Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 00:48:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teorija svega!  (Pročitano 1655963 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1869
Teodor usljed toga sto ga vitlaju deluzije nije u stanju sagledati stanje iz naše pozicije:
Na jednoj strani masa obrazovanih naučnika i znanstvenika, a na drugoj Teodor neobrazovana budaletina sa formalnim osnovnoškolskim obrazovanjem,fizikalac na istovaru traktora.
I nikako da poremecena budala shvati da ukoliko već sumnjamo, ili ne prihvacamo znanstvene teorije I tvrdnje,da onda  tvrdnje jedne poremecene budale,sigurno nećemo prihvatiti!
« Poslednja izmena: 08. Maj 2025, 19:08:41 od Adriano50 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1869
Teodor nije u stanju shvatiti zašto je  nakon 35 godina koliko uvjerava da je on jedini koji  zna istinu o postanku svemira i života u svemiru,zapravo i jedini koji to misli i koji je u to uvjeren.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Danas se pričaju bajke o postanku svega, od nauke do svih religija, istina je nešto sasvim drugo, ali ipak ima nekih dodirnih točaka sa nekim religijama, ali ne u cijelosti, već samo u dijelovima, o tome u samoj teoriji o svemu

Nauka se bavi otkrivanjem stvarnosti, barem onog dela kojeg je moguce detektovati. Religija se bazira na verovanju. Istina je tamo gde jeste bez obzira koliko vernika veruje u nju ili ne veruje.

Kad imas potvrdjenu naucnu istinu, onda ti religija ne treba. Jer da u religiji ima istine onda ti ne bi trebali vernici. To bi se izucavalo na univerzitetu kao cinjenice.

Opa bato, a koja je to naučna istina o postanku svega, možeš je navesti, baš me ganc jako zanima.  Smile

E pa pošto si trenutno pri svesti

1) Trenutno nauka ne može da detektuje prepočetak svega i sasvim zadovoljavajući odgovor je NE ZNAMO, možda nikad nećemo ni saznati.
 Filozofija (metafizika) nam neće dati odgovor jer je ona u domenu fantazije i spekulacija. Dok se ne pronađu materijalni dokazi kao na primeru gravitacionih talasa za koje postoje instrumenti da se detektuju.

2) Čak i ako u dalekoj budućnosti neka napredna civilizacija nadje način da prouzrokuje neki novi Big Bang u nekom drugom univerzumu, i dalje nećemo znati da li se baš tako desilo u našem univerzumu.

3) Nijedna religija ne daje odgovor kako je od bukvano ničega, ne one tvoje baljezgarije, nastao univerzum.

No, lijepo je konačno da priznate da nauka ne zna prapočetak, zapravo ne zna uzrok nastanka svega, upravo to ja tvrdim godinama na forumima, konačno da netko to prizna.

Ok.

Ako nauka ne zna, koga ćemo onda pitati da nam odgovori za prapočetak, za uzrok svega, jel?

Svakako nekoga tko to zna, je tako, a taj sam ja i nitko drugi sada na Zemlji, i ne šalim se, dapače!  Smile

Ne hvala, religiozne budale, kao sto rekoh vec, su nebitne.

To što ja pričam nema veze sa religijom, nego sa pravom stvarnošću, ali treba imati pameti da se nešto od toga shvati, e da!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
...ali treba imati pameti da se nešto od toga shvati, e da!  Smile
Pameti poput tvoje, da ne umeš tačno da odgovoriš na jednostavna pitanja? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd

Ne hvala, religiozne budale, kao sto rekoh vec, su nebitne.

To što ja pričam nema veze sa religijom, nego sa pravom stvarnošću, ali treba imati pameti da se nešto od toga shvati, e da!  Smile

To je zato što ti ne razumeš pojmove potput religije.

Ti si religiozan jer podrazumevaš da je postojao neki Isus koji je pravio čuda muda i veruješ da je tako.

Naučnici ne prihvataju verovanje, nego istražuju stvarnost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Bog i Stvoritelj svemira nisu jedno te isto, Bog je jedan i jedini oduvijek zauvijek postoji, dok Stvoritelj nastaje u prostor-vremenu, i ima tih Stvoritelja toliko, koliko ima i dimenzija svih prostor-vremena, a iz jedne se dimenzije u drugu ne može, e da!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1501
Zastava mičigen
može,ja mogu,garant! BRAVO!  Smile
IP sačuvana
social share
sve će to narod pobronziti. .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829

Ne pričaj gluposti,  nismo u nekom SF filmu, nego govorimo o pravoj stvarnosti koja zbilja postoji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1501
Zastava mičigen

Ne pričaj gluposti,  nismo u nekom SF filmu, nego govorimo o pravoj stvarnosti koja zbilja postoji.
ne pričam, sram te bilo! istinu govorim,ozbiljno! imam čak i dokaze,e da! nemaš pojma o pojmu,bez uvrede,kein problem!  Smile
IP sačuvana
social share
sve će to narod pobronziti. .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd
Bog i Stvoritelj svemira nisu jedno te isto, Bog je jedan i jedini oduvijek zauvijek postoji,

Upravo si sebe deklarisao kao vernika.

Nema nikakvih bogova i stvoritelja. To si ti izmislio. I tebi slični vernici tokom cele ljudske istorije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 00:48:07
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 9.347 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.