Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Turci su krvnički progonili katoličku crkvu, a ne pravoslavnu!  (Pročitano 47912 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 106
Zastava Zadar, Dalmacija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10;ME

na sve to potsetio bih te i na genetska istrazivanja i procenat "slovenskog" gena u genima balkanskih naroda!!!

ja ozibljno dovodim u pitanje to sto ti pises, sto je ujedno isto ono sto su mene ucili u skoli, i to sa logickog stanovista!

i na kraju, vlasi su smatrani medju vecinskim stanovnistvom gradjanima drugog reda i postojala je izrazena disrkiminacija koja je trajala vekovima. to je bila velika prepreka za asimilaciju koja se po tebi desila!

S tobom se ne može diskutirati, ovo je nevjerovatno, kakva Austrijska škola o cemu ti pricas? Znaci svi su ludi u Europi glede ovog pitanja samo vi Srbi pametni? Jel ti palo na pamet da vas je ta "pamet" kojoj samo vjerujete i dovela tu gdje jeste, tj. tamo gdje ste bili?

Kakva slavenska haplogrupa u balkanskih naroda? jesam ti lijepo napisao da se Genetske Haplogrupe nemogu i ne smiju nazivati slavenske, niti germanske niti italske niti grcke, jer takvo sto ne postoji, postoje samo geografske haplogrupe jednog podrucija na kojem se pojedini narodi nalaze.

R1a haplogrupa koja se nekad naziva "Slavenskom" haplogrupom zbog velikog postotka kod slavenskih naroda, kod hrvata zauzima 29% dok Autohtona Haplogrupa Dinarskoga kraja I2a2, zauzima: 42-45%, prema tome nemoj se vatati Genetike, jer i Genetika ide u prilom ovome o čemu ja pišem...

Isto tako kod Srba R1a haplogrupa je prisutna 30% dok je ova I2a2a (autohtona balkansko-dinaridska) isto 30% kod vas, prema tome o čemu ti pričaš?

Pitao si me gore, kako to da je to Latinsko/vlaško stanovnistvo koje je bilo daleko kulturnije zbog romanske kulture, bjezalo pred slavenima u gradove i poslije se asimiliralo, Pa kakvo ti je to pitanje uopce? To je kao da me pitaš kako je tako napredno Zapadno Rimsko Carstvo palo 476 pred naletom bezumnih barbara... Mislim da odgovor nije ni potreban, dovoljno je sto ti postavljas takva dječija pitanja.
« Poslednja izmena: 21. Avg 2009, 13:21:00 od Dalmatino_CRO »
IP sačuvana
social share
Daniel
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold

na sve to potsetio bih te i na genetska istrazivanja i procenat "slovenskog" gena u genima balkanskih naroda!!!

ja ozibljno dovodim u pitanje to sto ti pises, sto je ujedno isto ono sto su mene ucili u skoli, i to sa logickog stanovista!

i na kraju, vlasi su smatrani medju vecinskim stanovnistvom gradjanima drugog reda i postojala je izrazena disrkiminacija koja je trajala vekovima. to je bila velika prepreka za asimilaciju koja se po tebi desila!

S tobom se ne može diskutirati, ovo je nevjerovatno, kakva Austrijska škola o cemu ti pricas? Znaci svi su ludi u Europi glede ovog pitanja samo vi Srbi pametni? Jel ti palo na pamet da vas je ta "pamet" kojoj samo vjerujete i dovela tu gdje jeste, tj. tamo gdje ste bili?

Kakva slavenska haplogrupa u balkanskih naroda? jesam ti lijepo napisao da se Genetske Haplogrupe nemogu i ne smiju nazivati slavenske, niti germanske niti italske niti grcke, jer takvo sto ne postoji, postoje samo geografske haplogrupe jednog podrucija na kojem se pojedini narodi nalaze.

R1a haplogrupa koja se nekad naziva "Slavenskom" haplogrupom zbog velikog postotka kod slavenskih naroda, kod hrvata zauzima 29% dok Autohtona Haplogrupa Dinarskoga kraja I2a2, zauzima: 42-45%, prema tome nemoj se vatati Genetike, jer i Genetika ide u prilom ovome o čemu ja pišem...

Isto tako kod Srba R1a haplogrupa je prisutna 30% dok je ova I2a2a (autohtona balkansko-dinaridska) isto 30% kod vas, prema tome o čemu ti pričaš?

Pitao si me gore, kako to da je to Latinsko/vlaško stanovnistvo koje je bilo daleko kulturnije zbog romanske kulture, bjezalo pred slavenima u gradove i poslije se asimiliralo, Pa kakvo ti je to pitanje uopce? To je kao da me pitaš kako je tako napredno Zapadno Rimsko Carstvo palo 476 pred naletom bezumnih barbara... Mislim da odgovor nije ni potreban, dovoljno je sto ti postavljas takva dječija pitanja.
u srpskoj gramatici koristimo navodnike sa razlogom! ako ti ne znas njihovo znacenje, jbg... zato ti je deo oko genetike suvisan!
a da zelis da razmislis shvatio bi da si sad izneo par podataka koje sam ja sam taksativno naveo u prethodnom postu. dakle, mi na balkanu imamo vise gena koji pripadaju autohtonim balkanskim narodima nego gena koji pripadaju narodima koji su ziveli na teritorijama koje istoricari nazivaju slovenskom prapostojbinom. dakle, evidentno je da su oni odozgo po dolasku na ove prostore bili manjina u odnosu na autohtone! (i ja ne pravim tu razliku izmedju hrvata, srba, makedonaca, bosnjaka, crnogoraca....). a ako se uzme u obzir da su se seobe desavale u jednom duzem vremenskom kontinuitetu, logicno je da su te grupice dolazile i jedna po jedna se integrisala u postojeci narodni korpus koji je autohton na ovim prostorima.

zapadno rimsko carstvo je palo a domen fantastike je to da su ti varvari bili bezumni. ono sto mi danas znamo o njima uglavnom crpimo iz rimskih izvora, pa otuda i nase misljenje da su bili bezumni itd. izgleda da je to daleko od istine! ako su rimljani bili tako superiorni ne verujem da bi ih neki varvari tek tako satrli! od prilike oni su bili nasminkane seronje koji su imali razvijenu arhitekturu i bolji izbor materijala u kom su zapisivali njihovu verziju istorije!

ako ovde neko ima infatilan pristup onda si to ti! uzimas sve zdravo za gotovo i pricas nam pricu koji smo hiljadu puta culi. ta prica ne stoji, jel je puna teza koje namaju uporiste u zdravoj logici!

sto se tice tvog likovanja oko nase pameti pored toga sto je besmisleno, ono je izuzetno idiotsko, jer po tvome ako svi grese a ja vidim da sam u pravu, i ja treba da krenem da ponavljam te nebuloze da bih se integrisao u kolektivno lupetanje gluposti?
postoje validni istorijski izvori za ono sto ja govorim, samo su oni potisnuti u stranu, a istoriju su pisali upravo oni istoricari koji su slagali kockice kako njima odgovara. nasuprot njima postoje i istoricari u evropi koji izrazavaju ozbiljnu sumnju u zvanicnu istoriju.

za nekog ko lepi epitete drugima trebalo bi da su ti postovi na visem nivou, kako bi se i mi "klinci" malo edukovali! ovako si poprilicno nezanimljiv jer smo mi sve to milion puta procitali u istorijskim citankama!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Kasnije ih je Austrija za više love i pogodnosti potkupila za borbu protiv turaka,dali su im pogranična područja Austro-ugarske osnosno Hrvatske (Tako je nastala vojna krajina).
U encikopediji pod Morlaci možete pronaći i serdara Stojan Jankovića i obitelji kao što su Smiljanić,itd...A današnji Srbi(kroz 18.-19 st pripojeni srpskom narodu) iz Hrvatske imaju čudnija prezimena koja su dobivali kasnije ...a davali su im ih austrijanci,turci...kako kome... ne može nitko doći i reći sad da je Bezbradica staro plemićko srpsko prezime ili Bajalica ili Bauk..(što je to neki koji je skaka na bauka?) da ne nabrajam sad da se neko ne uvridi...a među tim današnjim Srbima ima također i turskih i bugarskih prezimena (nisu sva vlaška)...
Kakav saljivdzija, davno me neko ovako nije zabavio.  Smile  Smile

Ja sam ti lijepo objasnio, ne samo tebi nego svima, a vi ako ne želite vjerovati u ono što je činjenično stanje koliko i da će sunce sutra opet izaći, to je vaš problem.

Ja ovdje nisam došao se nadmetati na nacionalnoj razini nego pisati normalno i ono sto je utvrđeno ne samo Hrvatskim povjesnicarima, već najveće spise za ovo imamo u Talijanskoj arhivi danas, jer su Venecijanci, tj. Mleci isto kao i Austrijanci bili jako temeljiti u svojim pisanjima o kraju u kojem su bili.

A sta cemo sa ovim pedantnim Nemcem, koji  se ne uklapa u hrvatsku vikipediju i u ono u sta ti smatras da treba verovati?  Smile

G. Kohl, („Srpski Letopis" knj. 85. str. 8-10.).
„O hrvatskim slavenima misle, da su se oni najpre u Dalmaciji nastanili, i možda jedno vreme celu zemlju držali. Cela severna Dalmacija do Krke, činila je duže vreme glavni deo Hrvatske kraljevine, i hrvatski kraljevi, imali su baš tu svoju stolicu u Beogradu (današnja Zara vecchia). A i sve skoro ostrve dalmatinske, naselili su Hrvati. Na jugu mogli su Srbi tu tamo iz odavno sedeti. Nu, kad je hrvatska sila i cvet Mađarima podlegao, a još više, kad su se Srblji s Turcima podudarili, stanu se srpski begunci sve to više u primorje naseljavati, i tako budu osim južnih krajeva, koji su već od starine k Srbiji pripadali, i severni hrvatski sve više i više tako reći posrbljeni. Hrvatsko je pleme u Dalmaciji sve više ustupalo, a srpsko ovlada u čitavoj Dalmaciji, poimence pak u srednjoj i južnoj. Osobito su pak, Bokelji, Dubrovčani i dubrovački ostrvljani, stanovnici oko Neretve i Cetinje, takozvani Morlaci i uskoci, čisti Srbi; a Morlaci na severu od Krke, imaju se smatrati kao smesa od Srbalja i Hrvata, ali sa više srpstva; stanovnici oko Zrmanje i Velebita kao prilično čisti Hrvati smatrati, a na ostrvima se sačuvalo čisto hrvatsko pleme"

Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 106
Zastava Zadar, Dalmacija
OS
Windows XP
Browser

zapadno rimsko carstvo je palo a domen fantastike je to da su ti varvari bili bezumni. ono sto mi danas znamo o njima uglavnom crpimo iz rimskih izvora, pa otuda i nase misljenje da su bili bezumni itd. izgleda da je to daleko od istine! ako su rimljani bili tako superiorni ne verujem da bi ih neki varvari tek tako satrli! od prilike oni su bili nasminkane seronje koji su imali razvijenu arhitekturu i bolji izbor materijala u kom su zapisivali njihovu verziju istorije!

Taman kad pomislim da si se izdigao iznad sebe počevši ti čitati prvi dio posta, ti ovakvo nesto napišeš...
Te "našminkane seronje" su od 509 BC do 476 AD vladali sa najvecom površinom i masom ljudi za koju je znao dotadašnji svijet.

Te "našminkane" seronje su ti ostavile i danas svoje logore i gradove iz kojih su se pretvarali moderni gradovi moderne Europe i svijeta.

Te "našminkane seronje" su ti ostavili temelj današnjeg pravosuđa i prava

Te "našminkane seronje" su gradili Koloseum, Akvedukte, WC-e prostorije u kućama, istrazivali Fiziku, matematiku, umjetnost, kiparstvo, vojnu tehniku, vojne inovitete oružja itd, dok su tvoji dragi VARVARI pišali u rijeke i kao najveći arhitektonski podvig imali KUĆU OD SLAME I DRVETA.

E i da, ne zaboravimo na kraju: te "našminkane seronje" su ti dali pismo kojim sad pišeš i koji se po njima zove: LATINICA.

Ako je Grčka majka i kolijevka Europske demokracije, civilizacijskih stečevina i kulture onda im je Rim otac.

P.S: Slab sam na to kad netko vrijedja Rimljane i Rim, to mi je materinja zemlja lol

A što se tiče tebe i one teme o Morlacima, napisat cu ti jedan zanimljiv post, čisto onako da ti zagolica znatiželju pa da se malo zamisliš i naučiš neke stvari o Vlasima, Vlasima-Morlacima itd, sa podrucija zapadnog Balkana prije 7 stoljeća i njihovu integraciju u slavensko društvo, u slucaju hrvatske, u hrvatsko društvo, koje je trajalo praktički do 16, 17 stoljeća...

Jesi ti uopće znao da je DALMATSKI jezik Dalmacije izumrao prije samo 100 godina i da mu je posljednji govornik živio tu u Dalmaciji i umrao 1898.

Sam Dalmatski jezik je bio izvedenica Latinskog jezika, jako sličan danasnjem Rumunjkome i Talijanskome, no sa više direktnih riječi sa Latinskim.

Taj jezik nije imao nikakve veze sa danasnjom Italijom niti Talijanima, niti je došao odnekud, već se razvio kao zasebni Romanski jezik Dalmacije, autohtonoga Latinskog stanovništva. Ono što je danas ostalo u Dalmatinskom dijalektu ikavice i čakavice su mnoge riječi iz Dalmatskog jezika, tj. posuđenice u slavenskom Dalmatinskom dijalektu današnjice.
« Poslednja izmena: 21. Avg 2009, 17:05:57 od Dalmatino_CRO »
IP sačuvana
social share
Daniel
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
SonyEricsson k530i
Значи ти Власи и Морлаци,шака јада њих свеукупно,који су се разбежали по планинчугама од Словена радије него да се боре, од једном под Турцима и Аустријом попримају ратничке особине,које су до тада успешно скривали.Уз то насељавају земље,и неким сплетом невероватних околности бивају посрбљени и поправослављени током 18ог и 19ог века у Аустрији,која је иначе свим силама радила на унијаћењу и сузбијању српског идентитета.

И притом ратују као помоћне јединице за Турке као да нису имали довољно својих(азапи,акинџије,касније џемат).

И теби ово не звучи нелогично?На којим вас дрогама држе тамо у Хрватској?

И трећи пут,Далматино,постајем сам себи досадан  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 106
Zastava Zadar, Dalmacija
OS
Windows XP
Browser

A sta cemo sa ovim pedantnim Nemcem, koji  se ne uklapa u hrvatsku vikipediju i u ono u sta ti smatras da treba verovati?  Smile

G. Kohl, („Srpski Letopis" knj. 85. str. 8-10.).
„O hrvatskim slavenima misle, da su se oni najpre u Dalmaciji nastanili, i možda jedno vreme celu zemlju držali. Cela severna Dalmacija do Krke, činila je duže vreme glavni deo Hrvatske kraljevine, i hrvatski kraljevi, imali su baš tu svoju stolicu u Beogradu (današnja Zara vecchia). A i sve skoro ostrve dalmatinske, naselili su Hrvati. Na jugu mogli su Srbi tu tamo iz odavno sedeti. Nu, kad je hrvatska sila i cvet Mađarima podlegao, a još više, kad su se Srblji s Turcima podudarili, stanu se srpski begunci sve to više u primorje naseljavati, i tako budu osim južnih krajeva, koji su već od starine k Srbiji pripadali, i severni hrvatski sve više i više tako reći posrbljeni. Hrvatsko je pleme u Dalmaciji sve više ustupalo, a srpsko ovlada u čitavoj Dalmaciji, poimence pak u srednjoj i južnoj. Osobito su pak, Bokelji, Dubrovčani i dubrovački ostrvljani, stanovnici oko Neretve i Cetinje, takozvani Morlaci i uskoci, čisti Srbi; a Morlaci na severu od Krke, imaju se smatrati kao smesa od Srbalja i Hrvata, ali sa više srpstva; stanovnici oko Zrmanje i Velebita kao prilično čisti Hrvati smatrati, a na ostrvima se sačuvalo čisto hrvatsko pleme"

Smile  Smile

Za razliku od nekih ovdje, moje znanje ne stiže iz Wikipedije i to je ocito i glede mojih postova i pisanja i nema potrebe za takvim insinuacijama o tobožnjoj hrv wikipediji i ostalim rečenicama tipa PRIČA SELO PRICAJU LJUDI.

Morlaci čisti srbi jeli? Haha ... Znam da vi Srbi volite pretjerivat, ali kad već spominjete neke "Srpske Dalmacije" onda bi bilo lijepo da naponete da se radi samo o DALMATINSKOM ZALEDJU, nikad o DALMATINSKIM GRADOVIMA PRIOBALJA I DALMACIJE UZ OBALU... Ono o čemu ti pišeš i Kohl su PRAVOSLAVNI MORLACI, neuki i nepismeni, koji su zivjeli u zaledju Dalmacije.

Dalmatinski priobalni Gradovi od poteza od Zadra do Makarske, preko Šibenika i Splita hvala Bogu srpskim se imenom nikad nisu zvali, niti bili dio ikakvog Srpskog življa niti smo ikad bili pod TURCIMA (Za razliku od nekih nacija tu  Smile Smile)... Hvala Bogu i VENECIJI NA TOME...

Ja cu ti savjetovati da ako se želiš informirati o Morlacima i Vlasima malo više i odlucis preko noci krenuti putem intelektualca, da pročitaš i saznas više o knjigi, Alberto Fortis: Morlaci, knjiga "Put po Dalmaciji"

Jedan vjerodostojan izvor i knjiga koja je vrh vrhova za informaciju o ovome podruciju u bilo kojem Europskom Povijesnom Institutu, za etnoloski sastav ljudi i naroda na ovome podruciju koje je zatekao Alberto Fortis, 18 stoljeće.

Alberto Fortis, talijan po narodnosti je smatrao zanimljivim priče romanskog stanovnistva dalmatinskih priobalnih gradova o MORLACIMA iz zaledja DALMACIJE, pričama o ljudima koji nemaju niti prvo slovo K od kulture a o ostatku da ne pričamo...

Upravo iz toga razloga A. Fortis zaputio se u dalmatinsko zaleđe kako bi Britancima preko svog prijatelja Stuarta lorda od Bute pokazao pravo lice Morlaka i razbio predrasude.
Koliko je uspio vidimo iz Wellsove literature gdje je još u kasnom 19.st. Morlak ostao sinonim za zaostale i inferiorne surove divljake na primitvnom stupnju kulturnog,tehnološkog i društvenog razvoja.

Treba znati da se zemlja Morlaka u 18.st. kada je živio Fortis tek počela otkrivati na zapadu odlaskom Osmanlija i da je kao takva, neotkrivena i tajanstvena, privlačila interes avanturističkih pisaca.

Stoga je Britanski romanopisac H.G. Wells za svoju priču TIME MACHINE (koju si vjerujem i ti pogledao ekraniziranu) uzeo naziv za svoje negativce u priči upravo po PRAVOSLAVNIM Morlacima iz Zaledja Dalmacije...

da ne bi ispalo da je Wells rasist i šovinist, čovjek je majstor SF-a i prorok...a što je Morlake upotrijebio za svoja bića, nije on kriv, to je postojalo i prije njega.
Nisu tu ni Englezi jedini "krivci", jer ako ćemo kriviti Engleze, što sa Mlečanima i dalmatinskim građanstvom u komunama- nisu oni ništa manje na distanci i nepovjerljivi prema "vlajima"

Mali broj tih Pravoslavnih Vlaha se prebacio na Katoličanstvo tijekom KANDIJSKIH RATOVA Venecije i dalmatinskih gradova protiv Turaka, ali su svi zato prije 100 godina postali srpske nacionalnosti upravo zbog te Pravoslavne vjere, na potezu podrucija bivše Vojne Krajine.

Nema potrebe da ovo niječete jer niječete sveukupnu Talijansku i Austrijsku HISTORIOGRAFIJU pa i TURSKU... jer postoje pisani dokazi i pisani izvori, stotine njih, za ove moje tvrdnje, vaš jedini dokaz je vaša ŽELJA da su ti PRAVOSLAVNI VLASI  bili iskonski SRBI, na vašu žalost oni to mogu biti samo u SCIENCE FICTION filmovima i Šešelj mozgovima.
« Poslednja izmena: 21. Avg 2009, 17:03:18 od Dalmatino_CRO »
IP sačuvana
social share
Daniel
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 106
Zastava Zadar, Dalmacija
OS
Windows XP
Browser
Žalosno je da ovdje ne postoji niti jedna osoba da nije član Srpskih radikala... to dovoljno govori o INTELEKTUALCIMA SRBIJE  Smile
« Poslednja izmena: 21. Avg 2009, 16:57:55 od Dalmatino_CRO »
IP sačuvana
social share
Daniel
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
SonyEricsson k530i
Видиш то ти је једна битна разлика између нас,ми имамо интелектуалце,ви имате чабар.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Žalosno je da ovdje ne postoji niti jedna osoba da nije član Srpskih radikala... to dovoljno govori o INTELEKTUALCIMA SRBIJE  Smile
koliko sam ja uspeo da vidim ovde nema ni jednog jedinog radikala!
druga je stvar sto su tebi svi srbi radikali!

Citat
Taman kad pomislim da si se izdigao iznad sebe počevši ti čitati prvi dio posta, ti ovakvo nesto napišeš...
Te "našminkane seronje" su od 509 BC do 476 AD vladali sa najvecom površinom i masom ljudi za koju je znao dotadašnji svijet.

Te "našminkane" seronje su ti ostavile i danas svoje logore i gradove iz kojih su se pretvarali moderni gradovi moderne Europe i svijeta.

Te "našminkane seronje" su ti ostavili temelj današnjeg pravosuđa i prava

Te "našminkane seronje" su gradili Koloseum, Akvedukte, WC-e prostorije u kućama, istrazivali Fiziku, matematiku, umjetnost, kiparstvo, vojnu tehniku, vojne inovitete oružja itd, dok su tvoji dragi VARVARI pišali u rijeke i kao najveći arhitektonski podvig imali KUĆU OD SLAME I DRVETA.

E i da, ne zaboravimo na kraju: te "našminkane seronje" su ti dali pismo kojim sad pišeš i koji se po njima zove: LATINICA.

Ako je Grčka majka i kolijevka Europske demokracije, civilizacijskih stečevina i kulture onda im je Rim otac.

P.S: Slab sam na to kad netko vrijedja Rimljane i Rim, to mi je materinja zemlja lol

A što se tiče tebe i one teme o Morlacima, napisat cu ti jedan zanimljiv post, čisto onako da ti zagolica znatiželju pa da se malo zamisliš i naučiš neke stvari o Vlasima, Vlasima-Morlacima itd, sa podrucija zapadnog Balkana prije 7 stoljeća i njihovu integraciju u slavensko društvo, u slucaju hrvatske, u hrvatsko društvo, koje je trajalo praktički do 16, 17 stoljeća...

Jesi ti uopće znao da je DALMATSKI jezik Dalmacije izumrao prije samo 100 godina i da mu je posljednji govornik živio tu u Dalmaciji i umrao 1898.

Sam Dalmatski jezik je bio izvedenica Latinskog jezika, jako sličan danasnjem Rumunjkome i Talijanskome, no sa više direktnih riječi sa Latinskim.

Taj jezik nije imao nikakve veze sa danasnjom Italijom niti Talijanima, niti je došao odnekud, već se razvio kao zasebni Romanski jezik Dalmacije, autohtonoga Latinskog stanovništva. Ono što je danas ostalo u Dalmatinskom dijalektu ikavice i čakavice su mnoge riječi iz Dalmatskog jezika, tj. posuđenice u slavenskom Dalmatinskom dijalektu današnjice.
nigde ja nisam sporio ta dostignuca. kao ni njihovo umece da prisvoje tudje i da vladaju raznim narodima i teritorijama.
ali nisu ni prvi ni poslednji koji su to radili.
sporim to idealizovanje i degradiranje ostalih, koji su po njihovoj prici bili totalni opoziv i "bezumni"!
a da su seronje bili, jesu! na zalost i danasnja evropa je poprilicno takva, zakljucno sa nama koji smo u evropi ali van unije! ali da ne sirim pricu, imam razloge sto ih nazivam seronjama!

cuo sam za taj jezik na tv. steta sto na vreme nije uradjeno nesto pametno povodom toga!
« Poslednja izmena: 21. Avg 2009, 17:28:31 od Kamaro24 »
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
SonyEricsson k530i
koliko sam ja uspeo da vidim ovde nema ni jednog jedinog radikala!
druga je stvar sto su tebi svi srbi radikali!

Не буразеру,то ти је класична тактика дискредитације противника.Ви сте сви радикали,крај дискусије.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.