Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 13:22:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 310 311 313 314 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen Ratko Mladić!  (Pročitano 507993 puta)
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Nokia 
Citat
Ovi drugosrbijanci bi te preklali i gori su dva puta od Muslimana i Hrvata.

управо то ја говорим одавно...они су проблем а не тамо неке балије или шиптари
долази време буђења. Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
LG Google Nexus 5
Citat
Ovi drugosrbijanci bi te preklali i gori su dva puta od Muslimana i Hrvata.

управо то ја говорим одавно...они су проблем а не тамо неке балије или шиптари
sad su zakuvali oko para međusobno, možda nam daju malo predaha i oslobode nas svog prisustva na neko vrijeme.

bojim se da ce pokusati da zakuvaju jos vise, nema se para, mora se nekako trziste vratiti na USA ... a kako ce ako ne ratovima ....

IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 4.0

IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.107
mob
Nokia 2610
Branislav Mladić: Pet godina sam čuvao Ratka

Ekskluzivno: Ispovest Branislava Mladića, u čijoj kući u Lazarevu je uhapšen bivši ratni komandant VRS

JESAM jatak Ratka Mladića! Pa ko ne bi čuvao rođaka? Šta je s vama, ljudi? Bez ustezanja nam priča Branislav Mladić, brat od strica donedavno najtraženijeg haškog optuženika u čijoj je kući u selu Lazarevu, bivši komandant Vojske RS, uhapšen. Zatičemo ga u dvorištu o njegove kuće prilično zabrinutog. Brine ga kaže Serž Bramerc, koji traži da se otkrije i pohapsi mreža Mladićevih jataka.

- Pa ja sam cela ta mreža! Nije me teško naći. Dalje od sela ne idem. Mogu da im dođem i na noge. Ratko me telefonom zvao pre neki dan da ga posetim u Hagu, ali nemam pare za to. Mogu da me vode kad hoće. Radiću poljoprivredu i na zatvorskom imanju. Samo neka nekog zaduže da hrani moju stoku.

Dok nam otvara kapiju, uz poziv na kafu, kao za sebe ponavlja:

- Samo da ne traže da deca u školama više ne uče pesmu o Starini Novaku koji kaže: „O sinovi moji sokolovi, ne budite srca udovička, no budite srca junačkoga, ne odajte vi jatake naše... „

Ulazimo u dvorište, ali Branislav ne dozvoljava da pređemo i prag prizemnu kućice u kojoj je, kako tvrdi, godinama skrivao svog rođaka.

- Pojavio se jedne noći pre pet godina. Pita: „Znaš li ko sam“? Bio je već oronuo. Ali kako ne bih znao. Prepoznao sam ga po glasu. I primio. Ko ne bi pustio u kuću brata? Ko ne bi sakrio brata?

Sagovornik „Novosti“ kaže da je general Mladić uz sebe imao samo dva pištolja, nekoliko stotina dolara i lekove.

- Kakvi crni fondovi za pomoć. Živeli smo kako smo mogli od onog što zaradim, a to je veoma malo. Na saslušanju sam rekao policiji: „Ljudi, pustite Ratkovu porodicu na miru. Da smo imali para, ne biste ga vi ovde ni zatekli“. Otišao bi rođak odavde, samo da je imao gde. Ali je znao da bez para niko neće da ga čuva. Zato je pre pet godina i prekinuo sve veze i zakucao na moja vrata.
Ni kad je zdravlje generala Mladića postalo kritično, Branislav nije smeo da promeni te dolare, da se neko ne bi upitao odakle mu novac.

- Jeli smo šta smo imali, a on godinama bio kao zatvorenik u sobi. Samo bi rano ujutro popili kafu zajedno, popričali i onda se ne bi videli do noći. Preko dana nisam ulazio u kuću. Zdravlje mu je sve više popuštalo, još tokom rata u Bosni imao je šlog i dvaput je ranjavan, a ovde ga je razjedao šećer. Nekad zdravi zubi su mu, do jednog, propali. Pre nekoliko meseci se šlogirao,ovde, u kupatilu. Tri dana je lebdeo na ivici života i smrti.

Branislav priča da njegov rođak posle toga više nije bio isti. Ne samo što je bio gotovo oduzet, već mu se i ponašanje potpuno promenilo.

- Njegova patnja za porodicom postala je neizdrživa. Počeo je svakodnevno da moli da mu dovedem unuke u avliju, samo da ih vidi. Rekao sam mu: „Rođače, na tvoju odgovornost, jer oni koji te traže nisu daleko“. Ali, on je bio uporan. Doveo sam ih na ćošak avlije da ih vidi s prozora, a posle bi šta bi...

“NEPODOBNO SELO“
U MESNOJ zajednici kažu da sada doživljavaju neočekivane neprijatnosti. - Sakupili smo novac za izgradnju ekološke česme u selu, a u opštini su nam rekli da će nam izdati potrene papire. Sad su se neočekivano predomislili. Ista je priča s projektom za vodovod i kanalizaciju. Uplatili smo novac na račun opštine gde su obećali da će dokumentaciju završiti do prvog avgusta, ali ništa od toga, bez objašnjenja. Ljudi već sumnjaju da sve to ima veze s hapšenjem Mladića, da je selo označeno kao „nepodobno“ i da će cirkus napravljen oko nas, ni krivih ni dužnih, trajno negativno uticati na živote građana - zaključuje Stanišić.
Selo sad ne veruje da sam ga pet godina skrivao, a ja bih ga krio još pet da nije zapeo da vidi unučiće. Ipak, razumem ga: 11 godina nije video porodicu, a nije znao da li će doživeti sledeći dan.

Branislav, zabrinut, ali otvoren i pomiren sa svim što se može zbiti, kao da zaključuje:

Ovo sam ispričao i u policiji i u BIA. Nemam šta da krijem. Ako nekom ne odgovara ta istina, šta ja mogu.

SEOSKA SLAVA

MASOVNI dolazak „političkih turista“ na seosku slava Ognjena Marija posebno je iziritirao meštane i zabrinuo policiju.

- Na dan slave bilo je više policije nego kad je hapšen Mladić - kaže Radmilo Stanišić, predsednik Saveta mesne zajednice. - Međutim, to nije bilo slučajno jer su pojedinci iz crkvenog odbora pozvali na slavu istovremeno Nemce, koji su nekada stanovali u ovom selu, četnike, „Obraz“, „Pokret 1389“... Ne treba zaboraviti da je iz Lazareva, tad Lazarfelda, bilo 600 pripadnika zloglasne folksdojčerske SS divizije „Princ Eugen“, koja je činila nečuvene zločine, baš u krajevima odakle su naši očevi kolonizovani. Situacija je bila bure baruta. Samo je iskra nedostajala da sve eksplodira. Zato meštani masovno nisu došli na sopstvenu slavu i besni su zbog toga što na nama neko pokušava da zaradi.

ZNAK
POSLE hapšenja Mladića Lazarevo je ostalo čak i bez saobraćajnog znaka sa imenom ovog mesta, pa putnici i ne znaju kad su ušli u selo. - Svakog noći neko bi šablonom ispod imena Sela ispisao „Mladićevo“, a preko dana putari bi to prefarbali. Posle nekog vremena odustali su i uklonili ceo znak - kaže Božović.

LAZAREVLJANI NE VERUJU

U Lazarevu malo ko veruje u zvaničnu priču da se Ratko Mladić godinama skrivao u selu, a kao dokaz se obavezno citiraju reči prve komšinice Branislava Mladića: „Oni koji su Ratka doneli, oni su ga i odneli“.

- U selu se zna ko šta kuva, a sad mi treba da verujemo da niko od nas nije godinama video generala Mladića - kaže ljutito Gale, jedan od retkih Lazarevljana raspoloženih za razgovor s novinarima. - Najgore što su nas obrukali, prvog dana zvali su nas rođaci iz Republike Srpske i ponavljali: „Sram vas bilo, što ste izdali generala“. Međutim, sad su i oni promenili mišljenje, vide da je sve režija.

Novosti
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
- Međutim, to nije bilo slučajno jer su pojedinci iz crkvenog odbora pozvali na slavu istovremeno Nemce, koji su nekada stanovali u ovom selu, četnike, „Obraz“, „Pokret 1389“... Ne treba zaboraviti da je iz Lazareva, tad Lazarfelda, bilo 600 pripadnika zloglasne folksdojčerske SS divizije „Princ Eugen“, koja je činila nečuvene zločine, baš u krajevima odakle su naši očevi kolonizovani. Situacija je bila bure baruta. Samo je iskra nedostajala da sve eksplodira.

Ma to je Bf regulisao stvar  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Nokia 
Haški optuženik na operaciji
Ratko Mladić hitno prebačen u bolnicu
Moma Ilić | 18. 08. 2011. - 02:02h | Komentara: 28

BEOGRAD - Haški optuženik Ratko Mladić prebačen je preksinoć u holandsku bolnicu „Bronovo“, gde bi trebalo da mu bude operisan bruh, saznaje „Blic“.
Holandska bolnica „Bronovo“ gde je smešten Ratko Mladić

U Haškom tribunalu nisu želeli da komentarišu informaciju o hirurškom zahvatu nad Mladićem.

- Bez dopuštenja okrivljenog ne iznosimo detalje o njegovom zdravstvenom stanju - izjavila je za „Blic“ portparolka suda u Hagu Nerma Jelačić.

Istog dana kada je Mladić iz pritvorske jedinice odveden u bolesničku sobu, Haškom tribunalu je stigao predlog tužilaštva da se jedinstvena optužnica protiv bivšeg komandanta Vojske Republike podeli na dva dela i da se održe dva odvojena suđenja. Kao jedan od razloga za to navedene su „nepredviđene okolnosti u slučaju pogoršanja Mladićevog zdravlja“.

Blic

Kako to hitno na operaciju bruha, od čega mu je puko bruh u Ševeningenu? Zašto niko nema informacije o zdravstvenom stanju zatvorenika. Da li tužilaštvo zna da će ga ubiti pa bi da ubrzaju suđenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50

Haški optuženik Ratko Mladić prebačen je preksinoć u holandsku bolnicu "Bronovo“, gde bi trebalo da mu bude operisan bruh, saznaje "Blic“.

U Haškom tribunalu nisu želeli da komentarišu informaciju o hirurškom zahvatu nad Mladićem.

"Bez dopuštenja okrivljenog ne iznosimo detalje o njegovom zdravstvenom stanju", izjavila je za „Blic“ portparolka suda u Hagu Nerma Jelačić.

Istog dana kada je Mladić iz pritvorske jedinice odveden u bolesničku sobu, Haškom tribunalu je stigao predlog tužilaštva da se jedinstvena optužnica protiv bivšeg komandanta Vojske Republike podeli na dva dela i da se održe dva odvojena suđenja.

Kao jedan od razloga za to navedene su "nepredviđene okolnosti u slučaju pogoršanja Mladićevog zdravlja“.

U podnesku tužilaštva traži se da se Mladiću prvo sudi za genocid nad oko 7.000 Muslimana u Srebrenici, a potom za progon Muslimana i Hrvata širom Bosne i Hercegovine, terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje osoblja Ujedinjenih nacija za taoce 1992-1995. godine.

Istovremeno, tužilaštvo je zatražilo i dozvolu da optužnicu za genocid u Srebrenici dopuni ubistvima u selu Bišćina, koja nisu navedena u aktu.

Glavni Mladićev advokat Branko Lukić iznosi da je preksinoć dobio predlog tužilaštva iz Haga i da se s njim ne slaže.

"Ukoliko zahtev bude usvojen, odbrana će biti dovedena u situaciju da u procesu za Srebrenicu, koji bi bio prvi, bude u žalbenom postupku dok je za druge tačke optužnice usred suđenja. Mi nismo tužilaštvo sa stotinu zaposlenih i nemamo resurse da uspešno odgovorimo tako složenom i kompleksnom poslu", iznosi Lukić za "Blic".

Portparolka Tribunala Nerma Jelačić kaže da je zahtev tužilaštva u sud stigao prekjuče.

"Ne postoje rokovi po kojima je sud u obavezi da odluči o ovom predlogu. Moguće je da to bude na statusnoj konferenciji koja će se održati naredne nedelje", kaže ona.

Izvor: Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG Google Nexus 5
cuj da mu odvoje optuznice... nece li ga osuditi pre nego sto umre   Smile

IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Nokia 
Srećom tu se sukobljava interes sudije i tužioca jer sudiji odgovara duži proces
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 213
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Apple 3G
Haški optuženik na operaciji
Moma Ilić | 18. 08. 2011. - 02:02h | Komentara: 28

BEOGRAD - Haški optuženik Ratko Mladić prebačen je preksinoć u holandsku bolnicu „Bronovo“, gde bi trebalo da mu bude operisan bruh, saznaje „Blic“.
Holandska bolnica „Bronovo“ gde je smešten Ratko Mladić

- Bez dopuštenja okrivljenog ne iznosimo detalje o njegovom zdravstvenom stanju - izjavila je za „Blic“ portparolka suda u Hagu Nerma Jelačić.

Istog dana kada je Mladić iz pritvorske jedinice odveden u bolesničku sobu, Haškom tribunalu je stigao predlog tužilaštva da se jedinstvena optužnica protiv bivšeg komandanta Vojske Republike podeli na dva dela i da se održe dva odvojena suđenja. Kao jedan od razloga za to navedene su „nepredviđene okolnosti u slučaju pogoršanja Mladićevog zdravlja“.

Blic

Kako to hitno na operaciju bruha, od čega mu je puko bruh u Ševeningenu? Zašto niko nema informacije o zdravstvenom stanju zatvorenika. Da li tužilaštvo zna da će ga ubiti pa bi da ubrzaju suđenje.
Čujem da su su mu odstranili veliku srbiju tj kilu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 310 311 313 314 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 13:22:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.