Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: UMIRE SRPSKO SELO: Širom Srbije 145.000 kuća zvrji prazno!  (Pročitano 12827 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 32.0.1700.107
Citat
како год окренеш,у војводини без 50 хектара минимум плус комплетна механизација
znači nemoguća misija.

кад би било тако,онда би у сваком селу имали по пет породица  Smile
наравно да није,али са тим што мргец каже имаш пристојну зараду и пристојно живиш
несију сви пшеницу,кукуруз и сунцокрет
људи са мањим парцелама посадили су воћњаке,имају леје...

mislim, odakle mi pare za toliko hektara i mehanizaciju ?

koliko mi hektara treba za voće ? kakva je situacija s orasima, lešnicima, i tako to što nije lako kvarljivo ?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
a zivot u gradu je lagan sa 300 evra mjesecnih primanja... Smile

zivot na selu nije ni priblizno tezak koliko je tezak u gradu kada nemas posao....
a nemas zemlju koja ce ti dati hranu....

nece da rade i to ti je....
a za to nisu oni krivi....

dovoljno ti je pogeldati pijacu ....grah kod bake sa sela je 8 km...

a grah plasticar..(koji po mom misljenju nije jestiv...jer ga ne napadaju ni nametnici ...takozvani zizci)
do nje kod nakupca i preprodavca je 5 km... Smile
nakupac koji ima jos i zaradu od tog graha.. Smile
baka s tih 8 km...ima manju zaradu od preprodavca plasticara... Smile

samo eto fala bogu ima ljudi i savjesnih i koji imaju nesto u glavi....
pa se ipak pre opredjele za grah od te bake...od 8 km ...nego uvozni plastikaner od 5 km...

koji klinac nama treba grah uvozni... Smile

a tako ti je sa svim i svacim...

kad vidim one mrkve od pola metra.... Smile
sve mi je jasno... Smile
ja to ne bi kupio nema sanse... Smile

ali na domaci proizvod sa sela...
nema "takse uvozne" pa je odma manje rapa u jaslama za ove glavonje na vlasti...

uvoz ako nije pokriven izvozom..to je harakiri za sve i jednu  drzavu...

a drzavi kojoj unistis selo...unistio si i nju....

nemam ja nista protiv ..tih ljudi sa sela...
ljudi idu tamo gdje im je bolje...i da bogdom su bolji uslovi u gradu...
samo meni je zao sto to sve propada...i sto ljudi ti sa sela nasjedaju na tu pricu...
i odricu se sebe...za 300 evra...

s kojima recimo u banjaluci nemas sta da trazis...
ti ljudi zive jako lose zive...

ja mogud a razumijem kad neko ima novac pa dodje u grad kuopi stan...
otvori neku zanatsku pricu,...i selo svoje zapostavi....

ali da neko dodje sa sela i da rinta 12 sati 6 dana u sedmici za 300 evra od kojih 150 mora dati na rezje i sobu..
i da sa 150 evra prezivljava mjesec dana.-.samo da ne bi kopao zemlju...
to nikada necu razumjeti... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
узмеш да у гртаду има воду,струју канализацију,вртић,школу,интернет...
а на селу то нема и не може сам да створи,онда је јасно зашто се опредељују за ту опцију
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
а на селу то нема и не може сам да створи,онда је јасно зашто се опредељују за ту опцију
Preduhitrio si me  Smile,upravo tako nepostojanje osnovnih uslova pre svega infrastukture putne,a pogotovo kanalizacione,nemogucnost tih mladih ljudi da se ozene na selu,a i kad se ozene onda dolaze u novi problem deca i kako ih skolovati,da mu placa stan u gradu,onda idu logikom kad vec placa se stan detetu idem i ja bicu uz decu pa cu i ja raditi nesto,a da ne pricamo o toj famoznoj prici radi za 300 evra u gradu,da radi jer ni na selu ne moze da zivi od tog svog rada jer nemaju svi velika i plodna imanja i uslove da rade,a i koji imaju postavlja se pitanje plasmana i prodaje koja ide vrlo tesko....
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
nista ne pada sa neba...."sem kise i snjega"... Smile

od cega zive ostali toliki ljudi na selu....mnogi nemaju poloprivredne masine..i velika imanja...
i jedan clan mozda da radi u nekoj firmi...
pa opet zive...

bez obzira... po mom misljenju .....najmanji faktor u toj "anomaliji" su seljaci...

samo vremena kakva idu..... raja ce se sve vise povlaciti prema selu...
a ovi pomenuti sto uvijek najebu i sada kontra rade....
« Poslednja izmena: 08. Feb 2014, 18:26:04 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0

Zika objasnio i ja bih pre glasao za Lusu iz Misace (ako sam dobro cuo ime)...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 32.0.1700.102

е видиш...у мом селу има и вода,струја,канализација,школа,вртић,брзи интернет...једина разлика у односу на град је да нема позориште и оперу Smile  у војводини бар 80% села има комплетну инфраструктуру Smile

Citat
како год окренеш,у војводини без 50 хектара минимум плус комплетна механизација
znači nemoguća misija.

кад би било тако,онда би у сваком селу имали по пет породица  Smile
наравно да није,али са тим што мргец каже имаш пристојну зараду и пристојно живиш
несију сви пшеницу,кукуруз и сунцокрет
људи са мањим парцелама посадили су воћњаке,имају леје...

mislim, odakle mi pare za toliko hektara i mehanizaciju ?

koliko mi hektara treba za voće ? kakva je situacija s orasima, lešnicima, i tako to što nije lako kvarljivo ?

па оно...и јесте и није немогућа мисија...ако погледаш садашње цене земље у мом крају за 50 хектара ти треба између 400.000 и 500.000 евра Smile  ко има толике паре може лагодно у србији да живи и без да ради Smile  купи два стана у центру београда и ето 600-700 евра месечно без знојења Smile
половна механизација бар 40.000 евра,нова сигурно преко 100.000...
лешник је скупа инвестиција...у старту ти за један хектар треба бар 20.000 евра ако не и више...остало воће исто није јефтино...ако мислиш да радиш како треба онда ти треба и противградна мрежа а то кошта да се усереш Smile
цена аренде (то ти је да изнајмиш један хектар на годину дана) је од 100 до 150 евра ...ја нпр комшији који ради својих 60 хектара дајем у аренду мојих 10 хектара и он ми сваке године плаћа 1500 евра...он узима у аренду бар још 50 хектара од других тако да укупно обрађује 120 хектара...али,и даље ради као аутомеханичар (има радњу у свом дворишту) ...јбг,поправком аутомобила вероватно заради да плати ту аренду што узима на годишњем нивоу...увек ми каже да је срећа што људи воле половни беемве од 15 година и фиат од 10...увек ће бити посла за њега Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16

е видиш...у мом селу има и вода,струја,канализација,школа,вртић,брзи интернет...једина разлика у односу на град је да нема позориште и оперу Smile  у војводини бар 80% села има комплетну инфраструктуру Smile

миалим да у овој причи војводина није циљна група,бар ја незнам ни једно село које се угасило или нестаје у војводини,да је отишло доста младих у градове јесте,али није алармантно
ја сам мислио на централну и јужну србију,тамо је проблем
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
LG Frizider
Jok nije covece, pa najgore stoji Vojvodina. Ja sam bio pre 2 godine jebemliga sad u kom selu kod nekih prijateljevih prijatelja. Relativno blizu NS. Nema 5 kuca u kojima zivi neko u ulici. Isti fazon kao i po sumadiji, za 5000e ne samo kucu, nego ubodes i vocnjak........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.