Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ТАЊА БОШКОВИЋ:Убијају деци жељу за традицијом,ћирилиц  (Pročitano 8399 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7

Sta mene najvise nervira - roditelji koji svoju decu ne nauce nicemu. Na primer, imas 30 godina i ne umes da zamenis osigurac, popravis nesto po kuci, znam muskarce koji prave sami sebi kuhinje, camce, zidaju sami svoje kuce i vikendice, odrzavaju baste, popravljaju elektricne uredjaje itd. Gde se to izgubilo?  Muska deca ovde u gradu samo znaju da upale racunar i sede i uce ako imas srece da hoce da uce, mozda nesto treniraju i to je sve. Onda izrastu u likove koji sede na poslu, sede kuci, i nista nista NISTA u zivotu ne umeju da naprave/poprave/odrzavaju.

Ko ima para, vecinu strucnih popravki prepusta strucnim licima. Da se ne bi desilo da mu kocnice na kolima menja neki lik iz komsiluka pa da posle 400 metara napravi karambol kod Cvetkove pijace.

Sitne stvari i moras sam da znas da popravish, sigurno nece da ti dodje Sima elektricar da ti zameni sijalicu, ali bi trebalo da pozoves elektricara da ti spoji trofazni sporet na gradsku mrezu. Secam se kad smo onomad kupili sporet prodavac mi sam rekao: e sinko da ti samo znas koliki broj el. inzinjera se sjebalo na ovom glupom kablu. Kurchenje i bandoglavost. To nas je kostalo debele novce.

Stvari se uce spontano i ako i kad ti zatrebaju. Ako nisi naucio kako se gletuje ili vari, pa nije sramota pozvati kvalifikovanog coveka da to uradi umesto tebe umesto da spalish i izgorish ceo stan zbog sujete.

Danas se inace el. uredjaji ne popravljaju. Proslo je vreme TV lampasha iz mladosti tvojih roditelja. Danas se el. uredjaji - bacaju. Skuplje kostaju ruke, delovi, prevoz, trt-mrt nego da ti neki mali kinez od 12 godina TV sklopi za 2 sata.

« Poslednja izmena: 21. Jul 2015, 15:38:24 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung Galaxy S2
Garantujem da prosveceni ne znaju ni ekser da zakucaju.

Tutorial:

How To Hammer A Nail

Oh, the irony.

Sto se popravki tice crk'o mi usisivac. Probio motor.

Otvorio - sve zaliveno u plastiku, nekako izvadio motor. Premotavanje/popravljanje se ne isplati. Otisao da kupim novi... stari model - ne proizvode. Heo da uglavim slican - krta plastika - izlomice se.
Cena - skoro kao ceo novi usisivac.

Inace u novijim stanovima osiguraci su automatski - sklopke.

Citat
Ako nisi naucio kako se gletuje

Gletovanje/krecenje - pa to uradimo za 1 dan. Nista posebno.

Sto se tice racunara, desktope jos mozes da otvoris i cackas. Ovo ostalo se reciklira.
« Poslednja izmena: 21. Jul 2015, 15:50:10 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
LG Nexus 5
Pa to je ono, znam sve al necu, jer ne moram.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Ne razumeš Stanislave, trebalo je iza kuće da napraviš po jedno skladište rezervnih delova za svaki uređaj koji koristiš. A danju kad se vratiš s posla, umesto da gledaš TV, radiš oko kuće ili provodiš vreme s porodicom, treba da se baciš na isčitavanje svih mogućih uputstava za kućne uređaje. Tako da jednog dana kada ti se pokvari konektor negde u mobilnom telefonu, da možeš odmah da znaš gde je, kakav je, čime da ga zameniš, i kako.

P.S. Sviđa mi se što kritike oko popravljanja stvari dolaze od žena. Koje su inače majstori u sjebavanju svega čega se dočepaju.
« Poslednja izmena: 21. Jul 2015, 15:57:40 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
Recimo ja volim da popravim sto god mogu, i ako imam vremena.

To se pomalo spontano nasledi od oca. Jes da je on 10x bolji.  Smile

Mislim da covjek (muskarac ili zena) ima cak i neki instikt da nesto "ispegla" ili dovede u red oko sebe. To nece nestati ni za 3 milijarde godina. Svaki trend ima u sebi i antitrend. Vidite po YT da se ljudi vracaju prirodi.

I ovo sto mi smatramo "razvijenim svijetom" je nekih 20%.. vecina planete jos uvijek zivi na stapu, kanapu tj. majstorluku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
Apple 15
Pa ništa,ti onda jednog dana pošalji svoje dete u onaj Svetolazarevski pravoslavni kamp.

Sto... sa nasom genetikom, nemam sanse da do polaska u skolu ne napravi robota... Smiley

Doduse... taj robot nece raditi i pljuvace diode... ali...  Smile

To je osnovno kucno vaspitanje... za muskarce i zene... da znas da zakrpis carape\prisijes dugme i da zakucas ekser\promenis osigurac\otpusis odvod\upalis masinu\koristis peglu\zamenis sijalicu

Citat
Gletovanje/krecenje - pa to uradimo za 1 dan. Nista posebno.

Vise puta, hvala na pitanju... uspesno... bez tragova cetke...

Svake godine premazujemo ogradu i prozore... drvene...

Same napravile kucice za pse. Sa izoloacijom.
« Poslednja izmena: 21. Jul 2015, 16:03:16 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung Galaxy S2
Da, ali ovde je rec o ljudima koji zive po gradovima, u stanu.

Ne razumeš Stanislave, trebalo je iza kuće da napraviš po jedno skladište rezervnih delova za svaki uređaj koji koristiš. A danju kad se vratiš s posla, umesto da gledaš TV, radiš oko kuće ili provodiš vreme s porodicom, treba da se baciš na isčitavanje svih mogućih uputstava za kućne uređaje. Tako da jednog dana kada ti se pokvari konektor negde u mobilnom telefonu, da možeš odmah da znaš gde je, kakav je, čime da ga zameniš, i kako.

P.S. Sviđa mi se što kritike oko popravljanja stvari dolaze od žena. Koje su inače majstori u sjebavanju svega čega se dočepaju.

Imam 200L akvarijum sa DIY (uradi-sam) osvetljenjem i CO2 i cevima. Racuna li se to ?

Da ga nisam pravio, skoro da mi se posedovanje alata, busilice, el. odvijaca itd. ne bi isplatilo.

Sto se tice mobilnog imam lemilicu, ali... slabo ce pomoci.

Jednom sam ga resetovao ubacio novi firmware jer se nesto zapucao, racuna li se to ?

Auto ? Kada sam prvi put dosuo tecnost za brisace i menjao sam ulje i filtere - shvatio sam:

NE diraj nista.

Promenio ulje - ali putni racunar to nije smriglao ni 5%.
« Poslednja izmena: 21. Jul 2015, 16:06:24 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
To ''vraćanje prirodi'' je obično sviranje kurcu.  Smile Ne moram da živim u kućici na drvetu, jedem bobice, nosim krpe umesto odeće, smrdim ko tigar i izgledam ko klošar da bih se osetio bliže prirodi i sposoban da preživim bez mnogo tehnologije.  Smile Nego je to sad aktuelni trend, koji traje već 10 godina, i koji propagiraju uglavnom žešći paranoici i sociopate, od preppera koji se spremaju za neke nerealne događaje, do onih foliranata što glume hipstere u kući na drvetu, oni Live free or die, ili kako li se već zovu.  Takvi pajseri da se nađu u pravoj situaciji koje kobajagi predstavljaju, bi prvi izginuli.  Nego u čemu je stvar, Ameri dokoni do jaja, a imaju previše keša i previše stresa. I onda šta će gde će, ajde da se pripremamo za Sarmagedon ili da idemo u šumu da glumimo Robinzone.

I drugo, ne bih se baš složio da većina planete živi isključivo na štapu i kanapu i majstorluku. Baš sam pre par dana gledao emisiju o nekim indijskim selima i životu tamo. Da, ti ljudi tamo rade mnogo više nego mi ovde, jer nemaju toliko tehnologija. Ali guess what - u kući im sedi kineski televizor koji kad se pokvari, oni sve i da hoće, ne mogu da ga poprave, a ispred kuće im bleji jeftini automobil koji ima manje elektronike nego jedna Mečka, ali je ipak ima. Tako da nisu ni oni mnogo sposobniji od jednog Srbina kad se radi o popravci današnjih proizvoda.

Citat
To je osnovno kucno vaspitanje... za muskarce i zene... da znas da zakrpis carape\prisijes dugme i da zakucas ekser\promenis osigurac\otpusis odvod\upalis masinu\koristis peglu\zamenis sijalicu

To je jedno. I tu se slažem. Popravka današnjih uređaja ili složenih kvarova na automobilma je druga priča. I za to nisu krivi muškarci ili korisnici, već proizvođači koji ih tako prave.

Imam 200L akvarijum sa DIY (uradi-sam) osvetljenjem i CO2 i cevima. Racuna li se to ?

Da ga nisam pravio, skoro da mi se posedovanje alata, busilice, el. odvijaca itd. ne bi isplatilo.

Sto se tice mobilnog imam lemilicu, ali... slabo ce pomoci.

Jednom sam ga resetovao ubacio novi firmware jer se nesto zapucao, racuna li se to ?

Auto ? Kada sam prvi put dosuo tecnost za brisace i menjao sam ulje i filtere - shvatio sam:

NE diraj nista.

Promenio ulje - ali putni racunar to nije smriglao ni 5%.

Solidno, ali može to i bolje. Svakog dana po 5 sati isčitavanja uputstava i crteža, i za par meseci moći ćeš sam da popraviš šta god treba. A ne tu da nosiš u servis ili kupuješ novi koji je bolji i jeftniji, to je bre za pičkice.  Smile
« Poslednja izmena: 21. Jul 2015, 16:08:52 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung Galaxy S2
To ''vraćanje prirodi'' je obično sviranje kurcu.  Smile Ne moram da živim u kućici na drvetu, jedem bobice, nosim krpe umesto odeće, smrdim ko tigar i izgledam ko klošar da bih se osetio bliže prirodi i sposoban da preživim bez mnogo tehnologije.  Smile Nego je to sad aktuelni trend, koji traje već 10 godina, i koji propagiraju uglavnom žešći paranoici i sociopate, od preppera koji se spremaju za neke nerealne događaje, do onih foliranata što glume hipstere u kući na drvetu, oni Live free or die, ili kako li se već zovu.  Takvi pajseri da se nađu u pravoj situaciji koje kobajagi predstavljaju, bi prvi izginuli.

I drugo, ne bih se baš složio da većina planete živi isključivo na štapu i kanapu i majstorluku. Baš sam pre par dana gledao emisiju o nekim indijskim selima i životu tamo. Da, ti ljudi tamo rade mnogo više nego mi ovde, jer nemaju toliko tehnologija. Ali guess what - u kući im sedi kineski televizor koji kad se pokvari, oni sve i da hoće, ne mogu da ga poprave, a ispred kuće im bleji jeftini automobil koji ima manje elektronike nego jedna Mečka, ali je ipak ima.

Citat

To je jedno. I tu se slažem. Popravka današnjih uređaja ili složenih kvarova na automobilma je druga priča. I za to nisu krivi muškarci ili korisnici, već proizvođači koji ih tako prave.

U pravoj "zivi sam u prirodi" situcaiji, ti likovi bi se negde povredili i sakupili tetanus. I to bi bio kraj.

Taj kineski auto mora da ima elektronike i chipova, jer... da se time ne kontrolis ubrizgavanje i ko
zna sta ne sve, to bi bilo ekonomicno ko lada.
« Poslednja izmena: 21. Jul 2015, 16:09:48 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Nokia 6630, valjda
Ja nishta ne radim sam... necu... kupim pivo i pozovem drugare... Smile
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.