Krucijalno pitanje je može li bilo što nastati samo od sebe, bez uzroka svoga postojanja?
Ja sam uvjeren da ne može. Onda ni svemir nije mogao nastati sam od sebe, dapače.
Tada pa ostaje samo pitanje kakva Sila ga je napravila.
Neka koja vječno postoji ili neka koja nije vječna ali je dovoljno stara i koja je imala dovoljno vremena da napravi cijeli svemir, od onoga najmanjega do onoga najvećega što u njemu postoji.
Ja sam uvjeren da je ovo drugo ono pravo, što se našega svemira ili i života na Zemlji tiće.
Zanimljivo je inaće da u Bibliji postoje mnoge stvari koje nam jasno ukazuju na to kako je svemir nastao, ali to nije na jednom mjestu dato već je sve izmiješano, tako da ako netko želi otkriti sve tajne Biblije, mora ju cijelu ne samo pročitati nego i više puta proučiti.
da li ti je ikada palo na pamet da biblija nista ne fovori o nastanku svemira. se mozda onih prvih par recenica a da je i to drevna bliskoistocna bajka, mozda cak i netacno prepisana? da li ti je to ikada palo na pamet kao mogucnost?
Zanimljivo je inaće da u Bibliji postoje mnoge stvari koje nam jasno ukazuju na to kako je svemir nastao, ali to nije na jednom mjestu dato već je sve izmiješano, tako da ako netko želi otkriti sve tajne Biblije, mora ju cijelu ne samo pročitati nego i više puta proučiti.
da li ti je ikada palo na pamet da biblija nista ne fovori o nastanku svemira. se mozda onih prvih par recenica a da je i to drevna bliskoistocna bajka, mozda cak i netacno prepisana? da li ti je to ikada palo na pamet kao mogucnost?
Pa jeste, ali velim treba cijelu Bibliju proučiti, tek onda dobiješ konkretne odgovore na pitanja osobito o postanku svijeta.
Tako recimo prva biblijska rečenica govori o tome da nije u početku bilo ničega u našem svijetu, samoje bila tama po cijelom bezdanu, ali više od tisuću godina postlije Evanđelje po Ivanu ipak objašnjava što je to bilo osim tame odmah kada je naš svijet nastao, i to u samom početku tog Evanđelja.
Zato treba sve pročitati ako se želi zbilja znati o čemu Biblija govori.
Ja sam si dao jako puno truda oko toga, i sada mogu reći da konačno znam o čemu Biblija govori, i naravno ne mislim o tome šutjeti, dapače!