršijsku biblioteku. Tako da i ono što je ostavio, on je već Crkvi dao - dodaje naš izvor.
„Blic” je juče pokušao da stupi u kontakt sa patrijarhovim potomcima - sinovcem Gojkom i sinovicom Nadom. U selu Kućanci, odakle je patrijarh, u kući Stojčevića niko se nije javljao na telefon. Saznajemo u selu da Gojko živi u Nemačkoj. Snaja patrijarhova, Milena Stojčević je u staračkom domu… U Beogradu živi unuka njegovog rođenog brata Dušana, Snežana Milković. Ona je rasla u kući bake Agice, patrijarhove sestre od tetke. U tu kuću patrijarh je dolazio.
- Moje slike iz detinjstva vezane su za patrijarha. Toliko toga ima da je teško odvojiti neki događaj. Moja sreća je u tome što imam uspomene, što sam mogla da odrastam uz njega. Da dobijem savet - priča Snežana Milković za „Blic”.
Ona pamti ranije susrete za Božić. Patrijarh bi, kada je imao vremena, dolazio oko 11 sati, a odlazio predveče. A saveti patrijarhovi su, kaže Snežana, uvek bili kroz priče, pouke, žitija svetih.
- Nikada nikome nije govorio šta bi trebalo da radi. Nikada nikome nije sudio. Ako bi i bila neka kritika, onda je to rečeno kao anegdota i uz osmeh. Ako se nešto tužno nekome dogodilo, i on bi bio tužan ceo dan. Pogađala ga je tuđa nevolja - priča Snežana.
Priseća se kako je patrijarhovo svakodnevno ponašanje bila pouka.
- Moja majka pokojna bila je u bolnici. Nisu nas pustili jer smo došli ranije, a poseta počinje u dva sata. Mi se mislimo da li da odemo, i kažemo: Pa znate ko je sa nama da ne čekamo, a patrijarh nas zaustavi. „Ne, ne. Kako ćemo poštovati velike stvari ako ne poštujemo male”, rekao nam je. I strpljivo je čekao dva sata da odemo u posetu - priseća se Snežana.
Pitamo je šta bi posebno izdvojila, a ona odmah odgovara: „Sve je bilo posebno sa njim”.
Kada je reč o onome što je patrijarh ostavio iza sebe, može se slobodno reći da je najviše ostavio svom narodu.
„Budimo ljudi…” „Da Bog pomogne nama i neprijateljima našim…” „... Kad jednog dana izađemo pred pretke, da se ne postidimo njih, niti da se oni ne postide nas...” Ovo su poruke koje je Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Pavle najčešće izgovarao. Te misli jevanđeljske, u duhu mira i pomirenja. Tako je i živeo. Smiren u delima, skroman. Upravo to je želeo i narodu da prenese. Oni koji su sa njim provodili vreme kažu da je znao, da ako nekoga želiš da podučiš vrlini, o njoj ne možeš govoriti već je živeti.
Tako je narod u njemu osetio čoveka koji ne priča mnogo, ali i da njegove reči nisu iz „svetskih knjiga” već jednostavne i iz iskustva. Iako poglavar Crkve, nikada nije poistovećivao svoj čin sa ličnošću. Njegove odežde su bile kao u običnog monaha iako je nosio najviši arhijerejski čin.
Srpska crkva je imala za poglavara čoveka za koga su predstavnici drugih crkava navodili da je jedinstven. On je jedini poglavar neke crkve u novijoj istoriji kome nijedan drugi patrijarh nije uputio ni najmanju reč kritike. „Vi Srbi imate sveca za patrijarha”, govorili su.
Patrijarh je autor nekoliko izdanja: „Trebnika”, „Molitvenika”, „Dopolniteljnog trebnika”, „Velikog tipika” i drugih bogoslužbenih knjiga u izdanju Sinoda. Napisao je i „Pitanja i odgovori čtecu pred preoizvodstvom”, „Molitve i molbe”. Od kada je srpski patrijarh, obnovljeno je i osnovano više eparhija. Obnovljena je Bogoslovija na Cetinju 1992. godine. Otvorena je 1994. godine Duhovna akademija Svetog Vasilija Ostroškog u Foči i Bogoslovija u Kragujevcu 1997. godine, kao odsek Bogoslovije Svetog Save u Beogradu. Osnovana je i Informativna služba Srpske pravoslavne crkve. Godine 2002. nastava veronauke je vraćena u škole, kao i Bogoslovski fakultet u okvire Beogradskog univerziteta iz koga su ga komunističke vlasti izbacile 1952. godine.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Monahinje pripremaju manastir Rakovica za počinak poglavara
Patrijarha će sahraniti između tuje i jabuke
Autor: Boris Vuković | Foto:Z.Šafar | 17.11.2009. - 05:00

Jednom je došao gradskim prevozom, sam, kao da se iskrao iz odaja Patrijaršije… Svi smo se iznenadili kad smo ga ugledali na kapiji. Šetao je dvorištem i najednom rekao, polutiho, uz njegov prepoznatljiv osmeh: “Ovde ću tražiti da me sahrane”, sećaju se susreta sa patrijarhom Pavlom iskušenice manastira Rakovica, gde će patrijarh biti sahranjen u četvrtak.

U dvorištu manastira više ljudi nego obično, svi nešto rade, uređuju mesto za počinak srpskog patrijarha Pavla. Sređuje se bašta, potkresuje cveće i drveće i metlama čisti svaki kutak. Pored skromnog spomenika na grobu srpskog patrijarha Dimitrija (1846-1930) čovek iz zemlje vadi zimske ruže i stavlja ih u kolica.
- Ovde će biti sahranjen, između jabuke i tuje. Neka mu je laka crna zemlja - izgovara dok lopatom kopa raku.
Iskušenice pričaju da je patrijarh Pavle mnogo voleo manastir Rakovicu. Često je dolazio, a poslednji put, samo nekoliko dana pred odlazak u bolnicu, služio je svetu liturgiju.

-“Plašim se kako ćemo toliko sveta ugostiti. Mi imamo dve trpezarije da ugostimo sve, nadamo se da će iz Patrijaršije pomoći”, pričaju iskušenice

- Bio je izuzetna ličnost. Doslovno je ispunjavao zadatak pravog vođe, duhovnog vođe. Učio nas je pravoj veri i tome da ni po koju cenu ne smemo da odstupamo od učenja Svetog Save - napisala nam je igumanija Evgenija na parčetu papira svoje misli o patrijarhu, pošto zbog bolesti ne sme da ustaje iz kreveta.
U dvorištu je mnogo ljudi, ali vlada potpuna tišina. Čuju se samo zvuci lopate dok udara u zemlju i grebanje metle po betonu. Tišinu na svakih sat vremena prekinu crkvena zvona. Tada svi stanu, prekinu poslove i prekrste se.
- Nikad nismo smeli da ga pitamo zašto je odlučio da mu večna kuća bude baš ovde. Voleo je da dođe, verovatno zbog prirode i velikog mira koji vlada - priča iskušenica Jelena.
Iskušenice se, kako kažu, plaše kako će ugostiti toliki svet koji će doći na sahranu patrijarha.
- Plašim se kako ćemo toliko sveta ugostiti. Najavili su da će doći ruski patrijarh, svet iz Grčke, Makedonije. Patrijarha su svi voleli i znamo da će hiljade i hiljade ljudi doći na sahranu. Mi imamo dve trpezarije da ugostimo sve, nadamo se da će iz Patrijaršije nešto organizovati kako bismo ugostili sav taj narod - dodaje iskušenica Zlata.

U krugu manastira Rakovica nalaze se tri izvora. Poslednjih godina manastir je bio kuća mnogim izbeglicama koje su, bežeći od ratnog vihora, utočište našle baš tu. Sada često dolaze u manastir i pomažu oko čišćenja i održavanja dvorišta i bašte. Manastir Rakovica poznat je po uzgoju vinove loze i odličnom medu.
- Zadovoljstvo mi je da ovde radim. Umor nikad ne osetim, a telo mi se ispuni duhovnim mirom. Iako živim na drugom delu grada, nije mi teško da bar dva puta mesečno dođem i pomognem monahinjama - priča momak dok potkresuje cveće u dvorištu.

Mit o ikonama
U narodu postoji predanje da su ikone same pobegle iz manastira Rakovica pre velike najezde Turaka i odabrale mesto gde se sada nalazi mala crkva u sklopu manastira.

Grob Vase Čarapića
U dvorištu, desno od ulaza, nalazi se porodična grobnica Jevrema Obrenovića. Nasuprot njoj nalazi se grob Milivoja Blaznavca, ministra, predsednika Vlade i namesnika. Grob junaka Prvog srpskog ustanka Vase Čarapića nalazi se sa severne strane. U malom parku sahranjen je prvi patrijarh nove, obnovljene Patrijaršije, patrijarh Dimitrije. U zapadni zid manastirske crkve ugrađena je spomen-ploča poginulim ratnicima 1912. i 1913. godine. U samom manastiru nalaze se mošti svetih velikomučenika Prokopija i Teodora Tirona.

Rakovica - mesto prve Monaške škole u Srbiji
Manastir Rakovica se pominje još u doba kneza Lazara, između 1377. i 1385. godine. Najpre se nalazio na starom kragujevačkom putu, u blizini Avale, iznad sela Rakovica. Zbog prometnog puta, za vreme Turaka često je bio na meti pljačkaša. Posle jedne pohare krajem 16. veka, manastir je preseljen na mesto gde se sada nalazi. Godine 1905. u njemu je počela da radi prva Monaška škola u Srbiji, koja je radila sve do 1932. godine, kad je premeštena u manastir Dečani. Za vreme Drugog svetskog rata, u manastiru Rakovica utočište je našao patrijarh srpski Gavrilo. Patrijarh German je Rakovicu 1959. godine pretvorio u ženski manastir.

Poslednje celivanje patrijarhove ruke

A. Vušović

U tišini, pognutih glava, nekoliko stotina ljudi polako se kreće od Knez Mihailove, Ulicom kralja Petra, prema Sabornoj crkvi, kako se pomera red čiji se kraj ne nazire. Stari i mladi, roditelji sa decom i tek rođenim bebama, iz svih delova Srbije, došli su da odaju poslednju poštu preminulom patrijarhu Pavlu, čije je telo izloženo u Sabornoj crkvi.
Tiho ulaze u dvorište crkve i pale sveće u porti za pokoj duše Njegove svetosti.
- Čekao sam sat vremena da uđem u crkvu i čekao bih ceo dan ako treba. Otišao je najbolji među nama - kaže Filip Rakić, student iz Beograda.
Sava Bursać iz Zemuna kaže da se iznenadio kada je čuo da je patrijarh umro.
- Evo - kazuje - ja imam 75 godina, star sam čovek, a nadao sam se da će patrijarh Pavle još malo ostati među nama. Ali on će živeti večno, a ja sam ovde došao da mu kažem poslednje zbogom.
Dok joj glas treperi, Radmila Milanović iz Zemuna kaže da je, kad je čula crkvena zvona, “znala da se nešto dešava”.
- Kada sam uključila televizor, saznala sam da je umro. Od tada osećam prazninu iako znam da će večno biti među nama. Bio je živi svetac, na čije sam liturgije redovno išla - tiho govori. U gotovo potpunoj tišini ljudi ulaze na glavni ulaz Saborne crkve i formiraju dve kolone sa obe strane kovčega, u kojem leži telo patrijarha Pavla. Prilaze mu i ljube ga u sklopljene ruke, i u krst i ikonu koji su položeni na njegovom telu. Roditelji u naručju drže decu i spuštaju ih da poljube ruku patrijarhu. Osim građana, tu su i sveštenici, monasi, monahinje iz crkava i manastira širom Srbije.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
 Srpski poglavar počivaće u Rakovici
Vaseljenski patrijarh dolazi na sahranu u Beograd
Autor: T. N. Đaković | Foto:D.Danilović | 17.11.2009. - 08:00

Sahrani Njegove svetosti patrijarha Pavla, koja će biti u četvrtak u 13 časova u manastiru Rakovica, prisustvovaće vaseljenski patrijarh Vartolomej, a najavljen je i dolazak ruskog patrijarha Kirila. Vitalij Tarasjev, starešina podvorja Ruske pravoslavne crkve u Beogradu, kaže za "Blic" da će iz Moskve danas stići odgovor ko će iz RPC prisustvovati sahrani.

Iz srpske Patrijaršije juče je poslata zvanična vest o smrti patrijarha Pavla svim pravoslavnim pomesnim crkvama i očekuje se da će doći svi obavešteni, osim onih koji su imali druge neodložne obaveze.
Episkop bački Irinej, u ime Svetog arhijerejskog sinoda SPC, posle jučerašnje sednice Odbora koji organizuje sahranu blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla, saopštio je nekoliko pojedinosti u vezi sa opelom. Irinej je naveo da će zaupokojena liturgija biti služena u četvrtak u Sabornoj crkvi u 7.30 časova, zatim će molitvena povorka krenuti ka Spomen-hramu Svetog Save u 9.30 časova. Opelo će biti služeno u 11 časova, a sahrana će se obaviti u manastiru Rakovica u 13 časova.
Po ličnoj želji patrijarha, Sveti arhijerejski sinod apelovao je na građane da na sahranu ne donose vence već da prisluže samo sveće, a da umesto venaca daju dobrovoljni prilog za dovršenje Spomen-hrama Svetog Save na Vračaru.
Sahrana patrijarha Pavla, kako tvrde upućeni, neće biti identična sahrani moskovskog patrijarha Aleksija II.
- Na braniku pravoslavlja bili su i moskovski Aleksije II i srpski patrijarh Pavle, ali su potpuno različiti kao ljudi i figure. Patrijarh Aleksije je više odavao utisak moći, dok je naš patrijarh odavao utisak blagosti i izraz pravog Božjeg čoveka. Osim toga, protokoli za sahranu patrijarha su u svakoj crkvi unapred određeni - kaže dobro upućeni sagovornik "Blica".
Protokol podrazumeva u 7.30 ujutru liturgiju zaupokojenu u Sabornoj crkvi. Liturgija traje otprilike sat, sat i po, u zavisnosti koliko horova učestvuje. Očekuje se da će liturgiji u četvrtak prisustvovati veliki hor Prvog beogradskog pevačkog društva, najstariji i najugledniji hor sa više od 150 godina tradicije, koji se smatra horom Saborne crkve i srpske Patrijaršije. Očekuje se i učešće zapevnica uglednih solista, đakona Vlade Mikića, profesora Filozofskog fakulteta Nenada Ristovića…
Nakon liturgije patrijarhovo telo će u povorci biti preneto do Svetosavskog hrama, gde će se služiti opelo. Nakon opela telo poglavara Srpske crkve će se preneti do manastira Rakovica, gde će čekati vernici i sestrinstvo manastira. U 13 časova je planirana sahrana u ovom manastiru, gde je sahranjen i patrijarh Dimitrije.
Povodom smrti srpskog patrijarha Pavla u sredu uveče će biti održana komemoracija i u njegovom rodnom mestu Kućanci u Hrvatskoj.

Brojna delegacija iz Rima
Stanislav Hočevar, nadbiskup Rimokatoličke crkve u Beogradu, rekao je za „Blic” da će sahrani prisustvovati dve veće delegacije, kao i da iz Rima dolazi brojna delegacija koju će predvoditi u ime pape Benedikta XVI kardinal čije će ime biti poznato danas. Papa, kako nam je rečeno, šalje pismo saučešća. Sahrani će prisustvovati i predstavnici svih verskih zajednica u Srbiji, kao i delegacije iz okruženja.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
HTC One
Vecna mu slava.

Ja sam ateista, ali je on jedan od retkih velikodostojnika SPC koji mi je bio posebno drag. Neverovatni skromna, mirna a harizmaticna licnost. Narod je ostao bez jedne mudre glave, vernici bez vodje kakav on treba da bude a ostali bez coveka od koga se mnogo moglo nauciti.

P.S. Ne verujem da na ovoj temi vidim neke komentare vernika koji bi postideli upokojenog Patrijarha. Dosli su da podele svoju tugu sa ostalima ali su sasvim daleko od njegove "Budimo ljudi". Lepo neko rece da nazalost, nista nismo naucili od njega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

Жао ми је што и ја нисам ближе, да могу да то учиним. Smile

Nema veze -,bitno je da si to pozeleo - otidji do crkve i zapali svecu  Smile

Ja sam nocas bila i osetila sam nevidjeni mir i strahopostovanje pred kovcegom ....zaista jedan jako ,jako dubok osecaj ...
Neka pociva u miru nas Pavle .
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 12:38:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.