Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Okt 2026, 21:37:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 2538
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teorija svega!  (Pročitano 1868739 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
sopenhauer je imao problema sa ovom odakle dolaze bebe tematikom.
obrazloži
i reci mi jesi li pročitao taj njegov citat i jesi li išta skapirao? jer bih rekao da si,bar malo,pametniji od blua koji je izgubljeni slučaj, te možda i ima nade za tebe, al nzm nisam siguran
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
mob
Samsung S7
masa tzv naucnih saznanja su opisana u svim svetim knjigama 2000 godina pre nauke...

jedna od njih je prednatalno pamcenje fetusa koje je otkriveno istorijski pre pola mikrosekunde...

nauka je potekla iz religije...

i prvi naucnici su birani iz redova svestenstva...koji su i tad i sad bili najobrazovaniji ljudi na planeti...

Samo si nam jos i ti falio. Evo jedne mozgalice za tebe: U kojim "svetim" knjigama se pominju : atomi, bakterije, virusi, kosmicko mikrotalasno zracenje, relativnost vremena i bilo koji termin iz kvantne mehanike?

1,2,3, pocni
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Citat

ovo ti  je najpametnije sto si ikad napisao... Smile
i nauka i religija su i dan danas na neki nacin povezane...

od parapsihologije i metafizike je nastalo dosta naucnih teza iz oblasti fizike i psihologije.. Smile

cini mi se da je tako..
sve je pre zvanicnog otkrica i pre  potvrda teorija... bilo parapsihologija ili metafizika... Smile
dakle nesto nepoznato... s cim se uglavnom bavila religija  Smile

dakle nauka i dan danas zadire duboko u nepoznato ...pa samim tim i u religiju.... Smile

tako sam nesto cuo ... Smile sad da l je istina - nemam pojma... Smile

a inace slazem se i sa abencom.....nesto sto je napisao o naucnim trtljanjima i sl..da ne citiram sad... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile�
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
masa tzv naucnih saznanja su opisana u svim svetim knjigama 2000 godina pre nauke...

jedna od njih je prednatalno pamcenje fetusa koje je otkriveno istorijski pre pola mikrosekunde...

i prvi naucnici su birani iz redova svestenstva...koji su i tad i sad bili najobrazovaniji ljudi na planeti...

Samo si nam jos i ti falio. Evo jedne mozgalice za tebe: U kojim "svetim" knjigama se pominju : atomi, bakterije, virusi, kosmicko mikrotalasno zracenje, relativnost vremena i bilo koji termin iz kvantne mehanike?

1,2,3, pocni

to je percepcija covecanstva...na molekularnom nivou nikakve bakterije ne postoje...to je prosto razmena energije...

kao ni virusi atomi...u tom smislu u kom je recimo bor to opisivao pa i ovi posle njega...

da je to neka loptica oko koje se vrte elektroni...

99% atoma je nista...po nauci...

relativnost vremena ne postoji kao ni samo vreme...

kvanta mehanika je metafizika za pocetnike...

prema tome nauka nista novo nije otkrila...samo je to upakovala drugacije...

da debilna materjalisticka godzila to moze da ubode iz prve...

prosto sa materjalizacijom ljudska sposobnost percepcije je eksponencijalno opala...

posto su im rekli da je dovoljno da samo prezive...

da je sve sranje i da cemo svi da krepamo...

da nebo ne odgovara niko mu se ne bi obracao...

« Poslednja izmena: 24. Avg 2017, 00:29:21 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Po obicaju, nikakve koristi od tvoga pisanja.

Nisi odgovorio u kojim svvvvvetim knjigama je pomenuto ono sto sam pitao?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat
obrazloži
i reci mi jesi li pročitao taj njegov citat i jesi li išta skapirao? jer bih rekao da si,bar malo,pametniji od blua koji je izgubljeni slučaj, te možda i ima nade za tebe, al nzm nisam siguran

skapirao. kant kaze da nam je svet po sebi nedostupan. da imamo "samo" ono sto je svet za nas, da su vreme i prostor nasi koncepti a ne nuzno aspekti sveta po sebi. ne secam se dobro, ali mislim da je sopenhauer otisao daleko dalje u poricanje onoga sto zovemo materijalna realnost. to mi se ne svidja.
kantova ideja kojoj je po meni nemoguce ista zameriti je dobra za oslobadjanje od vezanosti za culne predstave i kao priprema za kvantnu i relativisticku fiziku. sopenhauerove ideje, ne znam cemu bi sluzile.

pojasnjenje: sopenhauer je imao los odnos sa majkom, zatim za zenama i mozda nikada nije izgubio nevinost. ni sa ljudima generalno se nije narocito dobro slagao a kamo li sa zenama koje ne vole smarace, da ne kazem filozofe.

bas volim sopenhauerovo poricanje slobode volje. ali me inace cesto zaprepasti smeloscu da odbacuje ovaj svet
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
dobri stari sopenhaure - majka svim samoubicama
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
obrazloži

skapirao. kant kaze da nam je svet po sebi nedostupan. da imamo "samo" ono sto je svet za nas, da su vreme i prostor nasi koncepti a ne nuzno aspekti sveta po sebi. ne secam se dobro, ali mislim da je sopenhauer otisao daleko dalje u poricanje onoga sto zovemo materijalna realnost. to mi se ne svidja.
kantova ideja kojoj je po meni nemoguce ista zameriti je dobra za oslobadjanje od vezanosti za culne predstave i kao priprema za kvantnu i relativisticku fiziku. sopenhauerove ideje, ne znam cemu bi sluzile.

pojasnjenje: sopenhauer je imao los odnos sa majkom, zatim za zenama i mozda nikada nije izgubio nevinost. ni sa ljudima generalno se nije narocito dobro slagao a kamo li sa zenama koje ne vole smarace, da ne kazem filozofe.

bas volim sopenhauerovo poricanje slobode volje. ali me inace cesto zaprepasti smeloscu da odbacuje ovaj svet
nije otišao dalje nego se u potpunosti složio sa kantom oko toga samo je na malo drugačiji način to izneo,kantovu ''stvar po sebi'' nazvao je ''voljom'' i to je to
ali to je druga tema, u svom glavnom delu ''svet kao volja i predstava'' koji se konačno nakanih da pročitam govori i o drugom aspektu sveta a to je da je čitav svet ''predstava'' koja ne postoji bez subjekta (potpuno isto što ja govorim ovde godinama samo nešto drukčije rečeno), on uopšte ne odbacuje materijalni svet ili se odriče toga nego samo kaže da materija (objekat) ne postoji bez subjekta (svesti/razuma),oni su korelati i jedno drugo usljovljavaju,nema jednog bez drugog,što je činjenica i nešto što je svakom s bar gram mozga jasno i očigledno samo eto nekima nije jer su previše zaluđeni naučnim dogmama pri čemu se nimalo ne razlikuju od svojih kolega,verskih fanatika (fanatizam je fanatizam,bio on verski tj religijski ili naučni potpuno je nebitno)

šopenhauerove ideje služe da bolje razumemo svet i da se bar kolko-tolko približimo shvatanju njegove suštine,a to nam služi ujedno ofc i da bolje razumemo sami sebe,svoj značaj i svoj život.
nzm kako je moguće da se slažeš sa kantovim učenjem a sa njegovim ne jer su praktično ista,šopenhauer je maltene kantov učenik (iako se ne slaže sa njim u svemu,ali u većini stvari da).

ne vidim zašto je bitno da li je bio nevin i kakve je odnose imao sa bilo kime,kakve to ima veze sa njim i njegovom filozofijom i onim što je hteo da kaže?

@blu,šopenhauer je zapravo ''osudjivao'' odnosno bio protiv samoubistva i nije ga uopšte preporučivao,nzm odakle ti to
a da,zato što voliš neosnovano da baljezgaš o nečemu/nekome o čemu ništa ne znaš neg si eventualno načuo malo nešto nekad
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
mob
Samsung S7
Kave veze ima to sto je shopi bio protiv samoubistva kad je cela njegova filozofija depresivna, nihilisticka i nema niceg pozitivnog u sebi.

Sem toga, kao po obicaju u svakoj drndavoj temi si ubacio svoje omiljene elemente, skrenuvshi sa toka razgovora i prebacivshi se na ono jedino o cemu znas i zelish da pricash.

Ne vidim mnogo razlike izmedju tebe i onog nesrecnog inicija koji radi isto sto i ti samo je njegovo pisanije kao apstraktno slikarstvo: cak ga ni autor ne razume uopste.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Abenaze, kant i sopenhauer se ne slazu. Kant je rekao da nam je svet po sebi nedostupan. Sopenhauer je rekao da nam je dostupan i rekao da je svet po sebi volja. Volja za zivot valjda
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 2538
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Okt 2026, 21:37:12
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.