Teodor usljed toga sto ga vitlaju deluzije nije u stanju sagledati stanje iz naše pozicije: Na jednoj strani masa obrazovanih naučnika i znanstvenika, a na drugoj Teodor neobrazovana budaletina sa formalnim osnovnoškolskim obrazovanjem,fizikalac na istovaru traktora. I nikako da poremecena budala shvati da ukoliko već sumnjamo, ili ne prihvacamo znanstvene teorije I tvrdnje,da onda tvrdnje jedne poremecene budale,sigurno nećemo prihvatiti!
« Poslednja izmena: 08. Maj 2025, 19:08:41 od Adriano50 »
Teodor nije u stanju shvatiti zašto je nakon 35 godina koliko uvjerava da je on jedini koji zna istinu o postanku svemira i života u svemiru,zapravo i jedini koji to misli i koji je u to uvjeren.
Danas se pričaju bajke o postanku svega, od nauke do svih religija, istina je nešto sasvim drugo, ali ipak ima nekih dodirnih točaka sa nekim religijama, ali ne u cijelosti, već samo u dijelovima, o tome u samoj teoriji o svemu
Nauka se bavi otkrivanjem stvarnosti, barem onog dela kojeg je moguce detektovati. Religija se bazira na verovanju. Istina je tamo gde jeste bez obzira koliko vernika veruje u nju ili ne veruje.
Kad imas potvrdjenu naucnu istinu, onda ti religija ne treba. Jer da u religiji ima istine onda ti ne bi trebali vernici. To bi se izucavalo na univerzitetu kao cinjenice.
Opa bato, a koja je to naučna istina o postanku svega, možeš je navesti, baš me ganc jako zanima.
E pa pošto si trenutno pri svesti
1) Trenutno nauka ne može da detektuje prepočetak svega i sasvim zadovoljavajući odgovor je NE ZNAMO, možda nikad nećemo ni saznati. Filozofija (metafizika) nam neće dati odgovor jer je ona u domenu fantazije i spekulacija. Dok se ne pronađu materijalni dokazi kao na primeru gravitacionih talasa za koje postoje instrumenti da se detektuju.
2) Čak i ako u dalekoj budućnosti neka napredna civilizacija nadje način da prouzrokuje neki novi Big Bang u nekom drugom univerzumu, i dalje nećemo znati da li se baš tako desilo u našem univerzumu.
3) Nijedna religija ne daje odgovor kako je od bukvano ničega, ne one tvoje baljezgarije, nastao univerzum.
No, lijepo je konačno da priznate da nauka ne zna prapočetak, zapravo ne zna uzrok nastanka svega, upravo to ja tvrdim godinama na forumima, konačno da netko to prizna.
Ok.
Ako nauka ne zna, koga ćemo onda pitati da nam odgovori za prapočetak, za uzrok svega, jel?
Svakako nekoga tko to zna, je tako, a taj sam ja i nitko drugi sada na Zemlji, i ne šalim se, dapače!
Ne hvala, religiozne budale, kao sto rekoh vec, su nebitne.
To što ja pričam nema veze sa religijom, nego sa pravom stvarnošću, ali treba imati pameti da se nešto od toga shvati, e da!
Bog i Stvoritelj svemira nisu jedno te isto, Bog je jedan i jedini oduvijek zauvijek postoji, dok Stvoritelj nastaje u prostor-vremenu, i ima tih Stvoritelja toliko, koliko ima i dimenzija svih prostor-vremena, a iz jedne se dimenzije u drugu ne može, e da!