Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tražite posao? Probajte u Kanadi  (Pročitano 14784 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
HTC One
Da li je moguce da vi raspravljate oko toga kako? Uopste nije pitanje kako, vec ko... odnosno sve zavisi iskljucivo od osobe, koliko je snalazljiva, sta ocekuje, kako se postavlja.

Prica o celodnevnom radu je besmislena, o tome da se ne moze zaraditi takodje. Radio sam u USA sto se mene tice najbesmisleniji i sto se kvalifikacija tice najnezahtevniji posao - konobar. Tacnije room service i konobar na bazenu. Za 4 meseca rada zaradio sam sve ukupno (bez troskova) 12.500$. Kada se odbije trosak programa, smestaj i porez na zaradu ostalo je 5.500$, odnosno 1.375$ mesecno. Na to dodati i nekih 2.000-2.500$ koje sam dobio kao baksis za 4 meseca, sto izadje na nekih 1.900-2.100$ mesecno. To je bilo sasvim dovoljno da zivim potpuno bezbrizno sto se finansija tice, bezbriznije nego ikada u Srbiji obzirom na cene u USA.

Poenta je da je ovo sasvim dovoljno za kvalitetan zivot a posao je "entry-level". Sa iole boljim poslom ili poslom u struci covek bi mogao da zivi jos mnogo kvalitetnije, sa vecom zaradom i manjim cimanjem.

Posebna prica je uvaljivanje u kredite. Niko te ne tera, ali je problem ne biti uvucen u masinu. Dobar amer je amer koji ima kredit, ako ga nemas onda kvaris sistem.  Smile Gledao sam nase ljude koji su sasvim lepo zaradjivali i ziveli kada su dosli... a onda su krenuli sa kreditima. Samo jedan primer... mozes da kupis odlican automobil za nekih 6.000-10.000$... mozes vec za 1.500-2.000 sasvim funkcionalan, za ovu vecu svotu mozes bas odlican... par meseci stedis i izkesiras (ajde uradi to ovde)... ali nas narod bude ponesem svime sto vidi, pa kupi auto od 20.000+ $, uzme kredit, napravi neku besmislenu racunicu da je ok da daje 300$ 5 godina samo za kola. Ali se tu ne zavrsis... pa krenu krediti za sve i svasta pod parolom "dobra je zarada". Onaj ko moze da sagleda realnost, da vidi sta mu je potrebno a sta nije neophodno i prelazi u glupo bacanje para, zivece odlicno. Ko se povede za kreditima najebace... ne kao kod nas, ali ce svejedno sebe da stavi u poziciju kada mora da juri za parama i uvek mu nad glavom visi pitanje "sta ako ostanem bez posla". A iz toga proizilazi i rad u ve smene, dva posla i slicno.

P.S. Na kraju svake godine vraca se porez koji je uzet na ime zarade, i to u visini od 80-90%. Meni su povratili 1.900$ od 2.200$... odlicno je palo kada sam vec pola godine bio nazad u Srbiji i zatrebalo para.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
A te lepe Amerike najveci problem je to drzavljanstvo bez kojeg si jedno beskorisno jaje. Mozes zaradjivati miliJone dzaba...ortak se 10 godina jebavao sa nekom crnkinjom dok je isplacao isto pisljivo drzavljanstvo. Tek od prosle godine je covek progledao i poceo da zaradjuje.
Ortak koji je otisao preko programa spasioca tek je posle 5 meseci krenuo da obrce pare (doduse vozi kamion) ali zato radi 24/7.....i tamo je nula...jos je bio sa nekim ortacima koji su bili na istoj adresi a pravili su malo sranja pa kada im uleti murija ima sve zajedno na gomili da ih deportuju.
Otici tamo raditi godinu dana i vratiti se kao baja nije neka mustra, sa nekim pocetnim kapitalom od 1k jevra.
Sestra kao bebisiterka je zaradila mozda malo vise negde oko 7k$ s tim sto je imala srece pa je sa klincem proputovala malo USA pa nije trosila pare.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
HTC One
Govorio sam vise o samoj zaradi. Meni je preko programa sve bilo obezbedjeno, jedino je moje bilo da izgubim sate na Skype razgovore sa potencijalnim poslodavcima. Tamo sam dobio SSN, sve papire potrebne za regularan rad (D2 formular) i na meni je bilo da se snadjem za dalje. Ponudili su mi da ostanem, da prebace vizu u klasicnu radnu H2B vizu (bio sam na J1), ali sam im ljubazno zahvalio.

Radio bih tamo neki posao koji ima veze sa mojom strukom ili koji bar zahteva neko razmisljanje, konobarisanje i slicno ne bih osim ukoliko me muka ne natera pa nemam izbora). Nije stvar u naporu vec u ispraznosti posla... primi, spremi, odnesi... i tako iz dana u dan, imao sam osecaj da ce mi zakrzljati mozak, kao robot. A i nedostajao mi je socijalni zivot koji imam u Srbiji. Nisam ni otisao tamo da zaradim, vec da vidim Ameriku. Mozda sam zato i imao dobra iskustva jer nisam imao pritisak... znam da su ljudi koji su dosli iskljucivo da bi zaradili i vratili pare za Srbiju stalno bili napeti, u frci i pod stresom. Jedino sto bi moglo da mi kompenzuje socijalni zivot koji mi je veoma vazan jeste posao u struci ili nesto sto ima iole dodirnih tacaka, samim tim i dobra plata za klasicnih 8h rada. U tom slucaju bi bilo podnosljivo a i imao bih dovoljno vremena da radim sve drugo sto bi doprinelo da mi zivot bude sto ispunjeniji.
« Poslednja izmena: 06. Jan 2013, 15:26:13 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Zato i kazem otici s nekim ciljem tipa videti Ameriku i uzeti neku lovu...ok no frks. Korisna stvar, medjutim planirati nesto ozbiljnije je vrlo zajebana stvar.
Ja sam ostao u cudu kada mi je ortak otpalio za USA s obzirom da je atestirani argonski varioc i radio je na brodogradilistu u Holandiji, masu poslova po Svici...da bi vozio smrdljivi kamion 24/7 zarad 2k$ i konstantno razmisljas o cinjenici da traje dok traje.
Bilo gde u Evropi bi zaradjivao mnogo vise para uz mogucnost da bude barem covek, tj. barem bi imao neka elementarna prava coveka.
Npr. sestra je zelela da ostane takodje da radi u hitnoj kao medicinski radnik...medjutim ova zena koja je advokat joj je lepo objasnila neke stvar u vezi priznavanja skole, sticanja dozvola za rad itd. zavrsila je posao spakovala se i sav novac ulozila da bi se zaposlila u Norveskoj sto joj je i uspelo uz malo muke  Smile
Mislim da je dobila na 5 godina radnu vizu nisam bas najsigurniji, i neki pickovac je na severu ali ko da je bitno  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Raneru poenta  jeste da si ti tamoziveo lepo. Ali nemoguce je za kratak rok , bas zbog troskova i zivota, zaraditi neki kes vratiti se ovde i lagodno ziveti. Ta prica je smesna, opet kazem svaka cast ko uspe, ali to je najpre timski rad cele porodice nego zasluga pojedinca. Sve velike porodice su zaradile dosta novaca slozno i timski.

« Poslednja izmena: 06. Jan 2013, 15:50:04 od sandra80 »
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97

да ли ти знаш мучениче да прво село до брисела нема канализацију? да ли знаш да у мојој факинг општини у селима које је и ђаво а не бог заборавио постоји канализација и водовод 50 година? Smile
u Uzicu na 2km od centra u delu grada koji se zove turica dobar deo ljudi nema kanalizaciju nego septicke jame koje su na 100m od reke pa postoji problem sa zagadjenoscu. U ovo vreme u vazduhu koncentracija cadji je 533 mikrograma, sto je 11 puta veca kolicina od dozvoljene, koja je i sama po sebi prevelika. Imamo vecu koncentraciju cadji od pekinga.  Mozemo u pancevo da plaknemo pluca, ogroman procenat ljudi ima bronhitis, posebno dece.

Ako navedem primer da je neko napravio kintu preko ne znaci da idealizujem drzave u evropi ili nesto slicno nego cisto navodim primer. Gledaj ovako, kum mog oca drzi gradjevinsku firmu u Parizu, vlasnik je dobrog dela Uzica a da ne pominjem sta sve ima po francuskoj i kipru, baba u svici ima imovinu vrednu vise od milion franaka mesecna primanja samo od penzije veca od 10 hiljada i restoran. Rodjak je trenutno kod njih pokusava da napravi nesto za sebe. Moj krsteni kum je profesor na univerzitetu i Berlinu. Ovo su stvari iz mog privatnog zivota koje mozda nisu za forum ali to su samo primeri. Isto tako imam primere iz takodje bliskog okruzenja u kom su ljudi sve to stekli u Srbiji... Moje je misljenje da je tamo brzi i laksi put ali isto tako put ispunjen samocom i odricanjem. Nikad nisam idealizovao bilo sta pa tako ni inostranstvo ili Srbiju.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 

да ли ти знаш мучениче да прво село до брисела нема канализацију? да ли знаш да у мојој факинг општини у селима које је и ђаво а не бог заборавио постоји канализација и водовод 50 година? Smile
u Uzicu na 2km od centra u delu grada koji se zove turica dobar deo ljudi nema kanalizaciju nego septicke jame koje su na 100m od reke pa postoji problem sa zagadjenoscu. U ovo vreme u vazduhu koncentracija cadji je 533 mikrograma, sto je 11 puta veca kolicina od dozvoljene, koja je i sama po sebi prevelika. Imamo vecu koncentraciju cadji od pekinga.  Mozemo u pancevo da plaknemo pluca, ogroman procenat ljudi ima bronhitis, posebno dece.

Ako navedem primer da je neko napravio kintu preko ne znaci da idealizujem drzave u evropi ili nesto slicno nego cisto navodim primer. Gledaj ovako, kum mog oca drzi gradjevinsku firmu u Parizu, vlasnik je dobrog dela Uzica a da ne pominjem sta sve ima po francuskoj i kipru, baba u svici ima imovinu vrednu vise od milion franaka mesecna primanja samo od penzije veca od 10 hiljada i restoran. Rodjak je trenutno kod njih pokusava da napravi nesto za sebe. Moj krsteni kum je profesor na univerzitetu i Berlinu. Ovo su stvari iz mog privatnog zivota koje mozda nisu za forum ali to su samo primeri. Isto tako imam primere iz takodje bliskog okruzenja u kom su ljudi sve to stekli u Srbiji... Moje je misljenje da je tamo brzi i laksi put ali isto tako put ispunjen samocom i odricanjem. Nikad nisam idealizovao bilo sta pa tako ni inostranstvo ili Srbiju.

Tebi je u svakom slucaju pocetak u nekoj od tih stranih zemalja zagarantovano laksi , bar po pitanju posla. mesta gde ces ziveti i jesti Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Bio bi laksi kada bih ja imao zelju da odem, a to nije slucaj Smile  Jednostavno zelim da istaknem da moze da se zaradi, moze da se iscima i da se zivi. Ne pricam da svi treba da idu niti da je tamo idealno nego jednostavno navodim primere i misljenja Smile

Zasto se nikad ne vodi konstruktivan dijalog nego ste stalno provlaci tiho napusavanje, neje cilj razgovora da pobedis u njemu nego da saznas nesto novo.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
čemu toliko paćenje. lepo nađete neku gastarbajterku s falinkom ... i milina.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Crowz - Možeš ovde živeti od socijale ali brate nije to to. Ovde ti dadnu od socijale čisto da možeš da platiš stanarinu i da imaš za jelo a sav ostali luksuz te prosto jure okolo da ga se rešiš što je logično ali ... nije nešto zbog čega si ti prešao preko Atlantika jer koja je onda poenta ?

Mrgi - Smanjili smo kao porodica doživljaje ... neće ova komšinica Pamela Anderson da joj budemo konkurencija tako da sada vozimo Dodge Duranga koji doduše jedva uđe u garažu ali .. ajde .. nekako ga poguramo. Smiley

Sandra - Nije 5 nego 3 godine. Posle tri godine punog boravka u Kanadi bez odlazaka van granica možeš da apliciraš za kanadsko državljanstvo gde onda ideš da uradiš jedan test ( cene su 200 dolara po osobi starijoj od 18 i 100 za osobe ispod 18 )

Coolrunner - Najiskrenije, tvoju poruku sam prestao da čitam kad sam video da si radio u Americi. Porediti Kanadu i Ameriku je nemoguće zato što oni kao prvo nemaju urađen zdravstveni sistem ... u Americi čovek koji nema zdravstveno osiguranje je ravan nuli pošto doktori DERU dok u Kanadi to nije slučaj. To je samo jedna od, za mene, važnih stavki, koja je velika kao razlika tako da .. nije fer da se upoređuju a i .. ovde se priča o poslu u Kanadi, zar ne postoji već tema ' Zašto mrzim Ameriku ' ili tako nešto ?
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.