Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tražite posao? Probajte u Kanadi  (Pročitano 14651 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
LG Nexus 5
@Crowz: ti izgleda sve to imas u Srbiji, pa ti je dobro.
Kome stanje u Srbiji odgovara ili je povezan s politicarima, kriminalom ili treba da se leci. Zasto bi ljudi hteli da idu odavde ako im je dobro? Zastose Kanadjani ne iseljavaju, nego mi, Afrikanci i takvi? Treba mnogo mozga da se zakljuci. A kvazipatriote nek' uveravaju sebe u bajke o Srbiji.

Svakako mi je bolje nego tebi. Ja o odlasku preko razmisljam ali realno. Ako se ukaze dobra ponuda za posao, a da mi se svidi, najverovatnije cu otici. U isto vreme ovde radim vec godinama, dosta sam naucio i fino napredovao. Ovde sasvim lepo zivim i znam da moze bolje i lepse, ali ne cekam "drzavu" da mi obezbedi bolje, vec sam pokusavam da nadjem resenje. Nemam veze sa politicarima i srecan sam zbog toga. Odavde hoce da ode 80% ljudi. Ima tu dosta mozgova koji zele bolju buducnost ali se vecina tih wannabe "odseljenika" sastoji od kulova nesposobnih za zivot i za rad i koji bi zeleli neciju sisu da sisaju do kraja zivota.

Ti mi delujes kao osoba koja smatra da samim rodjenjem mora da dobije od drzave sve sto mu treba. To sam, onako, na prvu loptu zakljucio posle tvog posta sa prve strane:

Ne znam ko ne bi u Kanadu. Ali kako da odavde ubedim nekog iz Kanade da mi da ponudu za posao i kako da obezbedim sertifikat o strucnosti iz Kanade? Ne vidim kako je to moguce izvesti odavde.

I ne vidim listu trazenih zanimanja.

Evo, da probam da odgovorim na tvoje nedoumice. Odavde ces ubediti kanadjane svojim CV-em. Sem sto zarko zelis da odes, koji su tvoji kvaliteti koji te izdvajaju od miliona drugih srpskih mozgova koji bi da idu? Nadam se da nije tesko pitanje. Zatim probaj da izvuces sto vise informacija od ljudi koji su vec tamo, bojanc je u Kanadi godinama, ima i temu o radu u Kanadi.  

Ja vidim listu poslova. Treba odraditi par klikova, nije sve sazvakano bas do te mere da ti odmah iskoci posao iz snova. Wink E sada, dzaba ti je sto ti hoces da ides, a ne znas engleski, nikada nisi nista radio, ali bi voleo odlicno placen posao. Ja bih voleo isto to ali znam da je to nemoguce.

Citat
dobijeni posao metaloglodac kotrljajucih lezajeva
Da li ti je jasno sta si ovde napisao?  Smile

Da, jeste, pokusacu da ti objasnim. Odes i nadas se dobrom poslu, a zavrsis na nekom poslu koji nisi ni sanjao da ces raditi ali ga ipak radis.

Nekome je dovoljno da ima za hleb i mleko. Meni nije. Ako tebi jeste, neka ti je sa srecom u Srbiji. A srba ima svuda po svetu i uklope se, jer drukcije ne moze. A u Kanadi je i Cigan covek,i ne pljuju ga kao ovde gde drzava nece da ga zastiti. Probaj u Kanadi da pljujes po Ciganu ili domorocu, pa da vidis da li ces proci nekaznjeno kao ovde.

Zato sto su srbi snalazljivi zato i preporucujem da se sto vise ljudi odavde otisne u inostranstvo. Inace, domorodaca u Kanadi ima malo, pobijeni su na vreme. Meni je smesno sto neko ko ne misli kao ti, se ovde predstavlja kao neko ko te sputava u tvojoj bujnoj masti i sprecava te da odes.
« Poslednja izmena: 09. Jan 2013, 19:12:38 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Pa dobro, a sto onda ne ides? Smile

I kako ti znas da ja imam za hleb i mleko i koliko imam. I kako znas da u inostranstvu treba i mora neko nekoga da pljuje da bi ga ignorisao i omalovazavao? Smile
Pojma nemas.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 99
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
@Crowz: Ne smatram da trebam dobiti sve s rodjenjem. Ali, neko ko se rodi u sredjenoj drzavi, za razliku od nase, ima mnogo bolje uslove. Mene zanima zasto to ovde nije moguce. Zato sto "patriote" imaju shvatanje da ono sto je nase kakvo god da je, ne sme da se kritikuje. I vidim da ovde profitiraju samo beskicmenjaci i oni koji imaju vezu. Od takvih ne moze covek glavu da promoli. Ako nisi u nekom krugu, jednostavno nemas sansu. A ako ti to ne vidis, ja ti ne mogu pomoci.

Mislio sam da na forumu mogu da dobijem ili preuzmem neku ideju o tome kako otici odavde. A ovde vecina koja nema nista pametnije, samo spamuje i zagadjuje,

Sta ljudi da upisu u CV ako nemaju radnog staza? U srbiji ima 300 000 ljudi na birou bez dana upisanog radnog staza. Nije ovo Svedska pa da nece da rade jer im je dovoljna socijalna pomoc.

A zasto bih isao odavde da je ovde sve OK? Nisam toliki avanturista.

Da objasnim ja tebi. To sto si objasnio je jasno kao dan. A kotrljajuci lezajevi se ne obradjuju na glodalici.

Ne znas koliko staza imam staza i kako znam engleski. Ako e zanima, pitaj umesto da donosis zakljucke bez osnova.

Nisam ni mislio da cu da pocnem napolju da radim u fotelji.

Meni je jadno sto imas averziju prema drugim rasama i bojama koze.

@sandra80: ne idem jer nisam pronasao nacin.

Ako nemas za mleko, tim gore. Pametnije ti je da se pobrines onda za to, operes sudje, skuvas rucak... nego da mlatis ovde. Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Problem je što bi srpska gospoda da ostanu gospoda i kada odu u inostranstvo. O da, to može pod uslovom da ih pošalje neka kompanija odavde. Onda se malo toga menja i život dobija bolju, novu dimenziju.

Za one koji žele jednostavan način da odu preko, prekookeanski brod je idealno rešenje. Samo što su poslovi tamo toliko jednostrani i uglavnom se svode na fizikalisanje.

Što se Kanade tiče, bojim se da neću biti objektivna jer je meni život nešto malo više od puke zarade. Nešto izgubiš da bi dobio. A dobiješ...pa sad zavisi.
Zato je bojanC dečko koji trenutno tamo živi i može da pruži adekvatnije informacije. I mislim da Kanadjani sa Srbima imaju samo pozitivna iskustva i da smo i dalje rado vidjena radna snaga tamo.
« Poslednja izmena: 09. Jan 2013, 20:09:20 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
 Smile

Zar to nije malo kontradiktorno? Nemam za hleb, ne perem sudove ali visim na netu i placam ga? Mozda ga kradem od komsije? Smile

Idi na granicu i placi kako si socijalno ugrozena izbeglica u doba mira Smile

Takve kao sto si ti, koji palamude, i samo traze izgovor da ne rade - cekaju rasirenih ruku sa one strane Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Nokia krntija
Да пробам, поново, да објасним ствар...

Прво, у Србији се не живи супер. Далеко од тога да је супер. То нико па ни ови људи који стоје контра невиних напаћених ванаби гастоста на овој теми неће оспорити.

Међутим, ставови супротстављених страна се размимоилазе у оном делу када се наметне питање "А ко је крив за то што се у држави не живи супер?". И сад имате напаћене ванаби гастосе који за то криве државу, политичаре, тајкуне, националисте, шовинисте, хомофобе, расисте, Жељка Митровића, Сашу Поповића итд итд.... углавном, сви су криви осим њих самих невиних напаћених ванаби гастоса.

У филму "V for Vendetta" (за оне који евентуално нису гледали, сиже приче је борба главног јунака под именом V против диктаторског режима) када се сам V oбрати народу путем екрана малих тв пријемника док објашњава шта није рочно са државом, закључује: "Истини за вољу, ако тражите кривца само треба да погледате у огледало".

Зашто у Србији није супер? Због политичара или оних који су те политичаре доводили на власт и одржавали их на њој?

Не смеш да критикујеш, мој драги невини напаћени гастосе, @huszar81 не зато што је то наше, већ зато што немаш никаквог права да критикујеш. 

П.С.

Smile

IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Ama nije on gastos, on nije izasao van granica nase drzave.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Nokia krntija
Знам, зато и кажем ванаби.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Ok, nisam skontala  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows Vista
Browser
MSIE7.0
mnoooooooogo je mrgi.
ta ja jedem 4 meseca za te pare.. Smile

noob, ja jedem 5 Smile

pa kad tebi drzava daje karticu fraj a ja moram da se otvorim 60 jura godisnje... Smile   Smile

Ne bese li ti jedan od onih koji taj iznos daju samo za vezbanje misica i propratnu hemiju za mesec dana ili je to bila sajber fora?  Smile

ne znam o cemu ti to. ja sam nov na ovom forumu. ovaj lik iz potpisa mi daje 100eur mesecno da bacim post, dva dnevno na forum. Sta on ima od toga? Veze nemam...

Elem, tema...sretnem ti ja u tresi  Smile  pre neki dan lika za koga znam da je pre dve godine zapalio za Bec. I onako, pomalo iznenadjen, pitam: 'sta, i na godisnjem moras da treniras jel? ne da ti djavo mira..? Smile ' kad on ni pet i sest rece: 'ma jok, vratio sam se u Srbiju evo ima 8 meseci...' tu ja onako u cudu: 'sto, centrala te vratila da sredis stvari u SRB?' kaze on: 'ma jok, dao sam otkaz. nisam vise mogao tamo. ne odgovara mi njihov mentalitet'. elem da skratim, kazem mu ja da je u drustvu uvek ostala enigma koliko para je imao u banci u kojoj je radio ovde pre nego sto je zapalio za Wien i da mi kaze ako nije problem cifru (ja mu tu otkrijem za milionski iznos za koji ja se mucim nesrecnik radi kosmicke ravnoteze)...rece decko: '1700eur, a u Becu sam imao 4x vecu platu i bili mi placeni svi troskovi stan, auto...skoro sam tek poceo da trazim ovde posao, vidim ulenjio sam se ustajem u 2 popodne svaki dan, pitaju me na razgovoru tipa za koliko para bih radio i ja samo pocnem da se smejem...'  Smile
eto ima i toga... Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.