Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U zemlji migova i vozova gde deca gladuju do smrti...  (Pročitano 43927 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
Kako tako nesto mozes da kazes o Vucicu?

kad sam pre 5-6 god pricao da su sekta retko ko mi je poveraovao
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Naslov klasika DOSmanlijski ... Za vojsku mora da se ima, tacka. Zasto nema i za drugo, to treba da odgovori politika. Mada realno govoreci, nasa politika nije u stanju da obezbedi lovu ni za vojsku, a ni za sve ostalo.  Da smo tako rezonovali jos od 5.. oktobra, ni danas ni dosli tu gde se sad nalazimo.
DOSovci su pceli da da trpaju sa tom pricom kako je vojska nepotreban trosak, da je bolje pare ostaviti za pametnije stvari itd. Ali nisu oni tu mislili na te pametnije stvari, nego su pravili prostor za skrivanje sopstvene nesposobnosti, korumpiranosti .. dopisi dalje.
To je rodjaci filter za politiku i drzavu. Drzava mora da bude sposobna da servisira vojsku i cuva prirodno okruzenje.  Ako se to ne "postizava", imamo ili losu politiku, ili los sistem, ili i jedno i drugo .... moj tip ovo trece.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Naslov klasika DOSmanlijski ... Za vojsku mora da se ima, tacka. Zasto nema i za drugo, to treba da odgovori politika. Mada realno govoreci, nasa politika nije u stanju da obezbedi lovu ni za vojsku, a ni za sve ostalo.  Da smo tako rezonovali jos od 5.. oktobra, ni danas ni dosli tu gde se sad nalazimo.
DOSovci su pceli da da trpaju sa tom pricom kako je vojska nepotreban trosak, da je bolje pare ostaviti za pametnije stvari itd. Ali nisu oni tu mislili na te pametnije stvari, nego su pravili prostor za skrivanje sopstvene nesposobnosti, korumpiranosti .. dopisi dalje.
To je rodjaci filter za politiku i drzavu. Drzava mora da bude sposobna da servisira vojsku i cuva prirodno okruzenje.  Ako se to ne "postizava", imamo ili losu politiku, ili los sistem, ili i jedno i drugo .... moj tip ovo trece.

Tako je, NATO bi se uplasio vojske samo tako, bas kao 99te.

Znas li ti uposte odakle dolazi novac za vojsku, u bilo kojoj drzavi  ?
« Poslednja izmena: 07. Feb 2017, 11:49:09 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Ja mislim da dolazi od prerade lana pa kasnije industrijski farbano i laminirano u vise slojeva radi implementiranja zastitnih elemenata Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
to je sad sve dzabe...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747

Nemam pojma  Smile
Nego odakle sad Nato i 99-ta u celoj prici.  Smile
Znaci sad svaka drzava koja ne moze solo da tuce Nato-o treba da raspusti vojsku?  Smile
Da imas malo vise godina znao bi da je JNA recimo radila mnogo poslova za civile, npr izgradnja saobracajnica, odbrana od pozara, poplava, transport od djaka pa sve do hitnih slucajeva. Al cenim ipak imas dovoljno godina da se secas onih poplava i koliko je vojska pruzila pomoci drzavi i gradjanima, i to bez brda tehnike koju su DOS-ovci prodali ili bacili.
Aj da pokusam jos jednom, kolko drzava cuva prirodno okruzenje i kakvu vojsku moze da servisira, toliko je i ta drzava funkcionalna, i politika sa njom dobro upravlja. To ti je prosto reper na osnovu koga uvek mozes da ocenis kakve su ti  drzava i politika.
Para za vojsku nema, kao sto nema ni za masu drugih stvari, jer je ceo sistem nefunkcionalan ili politika ne radi svoj posao kako treba, ili je problem i u sistemu i u politici. Ako ti kazes, ma jebes vojsku, iako nemam sa kim da ratujemo, ti samo amnestiras los sistem i politiku, i nista vise.
Imas kolko oces drzava  koje imaju ozbiljnu vojnu silu, i koje nit su skoro ratovale, niti imaju u planu to da cine. Zato sto za razliku od vas dosmanlijskih papana znaju da je to prosto lakmus papir za ocenjivanje rada drzave i politike, bez da po ceo dan sedis kraj kompa i pratis politiku. Znaci imam jaku vojsku i cistu reku-vazduh => sve je u redu, vesti ne moram ni da gledam.  Cim sam pre vise od 10-godina prvi put cuo za tu pricu da je vojska nepotreban trosak, znao sam da su "demokratske promene" totalni promasaj i da se pravi prostor za sakrivanje sistemskih i drustvenih anomalija. Na zalost, iz tvog posta vidim da se takav naopak nacin razmisljanja duboko zapatio.
I da ... i Sloba je po meni jos pre DOS-a poceo da zapostavlja vojsku i favorizuje policiju, mada u manjoj meri nego sto je to cinjeno posle 5. oktobra.
Cika Medvedev je to prosto objasnio nekim ruskim "pacifistima". Ko nece da daje za vojsku, nema sta da trazi u politici.
Kratko i pravo u centar.  Samo bi ja jos dodao i pitanje ocuvanja prirodnog okruzenja, cak i pre pitanja vojske, mada u sustini jedno i drugo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2

Nemam pojma  Smile
Nego odakle sad Nato i 99-ta u celoj prici.  Smile
Znaci sad svaka drzava koja ne moze solo da tuce Nato-o treba da raspusti vojsku?  Smile
Da imas malo vise godina znao bi da je JNA recimo radila mnogo poslova za civile, npr izgradnja saobracajnica, odbrana od pozara, poplava, transport od djaka pa sve do hitnih slucajeva. Al cenim ipak imas dovoljno godina da se secas onih poplava i koliko je vojska pruzila pomoci drzavi i gradjanima, i to bez brda tehnike koju su DOS-ovci prodali ili bacili.
Aj da pokusam jos jednom, kolko drzava cuva prirodno okruzenje i kakvu vojsku moze da servisira, toliko je i ta drzava funkcionalna, i politika sa njom dobro upravlja. To ti je prosto reper na osnovu koga uvek mozes da ocenis kakve su ti  drzava i politika.
Para za vojsku nema, kao sto nema ni za masu drugih stvari, jer je ceo sistem nefunkcionalan ili politika ne radi svoj posao kako treba, ili je problem i u sistemu i u politici. Ako ti kazes, ma jebes vojsku, iako nemam sa kim da ratujemo, ti samo amnestiras los sistem i politiku, i nista vise.
Imas kolko oces drzava  koje imaju ozbiljnu vojnu silu, i koje nit su skoro ratovale, niti imaju u planu to da cine. Zato sto za razliku od vas dosmanlijskih papana znaju da je to prosto lakmus papir za ocenjivanje rada drzave i politike, bez da po ceo dan sedis kraj kompa i pratis politiku. Znaci imam jaku vojsku i cistu reku-vazduh => sve je u redu, vesti ne moram ni da gledam.  Cim sam pre vise od 10-godina prvi put cuo za tu pricu da je vojska nepotreban trosak, znao sam da su "demokratske promene" totalni promasaj i da se pravi prostor za sakrivanje sistemskih i drustvenih anomalija. Na zalost, iz tvog posta vidim da se takav naopak nacin razmisljanja duboko zapatio.
I da ... i Sloba je po meni jos pre DOS-a poceo da zapostavlja vojsku i favorizuje policiju, mada u manjoj meri nego sto je to cinjeno posle 5. oktobra.
Cika Medvedev je to prosto objasnio nekim ruskim "pacifistima". Ko nece da daje za vojsku, nema sta da trazi u politici.
Kratko i pravo u centar.  Samo bi ja jos dodao i pitanje ocuvanja prirodnog okruzenja, cak i pre pitanja vojske, mada u sustini jedno i drugo.

Naravno da ne znas.

Novac za vojsku obezbedjuju poreski obveznici, mala, srednja i velika preduzeca koja se prvenstveno bave izvozom. Znam da zvuci cudno, ali mastiljari, vojska, policija i druge budzetlije samo trose taj isti novac.

Citat
Znaci sad svaka drzava koja ne moze solo da tuce Nato-o treba da raspusti vojsku?

Drzava koja je okruzena istim, treba da bude clanica, a ne u sukobu sa tim savezom.

Citat
Da imas malo vise godina znao bi da je JNA recimo radila mnogo poslova za civile, npr izgradnja saobracajnica...

Znam da jeste. Ali u ovom drustvenom uredjenju to je posao privatnih preduzeca.

Citat
Al cenim ipak imas dovoljno godina da se secas onih poplava i koliko je vojska pruzila pomoci drzavi i gradjanima.

Jeste jer joj je to u opisu posla.

Citat
... Znaci imam jaku vojsku...

Ne, prvo privredu i banke. Oni ce kroz placeni porez finansirati vojsku.

Ali da bi privreda i banke postojale, mala drzava kao Srbija ne moze da bude u losim odnosima sa svim
okolnim drzavama i NATO.

Jednostavno ne moze. Ali.... tako je kako je.

Citat
Cim sam pre vise od 10-godina prvi put cuo za tu pricu da je vojska nepotreban trosak,

Zastarela, glomazna i jeste.

Citat
Sloba je po meni jos pre DOS-a poceo da zapostavlja vojsku i favorizuje policiju

Naravno, zato sto je potpisivanjem Dejtonskog sporazuma pristao na ogranicenje velicine vojske.
Zato je forsirao policiju, mada ne bas samo zato.

Sada ces reci "... taj sporazum je zastareo/ne vazeci/nikoga ne zanima..."

Ne, potpisan je od strane legitimno izabranog predsednika, i naravno da i dalje vazi.
« Poslednja izmena: 08. Feb 2017, 18:19:03 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
Citat
Drzava koja je okruzena istim, treba da bude clanica, a ne u sukobu sa tim savezom.

Svajcarska?
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Citat

Svajcarska?

Nije clanica ali je deo tog sistema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.