Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tražite posao? Probajte u Kanadi  (Pročitano 14748 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Pa zavisi koliko ti treba da bi poceo neki pricu ovde u Srbiji... Moze za 2 godine da se vrati sa lepom kintom, bas lepom kintom.

Pa drugar u francuskoj zivi sa majko, ocuhom, burazerom i ocuhova dva sina. Zive tamo normalno, rade, izlaze... Covek je za par godina napravio kucu, garazu, kupio kombi, auto, kamion. Ove godine planiraju da prave ribnjak. Znaci iz godine u godinu oni sve vise guraju. A tamo se uopste ne stiskaju nego zive normalno, nije prica bili su ljudi kod njih.

Tako da moze, pitanje je volje i znanja.

Ok znaci koliko je to njih tamo ?sedmoro? Normalno da uspevaju jer to je kolektiv, i ppreduslov je da imaju drzavljanstvo kad mogu toliko da kupuju ili imaju dobre sponzore tamo, jer ne mozes ako ne postojis pravno nista da kupis niti da posedujes.
Ovd se govori o ljudima koji odlaze tamo da rade. To su najcesce KV ili VKV radnici. Kad jedan takav sasvim prosecan covek ode odavde u tudjinu on nema sanse da za 2 godine stekne dobar auto. Pod br jedan a gde sve ostalo.
Moji su otisli kao izbeglice tamo , ima ih u domacinstvu sestoro ne racunajuci decu. Drzavljanstvo su dobili pre 5 godina, Uzeli su stambenu i poslovnu jedinicu na kredit , plus svako od mladih ima automobil. Znaci 4 komada. I grcaju, a svi rade, imaju restoran, snajke su jedna zubni tehnicar jedna vaspitacica, I bogami bore se samo tako. I svi rade u lokalu pored radnika, i moja tetka sa 60 godina svako jutro cisti lokal i priprema za kuvare....
Sad je tek stariji dever skupio neku sumicu novca i krennuo u pricu sa nekretninama....ona varijanta kupis kucu , sredis je pa je prodas...
A sto se ulaganja u Srbiju tice to je vrlo smesna i infantilna prica, jer je to prakticno nemoguce. Zasto? Zato sto je jedino trziste gde novac raste , a u nasem slucaju cuci i ceka polje nekretnina. A da bi uleteo u taj posao moras da imas nekoliko stotina hiljada evra i poznanstva sa preduzetnicima koji su cenjeni i koji rade da bi sutra te stanove koje budes imao mogao da prodas ili bar da rentas.
Trenutno obrta u Srbiji nema jer se u NS na celoj teritoriji proda 1 stan mesecno.
Mi kao porodica smo u tome poslu vec 20 godina i ja ti mogu reci da danas mozes da ima brdo love ali ti jednostavno ne mozes da se prikljucis poslu jer interesenata ima na bacanja.
Mozes da se zajebes pa krenes posao sa nekim prevarantom koji ce uzeti novac a zgrada ce se graditi 8 godina, kao sto smo mi skoro imali prilike da cujemo. I posle ove krize, pod uslovom da se jos 10 godina izvucemo iz nje, neces moci kao neko ko moze samo da pokuca na vrata i kaze da ima kes da negde ucestvujes.
O drugim granama industrije stvarno ne zelim da polemisem jer je smesno.

Sto se zarade u Kanadi tice.....da bi zaradio toliko novac da bi ovde komotno mogao, kao tamo da zivis, treba mnooooogo godina,
Primer : moj dever radi u kafani kao konobar vikendom a ima sada vec svoju ekipu molera, i cenjen je tamo i ima decko posla...uspeo je za 5 godina da tamo vozi prosecan auto, jednom godisnje ide na Kubu po 2 nedelje, jednom na mesec i po dana dodje u Srbiju i ima stan od 30 kvadrata u Novom Sadu. Sa time da je dobar deo tamo vremena ziveo sa tetkom, a sada zivi sa devojkom koja se skolovala tamo i radi u banci....

Tako da....nemojte mastati, nerealno je.
Uz duzno postovanje svih onih koji su za 2 godine zaradili toliki novac a da nisu u kreditima, pitam :kako? Smile

Ovu moju pricu moze da potvrdi i clan koji poznaje te moje bliske rodjake i ide kod njih u kafanu ...tako da to nije izmisljotina.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Nokia krntija
Ма јасно, нема ту шта... кућа са гаражом је у примитивној Србији апстрактан појам. Док у берићетној богомданој хармоничној ЕУ где људи серу бадем и бришу дупе свилом, чим крочиш на њено тле добијаш кућу са гаражом и рибњак у изградњи приде. Шта тражиш овде и даље Станиславе, рибњак те чека у ЕУ човече, иди, зграби прилику, живи сан човече.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
LG Nexus 5
Kada već spomenu Boga, lenjost je smrtni greh. Čovek treba da se trudi i da radi koliko
god može, šta može i kako može.

To reci tvojim drugarima koji hoce da pale preko, ali im sve treba sazvakati, jer ne mogu da nadju oglas, jer ne znaju engleski, jer ne mogu da se snadju na engleskom sajtu, jer nemaju skole.

Ali culi su da tamo moze svasta sto ovde ne moze. Kad je socialna pomoc u pitanju, stotinu ces promijenit vjera. Eto, obezbedis meni neku sljaku preko i ja ti svaki dan pevam vecnaja pamjat. Moze?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Svako ko za dve godine zaradi miliJone voleo bih da mi se javi za recept posto rad rad i samo rad je smesna teorija.
Ja da znam nekog preko a ko je ostvario svoje snove je lik koji je u Svedskoj jedno 20 i kusur godina i ima firmu za ciscenje snega, poplocavanje i sredjivanje parkova kao i odrzavanje istog. I zadnjih godina dobija tendere da odrzava javne zgrade i povrsine. Ostalo nasi ljudi zive prosecnim zivotom (koji je za razliku od naseg podosta bolji) i posle 10-ak godina rada mogu da se pohvale kako imaju nesto  Smile
Kanada je kod nas specificna jer dodji ljudi koji su radili po njihovim vukojebinama i za relativno mali period uzmu neku lovu...ali cute da su im drustvo pravili medvedi i da su coveka vidjali svake prestupne godine.
Oni sto su juznije prati ih prica aka Srbija sto juznije to tuznije  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Dorcol
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.4
mob
Apple iPhone 7
posle 10-ak godina rada mogu da se pohvale kako imaju nesto  Smile

ovde radis 50 godina i na kraju ti uzmu penziju  Smile , btw nista ne steknes
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Samsung Galaxy S2
Kada već spomenu Boga, lenjost je smrtni greh. Čovek treba da se trudi i da radi koliko
god može, šta može i kako može.

To reci tvojim drugarima koji hoce da pale preko, ali im sve treba sazvakati, jer ne mogu da nadju oglas, jer ne znaju engleski, jer ne mogu da se snadju na engleskom sajtu, jer nemaju skole.

Ali culi su da tamo moze svasta sto ovde ne moze. Kad je socialna pomoc u pitanju, stotinu ces promijenit vjera. Eto, obezbedis meni neku sljaku preko i ja ti svaki dan pevam vecnaja pamjat. Moze?

Engleski + jezik sredine je samo osnova, početak, podrazumeva se da znaš da koristis racunare, net i da
nađeš potrebne informacije.

Bez toga neće ići.
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.13
prosecan zivot u kanadi I prosecan zivot u srbiji, to je kao da uporedjujes mog keca starog 31 godinu I recimo novu hondu akord ..

radije bih tamo zivela najprosecnije moguce nego ovde ovako kako zivi vecina nas..

ako nista drugo bar smem da se razbolim I nece mi zaboraviti hirurski sto ili violinu u stomaku ili glavi, ili ako se to desi, naredne tri generacije ce mi biti milioneri
kad stanem na autobusku stanicu zapravo ce doci autobus, a ne konzerva koja se jedva krece, metroom cu stici svuda za pet minuta, necu cekati dokument deset dana, necu stajati u redu tri sata da bi me nadrkana sluzbenica oterala u kurac, niko me nece javno ponizavati, kupovacu tehniku po skoro duplo manjim cenama nego u evropi, odecu, obucu I hranu takodje, opremu za bebe.. spisak nema kraj

ali to je sve mastanje, a znamo da je nama koji ne mozemo da odemo u takve zemlje zabranjeno na forumu da seremo o tome kako je negde drugo bolje, vec je obavezno da smo vec spakovani I na putu za aerodrom..ako slucajno primetimo ja je negde bolje ili uporedimo, mi smo seratori koje treba mazati govnima I pritom nemamo pojma o cemu pricamo, jer je u srbiji najbolje

zato su sve ove teme o razvijenim zemljama postale besmislene ovde
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
Citat
ali to je sve mastanje, a znamo da je nama koji ne mozemo da odemo u takve zemlje

а зашто не можете да одете? Smile Smile

које су то препреке,који су то проблеми? Smile

ево...бојанова фамилија је схватила да не може више да издржи у геноцидној и ретроградној србији,спаковала се и отишла у канаду...ништа лакше Smile
сад лепо живе,имају 7 аутомобила,11 кућа и 23 гараже и не боје се да ће им неки приучени хирург-месар заборавити сатару у стомаку како се то стално дешава у србији
мени кад нешто не одговара и смета ја следећег момента нисам ту...да ми сутра нешто засмета овде већ би следећег дана зидао гаражу број 2 у ајндховену Smile

Citat
Tako je, to je ovde teško izvodljivo, ali ipak neki misle da smo mi bolji od te EU.

е видиш помало препоштени и запуштени станиславе...ту грешиш Smile ја још нисам срео нормалног човека који тако мисли Smile знаш шта мени смета? идеализовање еу,канаде,америке и осталих пожељних земаља за прављење више гаража и базена Smile
да ли ти знаш мучениче да прво село до брисела нема канализацију? да ли знаш да у мојој факинг општини у селима које је и ђаво а не бог заборавио постоји канализација и водовод 50 година? Smile
то смета сваком здраворазумском човеку који користи главу за још понешто осим шишања Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Citat
ali to je sve mastanje, a znamo da je nama koji ne mozemo da odemo u takve zemlje zabranjeno na forumu da seremo o tome kako je negde drugo bolje, vec je obavezno da smo vec spakovani I na putu za aerodrom..ako slucajno primetimo ja je negde bolje ili uporedimo, mi smo seratori koje treba mazati govnima I pritom nemamo pojma o cemu pricamo, jer je u srbiji najbolje

Ili ako neko prica kontra onda se mazu nacionalistickim govnima i kako zbog toga ostatak Srbije ne moze otici iz ove jadne zemlje.
Ali meni je zanimljivo kada krenes da nabrajas negativne slucajeve onda su to razne teorije nesposobnosti, pricas kojestarije i mazes govnima tabor koji mase EU zastavicama.
Istina je sarena...dal je kvalitetniji zivot da ali da bi do njega dosao ima mnogo preduslova a jedan od glavnih je drzavljanstvo koje se ne stice time sto odes i pokazes svoje umece.
Ove odlaske odoh da radim i vratim se u Srbiju kao baja sa par hiljada evra u dzepu i svima cu pricati bajke su mi klasicno Srpsko seljacko proseravanje aka imacu najvecu kucu u selu.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Ljudi generalno ne shvataju da nije to dodjes tamo - i imas drzavljanstvo. Ceka se po 5 godina. A u tih 5 godina nemas prava ni na zdravsteno, ni da radis, ni da iznajmis stan. Imas neke privremene boravisne dozvole ali tu ne ukljucuju rad. Ili ne onaj gde mozes malo bolje da zaradis, niti dodatni.
Diplome se nee priznaju, uplacujes ispite po ceni celog skolovanja,   i posle toga cekas i cekas....
Kakvo vracanje .....ides da ostanes, i dovidjenja.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.