Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Jun 2026, 17:21:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 2531
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teorija svega!  (Pročitano 1755430 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa secanje. Bilo ti je u svesti, moze ponovo da ti bude u svesti ali uglavnom ti nije u svesti.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5833
jeste
nisam
ne postoje ZA MENE aloo ubi se ponavljajući  Smile Smile da probam zadnji put,ako tvrdiš da postoje stvari kojih NISI SVESTAN-navedi koje su?
imaju,nego ti nemaš pojma kolko su krucijalne i kolko bez njih ničeg nema

Naravno da postoje stvari koje nisi svjestan niti je itko od nas ljudi svjestan.

Evo recimo mi ljudi nismo svjesni da postoji i te kako puno stvari izvan našega svemira, a one ipak postoje.

Isto tako postoje druge dimenzije prostor-vremena i drugi svemiri koje mi nismo ni svjesni niti ih možemo detektirati, ali ipak postoje.

Da te pitam nešto, da vidim da li sam pogodio kako razmišljaš, ali samo odgovori sa da ili ne, može?

"Da li postoji Mjesec kada ga nitko ne gleda?"  Smile
« Poslednja izmena: 10. Avg 2017, 12:43:09 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Pa secanje. Bilo ti je u svesti, moze ponovo da ti bude u svesti ali uglavnom ti nije u svesti.
pa kako sećanje postoji BEZ svesti?!?  Smile ti I DALJE pomoću svesti pokušavaš da dokažeš da nešto postoji bez svesti  Smile

Citat
Evo recimo mi ljudi nismo svjesni da postoji i te kako puno stvari izvan našega svemira, a one ipak postoje.
pa evo,upravo si dokazao da SI IH SVESTAN,čim si napisao to ''puno stvari izvan našeg svemira''-to su sve reči čijih si značenja svestan putem svesti

Citat
postoji,jer nije potrebno da GLEDAMO nešto nonstop pa da bi to postojalo nego samo da IMAMO SVEST O TOME;budući da smo mi ''otkrili'' mesec,nadenuli mu naziv i time ga uveli u postojanje,ne moramo maltene nikad više da ga ugledamo da bismo znali da postoji,bitno je imenovanje i svest a ne puko gledanje i posmatranje
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
У неком тренутку си Свестан тога да имаш сећање али ти тренутно није у свести. У следећем можеш да дозовеш сећање у свест, да се сетиш и онда ти сећање јесте у свести. Потом мидлиш о нечем другом и сећање ти више није у свести.

Сећање постоји и кад га ниси свестан.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5833
pa kako sećanje postoji BEZ svesti?!?  Smile ti I DALJE pomoću svesti pokušavaš da dokažeš da nešto postoji bez svesti  Smile

Citat
pa evo,upravo si dokazao da SI IH SVESTAN,čim si napisao to ''puno stvari izvan našeg svemira''-to su sve reči čijih si značenja svestan putem svesti

Citat
postoji,jer nije potrebno da GLEDAMO nešto nonstop pa da bi to postojalo nego samo da IMAMO SVEST O TOME;budući da smo mi ''otkrili'' mesec,nadenuli mu naziv i time ga uveli u postojanje,ne moramo maltene nikad više da ga ugledamo da bismo znali da postoji,bitno je imenovanje i svest a ne puko gledanje i posmatranje

Slažem se s tobom da nije potrebno da nešto gledamo a da bi to postojalo, ali mislim da se fizičari ne bi s tobom složili, jer većina misli da Mjesec ne postoji kada ga nitko ne gleda, barem oni s kojima sam imao prilike razgovarati o tome.

Ali se ne slažem da smo mi ljudi zato jer imamo svest o Mjesesu time uveli njega u postojanje, jer je Mjesec postojao davno prije nas ljudi i naše svesti i naših reči i naših misli.

Znači ne ovisi postojanje bilo čije o nečijoj svesti o tome, ili rečima ili mislima o tome, baš je suprotno, upravo zato jer Mjesec postoji zbog svoga uzroka, dakle sada postoji sam po sebi, to je uzrok što imamo i svest o Mjesecu i reči i misli o njemu.

Jer je Mjesec postojao prije nas i mi ga vidimo da postoji.

Je li kontaš to?  Smile
« Poslednja izmena: 10. Avg 2017, 16:53:04 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
У неком тренутку си Свестан тога да имаш сећање али ти тренутно није у свести.
to je paradoks,kako sam ga SVESTAN ako mi nije u svesti?  Smile
Citat
Сећање постоји и кад га ниси свестан.
ne postoji

Citat
Ali se ne slažem da smo mi ljudi zato jer imamo svest o Mjesesu time uveli njega u postojanje, jer je Mjesec postojao davno prije nas ljudi i naše svesti i naših reči i naših misli.
već sam ti objasnio da je nešto postojalo i PRE svesti,ali da ne bi postojalo BEZ svesti,da NEKAD,U NEKOM TRENUTKU nije nastala svest
ne vredi,ne razumeš,odustajem

Citat
Jer je Mjesec postojao prije nas i mi ga vidimo da postoji.

Je li kontaš to?  Smile
jel kontaš ti da je ''mesec'' reč (ne SAMO reč) i da su sve karakteristike i definicije meseca (žut,zemljin satelit,itd),kao i svega ostalog,REČI I PRODUKT SVESTI,te prema tome,BEZ NJIH to ne bi moglo tako da bude jer upravo REČI/SVEST odredjuju šta je ''mesec'',''sunce'',''palac'' itd itd itd? kako može da postoji SLON bez REČI ''SLON''? kako može da postoji MESEC bez UPRAVO TE REČI ZAHVALJUJUĆI KOJOJ I POSTOJI,''MESEC''?
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Y Tu Mamá También

Zodijak
Pol
Poruke 502
Zastava
Citat
Tko to kaže?
matematika
IP sačuvana
social share
lalalala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Па кад покушаваш да се сетиш нечег, па не можеш, па ти је на врх језика, па се сетиш.

Капираш ? Сећаш се да се сећаш... Имена неког глумца рецимо или било чега сличног.

Нема парадокса. Неко сећање ти је час у свести, час није. Значи да постоји и кад ти није у свести
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
ti ne kapiraš ništa kolko ja vidim,ko pre dve godine
tad kad mi nije u svesti-ne postoji, a kad jeste u svesti-postoji
i to je to
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Zanimljivo. Nabasao su na interesantan filozofski probkem u ostao zarobljen u njemu

Ali fijsacija na reci je fascinantna. Verujem da si svestan da reci ne mogu da opisu celokupan sadrzaj svesti. Ni blizu
« Poslednja izmena: 11. Avg 2017, 06:39:34 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 2531
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Jun 2026, 17:21:10
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.