Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 05:08:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 2529
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teorija svega!  (Pročitano 1654039 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Tko je Bog Jahve po Bibliji? Ako to netko ne shvaća onda puno toga iz Biblije krivo razumije.

Zato i ima toliko sekti jer nijedna nije do kraja proučila Bibliju, to je jedini problem.

Biblija je inaće jasna i nedvosmislena knjiga, samo ju treba cijelu proučiti, kao što sam ja to učinio.

I onda sve puzle sjednu na svoje mjesto, i ona glavna slika je više nego jasna, dapače.

Po Bibliji Jahve, Bog židova nije vječni Bog, vjerovao tko u to ili ne ali baš to piše u Bibliji! 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
cak i ako bi se recimo utvridilo sa 100% uverenoscu da taj bog ne postoji...i da je knjiga lazna...

to bi imalo 0 uticaja...

i u ovoj fazi je apsolutno nebitno...

i nema potrebe da se primenjuje logika na nesto sto se meri duhovnoscu...

ti elementi logike su u tom svetu prevazidjeni...

ovi na istoku bi rekli....think in orange...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
mob
Nokia 
ovo je svijet kamenorezaca, oni su bogovi. ne ynamo u stvari da li ima Boga. kamenoresci su posteni ljudi koji se mnogo trude. metalostrugari su casni, i rade lose jer smatraju da se losim ponasanjem prema covjeku moye nesto dobiti. drvodjelje su napredni. planinari su prirodni, pomayu rudarima gdje da kopaju, rudarima upravljaju rotsildi, kamenorescima rokfeleri itd. kamenoreci su bogovi, ja pokusavam da se to zamijeni, da planinari budu glavni, jer metalostrugari ne ynaju sta da rade, jer hoce da rade lose stalno. ljudi koji rade sa metalom su karakteristicni jer su casni prije samadija, i najcesce nisu u mogucnosti da prodju  kroz svoje zivotne probleme. tj. imaju tezak zivot. kao recimo balerine, matalci ljudi koji rade sa metalom, metalurzi su nesrecni, metalostrugari rade za strugom... kamenorescima sam dao cirkon zato su sad u stanju da stave neki metal u kameni time kamen dobija nesto vise. treba 20-30 godina da se to prenese do razlicitih kamenorezaca u svijetu. moj deda je stavio metal u kamen ranije i vidjeli smo da ostajemo slaboumni kad ga dryimo u rukama. shvatio sam da trebam nesto da dam kamneu zbog toga. dao sam rokfelerima metal u kamen da stave itd..
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
cak i ako bi se recimo utvridilo sa 100% uverenoscu da taj bog ne postoji...i da je knjiga lazna...

to bi imalo 0 uticaja...

i u ovoj fazi je apsolutno nebitno...

i nema potrebe da se primenjuje logika na nesto sto se meri duhovnoscu...

ti elementi logike su u tom svetu prevazidjeni...

ovi na istoku bi rekli....think in orange...

Nitko ne može dokazati da Bog ne postoji, jer svijet koji postoji daleko namašuje naš materijalni svijet, a opet Bog nadmašuje sve svjetove koji postoje u multisvemiru.

Bog je bio prije multisvemira, dakle i našega svemira, a biti će i poslije kada nijedan svemir u multisvemiru kao ni nijedno prostor-vrijeme više neće postojati.

Zato se i veli da je Bog i u vremenu i prostoru ali i izvan njega i to u trajnom originalnom stanju koje se više  nikada ne mijenja, već samo postoji.

A Biblija nije lažna, isto kao ni recimo Vede, ili druge vjerske knjige, sve su to samo poruke daleko naprednije Inetligencije od nas ljudi, koja je starija od cijeloga našega materijalnoga svijeta, kojega zovemo svemirom!

Zato velim, treba doći do jedinstvenoga stajališta o svemu što piše u Bibliji, a ne da svako selo po svome Bibliju tumači, valjda smo sposobni mi ljudi  kao civilizacija razumjeti jednu običnu knjigu, ili možda nismo?  Smile

Odgovor na pitanje jednoga forumaša koga je Kain uzeo za ženu, je da je Kain poslije ubojstva svoga brata Abela otišao od Adama i Eve na istok i tamo si uzeo jednu ženu s kojom je imao potomstvo, i kroz 130 godina bio i djed, i pradjed, i tak dalje, a tek onda su Adam i Eva imali svoje treće dijete Seta, iz koje je loze došao i kralj David ali i sam Mesija Isus Krist.

To znači da Jahve nije samo jedan par ljudi napravio, nego daleko više, i to na svim kontinentima, i sve rase dakako, ali Biblija prati samo onaj prvi par ljudi iz iz koje loze će sam Mesija doći, zato i prati samo Mesijin narod, Židove ali ne i sve ostale narode koji su onda postojali.

Dakle nije Kain kako neki tvrde niti opčio s majkom a niti sestrom, kada je bilo i drugih žena za stvaranje potomstva, eto ukratko. Ako netko to tvrdi slodobno mu se može reći da krivo tumači Bibliju!  Smile
« Poslednja izmena: 19. Jul 2017, 22:23:59 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
mob
Nokia 
@teodor.francic

izvini teodore odakle ti ti zakljucci koje iznosis o mesiji, jevrejima i hristu. prvom paru ljudi.? iz kojih tacno dijelova biblije ti tangiras svoje misljenje i stavove.? pojasni kako si dosao do tih zakljuacaka? smatram te obicnim sarlatanom. nisam temeljito proucavao tvoje postove, ali vidim da si uporan,  pa ne bih da napravim neku grubu gresku.

ja nemam sesatru, niti sam imao neku incestuoznu vezu u svom zivotu. a i da sam je imao smatro bih to prirodnim cinom. uostalom moderna medicina dokazuje da je potomstvo izmedju brata i sestre potpuno dnk zdravo i korektno. te price koje se prodaju su vise iz straha od organizovanja i razvijanja svojtsvenog misljenja nekih bliskih ljudi sa koljena na koljeno. postoji velika opasnost za neke grupacije centre moci, cijele drzave itd. kad se ljudi drze zajedno sa koljena na koljeno zive slicnim zivotom, razmilsjaju i razvijaju neki kult u zivotu pitanje je gdje ce to oticii.

ne znam da li sam jasan, mislim da se ipak treba vratiti u ljekovite vode direktne percepcije. realnog i prirodnog zivota. narodne tradicije i razlicitih vjera u svijetu jer svaka vjera ima nesto sebi svojstveno u cemu nijedna druga religija ne moze ni prici. u odredjenom zivotnom dobu sa odredjenim kvalitetom treba prilaziti razlicitim vjerama, uzimati pomagati se i naravno biti im zahvalan. vi se drzite Adama i Eve , Kaina ,Hrista kao pijan plota. ostavite se toga i udjite u ozbiljnu diskusiju!  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
@teodor.francic

izvini teodore odakle ti ti zakljucci koje iznosis o mesiji, jevrejima i hristu. prvom paru ljudi.? iz kojih tacno dijelova biblije ti tangiras svoje misljenje i stavove.? pojasni kako si dosao do tih zakljuacaka? smatram te obicnim sarlatanom. nisam temeljito proucavao tvoje postove, ali vidim da si uporan,  pa ne bih da napravim neku grubu gresku.

ja nemam sesatru, niti sam imao neku incestuoznu vezu u svom zivotu. a i da sam je imao smatro bih to prirodnim cinom. uostalom moderna medicina dokazuje da je potomstvo izmedju brata i sestre potpuno dnk zdravo i korektno. te price koje se prodaju su vise iz straha od organizovanja i razvijanja svojtsvenog misljenja nekih bliskih ljudi sa koljena na koljeno. postoji velika opasnost za neke grupacije centre moci, cijele drzave itd. kad se ljudi drze zajedno sa koljena na koljeno zive slicnim zivotom, razmilsjaju i razvijaju neki kult u zivotu pitanje je gdje ce to oticii.

ne znam da li sam jasan, mislim da se ipak treba vratiti u ljekovite vode direktne percepcije. realnog i prirodnog zivota. narodne tradicije i razlicitih vjera u svijetu jer svaka vjera ima nesto sebi svojstveno u cemu nijedna druga religija ne moze ni prici. u odredjenom zivotnom dobu sa odredjenim kvalitetom treba prilaziti razlicitim vjerama, uzimati pomagati se i naravno biti im zahvalan. vi se drzite Adama i Eve , Kaina ,Hrista kao pijan plota. ostavite se toga i udjite u ozbiljnu diskusiju!  Smile

U Bibliji jasno piše da je Kain otišao od Adama i Eve na istok i tamo si uzeo ženu, pročitaj si to u knjizi Postanka, sve lijepo piše!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile

ima ovde dolaze ovi iz diplomatskog kora...

da se informisu...

posle u pauzi izmedju dva duvanja prasine sa tabulatora...

tako ispadne kao znaju po nesto...

mi se prema tome odnosimo apsolutno spokojno...
« Poslednja izmena: 20. Jul 2017, 12:19:05 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
mob
Nokia 
aha sad mi je jasno...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
drago mi je da smo se razumeli...

video sam ja odmah da ti imas kapacitet...

Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
mob
Nokia 
hehe  Smile 

Neki Latin potrcao da ne zakasni kad se dijele titule Boga na zemlji, Mesije, proroka, sveca... samo ne znam u ime koga se postavio da se bori? nisam ga pratio iz pocetka. ja znam sta sam, normalan covjek. bas me zanima sta bi on volio da bude kad poraste.?! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 2529
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 05:08:59
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.699 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.