Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U zemlji migova i vozova gde deca gladuju do smrti...  (Pročitano 44042 puta)
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
I mi smo deo tog sistema, samo sto se o tome ne prica...a poenta je da ne moras biti deo necega...kao sto oni nisu ni deo evrozone...ni ostalih kurac palac sistema. Tako da ono, ako hoces da zivis lepo prioneses samo na rad i budes kul.
Ta misterija koja se ponavlja mi smo okruzeni njima moramo biti deo njih...je samo ono klasicno prosipanje kao sto i druga strana klasicno prosipa mi smo vekovna braca....
Znaci klasican bullshit
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
I mi smo deo tog sistema, samo sto se o tome ne prica...a poenta je da ne moras biti deo necega...kao sto oni nisu ni deo evrozone...ni ostalih kurac palac sistema. Tako da ono, ako hoces da zivis lepo prioneses samo na rad i budes kul.
Ta misterija koja se ponavlja mi smo okruzeni njima moramo biti deo njih...je samo ono klasicno prosipanje kao sto i druga strana klasicno prosipa mi smo vekovna braca....
Znaci klasican bullshit

Svajcarskoj priznaju neutralnost zbog mnogo cega.

Srbija bas i nije neutralna.

Uz to Svajcarska ima banke i novac.
« Poslednja izmena: 08. Feb 2017, 18:39:16 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Danas sam naucio nesto novo, ako smo clanica Nato saveza (sto inace nikad nece da se dogodi) mi ne mozemo da zaratimo sa susednim zemljama  Smile Smile

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
vama bez rusa nema zivota...

a sve drugo je cista zapadna propaganda...

evo ovih zadnjih 30 godina su najbolji primer za to...

svaki nivo organizacije sa nasim ljudima je pravi podvig...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
vama bez rusa nema zivota...

hahahahaha
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
какав наслов  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
...
Vidim ja da ti ne kapiras sustinu mog posta, ili  se u najboljem slucaju pravis da ne razumes.  ako nisi funkcionalno nepismen.  Kad drzava moze da podupre vojsku i cuva prirodno okruzenje, to znaci da je zadovoljila i sve te ostale preduslove za to, sto ce reci i da ima privredu, i lovu npr za ulaganje u zelene tehnologije i slicno, da vodi adekvatnu spoljnu politiku itd. Ja ti upravo o tome i govorim da nemas vojsku jer ova politika ne moze da postigne sve te preduslove, i da nije problem u vojsci, nego u celom sistemu i politici. Sad ja mozda gresim, sistem u sustini radi ko sat, imamo najbolje politicare na svetu, al se na vojsku ne daje jer je to bacanje para, sta li? To pokusavas da kazes, ne kapiram  Smile
Nego reci mi, kolko je love sqrcano u poslednjih 15 i kusur godina, koje na klasicnu kradju i korupciju, koje na gluposti i promasaje Smile
Ja ti garantujem da smo sa desetim delom te love mogli da namirimo sve potrebe nase vojske sto se tice vojne tehnike.
Druga, a mozda i prva stvar, osnov svake drzavnosti su vojska i teritorija. Tako je od kad je sveta i veka, i bice tako dok god postoje narodi i drzave. Sad ... mi mozemo i dalje po nasem obicaju da izvodimo besne gliste i radimo po sistemu stapa i kanapa, kao i sve ostalo, samo slaba vajda da ce to da pocne daje rezultate.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Pa naravno da je vojska bitan cinilac jedne drzave, sad koliko je ta vojska sposobna ili je neka druga prica.

Problem u ovoj vasoj diskusiji nije vojska, nego konstantno unistavanje suverenosti nase zemlje od nekih nametnutih medija koji zastupaju interese onih koji nasu zemlju racunaju u ratni plen i planiraju da EU prosire na ovim prostorima Smiley

Pa tako nije cudno da ti mediji zastupaju teze
1. Da nam ne treba vojska (koji ce nam kurac ?!)
2. Da nam treba teritorija (koji ce nam kurac ?)
2. Da su na nacionalisti zlo (kako smes da postujes svoju zemlju ?!)
3. Zli Zli Rusi hoce svet da osvoje
4. Bez EU svi ima da poginemo u vodu
5. Sve ce teroristi da nas pobiju jer su zli

Jedina odgovornost koja ide nasu dusu je to smo pustili jednu grupaciju ljudi 5. oktobra da na ovim prostorima uvede EU..i zbog kojih ni danas ne mozemo da se oporavimo.
Jedini izlaz je referndum za EU.. I da kontinent Evrope delimo mi, Britanija i EU.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
...
Vidim ja da ti ne kapiras sustinu mog posta, ili  se u najboljem slucaju pravis da ne razumes.  ako nisi funkcionalno nepismen.  Kad drzava moze da podupre vojsku i cuva prirodno okruzenje, to znaci da je zadovoljila i sve te ostale preduslove za to, sto ce reci i da ima privredu, i lovu npr za ulaganje u zelene tehnologije i slicno, da vodi adekvatnu spoljnu politiku itd. Ja ti upravo o tome i govorim da nemas vojsku jer ova politika ne moze da postigne sve te preduslove, i da nije problem u vojsci, nego u celom sistemu i politici. Sad ja mozda gresim, sistem u sustini radi ko sat, imamo najbolje politicare na svetu, al se na vojsku ne daje jer je to bacanje para, sta li? To pokusavas da kazes, ne kapiram  Smile
Nego reci mi, kolko je love sqrcano u poslednjih 15 i kusur godina, koje na klasicnu kradju i korupciju, koje na gluposti i promasaje Smile
Ja ti garantujem da smo sa desetim delom te love mogli da namirimo sve potrebe nase vojske sto se tice vojne tehnike.
Druga, a mozda i prva stvar, osnov svake drzavnosti su vojska i teritorija. Tako je od kad je sveta i veka, i bice tako dok god postoje narodi i drzave. Sad ... mi mozemo i dalje po nasem obicaju da izvodimo besne gliste i radimo po sistemu stapa i kanapa, kao i sve ostalo, samo slaba vajda da ce to da pocne daje rezultate.

Nisam ti odgovorio.

Razumem ja tebe. Ali to sto si napisao vazi za stabilne drzve. Drzave za koje se pouzdano zna da sutra nece uci u rat sa komsilukom. Za ove druge ne.

Za takve drzave vazi da se ozbiljnija, veca investicija dobija samo uz mogucnost neke sive delatnosti, neke ekspoloatacije radnika ili resursa, ili recimo za neke jako prljave tehnologije.

Naravno izuzetak je recimo IT ili gde se ulaze u ljude a oprema vredi nesto sitno u odnosu na ljude ili profit. Naravno i tu se ide zbog manjih troskova/plata.

Zato je receno da je vojska trosak, opasan trosak. Kada drzava koja je u konfliktu sa komsilukom ulaze jako puno u vojsku, to znaci samo jedno...

To je surova realnost koju ni dveri ne mogu da promene.
« Poslednja izmena: 14. Feb 2017, 10:40:40 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Ne mogu da se upoređuju Srbija i Švajcarska. Može Srbija da nauči nešto od Švajcarske. Ali još jedanput - ne može Srbija da se upoređuje sa Švajcarskom.

Švajcarska je svetlosnim godinama ispred nas u svemu. Ekonomski, vojno, politički, diplomatski... uz to, Švajcarska je jedna jedina u svetu. Svetski poznata zemlja u Alpima za koju zna ceo svet i kojoj svi dolaze na noge da tamo otvaraju kompanije i biznis, i da kod njih deponuju kapital. Zemlja koja čuva bogatstva i vrednosti pola planete, i koju nije smeo da napadne čak ni jedan Hitler. Zemlja svetski poznata po svojim proizvodima i po svojoj valuti, koja je među najstabilnijim i najskupljim. Isto važi i za njene institucije i uređenje. Dakle Švajcarska nije samo neka tamo zemlja u nizu, nego zemlja koja je em u svemu jača od Srbije, em ima jedinstveno mesto i ulogu u svetu. Srbija nema ništa od toga.

Drugo, da se ne zajebavamo mi... to što je Švajcarska na papiru neutralna ne znači da je potpuno sama za sebe i da može da kaže Fak Ju svima. Ajde recite mi, s kim ona ima najveću razmenu robe? Sa zapadom ili sa istokom? S kim ima vojne vežbe? Sa NATO ili sa ZND? Za vreme hladnog rata, jel se spremala i obučavala za sukob sa NATO ili sa VP? Pored svog, čije naoružanje ima? NATO ili ZND? Dalje, ko čini tu Švajcarsku? Jel je čine malo Rusi, malo Nemci, malo Turci, malo Kinezi...? Ili je čine Nemci, Francuzi i Italijani?

Treće, ta Švajcarska ne živi od alpskog vazduha i trave. Živi od uslužnih delatnosti, turizma, precizne mehanike, farmacije, odbrambene industrije i svašta nešto. Sve u svemu - živi najviše od izvoza i od razmene i komunikacije sa spoljnim svetom. I ajde sad zamislite šta bi bilo kada bi u nekom hipotetičkom scenariju EU i NATO odlučili da je izopšte i izoluju? Pa počela bi da umire, eto šta bi bilo. Džaba njoj sav ugled sveta kad nema kome da proda svoje proizvode.
Znači jedna Švajcarska ne bi mogla to da izdrži, a vi ovde sanjarite da bi mogla jedna Srbija?  Smile

Znaci klasican bullshit

Sve dok Srbiji ne zatreba nova isporuka oružja a ono treba da pređe preko teritorija EU i NATO, koji mogu da ga zaustave kako im je volja.
Isto važi i za ekonomiju i našu razmenu sa spoljnim svetom. Dovoljno je samo na mesec dana da zatvore granice - a fala bogu pa mogu da nađu milion pravnih sitnica koje bi im to omogućile - i srpska ekonomija odlazi u božju mater.

Inače znam ja da ljude iritira što je Stanislav fanboy NATOa. I jeste glupo diviti se tom NATOu. Ali nije ništa nerealno i izdajnički reći da je Srbija u milosti i nemilosti tog NATOa i EU. Svidelo se to nama ili ne. Ideja da može jedna mala bedna i beznačajna Srbija, okružena NATO i EU članovima, da glumi Balkansku Švajcarsku... je pusti san.

Isto važi i za Izrael, koji se ovde uz Švicu takođe često uzima kao primer. Pustite me Izraela, taj Izrael je em dobio državu na tacni, em su bogati i naoružani do zuba, em imaju najjači lobi na svetu i ceo svet im non stop povlađuje. Srbija je sve suprotno od toga. Možemo mi da naučimo nešto od njih - kao i od Švice - i to uvek podržavam. Ali manite me tih priča ''pa ako mogu oni, možemo i mi''. Ne, ne možemo. Ne mogu babe i žabe da se upoređuju.
« Poslednja izmena: 14. Feb 2017, 12:02:58 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.394 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.