Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ТАЊА БОШКОВИЋ:Убијају деци жељу за традицијом,ћирилиц  (Pročitano 8385 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Citat
Za vaspitanje se najvise vezuju roditelji samo zato jer odgovraju za njega,imaju najveci uticaj nad njim i sl.
Ali su apsolutno nedovoljni za iznad navedene stvari.

Mada u svakom slucaju nismo ni govorili o vaspitanju vec tradiciji i da li se ona moze steci cirilicom,opancima i nekoj organiziaciji.
Ja kazem da ne moze , ljudi ne dele moje misljenje i kul.

Nabrojano se ne može steći bez babe i dede jer oni imaju vremena za decu i oni su karika koja povezuje vreme prošlo i vreme buduće.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
Apple 15
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 19. Jul 2015, 19:15:39
  Vaspitanje i delom obrazovanje dete/čovek stiče kod kuće, sve ostalo je dresura koja ga smiruje kad uđe u mašinu. Obrazovanje je danas samo nuspojava jer onaj ko ima oči vidi da može za izvesnu svotu kupi diplomu.

Meni je bilo smešno kad su čitave vodove vojniika terali da operu noge pred spavanje jer je i takvih bilo. Džaba kuća, džaba škola Smile

Evo da sklopimo dogovor...

Ti pustis dete da se obrazuje na internetu, ja u skoli... pa da vidimo gde ce da dogura. Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 19. Jul 2015, 19:15:39
  Vaspitanje i delom obrazovanje dete/čovek stiče kod kuće, sve ostalo je dresura koja ga smiruje kad uđe u mašinu. Obrazovanje je danas samo nuspojava jer onaj ko ima oči vidi da može za izvesnu svotu kupi diplomu.

Meni je bilo smešno kad su čitave vodove vojniika terali da operu noge pred spavanje jer je i takvih bilo. Džaba kuća, džaba škola Smile

Evo da sklopimo dogovor...

Ti pustis dete da se obrazuje na internetu, ja u skoli... pa da vidimo gde ce da dogura. Smiley

E ovo je ponuda ispod žita Smile

Moje babe i dede nisu znale za internet. Umesto interneta biram babe i dede Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130

Primarna je da steknes osnovno obrazovanje.
Vaspitanje stices kod kuce, a ako nemas kucu od staratelja.

Skola je "vaspitno-obrazovna ustanova". Sto znaci da obavlja i jednu i drugu funkciju paralelno. Sad, naravno da funkcija vaspitanja polazi od porodice. Samo sto, kao sto je jasikasi lepo objasnio, neke funkcije istog neces dobiti od kuce ili ces ih produbiti kroz skolu. Pa kao sto je roditelj odgovaran za dete kuci tako je i u skoli odgovaran ucitelj. Pa se upotpunjuju posto dete taj period svog zivota provodi i u porodici ali i u skoli. Da ne pricam da ces npr socijalizaciju teze dobiti u porodici a mnogo lakse kada si okruzen vrsnjacima i slicno.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.134
Citat
  Školski sistem je priča za sebe, brat koji mi je prosvetar priča čemu sve treba da uče decu. Od tih priča me hvata mrak.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Otmu ih od babe i dede...da ne pricamo od roditelja...onda kad ih iskoluju vrate ih da ih baba i deda izdzavaju...

Znaci to covek ne moze da ismisli... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Jedini način na koji bi naš školski sistem mogao da postane vaspitno-obrazovni je da imamo nekakav internatski sistem školovanja,uniformisane djake pa da to bude nekakav strogi poluvojnićki-dril gde bi škola obavljala i tu ulogu...a školski sistem u kome se u objekte unose noževi,pištolji i droga,vezuju profesori za radijatore i prebijaju,a djaci dolaze obučeni kao gomila bandita i prostitutki mislim da samo lud čovek može nazvati "vaspitnim"...dakle to je ad akta

Jedina nada je porodica koja može da obavi tu ulogu,ako i tu nema ko da to obavi,nema tu sreće...

« Poslednja izmena: 19. Jul 2015, 23:28:01 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
I opet, to sto vi shvatate vaspitanje kao nesto sto potice samo i iskljucivo iz porodice(sto je samo delimicno tacno jer tamo pocinje ali nije samo ograniceno na istu) a ne kao slozeni proces u koji je ukljucena ta skola samo znaci da jednostavno ne znate znacenje te reci. Ali skoro pa uopste. Smile Smile
« Poslednja izmena: 20. Jul 2015, 00:03:36 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
  Mislim da se ono što se zove socijalizacija pre može steći u porodici nego u školi. U školi se takmiče i nadmeću dok se  u porodici ispomažu. Sad sve zavisi i od porodice i njene brojnosti kao što zavisi od vaspitačice.

Asocijalni tipovi su morali prvo da budu deo društva (socijalni) da bi se odvojili od njega.

Škole poluvojničkog tipa postoje ali ne kod nas i njih pohađaju deca ili potomci ovih što se bore za dečija i ko zna koja još prava.

Niko na silu ne može naterati nekoga da obuje opanke, zaigra kolce i gudi u gusle i to je danas utopija. Zanima me kako bi se posle svega T.Bošković od koje je sve počelo sad snašla u nekom selu ili malom mestu, da li zna iz kog su sela njeni preci i da li bi mogla da nabroji i zna namenu polovini predmeta koje bi tamo zatekla.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Ne mogu samo otac i majka da vaspitavaju dete...

Uloga babe i dede je mozda i veca od roditelja...

To se tako radilo od plemenske zajednice na ovamo...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.