Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 15:03:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li treba da se filozofija predaje u školama?
Da
60%  (24)
Ne
12.5%  (5)
Ne znam
0%  (0)
Da, ali samo odabrana poglavlja
5%  (2)
Da, ali sa akcentom na diskusiji i samostalnom razmišljanju
22.5%  (9)
Ukupno glasova: 40
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Trebali nam filozofija u školama?  (Pročitano 98626 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
mob
Nokia Luvmya 520
dve milijarde hriscana nemaju ziv dokaz ispred sebe. Zato se to zove verovanje. Verovanja nisu pravno relevantne činjenice.
Sa druge strane stav članova ovog foruma ima uporište u nesumnjivim dokazima.
Tako je, bas kao sto niko nema dokaz o postojanju filozofije. Ali ti si operisan od shvatanja te cinjenice, pa obozavas ( inkognito na netu ) da terorises i diskriminises sve koji ne dele tvoje shvatanje te duhovne discipline.
Citat: bluesoniq
Jos jedan pokazatelj da se kod clanova ne radi o imaginarnom losem misljenju je da ti clanovi to isto misljenje ispoljavaju kroz ili izbegavanje doticnog ili direktnu konfrontaciju. Tako da je to dokaz da je doticna individua okarakterisana kao nebulozni i iritantni forumdzija.
Jos jedan pokazatelj da ti nemas kapacitet da shvatis sta sam ja rekao...... to je imaginarno shvatanje.
Misljenje jeste lose, ali ono je rezultat neshvatanja onoga sto sam rekao.
A u stvarnom zivotu ne dolazi do manifestacije i izrazavanja bilo kakvog loseg misljenja o istim recima koje sam rekao i ovde.
Ovde i dolazi do loseg misljenja, zato sto je mnogo lakse braniti svet bajki u kojem zivite na ovaj nacin, a narocito kada ne postoji moderatorska kontrola.
Kada bi neko vodio racuna da se svi striktno drze pravilnika foruma ne bi se vi meni obracali na nacin koji vam se tolerise......
Citat: Coolrunner
Pritom se stalno poziva na argumente i kako ih drugi nemaju a on dosada nije dao ni jedan jedini validan argument za ova njegova sektaska naklapanja i nebuloze.

Covek zivi u imaginaciji a njegov diler ne sece robu.  Smile
Naravno i to - neoborive.
Koji je argument / dokaz da je filozofija - bilo sta ?!?!? Broj ljudi koji imaju svoje misljenje ?

Samo ti nastavi sa uvredama moje licnosti, to je tvoj ( na ovom forumu ) legalan high....
Citat: Ilija Nis
Зато ми је и смешно улазити у дискусију са њим. Његова претпоставка му је аргумет, а то доказује другом претпоставком и тако ... Smile  А најгоре од свега је што отера сваку тему у курац, и више се не зна ни због чега је дискусија започела.
Kao i svakoj drugoj osobi koja ne shvata stvarnost i tebi je ona smesnija od fikcije.
Nesposoban si da razlikujes pretpostavku od tvrdnje, posto ti nije jasno sta je jedno a sta je drugo.
A da ne govorim koliko si nesposoban da svoje nebulozne tvrdnje o bilo cemu sto sam rekao bilo cim argumentujes.
Tvoje stanje svesti je tacno tamo gde tripujes da ja bilo koju temu teram, zato i iznosis ovakve nekontrolisane izjave.
« Poslednja izmena: 27. Jun 2015, 10:54:49 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
mob
Samsung S7
Neshvatanje onoga sto si ti rekao nije jedini razlog zbog cega te ljudi izbegavaju ili te smatraju za nerazumnog sagovorinika.

Prvo ko kaze da te niko ne shvata. Drugo mnogi se sa tvojim stavovima/misljenjem/tvrdnjama jednostavno - ne slazu.

Trece, nacin na koji ti komuniciras, bash kako sklapas recenice, kakav ti je kompletan kontekst odgovora je takodje razlog za odbacivanje/ignorisanje ili podjebavanje.

Ako ti je stalo da ovde imas normalnu komunikaciju, koja pre svega podrazumeva RAZMENU misljenja, trebalo bi da razmislis sta mozes da promenis u NACINU komunikacije pre svega.

Ako te boli levo jajce sta ce ko o tebi da misli, sta ces ovde reci i kakvog ce to odjeka imati medju forumskim zivljem, nastavi po starom.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
Niko nema dokaz o postojanju filozofije, daj čoveče ne sramoti se više.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
mob
Nokia Luvmya 520
Neshvatanje onoga sto si ti rekao nije jedini razlog zbog cega te ljudi izbegavaju ili te smatraju za nerazumnog sagovorinika.

Prvo ko kaze da te niko ne shvata. Drugo mnogi se sa tvojim stavovima/misljenjem/tvrdnjama jednostavno - ne slazu.

Trece, nacin na koji ti komuniciras, bash kako sklapas recenice, kakav ti je kompletan kontekst odgovora je takodje razlog za odbacivanje/ignorisanje ili podjebavanje.

Ako ti je stalo da ovde imas normalnu komunikaciju, koja pre svega podrazumeva RAZMENU misljenja, trebalo bi da razmislis sta mozes da promenis u NACINU komunikacije pre svega.

Ako te boli levo jajce sta ce ko o tebi da misli, sta ces ovde reci i kakvog ce to odjeka imati medju forumskim zivljem, nastavi po starom.

Naravno da jeste, ne bi postojao razlog da me bilo ko izbegava kada bi shvatao sta sam rekao. To i jeste cela poenta foruma, voditi racionalnu i civilizovanu debatu ili racionalno i civilizovano razmenjivati misljenja...
Prvo, nisam rekao da me " niko ne shvata " ( sto je jos jedan od dokaza da ti lupetas o mojim recima ).
Ne shvataju me samo osobe poput tebe koje lazu i lupetaju o onome sto sam rekao.
Drugo sa tvrdnjom nema ' slaganja ', tvrdnja moze da bude istina ili neistina, i uopste nije bitno da li se bilo ko slaze sa bilo kojim misljenjem.

Ne razumem sta je u bilo kom obliku i formi u suprotnosti sa pravilnikom foruma kada se radi o mojim recima ?
Apsolutno nikoga ne napadam, nikoga ne optuzujem, jedini razlog za " lose misljenje " o meni je nerazumevanje te cinjenice a sto uzrokuje neosnovane napade na moju licnost i neosnovane optuzbe protiv mojih reci.

Kao sto rekoh, sva misljenja o meni  nisu moja stvar i ne zanimaju me, a narocito misljenja o meni koja samnom blage veze nemaju.
Citat: Markus_Crni
Naravno, dokazi su fizicka manifestacija imaju molekularni sastav i lokaciju. Ne postoji fizicki dokaz postojanja filozofije, postoje samo ljudi koji imaju svoja misljenja o duhovnoj disciplini zvanoj " filozofija ".

Znaci postojanje ljudi koji dele tvoje misljenje da je filozofija - neshvatanje stvarnosti i ispiranje usta tim neshvatanjem - nisu dokaz da je to ispiranje usta - filozofija.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
mob
Samsung S7
Samo osobe poput mene, koji je celih 95% forumskog zivlja.

Nisam ti ni reako da ne postujes pravilnik foruma nego pa cu ponoviti svoje reci mozda ces sad procitati kako treba bice obecavam manje teksta:

Citat
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
mob
Nokia Luvmya 520
Samo osobe poput mene, koji je celih 95% forumskog zivlja.

Nisam ti ni reako da ne postujes pravilnik foruma nego pa cu ponoviti svoje reci mozda ces sad procitati kako treba bice obecavam manje teksta:
To je bilo retoricko pitanje koje bi zdravorazumnoj osobi pomoglo u shvatanju da je u forumskoj komunikaciji jedino bitno da li je ona u skladu sa pravilnikom foruma.

Ako je bilo sta nejasno u onome sto sam rekao, a nekoga to zanima, onda je racionalno i civilizovano pitati to sto nije jasno. A mene to niko ne pita, sve sto dobijam od clanova koji imaju lose misljenje o meni je komentar o onome sto nisam rekao ( a meni se pripisuje ) i napadi na moju licnost.

Sklapam recenice koristeci srpski jezik, i ne razumem sta znaci " kompletan kontekst odgovora " i kakve to veze ima sa mojim odgovorima.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 

Naravno da jeste, ne bi postojao razlog da me bilo ko izbegava kada bi shvatao sta sam rekao. To i jeste cela poenta foruma, voditi racionalnu i civilizovanu debatu ili racionalno i civilizovano razmenjivati misljenja...
Prvo, nisam rekao da me " niko ne shvata " ( sto je jos jedan od dokaza da ti lupetas o mojim recima ).
Ne shvataju me samo osobe poput tebe koje lazu i lupetaju o onome sto sam rekao.
Drugo sa tvrdnjom nema ' slaganja ', tvrdnja moze da bude istina ili neistina, i uopste nije bitno da li se bilo ko slaze sa bilo kojim misljenjem.

Ne razumem sta je u bilo kom obliku i formi u suprotnosti sa pravilnikom foruma kada se radi o mojim recima ?
Apsolutno nikoga ne napadam, nikoga ne optuzujem, jedini razlog za " lose misljenje " o meni je nerazumevanje te cinjenice a sto uzrokuje neosnovane napade na moju licnost i neosnovane optuzbe protiv mojih reci.

Kao sto rekoh, sva misljenja o meni  nisu moja stvar i ne zanimaju me, a narocito misljenja o meni koja samnom blage veze nemaju.
Citat: Markus_Crni
Naravno, dokazi su fizicka manifestacija imaju molekularni sastav i lokaciju. Ne postoji fizicki dokaz postojanja filozofije, postoje samo ljudi koji imaju svoja misljenja o duhovnoj disciplini zvanoj " filozofija ".

Znaci postojanje ljudi koji dele tvoje misljenje da je filozofija - neshvatanje stvarnosti i ispiranje usta tim neshvatanjem - nisu dokaz da je to ispiranje usta - filozofija.

Filozofija je duhovna tvorevina koja fizičku manifestaciju dobija u brojnim pisanim delima. Uzgred zakon duhovnim tvorevinama priznaje postojanje i štiti ih (autorsko pravo)

A tvoje insistiranje na molekularnom satavu te samo sramoti, poput tvoje tvrdnje da gravitacija pošto nema molekularni sastav ne postoji.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
mob
Samsung S7
zdravorazumnoj osobi pomoglo u shvatanju da je u forumskoj komunikaciji jedino bitno da li je ona u skladu sa pravilnikom foruma.

Sklapam recenice koristeci srpski jezik, i ne razumem sta znaci " kompletan kontekst odgovora " i kakve to veze ima sa mojim odgovorima.

Evo to bi bio primer: TO  je tvoje misljenje sta je zdravorazumnoj osobi jedino bitno.

1) Pretpostavljas da si ti zdravorazumska osoba.
2) Sve ostale zdravorazumne osobe se ponasaju kao ti.
3) To je jedino bitno!

Sve tri pretpostavke mogu biti pogresne, a bar druge dve sigurno.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Sadrzaj tvojih odgovora ne doprinosi:

1) Razvoj predmeta forumske diskusije
2) Zelju za nastavkom diskusije sa tobom od bar 95% clanova foruma
3) Energije koju je potrebno utrositi da ti se objasne osnovni ljudski pojmovi (koji BTW) mogu imati i vise znacenja.
4) Nacin na koji cepidlacish neciji trud da ti ipak odgovori i trazeci od sagovornika da ti 100% citira sta si to rekao i gde, jer mnogi pamte okviran odgovor a ne matematicko-hirursko-laserski rez tvojih pisanija.
...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
ne treba..filozofija je presipanje supljeg u prazno..i ona je beskorisno sranje..
i to nije za postene ljude...

djeci u skole treba uvesti neke prakticne nastave...pre svega agrarne mislim..
da nauce kako se sade neke nase agrarne kulture...

uvesti nastavu iz "opste zivotne prakse" ..kako se uticnice mjenjaju...
kako se mjenja grejac u bojleru...kako se busi busilicom...

kako se pravi beton..kako malter..kako se zida...kak se sklapaju kuhinjski elementi..
kako se radi sa brusilicom...kako se radi sa aparatom za varenje...

tako da i prije nego se odluce dal ce da izucavaju neke visoke skole ili da ostanu na zanatima..
da ipak znaju nesto da rade od cega mogu da zive...bar da ne vise starcima na grbaci do 40 g...
ili da i ako vise da im bar olaksaju zivot..sa tim nekim malim kucnim radovima... Smile

od djece treba praviti postene ljude..koji zaradjuju koru ljeba svojim radom..a ne prodavanjem magle...

i tako... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Filozofija je pokusaj da se dodje do nekog rezultata primenom razuma i onoga sto znamo...

Sad sto to cesto ispadne tako pa nam se mnoge stvari koje smo radili cine besmislenim to je nesto drugo...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 15:03:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.