Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 09:21:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 2529
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teorija svega!  (Pročitano 1653798 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Kad kazem nije jasno napisana ne mislim na pojedine recenice... mada ima i tu zanimljivih primera kao sto je jovanovo otkrovenje. danasnji ekvivalent LSD tripa.

a tu su i mnoge druge stvari koje nisu jasne pojedinacno. nefilimi npr, gomila opskurnih naziva naroda i obicaja normiranih kao zapovesti za kojesta fantasticno. od toga cime se smemo hraniti do tacnih dimenzija i izgleda hrama koji treba da bude izgradjen i pravilnog nacina zrtvovanja.

opis nastanka sveta je misticno nejasan.. pesnicki. i svaka cast na tome samom po sebi.

kad smo kod toga, sta je sa starozavetnim zakonima. ne rece li sam isus da je dosao ne da ih obori nego da ih potvrdi... i da ne smemo jednu jotu da zanemarimo?

sta je sa navodnim ispunjenjem starozavetnih prorostava na koja se narocito oziva u jevandjelju po mateju? a koja ocigledno ne odgovaraju tekstu prorostava u starom zavetu.

sta je sa opisom zmije kao zivotinje i to sa nogama koje je izgubila kao kaznu? a ovamo se prica da je to djavo. vrlo je jasno napisano da je rec o najmudrijoj ili najlukavijoj od svih zivotinja. zasto se u postanju ne spominje djavo?

sta je sa opisom satane kao jednim od sinova bozijih u knjizi o jovu?

koga je ozenio kain?

tamo gde je biblija jasna lici na bajku kao ono sa nojevim potopom i nemoguce je to danas shvatiti ozbiljno. pa se zato umnozavaju tumacenja.
na drugoj strani je potpuno nejasan tekst apokalipse.
pa se umnozavaju tumacenja.

a narocito je blesavo kakvu gomilu tumacenja crkve nude za stvari koje deluju dosta ocigledno kao sto je :
ne ubij...
ili
teze ce bogatas uci u carstvo nebesko...

ili

caru carevo...

biblija nije dovoqno jasna od nastanka i zato je prati korpus knjiga i tumacenja koji zapravo cine pojedinu hriscansku ili jevrejsku denominaciju
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
Citat
jovanovo otkrovenje. danasnji ekvivalent LSD tripa.

pa ti covece nisi normalan...

sto se tice mastanja...

knjiga postanja je malo dete za ove tzv naucnike...

to sto oni mogu da urade normalan covek nije u stanju ni da izmisli...
« Poslednja izmena: 16. Jul 2017, 20:21:34 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
mob
Nokia 
Nikako da.mi odgovoris nam pitanje zasto mislis da je svemir nastao, a ne da postoji oduvek

Pa razlog je jednostavan.

Jer naše prostor-vrijeme ima svoj početak, kada je nastalo, a svemir ne može nastati bez prostora gdje će biti i vremena kada će biti.

Prostor ko pasulj!

To znači da idući vremenski unatrag nećemo beskonačno putovati, već ćemo doći u trenutak kada naše prostor-vrijeme nastaje,  a prije toga nije bilo ničega od našega prostora i vremena, i to jako dugo vremena.

Upravo o tome i govori prva biblijska rečenica, "U početku...", koji se odnosi na sam nastanak našega prostor-vremena, a koji se dogodio kako sam rekao prije oko tisuća bilijuna zemaljskih godina.

Svemir je nastao tek znatno kasnije, kako sam rekao prije oko 799 bilijuna zemaljskih godina.

Dakle bilijuni i bilijuni zemaljskih godina su prošli prije nego je u našem prostor-vremenu nastalo bilo što što mi danas zovemo svemirom. Eto ukratko! Pozdrav
ti si obican sarlatan i hohstapler... jefitni sektas. slaboumnik. to sto ti ovdje postavljas su tvoje obicne opservacije u vezi tema kojih si se slucajno dotakao na wikipediji. nemas pojma ni o kojoj oybiljnijoj duhovnoj tradiciji ovog svijeta sem povrsnog poznavanja biblije. bzvz pises po forumu zavodis slaboumne mozgove na krive staze...  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Nikako da.mi odgovoris nam pitanje zasto mislis da je svemir nastao, a ne da postoji oduvek

Pa razlog je jednostavan.

Jer naše prostor-vrijeme ima svoj početak, kada je nastalo, a svemir ne može nastati bez prostora gdje će biti i vremena kada će biti.

Prostor ko pasulj!

To znači da idući vremenski unatrag nećemo beskonačno putovati, već ćemo doći u trenutak kada naše prostor-vrijeme nastaje,  a prije toga nije bilo ničega od našega prostora i vremena, i to jako dugo vremena.

Upravo o tome i govori prva biblijska rečenica, "U početku...", koji se odnosi na sam nastanak našega prostor-vremena, a koji se dogodio kako sam rekao prije oko tisuća bilijuna zemaljskih godina.

Svemir je nastao tek znatno kasnije, kako sam rekao prije oko 799 bilijuna zemaljskih godina.

Dakle bilijuni i bilijuni zemaljskih godina su prošli prije nego je u našem prostor-vremenu nastalo bilo što što mi danas zovemo svemirom. Eto ukratko! Pozdrav
ti si obican sarlatan i hohstapler... jefitni sektas. slaboumnik. to sto ti ovdje postavljas su tvoje obicne opservacije u vezi tema kojih si se slucajno dotakao na wikipediji. nemas pojma ni o kojoj oybiljnijoj duhovnoj tradiciji ovog svijeta sem povrsnog poznavanja biblije. bzvz pises po forumu zavodis slaboumne mozgove na krive staze...  Smile

Ne nisam ja sektaš, ja sam samo prvi čovjek koji je zbilja odgonetnuo samu tajnu Biblije, samu tajnu postanka, a to ću u živo i dokazati, bez brige možeš slobodno doći i pokušati oboriti bilo što što ću ja tvrditi, dapače, veselim se takvima kao što si ti, da ih naučim što zapravo u Bibliji piše. Pozdrav  Smile

Kad kazem nije jasno napisana ne mislim na pojedine recenice... mada ima i tu zanimljivih primera kao sto je jovanovo otkrovenje. danasnji ekvivalent LSD tripa.

a tu su i mnoge druge stvari koje nisu jasne pojedinacno. nefilimi npr, gomila opskurnih naziva naroda i obicaja normiranih kao zapovesti za kojesta fantasticno. od toga cime se smemo hraniti do tacnih dimenzija i izgleda hrama koji treba da bude izgradjen i pravilnog nacina zrtvovanja.

opis nastanka sveta je misticno nejasan.. pesnicki. i svaka cast na tome samom po sebi.

kad smo kod toga, sta je sa starozavetnim zakonima. ne rece li sam isus da je dosao ne da ih obori nego da ih potvrdi... i da ne smemo jednu jotu da zanemarimo?

sta je sa navodnim ispunjenjem starozavetnih prorostava na koja se narocito oziva u jevandjelju po mateju? a koja ocigledno ne odgovaraju tekstu prorostava u starom zavetu.

sta je sa opisom zmije kao zivotinje i to sa nogama koje je izgubila kao kaznu? a ovamo se prica da je to djavo. vrlo je jasno napisano da je rec o najmudrijoj ili najlukavijoj od svih zivotinja. zasto se u postanju ne spominje djavo?

sta je sa opisom satane kao jednim od sinova bozijih u knjizi o jovu?

koga je ozenio kain?

tamo gde je biblija jasna lici na bajku kao ono sa nojevim potopom i nemoguce je to danas shvatiti ozbiljno. pa se zato umnozavaju tumacenja.
na drugoj strani je potpuno nejasan tekst apokalipse.
pa se umnozavaju tumacenja.

a narocito je blesavo kakvu gomilu tumacenja crkve nude za stvari koje deluju dosta ocigledno kao sto je :
ne ubij...
ili
teze ce bogatas uci u carstvo nebesko...

ili

caru carevo...

biblija nije dovoqno jasna od nastanka i zato je prati korpus knjiga i tumacenja koji zapravo cine pojedinu hriscansku ili jevrejsku denominaciju

Drago mi je što si postavio toliko pitanja iz Biblije, pa zato sam tu da na njih odgovorim, ali ako može jedno po jedno, u redu?

Moja teorija svega će dokazati da je sve u Bibliji točno, zato ja inzistiram da prvo svi "sjednemo" i proučimo prvo što piše u Bibliji, bez dogmi od bilo koje danas postojeće crkve to je razumljivo.

Evo da ti odgovorim na jedno tvoje već postavljeno pitanje, ono o tome da je Isus došao ne oboriti nego potvrditi zakon koji je sam Bog Jahve dao Židovima.

To je točno, ali, Isus isto tako potpuno mijenja zakon koji je dao sam Bog Jahve Židovima, i to ne jednom nego mnogo puta, zato su ga vjerske Židovske vođe osudile na smrt, jer je tvrdio suprotno od samoga Židovskoga Boga Jahve, a to se kažnjavalo smrću kao lažnoga proroka što se i dogodilo uz pomoć Rimljana, dakako.

Eto recimo, Jahve je posvetio sedmi dan Subotu, i toga dana nitko od Židova nije smio ništa raditi, a Isus i Apostoli su baš u Subotu radili kao i svaki radni dan, i to se Židovima nije dopalo, dapače. Ima jedna priča o tome gdje Isus kaže da "ako bi pala neka životinja u jamu u Subotu, zar je ne bi izvadili iz te jame", time je htio reći da je Jahve dao zakon ali da je Bogu sam čovjek i njegovo dobro važniiji od bilo kojega zakona pa bio taj zakon i od samoga Boga.

Ali već time što je tu promijenio zakon samoga Jahve, Isus daje na znanje Židovima da je jači od Boga Jahve, zato može to i mijenjati.

Isto ono kada su uhvatili preljubnicu na djelu pa su je po zakonu samoga Jahve htjeli pred Isusom kamenovati, pa su Ga pitali, misleći da će Ga time pobjediti, što da rade, a On je rekao "neka onaj koji je bez grijeha prvi baci kamen", haha, što ih je sredio, da su se svi pokupili do jednoga, i time je spasio život jednoj preljubnici.

Opet je tu Isus pokazao ne samo milosrđe, i ljubav prema grešniku, toj ženi, isto kao i mudrost, da je samo riječima spasio život toj ženi, nego i da je jači od Boga Jahve, zato je i promijenio zakon, umjesto da kamenuje preljubnicu, on joj oprašta, ali samo zato jer se pokajala.

Opet je Isus pokazao time da ja Bogu važniji čovjek (preljubnica), od bilo kojega zakona.

Eto ukratko, ti samo pitaj što te zanima, dapače!  Smile

Zbilja je zanimljvio da ni poslije tisuća i tisuća godina još nitko nije do kraja odgonetnuo tko je zapravo Jahve, Bog Biblije?

Što u Bibliji zbilja o tome piše a ne ono što službene crkve uće djecu od malena?

Tko je po Bibliji Isus Krist?

Zašto nema jednistva oko toga ako svi istu knjigu, Bibliju, čitaju?

To treba odgonetnuti, a ja sam u tome uspio, dapače! 

Good for you.

pa zato sto knjiga nije jasno napisana

Original i prevodi koji proističu iz njega su 99,99% vrlo jasno napisani. Zabunu i problem prave razne sektaške verzije, namenski prepravljane da iskrivljuju hrišćanstvo, time vrbujući lakoverne ljude koji su podložni manipulaciji i nemaju čvrstu veru (ili nemaju nikakvu). Tako Jehovini svedoci imaju svoju verziju, Mormoni svoju, adventisti svoju i slično. Uz to imaju i svoje dodatne knjige za dodatno ispiranje mozga. Takođe, hrišćanski simboli se koriste u istu svrhu, tako npr. sajentolozi imaju na svojim crkvama krstove, a veze sa njim nemaju. Vekovima se namerno unose zabune i ubacuju sitne laži i male razlike u učenje da bi se stvarala sumnja i razjedinjavala crkva Hristova.
Katolici su izbacili drugu od 10 Božijih zapovesti, to je već žešća jeres... Mada, katolici su sami po sebi jeres.

U svakom slučaju, KJV je odličan engleski prevod (prema podacima najozbiljnije urađen prevod), mi imamo Stari Zavet koji je prevodio Đura Daničić i još neki Savremeni srpski prevod kompletne Biblije (ne znam kakav je), kao i odličan prevod Novog zaveta od strane Sinoda SPC (imamo i raniji Vukov prevod). Hebrejski i grčki spisi su naravno originali i oni su najmerodavniji.
Naravno, u novije vreme izdavačke kuće menjaju tekst Biblije zbog autorskih prava i prave totalni cirkus od nje. Sva sreća pa kod nas nema takvih slučajeva, nego uglavnom po Americi i Britaniji.
Tako da sve kontradikcije u Bibliji možete pripisati raznim iskrivljenim verzijama iste.

Slažem se, pa upravo je bitno da se u Bibliji oko tih 99.99% svi složimo, pa ćemo znati o čemu Biblija govori, a ne da svatko svoje tumači! Smile

pa zato sto knjiga nije jasno napisana

Vjeruj mi, meni je baš sve iz Biblije jasno kao dan, jer sam je zbilja cijelu proučio, i uzduž i porijeko, dapače!  Smile

« Poslednja izmena: 18. Jul 2017, 00:36:48 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
mob
Apple iPhone 12, S21
Citiram ono sto sam vec napisao drugom clanu u drugoj temi, a vezano za pisanje poruka za redom (samo sam stavio tvoj nick)

@teodor.francic jedna molba za tebe, već ako si uspeo da shvatiš sve religije ovog sveta...shvati i pravilnik ovog foruma, verujem da nije toliko kompleksan.
Jedno od smrtnih grehova ovog foruma glasi:

Nemoj pisati duple poruke, time trošiš vreme i prostor koji su drugi namenili za spoznaju sebe i boga ovog foruma. Ako činiš ovaj greh, budi svestan da anđeli ovog foruma sve gledaju, i primete da ne koristiš opciju koja je dostupna svim rabovima koji forum koriste, pa i tebi.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Citiram ono sto sam vec napisao drugom clanu u drugoj temi, a vezano za pisanje poruka za redom (samo sam stavio tvoj nick)

@teodor.francic jedna molba za tebe, već ako si uspeo da shvatiš sve religije ovog sveta...shvati i pravilnik ovog foruma, verujem da nije toliko kompleksan.
Jedno od smrtnih grehova ovog foruma glasi:

Nemoj pisati duple poruke, time trošiš vreme i prostor koji su drugi namenili za spoznaju sebe i boga ovog foruma. Ako činiš ovaj greh, budi svestan da anđeli ovog foruma sve gledaju, i primete da ne koristiš opciju koja je dostupna svim rabovima koji forum koriste, pa i tebi.

Pa koristio sam ja to "izmijeni" ali mi nije nekad to dao nego je nastao nov skoro isti post samo sa tom razlikom koju sam napisao, dakako.

Zašto ne postoji jednostavno dolje opcija "izbriši poruku", na nekim forumima je ima, i onda nemaš problema s time?

Već sam to htio pitati, ali eto sada pitam. Pozdrav

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Znači i ako hoćeš odgovoriti u jednom postu na više postova onda se isto koristi "izmeni"?

Prvo na jedan post odgovoriš i onda to klikneš "izmeni" i onda ideš na drugi post i odgovoriš, pa na treći, i tak dalje?

Ili nisam dobro shvatio?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
celavac brat sa holesterinom... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
Citat
jovanovo otkrovenje. danasnji ekvivalent LSD tripa.

pa ti covece nisi normalan...

sto se tice mastanja...

knjiga postanja je malo dete za ove tzv naucnike...

to sto oni mogu da urade normalan covek nije u stanju ni da izmisli...

Knjiga Postanka govori istinu o našem postanku! Smile
celavac brat sa holesterinom... Smile

Tko je ćelavi?  Smile

Zbilja bi se oni koji vjeruju u Bibliju morali dogovoriti tko je po Bibliji zapravo sam Bog Jahve a tko Isus Krist, jer sam Isus kaže da je došao da objavi istinu o Bogu i o onome koga je Bog poslao nama ljudima, Isusu Kristu.

Isus nikada nije govorio da je vječan, ni da je ravan samome Bogu, naprotiv.

Tako da se to tek 300 godina poslije dodalo i to u Niceji 325 godine, kada su biskupi glasanjem proglasili da su i Isus i Bog i Duh Sveti isti Bog.

Naravno da to ni Isus a ni sami Apostoli nisu ni naučavali, niti su čuli za to, garant!  Smile
« Poslednja izmena: 18. Jul 2017, 23:07:54 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
mob
Apple iPhone 12, S21
Znači i ako hoćeš odgovoriti u jednom postu na više postova onda se isto koristi "izmeni"?

Prvo na jedan post odgovoriš i onda to klikneš "izmeni" i onda ideš na drugi post i odgovoriš, pa na treći, i tak dalje?

Ili nisam dobro shvatio?  Smile

Nisi dobro shvatio...Nije pregledno ako pises vise poruka za redom. U takvim situacijama, kada zelis jos nekome da odgovoris, a posle tvoje poslednje poruke u toj temi niko drugi nije pisao, imas opciju izmeni, i onda dodas novi tekst/odgovor u toj poslednjoj poruci.
Ne dupliras, ne pises poruke za redom, vec samo izmenis svoju poslednju poruku.
Kada posle te poruke neko nesto napise, ostavi komentar - na dalje ne menjas onu prethodnu poruku, vec pises novi komentar..
Tako se ne pravi dar-mar i nema 5-6 tvojih uzastopnih poruka.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 2529
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 09:21:07
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.