Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ТАЊА БОШКОВИЋ:Убијају деци жељу за традицијом,ћирилиц  (Pročitano 8307 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 43.0.2357.93
Engleski sa svoja dva genitiva je realno najjednostavniji i najbesmisleniji jezik na svetu. Bukvalni prevodi engleskog jezika mogu samo da te dovedu do smeha ili ludila. Da ne pricamo o izrazima. Taj jezik moze da se nauci za dve nedelje, ja sam deci drzala casove i uz dobru pripremu i pristup, to ide kao podmazano.

Nemacki je najbolji jezik na svetu. Najzvucniji, najozbiljniji, najpotkovaniji, sa mnogo odrednica jezika, mnogo obracanja paznje na smisao izgovorenog. To je jedan ozbiljan jezik sa ozbiljnom i obimnom gramatikom ali matematicki formulisan. Sve potpada pod pravila i nigde nista od njih ne istupa. Kao da pamtis matematicke formule. Savrseno za ucenje.

Srpski je nama jednostavan pocevsi od izgovora azbuke jedan glas jedno slovo preko gramatike. Od toga stranci cupaju kosu, a to je po meni najgenijalniji izum jezika ikad. Ruski je okej ali nisam imala zivaca. Francuska pravila izgovora - citanje, meni potpuno fascinantno, prelepa pravila.

Sve u svemu cirilicu volim najvise na svetu. Potpisujem se njom oduvek, latinicne formulare ispunjavam iskljucivo cirilicom osim kad je izricito nepozeljno npr u inostranim ambasadama itd. Cirilica je divno pismo posebno za pisana slova i za kaligrafiju koja je na ovim prostorima takodje umrla a bila je isto deo tradicije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Nije tačno,to je samo mit...ustvari se glasalo o prevodjenju nekih zakona na nemački...

Ustvari, prilicno je tacno. Mozda nije bash za jedan glas.

Al u doba Divljeg Zapada je bilo priblizno isto Njemackog i Engleskog govorenog.

Baš za jedan glas,42-41 ali se uopšte nije glasalo o tome,uostalom pročitaj da ti ne prepričavam

https://en.wikipedia.org/wiki/Muhlenberg_legend
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.134
Ja mislim da bi deca prvo trebalo da uce latinicu i engleski od prvog razreda osnovne. To ce im mnogo vise pomoci u buducnosti kod trazenja posla i snalazenja u modernom vremenu nego bilo sta drugo.
Evo, npr bluesoniq...tacno se vidi da je decko moderan, npredan, prakticar, on vec sad misli na buducnost odojcadi, posao, snalazenje u modernim vremenima i sve to!!1

Ne trebaju deci ta arhaicna pisma, tipa cirilica, on to zna, zeli da pomogne, zato se i javio!!2
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Problem svakog jezika na svetu je sto je prekomplikovan za brzu komunikaciju. Prosla su ta vremena kad su ljudi komunicirali pismima pa su cekali po mesec dana da im stigne odgovor. Tu su onda mogli da se raspisu koliko su hteli i da koriste sve te lepe i komplikovane izraze, fraze, trostruko znacenje i sta sve ne.

U savremenom dobu je potreban jezik koji nedvosmisleno i prilicno tacno prenosi informacije od coveka do coveka, od coveka do mashine i od masnine do coveka. I tu je prednost jednostavnih jezika, gde mi nije potrebno 3 i po sata da sastavim jedno pismo i a 4 godine usavrsavanja da bih jedno pismo i napisao.

Radi se dakle o efikasnosti, ne gubljenju vremena i tacnosti. Jednostavni engleski nam pruza sve to. Srpski jezik iako savrseniji od vecine evropskih jezika, nece nikad postati dominantan jezik ma koliko savrsen bio. Stranci koji moraju da ga nauce provode i do 4 puta vise vremena na ucenje nego za recimo engleski ili nemacki.

Padezi predstavljaju veliku teskocu i nepotrebno usloznjavanje jezika, a posebno ucenje napamet nastavaka za jedninu i mnozinu od ogromonog broja reci. Da ne pominjem ostala slozena i teska za pamcenje gramaticka pravila sa mnostvom izuzetaka koje covek mora sve da nauci.

Posebnu atrakciju i neiscrpni izvor podsmeha predstavlja i pogresno koriscenje padeza i od nas samih iz ruralnih krajeva Srbije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.134
Jedan svetski jezik! To je osnovno ljudsko pravo! Pratimo modu i trendove, pa i u jezicima!

Citat
U savremenom dobu je potreban jezik koji nedvosmisleno i prilicno tacno prenosi informacije od coveka do coveka, od coveka do mashine i od masnine do coveka.
Prakticno, ti nama hoces da kazes da mi nemamo vrmena za gubljenje? Zivimo brzo, harnimo se lako? Moramo da idemo u korak s reforme?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Tako je, nemamo vremena za gubljenje i u to ime, ja nemam vremena da ga gubin raspravljajuci se sa hipsterom koji zivi na maminoj i tatinoj grbachi, uzivajuci u blagodetima novog tehnoloskog doba.

Adios!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.134
Tako je, nemamo vremena za gubljenje i u to ime, ja nemam vremena da ga gubin raspravljajuci se sa hipsterom koji zivi na maminoj i tatinoj grbachi, uzivajuci u blagodetima novog tehnoloskog doba.

Adios!

A?
Kako si ovo rekao, ni pet ni ses', tacno u centar, kao Njegos!! Ja zivim na babinoj grbaci...mis'im, moje selo se zove Babina Grba!
A sto hipster? : )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung Galaxy S2

Adios!

A?
Kako si ovo rekao, ni pet ni ses', tacno u centar, kao Njegos!! Ja zivim na babinoj grbaci...mis'im, moje selo se zove Babina Grba!
A sto hipster? : )

Zbog retro ideja.

Ja mislim da bi deca prvo trebalo da uce latinicu i engleski od prvog razreda osnovne. To ce im mnogo vise pomoci u buducnosti kod trazenja posla i snalazenja u modernom vremenu nego bilo sta drugo.

Kasno je to. Treba im tutnuti tablet vec od druge godine, da se deca snalaze i da otkrivaju tajne majkrosofta, epla i kros platformskih aplikacija.

Tako je. Iznenadio bi se koliko brzo uce.
« Poslednja izmena: 22. Jul 2015, 10:35:16 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Mala deca mogu da imaju od svega po malo. Kad cete poceti sa uvodjenjem tableta i kompjutera u njihov zivot je na vama. Deca imaju veoma veliki kapacitet primanja novih informacija. Nista im nece biti da nauce i lego i fudbal i badminton i frizbi i puzle i tablet. Takodje na tabletu imate mnogo korisnih i lepih igrica koje pomazu decu u mentalnom razvoju: igra memorije, pa refleksi pa fina motorika da puca balone sa prsticima. Nista mu nece skoditi, moze samo da mu koristi.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
A šta će tableti i telefoni deci? Da mogu stalno da prate stanje na svetskoj berzi? Ili da budu dostupni na mreži, u slučaju da ih Obama pozove?  Smile

A što se tiče jezika...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.