Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 19:43:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 2529
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teorija svega!  (Pročitano 1653856 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Si može netko zamisliti Ništa kako zbilja postoji?

Postoji li svijet u kojemu baš ništa nema, ni prostora ni vremena, ni energije, ni materije, ni živih bića, da baš ništa nema?

Smile
« Poslednja izmena: 15. Jul 2017, 23:19:34 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
To sto nesto ne mozemo zamisliti ne znaci da ne postoji

Nije ovdje problem u tome što možemo ili ne možemo zamisliti, već da nam logika ali i zdrav razum govori da naše prostor-vrijeme kao i svemir ima svoj vremenski početak, da nema baš ništa u našem svijetu što zbilja i doslovno oduvijek postoji.
dokazi to.
nemoj samo reci ocigledno je jer nije.
i to ne izmisljam ja. mnogi filozofi su smatrali da je svet vecan

a to da um moze sve da shvati je stvarno cudna izjava.
pa mi ne znamo ni sta je iza zida
« Poslednja izmena: 16. Jul 2017, 00:52:11 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8
Zastava
Ja se izvinjavam, malo sam ispratio temu, početak, sredinu, kraj...
Pa moram pitati teodora, ali onako najiskrenije, bez ikakve sprdnje i ironije, kojoj sekti pripadaš? Ili, da li možda želiš da napraviš jednu? Ne bih da učestvujem u diskusiji, ali bih bio zahvalan na odgovoru.

Generalno ne obraćam pažnju na ovakve stvari, ali ovo je baš uvrnuto.

Pitam zato što je u pitanju neka nenormalna mešavina učenja, citiranje a krivljenje Biblije, priznavanje a huljenje na Isusa Hrista, pa dalje tvrdiš da si provalio kako je sve nastalo i da će nakon tvoje objave te tajne svi shvatiti da je to istina, a čitavu raspravu vodiš sa dva-tri učesnika na internet forumu.
I vidim da znaš sve tajne o vanzemaljskim i vansvemirskim inteligencijama. Da li to znači da ćeš nam uskoro objaviti da si ti njihov apostol i da oni, pre nego što nam se lično predstave, žele kroz tebe da nam poruče da treba samo tebe da slušamo jer ti jedini poseduješ znanje?

Ozbiljno pitam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
To sto nesto ne mozemo zamisliti ne znaci da ne postoji

Nije ovdje problem u tome što možemo ili ne možemo zamisliti, već da nam logika ali i zdrav razum govori da naše prostor-vrijeme kao i svemir ima svoj vremenski početak, da nema baš ništa u našem svijetu što zbilja i doslovno oduvijek postoji.
dokazi to.
nemoj samo reci ocigledno je jer nije.
i to ne izmisljam ja. mnogi filozofi su smatrali da je svet vecan

a to da um moze sve da shvati je stvarno cudna izjava.
pa mi ne znamo ni sta je iza zida

Moja teorija svega će to dokazati, zato sam siguran u to što tvrdim, da naše prostor-vrijeme ne postoji oduvijek, sto posto!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Ja se izvinjavam, malo sam ispratio temu, početak, sredinu, kraj...
Pa moram pitati teodora, ali onako najiskrenije, bez ikakve sprdnje i ironije, kojoj sekti pripadaš? Ili, da li možda želiš da napraviš jednu? Ne bih da učestvujem u diskusiji, ali bih bio zahvalan na odgovoru.

Generalno ne obraćam pažnju na ovakve stvari, ali ovo je baš uvrnuto.

Pitam zato što je u pitanju neka nenormalna mešavina učenja, citiranje a krivljenje Biblije, priznavanje a huljenje na Isusa Hrista, pa dalje tvrdiš da si provalio kako je sve nastalo i da će nakon tvoje objave te tajne svi shvatiti da je to istina, a čitavu raspravu vodiš sa dva-tri učesnika na internet forumu.
I vidim da znaš sve tajne o vanzemaljskim i vansvemirskim inteligencijama. Da li to znači da ćeš nam uskoro objaviti da si ti njihov apostol i da oni, pre nego što nam se lično predstave, žele kroz tebe da nam poruče da treba samo tebe da slušamo jer ti jedini poseduješ znanje?

Ozbiljno pitam.

Nitko ništa ne iskrivljava, već je upravo suprotno.

Ja sam prvi koji je odgonetnuo tajnu same Biblije, i naravno da neću o tome šutjeti, dapače.

Ne pripadam nijednoj sekti jer to što govorim samo ja za sada na Zemlji znam, eto ukratko. Pozdrav  Smile
« Poslednja izmena: 16. Jul 2017, 12:43:38 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
znaci prorok
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
znaci prorok

Ne, nego samo običan čovjek koji je slučajno ili namjerno otkrio neke tajne samih Bogova ni kriv ni dužan, eto!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Zbilja je zanimljvio da ni poslije tisuća i tisuća godina još nitko nije do kraja odgonetnuo tko je zapravo Jahve, Bog Biblije?

Što u Bibliji zbilja o tome piše a ne ono što službene crkve uće djecu od malena?

Tko je po Bibliji Isus Krist?

Zašto nema jednistva oko toga ako svi istu knjigu, Bibliju, čitaju?

To treba odgonetnuti, a ja sam u tome uspio, dapače! 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
pa zato sto knjiga nije jasno napisana
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8
Zastava
Zbilja je zanimljvio da ni poslije tisuća i tisuća godina još nitko nije do kraja odgonetnuo tko je zapravo Jahve, Bog Biblije?

Što u Bibliji zbilja o tome piše a ne ono što službene crkve uće djecu od malena?

Tko je po Bibliji Isus Krist?

To treba odgonetnuti, a ja sam u tome uspio, dapače! 

Good for you.

pa zato sto knjiga nije jasno napisana

Original i prevodi koji proističu iz njega su 99,99% vrlo jasno napisani. Zabunu i problem prave razne sektaške verzije, namenski prepravljane da iskrivljuju hrišćanstvo, time vrbujući lakoverne ljude koji su podložni manipulaciji i nemaju čvrstu veru (ili nemaju nikakvu). Tako Jehovini svedoci imaju svoju verziju, Mormoni svoju, adventisti svoju i slično. Uz to imaju i svoje dodatne knjige za dodatno ispiranje mozga. Takođe, hrišćanski simboli se koriste u istu svrhu, tako npr. sajentolozi imaju na svojim crkvama krstove, a veze sa njim nemaju. Vekovima se namerno unose zabune i ubacuju sitne laži i male razlike u učenje da bi se stvarala sumnja i razjedinjavala crkva Hristova.
Katolici su izbacili drugu od 10 Božijih zapovesti, to je već žešća jeres... Mada, katolici su sami po sebi jeres.

U svakom slučaju, KJV je odličan engleski prevod (prema podacima najozbiljnije urađen prevod), mi imamo Stari Zavet koji je prevodio Đura Daničić i još neki Savremeni srpski prevod kompletne Biblije (ne znam kakav je), kao i odličan prevod Novog zaveta od strane Sinoda SPC (imamo i raniji Vukov prevod). Hebrejski i grčki spisi su naravno originali i oni su najmerodavniji.
Naravno, u novije vreme izdavačke kuće menjaju tekst Biblije zbog autorskih prava i prave totalni cirkus od nje. Sva sreća pa kod nas nema takvih slučajeva, nego uglavnom po Americi i Britaniji.
Tako da sve kontradikcije u Bibliji možete pripisati raznim iskrivljenim verzijama iste.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 2529
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 19:43:39
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.