Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ТЕЛЕГРАМИ ЋЕ СЕ ПИСАТИ НА ЋИРИЛИЦИ: Ђорђевић поводом П  (Pročitano 2833 puta)
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
mob
Nokia 6630, valjda
Gambino omasio si...
Nemam ja nista protiv cirilice. Takodje nemam nista ni protiv latinice.

Ali je nepotrebno u 2020 godini menjati telegrafe kako bi mogli da rade sa cirilicom i na to potrositi silne milione.
Telegram niko ne upotrebljava ili se koristi samo pri izjavi saucesca a tad ti je najverovatnije poslednje na umu na kom je pismu.

Elem, cirilica u telegramu je najidiJotskija stvar od 1990 i neke kad je telekom strajkovao zbog sezampro-a i voice over interneta...

O cirilici mozemo da pricamo kad drzava stane iza nje. Na primer da svako obracanje drzavnim institucijama ili svako obracanje drzave narodu bude na cirilici sa definisanim fontom, velicinom slova i proredom. Onda mozemo da pricamo i o tome da ugovori moraju da budu na cirilici, pa imena firmi, pa glupi bus plus...
« Poslednja izmena: 01. Nov 2019, 00:57:06 od lerr »
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
treba na glagoljici
da i ovi sto citaju
telegrame znaju sta pise
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
Gambino omasio si...
Nemam ja nista protiv cirilice. Takodje nemam nista ni protiv latinice.

Ali je nepotrebno u 2020 godini menjati telegrafe kako bi mogli da rade sa cirilicom i na to potrositi silne milione.
Telegram niko ne upotrebljava ili se koristi samo pri izjavi saucesca a tad ti je najverovatnije poslednje na umu na kom je pismu.

Elem, cirilica u telegramu je najidiJotskija stvar od 1990 i neke kad je telekom strajkovao zbog sezampro-a i voice over interneta...

O cirilici mozemo da pricamo kad drzava stane iza nje. Na primer da svako obracanje drzavnim institucijama ili svako obracanje drzave narodu bude na cirilici sa definisanim fontom, velicinom slova i proredom. Onda mozemo da pricamo i o tome da ugovori moraju da budu na cirilici, pa imena firmi, pa glupi bus plus...
Баш на култури си нашао да штедиш, а партијски лопови краду све живо и штите једни друге док су у опозицији.

Бус плус је на почетку био на латиници, дисплеј је био латинозован, али притиском дела јавности који стоје иза друштва за заштиту српског писма, они су попустили и прешли на ћирилицу.
То је само једна од више добијених битака, нажалост ми смо принуђени да се стално боримо против културоцида који ви спроводите ви латиничари, неки свесно, неки несвесно.

Што се тиче државних институција, оне се одавно оглашавају на ћирилици, ту и тамо имамо проблема са рецимо неким рачунима који стижу на латиници, као што то ради ЕПС итд.
Такође, оно што грађани не виде је проблем са програмима у државним фирмама који су такође на латиници.
Што се тиче уговора, не знам на које уговоре си мислио, али то је некада зависило од воље грађанина или правног лица који је састављао одређени уговор. Нажалост тада је држава, односно судови су дозвољавали оверу латиничних уговора.
Латинични уговори су често били потребни ових Крајишницима, јер су има Хрвати тако тражили. Просто је невероватно, да је наша држава то дозвољавала, а њиховој држави није сметао српски језик док год је на тзв. српској латиници.
Сада уговоре раде нотари и не знам шта се дешава.

Губернаторов потпис.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
mob
Nokia 6630, valjda
Ajde mi objasni kako je telegram kultura?

Za busplus znam da je bio na latinici, ako je sad na cirilici onda super.
Evo gledadm racun za telefon... latinica
Struja i infostan, bogme cirilica..
Banka, latinica, latinica, latinica, latinica... bogme iz svih banaka je latinica...

Mislim na ugovore o kreditima, ugovoru o radu a posebno ugovori o radu sa stranim firmama koji su josh i na engleskom... ohh uzasa...

Elem, nisam clan niti simpatizer ni jedne partije al brate Dodik  Smile Smile Smile Smile Smile

On i sam sebe ne shvata ozbiljno  Smile Isti nivo kao Miroljub Petrovic, ili Vulin, ili Seselj...

Meni je sve jedno koje pismo koristim, naucio sam ih oba (a znam i josh neko pismo preko ova dva), na vreme u skoli u vreme dok je zemlja u kojoj sam ziveo bila od Vardara pa do Triglava...
« Poslednja izmena: 01. Nov 2019, 21:26:20 od lerr »
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 7150
Земља више није од Вардара до Триглава и зато више нема потребе да будемо већи католици од папе.....
Што се тиче Уговора о раду, потребан је амандманом уредити да се  искључиво закључују на ћирилици за запосшљавање у државним установама, културним институцијама и јавном сектору,  док за приватнике не би морала да важи дотична одредба....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ti ce resiti probleme sa postovanjem prava radnika... Da ne kazem izrabljivanjem
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
lerr, све што се тиче писане речи је култура. И наравно културу нећемо жртвовати због неких питања која се не тичу културе.

То је као када бисмо рекли, хајде да будемо шиптари или балије, јер нам није битан национални идентитет и интерес, док год имамо веће проблеме као што су незапосленост, корупција, лоповлук, лош стандард и лош положај радника.

То јесу највећи проблеми ове државе и нације, али то не значи да живот мора да стане и да друге ствари морају да трпе због тога.
« Poslednja izmena: 02. Nov 2019, 14:45:50 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
telegram ne moze da se omeeta...

Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
mob
Nokia 6630, valjda
Kakva pisana kultura kad ovi zuti spaljuju knjige  :mrgreen

Najveci problem ove nacije sto se stalno delimo na ove i one a i one tamo... tri srba u jednoj sobi odmah imas pet partija...

Svi se slazemo da nije dobro i svim nam je kriv neko drugi, a zapravo sami smo krivi. Nismo trebali da dozvolimo slobu, nismo trebali 5 oktobar bez lustracije, zute smo trebali svaki dan jebati demonstracijama, a ovog... da smo bili pametni taj ne bi docekao 6 oktobar nego bi morao da radi za zivot i upise koji dan radnog staza u knjizicu...

Dachic je kao herpes... na njega nista ne deluje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.